Sömndrucket slår jag upp mina ögon, jag låter min kropp och mitt huvud få vakna i sin egen takt. I fas med att huvudet vaknar börjar jag höra ditt sorl inne från köket. Det sorlet som skapar trygghet och lugn i min kropp. Doften av nybryggt kaffe och ett avlägset sprut av din parfym når mig. Även det är två toner som gör mig till den tryggaste av personer.

Trots att jag endast sovit ett par timmar vaknar min kropp med en känsla utav värme, energi och eufori. Jag ligger kvar i sängen. Njuter utav lakanens sköna, krispiga och svala material som omsluter min hud. Njuter av ljudet som beskriver hur du pular med ditt där ute i köket, så ovetandes om att jag är vaken. Njuter av känslan att den doft som kommit emot mig tillhör dig jag håller närmast hjärtat. Tillslut kan jag inte bärja mig. Jag ropar försiktigt ditt namn i min mildaste ton. Jag hör hur du stannar upp i det du håller på med. Jag ropar svagt ditt namn igen.Jag hör dina steg som går mot vår halvöppna sovrumsdörr. Jag ser din person komma närmare. När dörren öppnas möts mina ögon utav det vackraste jag vet. Ditt breda leende och dina ögon som glittrar likt havet när solens strålar skiner på det.

Du är klädd i mörka byxor, skjortan är fortfarande inte helt knäppt och dina fötter bär som alltid färgglada strumpor. Vi har skrattat åt just det attributet många gånger. Jag känner hur mitt leende växer som en böljande vind ut från mitt hjärta och sedan vidare genom kroppen. Trots att jag vet att du har bråttom så lägger du din varma kropp på min. Kysser min mun samtidigt som du viskar "god morgon". En snabb frågeställning om hur min morgonandedräkt är går igenom mitt huvud men avbryts snabbt utav känslan av dig. Din underbara doft som signerar dig. Din tyngd mot min kropp som får min att känna sig skyddad. Din kyss mot mina läppar som smakar nybryggt kaffe och morgon. Dina andetag. Din person. Min person. Känslan av stolthet över dig väller över och jag vill skrika ut till världens alla människor den lycka, trygghet och värme jag känner tillsammans med dig. Jag gör det inte, jag väljer att njuta. Fånga varenda sekund utav den tid vi nu har tillsammans. Denna vanliga men ändå så speciella tisdag i mitten utav ett vårigt april. 

Något tafatt reser du dig upp på dina bägge armar, skjortan är nu något skrynkligare än för ett par minuter sedan. Håret lite mer ruffsigt. Men det som betyder något finns kvar, det är ännu oförändrat. Det där leendet som sprider sig över ditt ansikte och dina ögon som glittrar som guld. I all egoistisk mening ber jag dig komma tillbaka till sängens trygga bonad. Jag öppnar upp täckets varma insida och blinkar flirtande och busigt mot dig fast än jag vet att du redan är sen till dagens första möte. Ditt böljande skratt bubblar upp inom dig och ut i atmosfären. Du ursäktar dig även fast du vet att du inte behöver. Du kommer tillbaka till sängen och pussar min panna lätt och försiktigt. Så lätt som en fjärils vingsslag men så genuint kärleksfull. 

Från sängen ser jag hur du på vägen ut rättar till skjortan i hopp om att ingen du möter på vägen skall förstå det tumlande vi nyss startat denna dag med. Trots att din ryggtavla är det enda jag ser när du går utifrån rummet så förstår jag att din framsida fortfarande är kantas utav det där leendet. Ditt leende. Som skapar en aura som är unik för din persona. Som kan lysa upp rum och värma så många hjärtan. Så genuint och vackert är det.

Jag lägger ner huvudet på den svala kudden igen. Drar in doften som fortfarande ligger som ett tunt täcke i rummet. Nybryggt kaffe och en svag doft av din parfym. Mitt hjärta känns större, mer mottagligt, om än varmare och min kropp helt trygg. Jag tänker för mig själv

" Om det här förblir mina tisdagsmornar kommer jag vilja att det är tisdag, varenda dag i veckan för resten av mitt liv" 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments