Serena Williams the pro of all pro's på alla sätt kom ut med sin graviditet för ett tag sen och här har vi exempel på en av många reaktioner. Tweeten är skriven av en svart man som i sin tur kysser en vit kvinna på sin profilbild. The father of hypocrisy or is it just me...?

Det här är ett av Många exempel på hur folk inte klarar av att en svart stark kvinna väljer att älska vem hon vill. Oavsett kön eller sexualitet så ska det alltid alltid alltid kommenteras. Jag vet att jag generaliserar nu men det är så typiskt att en svart man ska kunna välja vem han vill utan några kommentarer men så fort en svart kvinna älskar utanför sin hudfärg så ska hon skuldbeläggas etc. How about shut the fuck up?

Serena Williams kunde inte klara av en svart stark man så därför nöjde hon sig med en vit svag man menar 2 460 människor som hade retweetat den här bilden. 5 869 likes påvisar ignorans. Att man kan bli så stött över att två individer har skapat ett barn tillsammans är helt bortom mig.

Men det finns de som inte förstår sig på interracial dating som det kallas när man dejtar mellan ''raser''. Jag vet inte vad jag tycker om begreppet egentligen eftersom jag personligen hade önskat att det bara var ''dating'' som i vilket förhållande som helst. Samtidigt som jag är så himla mån om att försöka förklara att det at the end of day inte är som vilket förhållande som helst. Inom ett sådant förhållande krävs det från den vita eller white passing partens sida så mycket kunskap och förståelse kring s t r u k t u r e r och f ö r t r y c k och p r i v i l e g i e r. 3 av mina favoritord här på bloggen haha.

Jag har varit i ett interracial relationship där det brast på de här 3 orden jag listade upp ovanför och bevittnar i detta nu flera sådana förhållande. Detta har lett till att jag har lovat mig själv att a l d r i g igen ska jag låtsas som att kärleken är blind när det kommer till att kräva respekt utefter samhällets rådande normer. Aldrig mer kommer jag tillåta en vit man att exotifiera mig i det privata eller inför sina vänner. Aldrig kommer jag låta någon se mig som sin ''chokladtrofé''och så himla viktigt ALDRIG ALDRIG kommer jag stanna hos en partner vars släkt har rasistiska, exotifierande eller nedlåtande tendenser mot mig. Du rasifierade man eller kvinna ska kräva den respekt du behöver och förtjänar av din partner. Låt aldrig era framtida barn födas in i en släkt som exotifierar dem likt en mango bland äpplena på ica. Ni och dem är värda så mycket mer.

Jag vet detta eftersom att jag är i ett interracial relationship just nu. Efter att ha varit i det här förhållandet som är så extremt hälsosamt har jag lärt mig vad man som svart eller rasifierad kvinna förtjänar och det är att inte känna sig som en exotisk jävla mango. Frågor, kommentarer, påståenden och blickar räcker för att man ska känna sig vald inte efter den man är som person utan efter de fördomar som råder kring ens härkomst. En svart kvinna som kan twerka i timmar, laga god mat varje dag och är bra i sängen och sen blir man behandlad utefter de förväntingarna och man får aldrig bara vara sig själv.. Man blir uppvisad och kompisarna säger att de minsann också ska prova en svart kvinna så som att vi finns i ett paket på ica att hämta ut? Jag blir så ledsen när jag ser mina svarta systrar exotifieras utan att förstå eller orka göra någonting åt det. Ett interracial relationship är farligt när det blir ett upprätthållande av postkolonialisn, en vit man som ska rädda en svart kvinna och hon ska vara så tacksam att HAN kan älska Henne.Vet ni hur läskigt det är för svarta kvinnor att älska först sig själva och sen även att våga älska andra?

Jag är trött på frågan om jag gillar vita eller svarta killar mest. Jag är trött på att folk undrar hur många vita och hur många svarta killar jag har dejtat. Jag är trött på att inte kunna välja själv utan att bli ifrågasatt. Utan att skapa en storm. Min pojkvän är den genuint finaste människan jag har träffat i hela mitt liv och han har tagit mitt hjärta med storm. Från dag 1 till idag, ett år senare så har jag aldrig känt mig inspekterad efter min hudfärg av honom tvärtom han har fått mig att förstå mina styrkor utefter mina erfarenheter av att vara den jag är. Hans föräldrar har uppfostrat honom med värderingar som får mig ur balans och de själva har ett hjärta av guld.

Aldrig känner jag mig som ett spännande museum som måste utforskas när jag är i deras sällskap. Alltid känner jag mig som mig själv. I vårt förhållande utbildar jag sönder honom om förtryck och dylikt. Jag kräver att han ska läsa böcker om interracial dating. Jag kräver att han ska förstå vad som gör vårt förhållande unikt men också varför det kommer kräva dubbelt jobb när det kommer till sådana frågor. Jag kräver att han ska förstå att ibland kommer jag hata hans privilegier men aldrig kommer jag hata honom. Han kräver att jag ska ha tålamod med sitt lärande av de saker han aldrig hört talas om förut. Han är ivrig att förstå min kamp och till slut dela den och det är SÅ det ska kännas.

.
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Mamma fyllde år för någon sedan så jag och min syster bestämde oss för att gå ut och äta samt kolla bio tillsammans!

Vi gick till ett av mina favoritställen som jag också har rekommenderar här på bloggen, Hjulet; mat & vin i stan, om jag inte har varit tydlig nog med att alla ska gå dit så säger jag det igen, gå gå gå diiit!

På bio blev det "Moonlight" och oj vilken film, så himla stark och tung på alla sätt. Om ni inte har sett den så borde ni se den, speciellt ni my black hbtq sisters and brothers för om jag kommer ihåg rätt så var det endast svarta skådespelare i filmen och man får en så sjuk feeling till alla karaktärer samt att det för en gångs skull inte handlar om heteropar. Mer än så säger jag inte men jag hoppas verkligen att ni laddar ner den eller går och ser den på bio!

Är hos mina föräldrar i Veberöd och imorgon är det skola igen. Känner mest att jag är trött nu och vill verkligen verkligen ha semester😔 Men snart så!

Take care,
-J.

Likes

Comments

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL REKLAMFILMEN

Ni kan börja med att klicka på länken för att se videon som jag kommer att skriva lite om nedan. 

Som ni kanske vet släppte pepsi den här reklamfilmen i veckan och hela internet kokade över. Enligt mig var det med all rätta som pepsi till slut tog ner reklamen även om man kan anse att en sådan reklamfilm inte borde ha gjorts till en början och jag förstår inte hur de kan vara så inkompetenta att de först faktiskt försvarade filmen. Vad jag vill tro är att de gjorde allt med mening för att få miljontals views trots att det skulle skada varumärkets rykte. Anledningen till detta är att jag inte vill tro att man kan vara så otroligt korkad... Vad tror ni? 

Precis som killen som bryter ner reklamen säger så måste man inkludera minoriteter i styrelsen och inte bara i reklamfilmen för annars blir det såna här smaklösa budskap. Det är klart som fan att styrelsen är vit för jag ser inte hur en enda svart person skulle komma på det här. Det gör ont att förstå att det är så här lite vi värderas och att vår kamp är så här obetydlig. Sen att man inte lägger ihop 1+1 och fattar hur förnedrande det här är för de svarta vars liv har tagits på grund av hur samhället avhumaniserar oss. Även de svarta som fruktar sina liv varje gång de ser en polis trots att de är helt oskyldiga. Så länge du har melanin så är du skyldig eller hur var det nu?
Vill ni föra kampen på allvar så måste VI få vara med och bestämma då det är VÅR KAMP som ni tjänar pengar och publicitet på. Det är självklart att de använder sig utav Kendall Jenner vars familj tjänar miljontals på black features och black culture. Internet släpper inte the Kardashians CA så det var bara för pepsi att spä på den elden genom att ge Kendal Jenner uppdraget att ta slut på rasismen i världen. Jag vill verkligen tro att de förstod precis vad de höll för den här filmen rakt utav spottar alla svarta i ansiktet.  Säg mig när fan det är ROLIGT och mysigt att kämpa för sina rättigheter? Det är så otroligt tröttsamt och JOBBIGT. Det gör ont överallt att man ska behöva övertyga folk gång på gång på gång att man är en människa värd att behandlas därefter. 

Det är så osmakligt och förminskande för BLM-movment att släppa en sån här reklam. Jag pratar alltså om Black Lives Matter. Jag vill inte tro att pepsi på allvar menar att rasism och förtryck kommer att lösas genom att en privilegierad vit tjej ger en polisman en pepsi att dricka när svarta knapp kan vinka utan att polisen tror att vi har pistoler inbyggda i våra fingrar.

​Om vi ska överdriva fast ändå inte: Om det där hade varit en riktigt demonstration och en svart man hade räckt sig för att ta upp en pepsi ur sin väska så hade polismannen förmodligen skjutit honom i tro om att han letade efter en pistol. Jag menar svarta män i USA har ju blivit skjutna för mindre saker. Jag hoppas att ni tittade ända till slutet av reklamfilmen där några män vars liv tagits ifrån dem aldrig bör glömmas och ha det i åtanke nästa gång en sån här reklamfilm eller dylikt försöker förminska kampen. Är så jävla glad över hur internet reagerade för då betyder det att vi iallafall är någorlunda på rätt väg.

Fortsätt reagera!

-J.

Likes

Comments

Dagen började med personalmöte följt utav städning här hemma och den tog jag ett extrapass på jobbet. Vill göra så himla mycket i sommar så då får jag plocka fler pass.

Jag har fått min nya kamera så nu är det lite roligare att ta bilder iallafall! Kommer lära mig att hantera den bättre men bestämde mig för att inte köpa en systemkamera till slut. Under mina resor känns det bättre att ha en liten kamera som är lätt att bära med framför en stor klumpig kamera med stativ och grejer. Jag är supernöjd och ser fram emot att lära mig saker och ting.

Nu blir det lite läsning och sen raka vägen till sängen. Har sovit hos mina föräldrar och sen hos Lucy i helgen så har inte sovit i min egen säng på ett tag, känns alltid så skönt att få komma hem trots att jag haft en jättefin och avslappnad helg. Men godnatt på er🌸

-J.

Likes

Comments

Igår hängde jag som sagt i Malmö. Kvällen började med god mat, vin och framtidssnack blandat med tjejsnack hos Annika. Därpå mötte vi upp klassen på ölkafét på Möllan där drack öl och snackade om bokstavligen alllllt mellan himmel och jord
🌎🌍🌏

Några drog vidare till KB men jag åkte raka vägen till Lund och till Sesam (favoritstället) där jag beställde nattamat såklart. I nästa vecka kommer antingen ett träningsinlägg eller ett kärleksinlägg, så håll utkik!

-J.

Likes

Comments

Det känns helt konstigt att säga att jag är glad att våra två första delkurser är avslutade och att det nu är dags för B-uppsats. Jag trodde aldrig jag skulle tycka att de skulle var skönt att skriva en B-uppsats men efter att ha presterat med en inlämning varje vecka sedan 17/1 så är det så himla skönt att veta att jag nu själv kommer ha lite kontroll över hur mycket tid jag vill lägga på skolarbeten. Detta innebär även mer tid på bloggis mer tid med familj och vänner och utrymme för nya projekt.

Jag vill skriva mer för er och jag vill diskutera viktiga ämnen men när huvudet är fullt med skoluppgifter så blir det svårt att få andrum för andra saker. Min hals har krånglat så jag har inte kunnat träna som jag vill men från och med måndag hoppas jag att jag är bättre och kan fortsätta min träning.

Idag är jag hemma i Veberöd hos min föräldrar och tar det lugnt. Igår var jag ute med en del folk från klassen och imorgon ska jag jobba. Våren verkar verkligen vara här och vi får hoppas att den stannar den här gången!

Take care,

-J.

Likes

Comments

Känner mig så classy och fresh i mitt nya hår? Kort hår är sååååå fint och underskattat. Blivit inspirerad av Gabrielle Union, Rihanna och Alexa Chung som alla tre ser ut som Queens i kort hår. Är så nöjd med mitt val av hår. Våren är här och kort hår is the way to go💇🏾

-J.

Likes

Comments

Grupparbete med dessa. Girl power då vi har valt att diskutera feministiska frågor 🌸

-J.

Likes

Comments

Helgen har spenderats hos familjen ute på landet och på jobbet. Jobbar extra som värdinna på en italiensk restaurang på ett köpcenter i Malmö. Har snart jobbat där i 2 år och har haft så himla bra kollegor. När man jobbar i service så behöver man sköna kollegor omkring sig för att trivas, kollegor som idag även är nära vänner!

Idag har jag tandläkartid och storhandling på schemat... Inte så kul va? Men Leonora kommer och vi ska äta god mat och ha det trevligt. Ny vecka innebär nya skoluppgifter men idag vill jag bara ta det lugnt! Nu är vi inne på sista veckan innan vi börjar skriva på vår B-uppsats vilket känns både skönt och läskigt😳 Men allting löser sig till slut eller hur?😭

-J.

Likes

Comments

Jag är helt omöjlig när det kommer till att uppdatera här men dels är det för att jag inte har en bra kamera att jobba med just nu vilket sänker motivationen och även för att det är mycket i skolan just nu, men det kommer bara bli mer har jag insett haha.

Jag är iallafall glad för att jag i Maj ska få resa lite och även i Juni har vi nu bokat Greklandsresan. Just nu känns det som att jag lever mer framåt i tiden än i nutiden. Längtar mig bort till slutet av Maj när min B-uppsats är inlämnad och jag kan a n d a s. På bilden firar jag nyår i Amsterdam några dagar efter att jag hade lämnat in min A-uppsats. Exakt så kommer jag känna så fort den här terminen är slut.

På min blogg skulle jag ju prata lite om kärlek som är en stor del av allas liv och om några veckor är det 1 år sedan jag träffade min pojkvän så då kommer jag prata lite om long distance förhållanden, han bor i Holland och jag i Sverige. Men jag kommer även att prata om Interracial relationshop, alltså i vårt fall black and white love. Två ämnen som jag hoppas kan inspirera.

Idag pluggar jag hela dagen på skolan och hinner jag träna i veckan så slänger jag upp lite träningstips.

Take care

-J.

Likes

Comments