Jane tipsar... Podcasts!

Ska inte försöka gömma hur beroende jag är av podcasts okay? Lyssnar nästan varje dag på ett avsnitt och jag insåg hur många timmar jag förmodligen lägger på podcasts (omg jag borde plugga istället?) MEN jag vill såklart dela med mig av mina favoriter. 

1. RASERIET- podden med Amie och Fanna.

- Detta är ju by far min favortipodd!! Jag skrattar tills jag gråter och gråter tills jag skrattar när jag lyssnar på de här Woke kvinnorna diskutera rasism och sexism i främst Sverige men även globalt. Så starka, coola och smarta förebilder som kan utbilda på ett sätt som gör det roligt att lära sig. LYSSNA JAO.

* Har så många favoritavsnitt men det senaste avsnittet där de går igenom CARDI B-feminism är amaze för folk som inte fattar att man ska support your local women OAVSETT.

2. The Power Meeting Podcast.

3 supersköna män diskuterar ALLT mellan himmel och jord. Alltså på riktigt allt! Men det jag diggar mest är kanske de politiska och entertainment-aspekterna. En av dem är en amerikansk komiker och funny as hell. Dessutom får man ett amerikanskt perspektiv och inside info om mycket som vi i Sverige annars dömer utan vidare info. De är alla tre väldigt charmiga, smarta och roliga. Är man snubbe borde man definitivt lyssna på denna podd för den ger mig hopp om män.

* De tipsar om sååå mycket skön musik så vill du utveckla din musiksmak then go for it.

3. Alla våra ligg- podden om sex, sexualitet och att äga sina val.

2 tjejer pratar ocensurerat om sex och allt som hör till kring det. De har även en yt-kanal som är så cute. Jag tycker den här podden är viktig för att de pratar om sex på ett sätt som förhoppningsvis kommer ta bort tabun kring att prata om det här ämnet för många i framtiden.

Desstuom gör de det på ett roligt sätt som ger en avslappnad känsla när det kommer till ämnet. Önskar så mycket att jag hade haft tillgång till den här podden tidigare. I skolan pratas det så töntigt kring ämnet och det är verkligen dags att det förändras. Lyssna och sprid den här podden för in my opinion så är den life changing. 

https://www.youtube.com/channel/UC-QI4bB4liKPbfUAcg2xdgQ​ Deras Youtubekanal!

Tro mig när jag säger att jag lyssnar på SÅ MÅNGA fler men det är dagens tips. Nästa gång kommer fler tips så stay tuned y'all.

Bisous,

J.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allting passerar förbi så snabbt.

Jag har träffat så fina människor här i Holland och en verklighet utan vissa här känns så konstig av den anledning att detta verkligen har blivit min vardag nu. Jag läser lite juridik och min tenta är på tisdag. Efter det kommer jag fortsätta på Human Rights Law istället för generell Internationell rätt. Jag letar praktiker för fullt och vet inte om det kommer bli en praktik i inom eller utanför Sverige.

Satt och pratade med en vän här om hur framtiden kommer närmare och närmare. Det blir extra viktigt att fokusera på vad som gör en lycklig nu när det känns som att tiden bara flyger förbi. Jag vill inte bara resa utan jag vill uppleva saker. Vad det innebär vet jag inte ännu. Som sagt, jag älskar nyårslöften och börjar redan nu fila på mina inför 2018.

Jag hoppas att ni som läser det här tar vara på varandra, att ni förstår hur mycket ni har och har att ge, att ni vill och försöker uppnå allt ni förtjänar. Att ni förstår vad ni förtjänar helt enkelt.

Kram,

-J.

Likes

Comments

Så, åk till Paris. Gå vilse där, ät macarons , drick för mycket vin, försök prata franska, dansa hela natten, tappa bort dig själv lite, upplev de historiska monumenten, ta för dig, drick för mycket vin igen🌟

-J.

Likes

Comments

''Säg mig när jag någonsin igen kommer vara in my 20-something, sittandes på ett flyg från Amsterdam till Paris. Sipprandes på ett glas Chardonnay försöker jag njuta av allting omkring mig. Jag njuter av min ungdom, jag älskar att vara ung, jag bara gör det. Jag njuter av tanken på att hälsa på en vän som alltid får mig att skratta tills magen gör ont. Just nu är jag i en period i mitt liv där jag bara vill tänka på mig själv. Jag tänker vara jävligt självisk för ett tag okej? Jag tar alltid mig själv i andra hand men sista delen av det här året är mitt. Jag älskar Holland och i helgen ska jag smaka lite på Frankrike. Jag är så jävla lycklig''

Ett utdrag från mina anteckningar från 2 veckor sedan när jag satt på flyget till Paris. Jag känner att det här är min tid och jag försöker verkligen göra det bästa utav den. Jag är kär i livet och livet är kär i mig.


Take care,

- J


Likes

Comments

Ni vet när man bara inte lyckas komma på en fyndig rubrik till ett inlägg? Like, okej jag har varit gone as f*ck från den här bloggen så nu måste jag komma på något catchy och coolt sätt att återvända på. Men å andra sidan, låt oss bara fall right in where we left it at, så låt mig ge er en snabb inblick på vad som har hänt sedan sist. 

* Jobbat sönder mitt liv på en statlig myndighet, vilket har gett mig arbetserfarenhet och perspektiv på vad jag vill göra och vad för slags person jag vill vara inom yrkeslivet.

* Körkort, äntligen äntligen äntligen. Tips till alla därute som kämpar är att TA DET PÅ ALLVAR. Jag var så oseriös med skiten och kämpade nästan mer mot mig själv än med mig själv. 

* Flyttat utomlands, sitter just nu på ett café i centrala Utrecht (Holland) och ska snart in på lektion där vi ska diskutera internationell rätt. Som liten ville jag alltid resa och educate myself och kan inte vara mer stolt över att jag faktiskt är påväg dit jag önskade när jag var en liten flicka. 

* Lärt mig att cykla, jag har naturligtvis alltid vetat hur man cyklar men oj vad jag cyklar nu. Jag cyklar vaaarje dag och allt började i Marias lägenhet på möllan där hon fick mig att cykla 10 km varannan dag. Thanks love. 

* Organiserat en förlovning, OBS : Inte min egen. Men that's right, min syster är förlovad och gissa vem som är maid of honour? 

* Hört/sett Piazza, New York Catcher LIVE. Den här låten hörde jag för första gången i högstadiet och jag tänkte att det är exakt såhär kärlek ska kännas. Little did I know att jag flera år senare skulle se mitt favortband live med den finaste killen jag vet. Låtens bakgrundshistoria förtrollade mig. 

Gotta run though, är alltid sen till law class men idag ska jag vara i tid och sitta längst fram. Jag har äntligen läst ikapp iallfall så det är alltid något. 

xoxo

- J.


Likes

Comments

Hej angels,

Jag har stora planer just nu och återkommer på riktigt riktigt när allting är klart. Be patient😘 kan äntligen komma ut med att jag åker till Holland 1/9 iallafall och stannar där fram till januari. Får önska er en underbar sommar fram tills att jag kommer igång här igen.

Bisous
-J.

Likes

Comments

Update: Har varit i Prag, bilder kommer! Har skaffat nytt jobb! Jobbar på med min uppsats och på måndag är jag klar och då är jag ALL YOURS 🍾

Likes

Comments

Snart kommer bloggen fyllas med underbara sommarbilder, fina texter och roliga äventyr, snart jag lovar.

Just nu är jag så upptagen att jag inte minns mitt namn. Nästa vecka åker jag till Prag och efter det kör vi all in på sista slutspurten innan sommaren är här. Jag stannar i Sverige förhoppningsvis hela Augusti och åker till Holland i början av September. Skrev kontrakt på mitt rum igår och är såååå taggad🎈

Snart blir det roligare att klicka in här

-J.

Likes

Comments

Vet ni vad det allra jobbigaste med distansförhållanden är? Enligt mig så är det svåraste att man inte får älska någon in real life. Låter kanske jättekonstigt?

Vad jag menar är att man rent teoretiskt är i ett förhållande men i praktiken känns det mer och mer overkligt ju längre tid det går mellan gångerna man träffas. Lite som att det sätts på paus mellan varje gång.

Sen finns det positiva saker också såklart, att man får vara nykär varje gång man ses, att man får tid för sig själv på ett annat sätt, personligen är jag en ensamvarg och klarar inte av att vara med en partner varje sekund av min dag.

''long distance I need you, if you had a twin I would still choose you'' så sjunger Drake till Rihanna i låten work och den sista meningen med if you had a twin I would still choose you är så r e a l när det kommer till the key factor för att klara ett distansförhållande. Man måste veta att jag väljer dig och du väljer mig oavsett. Tror ni att man som par blir starkare av ett distansförhållande eller svagare? Jag tror bådadera beroende på hur man är som person såklart!

Anledningen till att jag tar upp det här är för att jag fick en fråga om tips för att klara ett distansförhållande och jag tror inte det handlar om att klara någonting. Då är det som att se på det som en uppgift som ska lämnas in eller godkännas. Jag vill se på det som ännu en fas i livet som man kan hamna i antingen tillfälligt eller permanent och då gäller det att:

1. Jämför er inte med andra par. Fuck normen och lita på er själva. Det finns ingenting som är ett ''normalt'' förhållande. Om ni har kommunikationsproblem är det inte samma kommunikationsproblem som ett par som bor 2 km ifrån varandra.

2. Communication is key. Att den andra vet hur du känner och att du vet hur hen känner är så viktigt eftersom ni inte kan se varandra hela tiden. Blickar, rörelser, tonfall och kroppsspråk säger så mycket som ett '' Det är bra, hur är det själv :)?''- sms inte säger.

3. Det är okej att vara frustrerad, as long as you are open about it, att dölja saker är lika med bajs för ingen är där för att fråga 100 gånger om det verkligen är lungt men ni måste också ge varandra utrymme för att få vara pissed off at the situation.

4. It's the little things, försök förgylla varandras veckor lite extra genom vad som helst egentligen, skicka blommor, ha långa telefonsamtalsdejter som ni har bestämt, skicka presenter. Min kille skickade mig en Jane Austen bok en gång som gjorde hela min vecka.

5. Om budgeten är låg och ni inte kan besöka varandra ofta så spara tillsammans och bestämma att ni lägger undan si och så mycket varje månad(?) för att kunna besöka varandra när ni kan.

6. Skicka bilder ;)

7. När ni ses så undvik att bråka om småsaker men hålll INTE inne någonting rimligt om du vill ha något viktigt sagt alltså var inte rädd att förstöra stunden bara för att ni inte ses ofta. Men försök samtidigt att inte bråka om saker som att personen inte diskade sin tallrik efter sig. KRAMAS mest.

8. En viktig punkt: Var inte svartsjuk (i onödan) och försök inte göra den andra personen svartsjuk. Men om du är en svartsjuk person så tala om det för din partner och gör upp några slags ''regler'' som kan få dig att känna dig tryggare i början...Du kanske föredrar att din partner ringer eller messar dig när hen är hemma från klubben? Du kanske vill veta vilka hen hänger med mer än vad hen vill veta om ditt umgänge? Om du är en sån person så är det okej men till en rimlig nivå och den här nivån bestämmer NI bäst själva. Du kanske vill höra att din partner älskar dig oftare än vad hen säger det? Såklart, till en rimlig nivå! Förklara varför du är svartsjuk så kan ni jobba efter det, ett ex's tidigare beteende kanske har påverkat dig och du behöver hjälp att bygga bort något som sitter i dig.

9. Skriv god morgon och god natt varje kväll, även om det känns onödigt och även om tidszonen skiljer sig.

10. Berätta om din dag, din vecka, din månad, dina kommande projekt samt fråga om dessa sakerna. Även om de inte berör dig, även om du inte kommer delta, även om du inte vet vilka som deltar så visa att du bryr dig samt att du vill dela med dig. ÄVEN om det känns onödigt så försök, annars kan ni lätt tappa bort er i ert eget liv.

11. Något jag ALLTID gör: När din partner är på besök så försök att göra besöken lite speciella, detta beror på hur ofta ni träffas såklart men om din partner älskar pannkakor så gör pannkakor till frukost, köp hens favoritjuice, gå till hens favoritrestaurang den perioden, spela hens favoritmusik, it's the little things.

Detta är inte kronologiskt utan bara 11 punkter jag tror är viktiga att tänka på, någon av er som har distansförhållanden och tycker att jag har missat något får gärna kommentera! Jag är ingen expert utan pratar bara utfrån mina erfarenheter.

Sista tipset är BE EXTRA. Här är en bild på mig när jag överasskade min kille på hans födelsedag , hoppade ut från en kartong med konfetti och ballonger😭


Ha det fint och lycka till!

-J.

Likes

Comments