Här ska ni få se på min monstrea. Hon står med fönster åt två håll och verkar njuta väldigt mycket där.

Sen jag skrev sist har jag lyckats tappa min mobil i toaletten, varit hemma en helg, tagit avsked av en fin vän som nu ska runt jorden och gått på en glittrig aw med jobbet. Livet rullar på och solen har lyst i ett par dagar nu. Jag mår bra.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Var på jobbet idag och känner mig frisk!! Så skönt. Lovisa kom och hämtade mig efter jobbet och vi köpte mat och drog ut och hälsade på lite vänner. KUL att ha henne på besök och få prata en massa och catcha up innan hon drar till Costa rica den jäkeln. Ha en bra fredag. 

Likes

Comments

Denna taggiga dam spenderade sina första veckor på min toalett men verkar trivas bättre med ljus och sol. Vi slogs häromveckan och hon ville prompt inte ner i honungsburken vilken jag tyckte passade utmärkt som vas till henne. Efter svordomar och flertalet taggar i fingrarna så gav jag henne motvilligt min något större tekopp att bo i.

Likes

Comments

Människor som älskar dig behandlar dig inte illa. Människor som älskar dig respekterar dig och värderar dig. Vi var mitt uppe i en psykologilektion på gymnasiet och pratade om våld i nära relationer. Min psykologilärare sa då "den enda gången du har chansen att lämna, är den första gången han slår". Han sa det inte direkt till mig, utan pratade om kvinnor generellt som lever i relationer där psykiskt och fysisk misshandel är vardag. Eller så kanske han sa det till mig, förstod och ville hjälpa. Vad han menade var att efter den första gången så blir det en vana och du börjar klandra dig själv. Så gå, första gången.

Det började såklart inte med att han kallade mig äcklig hora eller drog ut mig skrikandes från sitt hus. Det började såklart inte med att han lovade mig att han inte alls hade kysst henne dagen innan eller lämnade mig på stan och sprang allt han kunde därifrån för att jag skulle bli lämnad ensam och inte ha någonstans att ta vägen. Det började såklart inte med att han lovade mig att han visste om att jag hade sovit hos någon annan dagen innan, fast jag inte hade gjort det, eller med att han lämnade mig på gatan i kylan utanför sitt hus när jag hade däckat på grund av alkohol. Det började inte så. Första gången han kallade mig hora blev jag såklart arg och ledsen, men när jag fått förklarat för mig att han kallat mig så för att jag gjort fel så la sig de känslorna och jag började känna skuld. Första gången han sa till mig att han sett mig kyssa en kille kvällen innan, trots att jag inte gjort det, så tyckte jag att han var dum i huvudet. Men när han förklarade för mig att han visst sett det, att han var säker och att han visste att jag var full och bad mig säga förlåt, ”säg förlåt för vad du gjorde Linnéa”, gissa vem som sa förlåt då? Tillslut var inte hora jobbigt att höra, jag hade ju betett mig illa, jag förtjänade att höra det. Tillslut när han anklagade mig för att vara otrogen och lät bli att svara eller höra av sig på flera dagar så bönade jag och bad för att han skulle förlåta mig.

Trots många tårar efter knuffar och hårda stengolv och hårda tag runt armarna för att jag inte gick ut eller in eller framåt eller bakåt så var det psykiska våldet värst. Att jag liksom satt fast i någon annans händer. Som en liten docka runt hans lillfinger som alltid ville vara till lags och duga. Mamma och pappa gjorde allt de kunde, alla mina kompisar också. Men jag ville inte lyssna. Inte ta in och förstå. Så fort något sa något dumt så puttade jag dem längre ifrån mitt inre. Skrek och grät. Skolan misskötte jag och alla mina övriga relationer, det ångrar jag idag.

Jag har aldrig på riktigt velat ta mitt liv. Men i det här förhållandet så dog jag lite varje dag. Glädjen, intensiteten och värmen som annars brukar ligga mig så nära försvann i takt med att dagarna gick. Han sa aldrig att jag skulle vara si eller så men uppskattade mig mer när jag betedde mig på vissa sätt och givetvis så ändrar man sig då. Man slutar låta mest i klassrummet, man slutar vara en fysisk person med sina vänner, man låter bli att ha på sig den tighta klänningen och man håller tyst när man ska hålla tyst. Jag skrev mycket på den här tiden och har väldigt mycket sparat. Jag var så hopplöst kär men förstod ingenting om kärlek. Jag vet att man tror att det är okej tillslut, att bli kallad hora och spottad på. Men tjejer, och killar!!!, backa första gången en människa säger så till dig eller behandlar dig så. För det blir så lätt vardag och du förlorar allt häftigt som är du.

Min kompis sa till mig "inte trodde jag att du skulle fastan i något sånt här". Nej inte trodde ja det heller. Men jag tror tyvärr att det är vi som bryr oss, visar känslor, tar om hand och älskar som utsätts för sådant här. Det är vi som fastnar och innerligt försöker duga och hjälpa. Vi som inte ger upp utan kämpar tills våra sista krafter tar slut och det är ett helvete att bygga upp sig själv igen efter det. Men det gör vi. Vi tar oss upp och lyckas bli oss själva igen. Det allra svåraste är att på riktigt ta steget bort och vända om. Ta hjälp av alla runtomkring som älskar dig. Jag älskar mig själv mer än någonsin. Låt ingen INGEN ingen kasta det vackra du har i elden. Ändra dig inte för någon annans skull. Lär dig av alla dina erfarenheter och relationer och gör ditt bästa jag, enligt dig!!!, utifrån det. 

Likes

Comments

Haha ja jag hade ju tänkt visa er lägenheten, men jag insåg att det enda jag i princip fotat var växterna. Ja jag har ju absolut dem att tacka för att lägenheten är så hemtrevlig iallafall. När jag gick runt och fotade så tänkte jag på nästan varje ställe jag kom till att "detta är min favoritplats i lägenheten", visst måste det vara ett gott tecken för att man trivs? "GRÖNT" är en ny kategori här och det känns som att det kommer hamna mycket inlägg här.

Min fina citronfikus som har fått byta plats från längre in i rummet till fönsterbrädan. Här trivs hon bättre och jag slipper oroa mig för alla blad hon tappade där inne i hörnet. Mycket vatten och sol verkar denna dam uppskatta.

Likes

Comments

​Kokosolja, mango, ingefära, mjölk och kokosflakes.💚Hemma idag igen. Sover dåligt och förkylningen äter upp mig. Så jag stannade hemma idag också och jobbar förhoppningsvis imorgon. 

Nog om det, igår kollade jag på Sveriges Mästerkock och i elimineringstävlingen blev huvudråvaran kokos. Jag höll på att dö i soffan av cravings efter kokos. Hur sugen som helst blev jag, så jag börjar denna morgon med en kokossmoothie. Mättade mitt begär efter kokos någorlunda men ska försöka hitta på något mer med kokos idag.

Har börjat skriva ett inlägg om psykisk misshandel flera gånger men är så rädd att trampa någon på tårna. Hur konstigt är inte det? Att jag är rädd för att kränka någon efter att ha blivit trampad på i flera år. Ibland blir jag trött på mig själv för att jag är så godhjärtad och snäll. 

Likes

Comments

Hallonsmoothie med banan, mjölk och laktitspulver.

Blåbärsgröt med havregryn, linfrön, kanel, kardemumma och egenkokad drottningssylt.

Försöker att äta mig frisk så här har ni dagens frukost! Testa gröten, den blev hur god som helst! Fotade lite här hemma för ett tag sedan som jag tänkte bjuda er på här nu någon dag. 😊

Likes

Comments

Så kan ni gissa vem som har åkt på livets förkylning?😷 Spenderar dagen här och hoppas på att kunna jobba imorgon igen.

När jag är sjuk så dricker jag te, skriver och läser väldigt mycket. Äter en massa också. Ofta när jag blir sjuk kommer jag på tusen grejer jag vill göra så ska skriva ner dom tänkte jag, bäst att passa på när hjärnan för en gångs skull är kreativ.

Ska börja se om Mandelmanns idag också tänkte jag, haha. Vilka fantastiska människor. Fulla av inspiration, liv och färg. 🙌

Likes

Comments