Bakning, Mellan

Idag testade jag att göra en Marängsmörkräm med smak av dulche de leche (karamelliseradmjölk)!

Tips: vispa marängen hårt, minst 10 minuter! Låt smöret ligga framme i rumstemperatur i minst 2 timmar. Om krämen ser ut som äggröra så är det bara att fortsätta att vispa, den kommer att gå ihop om man ger den lite tid!

Ingredienser:
3 ägg (bara vitorna)
120g socker (ca 1,5 dl)
1/2 tsk salt
250g smör (rumstempererat)
1 pkt dulche de leche (karamelliserad mjölk)

Gör såhär:
1. Lägg äggvitorna, socker och salt i ett vattenbad och vispa lite lätt till röran blir till 55° ta av den från värmen och börja vispa den till en maräng. Vispa den extra hårt minns 10 minuter.
2. Tillsätt smöret med omgångar räkna till 15 efter varje bit smör. När all smör har vispats ner så kan krämen se ut som äggröra men det är bara att fortsätta vispa. Den kommer att gå ihop.
3. Vispa ner karamelliserade mjölken och ställ krämen i kylskåpet i ca 30 minuter!

Nu är det klart!

Likes

Comments

Hej! Som ni ser har jag inte lagt ut några mer recept på ett riktigt bra tag, det är för att jag inte har haft en dator att redigera bilder och lägga upp inlägg, men inom kort ska jag få en dator så att jag kan fixa alla inlägg som jag har planerat innan, ses snart!😃

Likes

Comments

Bakning, Enkelt, Vegetariskt

Hej! här är ett recept på min favorit pannacotta. Man kan toppa den med bär men jag hade inga så jag tog vindruvor istället.

Portioner: 8


Ingredienser:

6 dl Vispgrädde

1 1/2 dl Socker

5 Gelatinblad

3 krm Vaniljpulver eller 1 Vaniljstång

Bär för att garnera


Gör såhär:

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

2. Skär upp vanilj stången med en kniv på mitten och skrapa ut kärnorna i stången och lägg det in en kastrull. Häll i grädden med sockret och lägg i skalet på vaniljstången så att den ska få koka med. Blanda då och då så att inte grädden bränner sig i botten. koka upp grädden och låt svalna precis när den har börjat koka och häll i gelatin bladen i grädden.

3 låt svalna i ca 30 minuter.

4 häll upp i 8 portioner i glas och ställ sedan in i kylskåpet i ca 6 timmar.

5. servera med bär eller frukt.

Hoppas det smakar!
Likes

Comments

Lagamatarkul@gmail.com