Header

Australien, Restips

Min Australien upplevelse börjar allt mer gå mot sitt slut. Vilket på ett sätt känns skönt då det börjar bli kallare och kallare här. En kyla som man kan jämför med Sverige. Vilket jag inte trodde var möjligt här. Men det är till och med så kallt att jag är tvungen att fylla vattenflaskor med varmvatten och sprida ut de i bilen innan läggdags.


Så ja, det ska bli skönt att få ligga på en strand och njuta igen om 30 dagar, då jag åker vidare till ett land som ligger långt härifrån! Där blir det billiga smoothie bowls, yoga och määäängder av avokados, WOOOHO


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Australien, Jobbtips, Restips

Smutsiga händer, såriga ben och hatt på huvudet.

Vårt liv går just nu ut på att plocka så mycket druvor som möjligt, till och med så att vi plockade för fort och fick en dag ledigt.


Att bo nära naturen och att få vara ute hela dagarna känns som ett så stort privilegium. Detta är precis det som jag önskade och såg framför mig när jag tänkte på farm work. Kanske inte passar alla, men allt blir vad man gör det till och detta känns helt rätt i denna stund.


Jag mediterar, skriver och. gör yoga. Precis det som jag längtat efter.

Likes

Comments

Australien, Jobbtips


För att du skall kunna få ditt andra års visum här i Australien är du tvungen att göra 88 dagar av farm work eller tre månader på en och samma farm. Vilket är väldigt länge, så jag har tänkt bort möjligheten och istället fokuserar på att tjäna ihop lite pengar.

Det finns både timlön och där man tjänar per tray/bin. Jag föredrar alla dagar i veckan timlön, då du vet att du får rättvist betalt. Vi har bara råkat ut för riktigt dåliga ställen där de betalar mindre än vad som är tillåtet. Men efter en månad av konstant letande, så hittade vi farmen som vi nu jobbar på. Vi plockar vindruvor och har fantastiska chefer, samt är ett helt fantastiskt team som man nu slipper "tävla" mot. För när man får betalt för vad man plockar, så blir man nästan lite tävlingsinriktad. Vilket är så otroligt tråkigt, nu är det bättre stämning och alla vill jobba hårt. Så om du nu ska leta efter ett farm work. Va noga med att hitta rätt, för det finns så många dåliga ställen.

Likes

Comments

Australien

Efter sex dagar lämnar vi Melbourne, lite fattigare och lite mer kläder i våra redan överfulla backpacks. Dags att ta oss upp till Barossa Valley, för jobbet börjar om några dagar... Äntligen lite mer para till våra urplockade konton!
Ta hand om er

Likes

Comments

Australien

"I feel as if I'm made to understand, not to be understood"

Melbourne, staden där de finns fler secondhand butiker än vanliga. Har spenderat otroligt mycket pengar här men känner mest. Hej jag lever. Även lyckats lämna in min dator på lagning efter att den vägrat vakna till liv efter någon oklar händelse. Men annars rullar livet rätt fint förutom att jag är sjuk... Men kroppen måste väl renas på något sätt antar jag!
Kyss och klem

Likes

Comments

Australien


Mysig liten stad med mycket surf, inte för att jag är den som slänger mig ut på brädan men jag kan stirra mig blind på att kolla på alla som tar våg efter våg. Bra vibe här helt enkelt. Mysiga kaféer och restauranger som passar perfekt en dag som denna när vädret är lite kasst.

Likes

Comments