Australien


Mysig liten stad med mycket surf, inte för att jag är den som slänger mig ut på brädan men jag kan stirra mig blind på att kolla på alla som tar våg efter våg. Bra vibe här helt enkelt. Mysiga kaféer och restauranger som passar perfekt en dag som denna när vädret är lite kasst.

Likes

Comments

Australien

Vi sover mitt inne i skogen, bland höga träd och palmer. Det är kallare här än vad vi är vana vid, klimatet känns som en svensk sommar. Great ocean road har helt fantastiska vyer och känns lite magiskt när man bilar fram längst vattnet. Igår höll vi dock på att få soppatorsk mitt ute i ingenstans. Men vi klarade oss och strax ska jag väcka de andra så vi kommer iväg till vattenfallet.

Tjohej

Likes

Comments

Australien, Jobbtips

Lämnat våra fikon och mildura för denna gång. Vi fick en arbetsintervju på en mer välkänd vingård i Barossa valley som vi kände var helt rätt för oss. Så nu hoppas vi så oändligt att vi får jobbet. Men det startar inte förrän om två veckor så vi tänkte... Varför inte köra great ocean road. Så nu är vi på väg mot Adelaide, för att senare idag börja köra neråt mot Melbourne. Taggad? Svar stort jäkla JA

Ha de gott så länge, VIII hörs!

Likes

Comments

Australien, Jobbtips

Idag är det den 10/2-2017. Reflekterar över allt jag hittills hunnit vara med om, alla fantastiska människor jag mött, de mindre fantastiska människor jag mött. Alla ställen, allt. När jag för mer än 4 månader sedan gav mig iväg, visste jag att något inom mig skulle dö. För att något nytt skulle kunna få ta plats. Det hände verkligen.

Min syn på min egna tillvaro, denna utveckling har vart så fascinerande. Hur jag mött människor som talar samma språk som jag, där vi kan sitta i timmar och prata om energier och miljölösningar. Känner mig hemma. Fast just nu... Är fikonplockningen en pina, något som tär på ens psyke. Så just i denna sekund, undrar jag lite vad jag håller på med. Haha

Likes

Comments

Hallihallå!

Så vad har hänt sedan sist, vi har bytt farm då vår första farm var katastrof... Så vi valde att åka ännu längre ner i landet för att nu plocka fikon. Vi bor på en camping och ja livet står väl allmänt rätt stilla just nu! Vi får se hur länge vi stannar här

Likes

Comments

AustralienVi är åkt ca 350 mil för att komma till vårt farm work som vi inte visste existerade tills för några timmar sedan. Vi har kastat oss ut och universum har som vanligt tagit hand om våra önskningar. Haha. Imorgon börjar vi jobba på en orange and lemon farm, så vi får se hur detta blir! Noll förväntningar så kan man bara bli glatt överraskad. Vi har nu landat i vår campervan som förhoppningsvis ska bli vårt hem de närmaste månaderna.

Första dagen är tydligen alltid hemsk, så jag taggar morgondagen. See you guys later

Likes

Comments

Australien, Motivation

Vi lever, vi är snart framme men inte på långa vägar i mål. För målet är farm work och just nu ser den fronten rätt död ut!
Men allt går ju om man vill, så vi sitter här mitt i ingenstans och tar in allt som är nytt.
Vi löser det, det gör man alltid... På något sätt

Likes

Comments

Australien, Restips


Vi alla blir fulla i skratt när vi ser att tiden flyttats fram tre timmar... Vi inser att vi alltså förlorat tre timmar av körtid. Utan att ha haft en aning om att tidzonen ändrats. Det har vart långa dagar, med lite sömn. Eftersom hela baksätet är fullt av saker så blir det tält på nätterna... Vilket inatt betydde ingen sömn alls, då vi var mitt ute i ingenstans med så sjukt mycket flugor och mitt i allt så börjar det regna. Vi gav oss iväg klockan 7, blöta och några step skabbigare. Men hur underbart är inte det? Vi måste ju gå genom lite skit för att kunna njuta mer av det som är bra. Vi lever.

Likes

Comments

Australien, Restips, Motivation

Vi har åkt ungefär 40 mil, lämnat kusten och sitter idag på ett café mitt i ingenstans!
Datorn har lagt av, Max är lite bake och jag letar efter alternativa duschar. Idag är Australiens nationaldag och det mesta är stängt, så vi ska göra det bästa av det och leta efter folk att umgås med.

Kontrast med igår när vi tränade i två timmar, gjorde yoga framför delfiner, badade med en rocka och Max nästan hamnade i fajt med en pelican.

Vi har fått många nej på farmer än så länge, men vi håller tummarna för att säsongen snart kickar igång och att någon farm vill ha våra kompetenta huvuden.

Ha de g

Likes

Comments