Header

FEMINISTER HATAR MÄN!!!
FEMINISTER ÄR LESBISKA!!!
FEMINISTER ÄR MISSANPASSADE, OUTBILDADE LATA DJÄVLAR!!!

Ok, det är några exempel på vilken mistlur som drar igång så fort någon nämner feminism, jämställdhet eller whatever som rör män och kvinnor.

Det är synd egentligen, att någonting så vitalt som kvinnors rätt i samhället har kommit att förknippas med någonting negativt. Det är också synd att så många – ofta tillhörande den feministiska skaran – tror att majoriteten av män hatar tanken på jämställdhet och lika villkor för män och kvinnor. Tänker man ett steg längre, så tror jag det går att räkna på fingrarna de män vars dotter de missunnar, särbehandlar och nedvärderar till förmån för deras son. Eller?

Jag tror, och de jag diskuterat med, att feminismens ursprungliga goda syfte har smutsats ner med dagens rappakalja. Feminister som hävdar att kvinnan ska stå högre männen, som menar att det är ok att kasta skit på män (just för att det är män) och som allt oftare likställer alla män som potentiella våldtäktsmän.

"Inte alla män, hähähähäh" härmar feministerna och skrattar förklarande; - klart som fan man kan dra alla män över samma kant när det gäller våldtäkter! ALLA män är potentiella våldtäktsmän, ALLA!
Samma resonemang gäller dock inte kopplingen terrorism och islamism; kriminalitet och invandring och kvinnor ... någonting och så vidare. Where did all the logic go??

Kära medmänniskor (således både män och kvinnor!), låt oss värna om de krafter vi har kvar till att förändra samhället till det bättre.
Kvinnor ska inte försöka bli bättre än män! Män ska inte försöka bli bättre än kvinnor!

Jämställdhet är just vad det låter. Jajamän, själva ordet i sig ger er en ledtråd :)

(Nu kommer säkert någon och blir irriterad för att män (alltså biologiskt/-, socialt kön) nämns i jajamän. Varför inte jajakvinnor??? #kränkt)/Lady Bundy

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Att ta självständiga beslut i en patriarkal värld verkar för somliga vara fullkomligt omöjligt. Den fria viljan är fri, men endast så fri att den fortfarande är underställd det mansdominerande herreväldet. Om jag skulle ha denna syn på tillvaron, mig själv och ha så låg tilltro till min egen förmåga att ta egna beslut – ja, då kan jag bannemig förstå den uppvisade bitterheten.

Huruvida den fria viljan är diskutabelt inom filosofins existentialistiska sfär låter jag vara osagt. Jag kan absolut köpa att vi formas av vår samtid, våra erfarenheter och rent krasst kan jag sympatisera med objektrelationsteorin som hävdar att vi tar efter de våra. MEN. Är det inte väldigt trångsynt att tro att alla ens val är en produkt av ett fadersvälde.

Om jag är hemmafru, då är jag det för att patriarkatet säger att jag ska vara det.
Inte för att jag vill, utan för att samhället berättar för mig vad jag ska göra.
Om jag väljer att göra karriär, då gör jag det för att utmana patriarkatet.
Inte för att jag vill, utan för att samhällets uppbyggnad bara måste ifrågasättas.

Om modern väljer att vara hemma med en nyfödd, vilket evolutionen förberett kvinnan för rent biologiskt, varför ska det ifrågasättas? Är det någonting dåligt att vilja rå om de sina?
Det ÄR skillnader mellan män och kvinnor. Varför ska vi försöka ändra på egenskaper som evolutionens selektiva process har skött alldeles ypperligt, med artens överlevnad i fokus?

Varför ska varje val vi gör ifrågasättas?
Ehh, köper jag den här tomaten nu för att jag vill, eller är det för att jag lever i en värld där män sägs regera?

/Lady Bundy

Likes

Comments

Hejsan! God dag! God eftermiddag!

Jag – låt oss kalla mig "Lady Bundy" (oh, you see what I did there?) – ämnar lägga (annars förspilld) tid och eftertanke åt att försöka bidra till en godare stämning i samhället.

Obs obs obs !!
Det hela kommer genomföras med hjälp av

- en handfull ironi
- en näve humor
- en smula allvarsamhet
- och ett tjog med tankeställare

Ni har kanske redan nu räknat ut att håriga armhålor, blodiga menstruationsskydd och gungande fettvalkar inte har sin plats i denna blogg.
Kanske på grund av att min konstnärliga ådra utgör ett exempel på icke-existens (den är obefintlig, antimateria, osynlig för blotta ögat osv), men kanske främst för att jag tror det är fel väg att gå.

Syftet med denna blogg är inte att eftersträva virtuella ryggdunkar eller inbjudningar till rödvinspimpling á la tema de bîtterhet.

Syftet är att sträva mot jämställdhet. Punkt.

Kom och joina mig för coca-cola (oavsett smakpreferens!!) pimpling.
Enda kravet? No hate.

/Lady Bundy

Likes

Comments