Ni vet när man bara inte lyckas komma på en fyndig rubrik till ett inlägg? Like, okej jag har varit gone as f*ck från den här bloggen så nu måste jag komma på något catchy och coolt sätt att återvända på. Men å andra sidan, låt oss bara fall right in where we left it at, så låt mig ge er en snabb inblick på vad som har hänt sedan sist. 

* Jobbat sönder mitt liv på en statlig myndighet, vilket har gett mig arbetserfarenhet och perspektiv på vad jag vill göra och vad för slags person jag vill vara inom yrkeslivet.

* Körkort, äntligen äntligen äntligen. Tips till alla därute som kämpar är att TA DET PÅ ALLVAR. Jag var så oseriös med skiten och kämpade nästan mer mot mig själv än med mig själv. 

* Flyttat utomlands, sitter just nu på ett café i centrala Utrecht (Holland) och ska snart in på lektion där vi ska diskutera internationell rätt. Som liten ville jag alltid resa och educate myself och kan inte vara mer stolt över att jag faktiskt är påväg dit jag önskade när jag var en liten flicka. 

* Lärt mig att cykla, jag har naturligtvis alltid vetat hur man cyklar men oj vad jag cyklar nu. Jag cyklar vaaarje dag och allt började i Marias lägenhet på möllan där hon fick mig att cykla 10 km varannan dag. Thanks love. 

* Organiserat en förlovning, OBS : Inte min egen. Men that's right, min syster är förlovad och gissa vem som är maid of honour? 

* Hört/sett Piazza, New York Catcher LIVE. Den här låten hörde jag för första gången i högstadiet och jag tänkte att det är exakt såhär kärlek ska kännas. Little did I know att jag flera år senare skulle se mitt favortband live med den finaste killen jag vet. Låtens bakgrundshistoria förtrollade mig. 

Gotta run though, är alltid sen till law class men idag ska jag vara i tid och sitta längst fram. Jag har äntligen läst ikapp iallfall så det är alltid något. 

xoxo

- J.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej angels,

Jag har stora planer just nu och återkommer på riktigt riktigt när allting är klart. Be patient😘 kan äntligen komma ut med att jag åker till Holland 1/9 iallafall och stannar där fram till januari. Får önska er en underbar sommar fram tills att jag kommer igång här igen.

Bisous
-J.

Likes

Comments

Update: Har varit i Prag, bilder kommer! Har skaffat nytt jobb! Jobbar på med min uppsats och på måndag är jag klar och då är jag ALL YOURS 🍾

Likes

Comments

Snart kommer bloggen fyllas med underbara sommarbilder, fina texter och roliga äventyr, snart jag lovar.

Just nu är jag så upptagen att jag inte minns mitt namn. Nästa vecka åker jag till Prag och efter det kör vi all in på sista slutspurten innan sommaren är här. Jag stannar i Sverige förhoppningsvis hela Augusti och åker till Holland i början av September. Skrev kontrakt på mitt rum igår och är såååå taggad🎈

Snart blir det roligare att klicka in här

-J.

Likes

Comments

Vet ni vad det allra jobbigaste med distansförhållanden är? Enligt mig så är det svåraste att man inte får älska någon in real life. Låter kanske jättekonstigt?

Vad jag menar är att man rent teoretiskt är i ett förhållande men i praktiken känns det mer och mer overkligt ju längre tid det går mellan gångerna man träffas. Lite som att det sätts på paus mellan varje gång.

Sen finns det positiva saker också såklart, att man får vara nykär varje gång man ses, att man får tid för sig själv på ett annat sätt, personligen är jag en ensamvarg och klarar inte av att vara med en partner varje sekund av min dag.

''long distance I need you, if you had a twin I would still choose you'' så sjunger Drake till Rihanna i låten work och den sista meningen med if you had a twin I would still choose you är så r e a l när det kommer till the key factor för att klara ett distansförhållande. Man måste veta att jag väljer dig och du väljer mig oavsett. Tror ni att man som par blir starkare av ett distansförhållande eller svagare? Jag tror bådadera beroende på hur man är som person såklart!

Anledningen till att jag tar upp det här är för att jag fick en fråga om tips för att klara ett distansförhållande och jag tror inte det handlar om att klara någonting. Då är det som att se på det som en uppgift som ska lämnas in eller godkännas. Jag vill se på det som ännu en fas i livet som man kan hamna i antingen tillfälligt eller permanent och då gäller det att:

1. Jämför er inte med andra par. Fuck normen och lita på er själva. Det finns ingenting som är ett ''normalt'' förhållande. Om ni har kommunikationsproblem är det inte samma kommunikationsproblem som ett par som bor 2 km ifrån varandra.

2. Communication is key. Att den andra vet hur du känner och att du vet hur hen känner är så viktigt eftersom ni inte kan se varandra hela tiden. Blickar, rörelser, tonfall och kroppsspråk säger så mycket som ett '' Det är bra, hur är det själv :)?''- sms inte säger.

3. Det är okej att vara frustrerad, as long as you are open about it, att dölja saker är lika med bajs för ingen är där för att fråga 100 gånger om det verkligen är lungt men ni måste också ge varandra utrymme för att få vara pissed off at the situation.

4. It's the little things, försök förgylla varandras veckor lite extra genom vad som helst egentligen, skicka blommor, ha långa telefonsamtalsdejter som ni har bestämt, skicka presenter. Min kille skickade mig en Jane Austen bok en gång som gjorde hela min vecka.

5. Om budgeten är låg och ni inte kan besöka varandra ofta så spara tillsammans och bestämma att ni lägger undan si och så mycket varje månad(?) för att kunna besöka varandra när ni kan.

6. Skicka bilder ;)

7. När ni ses så undvik att bråka om småsaker men hålll INTE inne någonting rimligt om du vill ha något viktigt sagt alltså var inte rädd att förstöra stunden bara för att ni inte ses ofta. Men försök samtidigt att inte bråka om saker som att personen inte diskade sin tallrik efter sig. KRAMAS mest.

8. En viktig punkt: Var inte svartsjuk (i onödan) och försök inte göra den andra personen svartsjuk. Men om du är en svartsjuk person så tala om det för din partner och gör upp några slags ''regler'' som kan få dig att känna dig tryggare i början...Du kanske föredrar att din partner ringer eller messar dig när hen är hemma från klubben? Du kanske vill veta vilka hen hänger med mer än vad hen vill veta om ditt umgänge? Om du är en sån person så är det okej men till en rimlig nivå och den här nivån bestämmer NI bäst själva. Du kanske vill höra att din partner älskar dig oftare än vad hen säger det? Såklart, till en rimlig nivå! Förklara varför du är svartsjuk så kan ni jobba efter det, ett ex's tidigare beteende kanske har påverkat dig och du behöver hjälp att bygga bort något som sitter i dig.

9. Skriv god morgon och god natt varje kväll, även om det känns onödigt och även om tidszonen skiljer sig.

10. Berätta om din dag, din vecka, din månad, dina kommande projekt samt fråga om dessa sakerna. Även om de inte berör dig, även om du inte kommer delta, även om du inte vet vilka som deltar så visa att du bryr dig samt att du vill dela med dig. ÄVEN om det känns onödigt så försök, annars kan ni lätt tappa bort er i ert eget liv.

11. Något jag ALLTID gör: När din partner är på besök så försök att göra besöken lite speciella, detta beror på hur ofta ni träffas såklart men om din partner älskar pannkakor så gör pannkakor till frukost, köp hens favoritjuice, gå till hens favoritrestaurang den perioden, spela hens favoritmusik, it's the little things.

Detta är inte kronologiskt utan bara 11 punkter jag tror är viktiga att tänka på, någon av er som har distansförhållanden och tycker att jag har missat något får gärna kommentera! Jag är ingen expert utan pratar bara utfrån mina erfarenheter.

Sista tipset är BE EXTRA. Här är en bild på mig när jag överasskade min kille på hans födelsedag , hoppade ut från en kartong med konfetti och ballonger😭


Ha det fint och lycka till!

-J.

Likes

Comments

Tror inte ni förstår hur mycket jag längtar tills jag lämnar Lund, Sverige, Skandinavien. Jag vill lära känna människor som är precis som jag, som hungrar efter livets kunskap på samma sätt som jag, jag vill resa, lära mig nya språk, utveckla mig själv och framförallt växa till att bli den person jag vet att jag kan bli.

Känner inte att någon i Lund (som jag känner)utmanar mig att växa just nu och inte heller blir jag inspirerad av någonting här. Det känns som tiden går bakåt i den här staden. Supa, vara ytlig, supa lite mer, låtsas som att man inte känner personen man låg med igår, supa jättemycket mer, spy eller torka någons spya. Klandrar ingen för att festa, jag älskar att festa men jag hatar att supa för att släcka ångesten för det skapar bars en större ångest och jag hatar hur alla vägrar erkänna hur de mår egentligen. 

Blir så trött på jargongen här och jag passar verkligen inte in längre, vet inte om jag någonsin gjorde det eller om jag bara är bra på att låtsas men vad jag vet är att jag inte orkar vara kvar här en sekund till. Om jag fick välja så hade jag dragit i redan i Juni men jag behöver tjäna ihop pengar så det får bli Augusti. 

-J.

Likes

Comments

Serena Williams the pro of all pro's på alla sätt kom ut med sin graviditet för ett tag sen och här har vi exempel på en av många reaktioner. Tweeten är skriven av en svart man som i sin tur kysser en vit kvinna på sin profilbild. The father of hypocrisy or is it just me...?

Det här är ett av Många exempel på hur folk inte klarar av att en svart stark kvinna väljer att älska vem hon vill. Oavsett kön eller sexualitet så ska det alltid alltid alltid kommenteras. Jag vet att jag generaliserar nu men det är så typiskt att en svart man ska kunna välja vem han vill utan några kommentarer men så fort en svart kvinna älskar utanför sin hudfärg så ska hon skuldbeläggas etc. How about shut the fuck up?

Serena Williams kunde inte klara av en svart stark man så därför nöjde hon sig med en vit svag man menar 2 460 människor som hade retweetat den här bilden. 5 869 likes påvisar ignorans. Att man kan bli så stött över att två individer har skapat ett barn tillsammans är helt bortom mig.

Men det finns de som inte förstår sig på interracial dating som det kallas när man dejtar mellan ''raser''. Jag vet inte vad jag tycker om begreppet egentligen eftersom jag personligen hade önskat att det bara var ''dating'' som i vilket förhållande som helst. Samtidigt som jag är så himla mån om att försöka förklara att det at the end of day inte är som vilket förhållande som helst. Inom ett sådant förhållande krävs det från den vita eller white passing partens sida så mycket kunskap och förståelse kring s t r u k t u r e r och f ö r t r y c k och p r i v i l e g i e r. 3 av mina favoritord här på bloggen haha.

Jag har varit i ett interracial relationship där det brast på de här 3 orden jag listade upp ovanför och bevittnar i detta nu flera sådana förhållande. Detta har lett till att jag har lovat mig själv att a l d r i g igen ska jag låtsas som att kärleken är blind när det kommer till att kräva respekt utefter samhällets rådande normer. Aldrig mer kommer jag tillåta en vit man att exotifiera mig i det privata eller inför sina vänner. Aldrig kommer jag låta någon se mig som sin ''chokladtrofé''och så himla viktigt ALDRIG ALDRIG kommer jag stanna hos en partner vars släkt har rasistiska, exotifierande eller nedlåtande tendenser mot mig. Du rasifierade man eller kvinna ska kräva den respekt du behöver och förtjänar av din partner. Låt aldrig era framtida barn födas in i en släkt som exotifierar dem likt en mango bland äpplena på ica. Ni och dem är värda så mycket mer.

Jag vet detta eftersom att jag är i ett interracial relationship just nu. Efter att ha varit i det här förhållandet som är så extremt hälsosamt har jag lärt mig vad man som svart eller rasifierad kvinna förtjänar och det är att inte känna sig som en exotisk jävla mango. Frågor, kommentarer, påståenden och blickar räcker för att man ska känna sig vald inte efter den man är som person utan efter de fördomar som råder kring ens härkomst. En svart kvinna som kan twerka i timmar, laga god mat varje dag och är bra i sängen och sen blir man behandlad utefter de förväntingarna och man får aldrig bara vara sig själv.. Man blir uppvisad och kompisarna säger att de minsann också ska prova en svart kvinna så som att vi finns i ett paket på ica att hämta ut? Jag blir så ledsen när jag ser mina svarta systrar exotifieras utan att förstå eller orka göra någonting åt det. Ett interracial relationship är farligt när det blir ett upprätthållande av postkolonialisn, en vit man som ska rädda en svart kvinna och hon ska vara så tacksam att HAN kan älska Henne.Vet ni hur läskigt det är för svarta kvinnor att älska först sig själva och sen även att våga älska andra?

Jag är trött på frågan om jag gillar vita eller svarta killar mest. Jag är trött på att folk undrar hur många vita och hur många svarta killar jag har dejtat. Jag är trött på att inte kunna välja själv utan att bli ifrågasatt. Utan att skapa en storm. Min pojkvän är den genuint finaste människan jag har träffat i hela mitt liv och han har tagit mitt hjärta med storm. Från dag 1 till idag, ett år senare så har jag aldrig känt mig inspekterad efter min hudfärg av honom tvärtom han har fått mig att förstå mina styrkor utefter mina erfarenheter av att vara den jag är. Hans föräldrar har uppfostrat honom med värderingar som får mig ur balans och de själva har ett hjärta av guld.

Aldrig känner jag mig som ett spännande museum som måste utforskas när jag är i deras sällskap. Alltid känner jag mig som mig själv. I vårt förhållande utbildar jag sönder honom om förtryck och dylikt. Jag kräver att han ska läsa böcker om interracial dating. Jag kräver att han ska förstå vad som gör vårt förhållande unikt men också varför det kommer kräva dubbelt jobb när det kommer till sådana frågor. Jag kräver att han ska förstå att ibland kommer jag hata hans privilegier men aldrig kommer jag hata honom. Han kräver att jag ska ha tålamod med sitt lärande av de saker han aldrig hört talas om förut. Han är ivrig att förstå min kamp och till slut dela den och det är SÅ det ska kännas.

.
Likes

Comments

Mamma fyllde år för någon sedan så jag och min syster bestämde oss för att gå ut och äta samt kolla bio tillsammans!

Vi gick till ett av mina favoritställen som jag också har rekommenderar här på bloggen, Hjulet; mat & vin i stan, om jag inte har varit tydlig nog med att alla ska gå dit så säger jag det igen, gå gå gå diiit!

På bio blev det "Moonlight" och oj vilken film, så himla stark och tung på alla sätt. Om ni inte har sett den så borde ni se den, speciellt ni my black hbtq sisters and brothers för om jag kommer ihåg rätt så var det endast svarta skådespelare i filmen och man får en så sjuk feeling till alla karaktärer samt att det för en gångs skull inte handlar om heteropar. Mer än så säger jag inte men jag hoppas verkligen att ni laddar ner den eller går och ser den på bio!

Är hos mina föräldrar i Veberöd och imorgon är det skola igen. Känner mest att jag är trött nu och vill verkligen verkligen ha semester😔 Men snart så!

Take care,
-J.

Likes

Comments

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL REKLAMFILMEN

Ni kan börja med att klicka på länken för att se videon som jag kommer att skriva lite om nedan. 

Som ni kanske vet släppte pepsi den här reklamfilmen i veckan och hela internet kokade över. Enligt mig var det med all rätta som pepsi till slut tog ner reklamen även om man kan anse att en sådan reklamfilm inte borde ha gjorts till en början och jag förstår inte hur de kan vara så inkompetenta att de först faktiskt försvarade filmen. Vad jag vill tro är att de gjorde allt med mening för att få miljontals views trots att det skulle skada varumärkets rykte. Anledningen till detta är att jag inte vill tro att man kan vara så otroligt korkad... Vad tror ni? 

Precis som killen som bryter ner reklamen säger så måste man inkludera minoriteter i styrelsen och inte bara i reklamfilmen för annars blir det såna här smaklösa budskap. Det är klart som fan att styrelsen är vit för jag ser inte hur en enda svart person skulle komma på det här. Det gör ont att förstå att det är så här lite vi värderas och att vår kamp är så här obetydlig. Sen att man inte lägger ihop 1+1 och fattar hur förnedrande det här är för de svarta vars liv har tagits på grund av hur samhället avhumaniserar oss. Även de svarta som fruktar sina liv varje gång de ser en polis trots att de är helt oskyldiga. Så länge du har melanin så är du skyldig eller hur var det nu?
Vill ni föra kampen på allvar så måste VI få vara med och bestämma då det är VÅR KAMP som ni tjänar pengar och publicitet på. Det är självklart att de använder sig utav Kendall Jenner vars familj tjänar miljontals på black features och black culture. Internet släpper inte the Kardashians CA så det var bara för pepsi att spä på den elden genom att ge Kendal Jenner uppdraget att ta slut på rasismen i världen. Jag vill verkligen tro att de förstod precis vad de höll för den här filmen rakt utav spottar alla svarta i ansiktet.  Säg mig när fan det är ROLIGT och mysigt att kämpa för sina rättigheter? Det är så otroligt tröttsamt och JOBBIGT. Det gör ont överallt att man ska behöva övertyga folk gång på gång på gång att man är en människa värd att behandlas därefter. 

Det är så osmakligt och förminskande för BLM-movment att släppa en sån här reklam. Jag pratar alltså om Black Lives Matter. Jag vill inte tro att pepsi på allvar menar att rasism och förtryck kommer att lösas genom att en privilegierad vit tjej ger en polisman en pepsi att dricka när svarta knapp kan vinka utan att polisen tror att vi har pistoler inbyggda i våra fingrar.

​Om vi ska överdriva fast ändå inte: Om det där hade varit en riktigt demonstration och en svart man hade räckt sig för att ta upp en pepsi ur sin väska så hade polismannen förmodligen skjutit honom i tro om att han letade efter en pistol. Jag menar svarta män i USA har ju blivit skjutna för mindre saker. Jag hoppas att ni tittade ända till slutet av reklamfilmen där några män vars liv tagits ifrån dem aldrig bör glömmas och ha det i åtanke nästa gång en sån här reklamfilm eller dylikt försöker förminska kampen. Är så jävla glad över hur internet reagerade för då betyder det att vi iallafall är någorlunda på rätt väg.

Fortsätt reagera!

-J.

Likes

Comments