​Next destination: INDIA

​Är så nöjd och glad över att kunna säga att jag om några timmar befinner mig på ett plan på väg mot Indien. Visum, Check. Flygbiljetter, Check. Yoga teacher training, CHECK. 


Så skall alltså dit för att ta min 200h yogalärarutbildning. En månad. Värme, yoga varje dag och bara massa nya erfarenheter. På ett sätt skriker något inom mig att inte åka, den där rädslan. Tankar som "stanna hemma" och "Sophia, du åker helt själv" vill inte sluta poppa upp i hjärnan. 

Men vem har inte lite resfeber, efter denna månaden åker jag till Thailand för att åka vidare till ännu oklar destination. Vi får helt enkelt se vart jag slutar upp. 

Likes

Comments

​Där berg växer mot himlen och dialekten är värd att dö för.

​Skottland var helt fantastiskt, sån natur och vackra miljöer. Vi spenderade nog mesta tiden i en bil då vi åkte från Edinburgh till Oban. Men det var även då vi fick se alla vackra berg, dalar och hus. Att de bevarat sitt kulturarv på det sättet, helt fantastiskt. 

Vi var ju självklart även tvungna att testa på lite whiskey. Vilket för mig är något av det äckligaste. Men tydligen fall det mamma helt i smaken. Samma kväll körde vi in i en super mysig liten stad som höll på mycket historia. Jag och Isac lyckades hitta en liten pub där vi satt och drack öl med några trogna turister som kom dit en gång per år. Damen berättade allt från hur de brunnit inne människor i stadens hus och hur katedralet var en av de vackraste i hela Skottland. 


Utelivet i Edinburgh var som man tänkt, inte det bästa! Vi lyckades hitta en klubb som hade "Norwegian night". Vilket vi inte visste när vi fick stämpeln.  Men fick dansa av mig all överskottsenergi, vilket man hade en del av efter alla bilresor. Men perfekt resa såhär innan jag ska lämna Sverige för ett tag. 

Rekommenderar varmt Skottland till alla som gillar natur och arkitektur. 

 

Likes

Comments

Sommarsäsongen är över sedan en månad tillbaka, STORT TACK

.....MARSTRAND.....

Levde i en sagovärld lik Alice i underlandet, där mitt och Annas rum var dekorerat med bockar hängande i taket, Lucialampor, Spanska lampor och diverse olika saker som upphittats på sena nätter. Vi levde i vår egna lilla bubbla. Vi jobbade dag och natt. Levde på bubbel och kaffe. Det är något speciellt att vara instängd på en ö en hel sommar. Man lever verkligen isolerad från omvärlden. Haft en kaos men riktigt jävla rolig sommar.

Likes

Comments

En feelgood resa för själen. Det gjorde jag förra veckan med min fina syster. Yoga i solnedgång, sangria för ovanlighetens skull och varma dagar. Prefekt avnjutning innan våren satte vart! Var perfekt värme och helt sjukt! Men känslan när jag landade. Var att jag inte ville resa på ett tag. Det var absolut första gången jag kände mig mätt på resandet. Men suget lär komma igen. Men nu ser jag fram emot några veckor hemma i våren.

Likes

Comments

Nu var det i och för sig två veckor sedan jag var hos mina två pinglor i London. Men denna gången där var det riktigt mysigt. Ingen turist denna gången utan mer gäst i en engelsk kultur. Vilket var fantastiskt.
Hade några helt dunder mysiga dagar med dessa brudar som man ska spendera en hel sommar med!

Likes

Comments

Det är svårt. Det är inget jag soppar under mattan. När man har fått försmak för livet, tycks man vilja ha mer. Jag vet redan nu att mitt liv de kommande åren är i en Backpacking väska. För jag trivs med det. Nu när jag har landat hemma, planerar jag mer resor, framtids planer och drömmer mig bort. Men att gå och drömma hela dagarna får en att inte vilja se vardagen. Det är svårt. Svårt att vakna. Nu när man lite mer landat i Sverige, lyfter jag om två dagar till London för att äntligen få umgås med mina pinglor därborta. När jag kommer hem bokas nästa resa. För jag dör inombords om jag inte har något framför mig att se fram emot. Sån är jag. Härom dagen bjöd jag över min kärlek till Danmark, för att inse att hela staden var död på en söndag. Inte så lyckat. Men fin tanke bakom i alla fall. Sånt händer. Det var vackert ändå.

Likes

Comments

Hemma i Sverige igen efter en riktigt bra resa med mina killar! Känns både tomt och avslappnande att äntligen ligga i sin egen säng och kunna gå in i kylen som man vill. Är avslappnad och njuter av julen här hemma, men när nästa år inleds ska jag planera framtidens äventyr.

Likes

Comments

Malaysia, till för personer som gillar variation. Allt från den fräcka staden Kuala Lumpur, till vita stränder till djungel och kyla i Cameron highlands. Så Malaysia har vart allt vi velat ha. Penang hade fantastisk mat och väldigt billigt. Cameron visade mig en helt ny sida av Malaysia, kändes som man kommit till alperna.

Tre saker jag tycker man borde göra
besöka KL, riktigt ball stad som bjuder en på väldigt fascinerande arkitektur. Bra nattliv!👏🏾🎉
➰ta sig till Cameron highlands, något som jag aldrig sett tidigare. Världens största blomma finns även här.
➰Langkawi, super mysigt, sjukt fin strand och dunder härliga människor. Bodde på gecko guesthouse, grymt bra ställe! Billig öl!

Tre sämre saker med Malaysia
➰vi var där under regnperiod
➰dyrt i KL
➰maneterna i vatten i Langkawi

Likes

Comments

Äntligen i Kuala Lumpur..

..efter några helvetes dagar i Indonesien. Så om man ska sammanfatta, vi åkte från paradis ön Gili T och kom fram till Lombok. Där skulle vi trekka uppför en vulkan. Detta skulle vi göra mitt i natten, alltså bestämde vi oss för att frivilligt gå genom en djungel av farliga djur mitt i natten, upp för en vulkan som vaknat till liv. Inte det mest genomtänka, men det kunde bli kul. När vi gått i 1,5 timme börjar mitt huvud yra, började må illa och kände att febern inte var långt borta. Detta resulterade att vi blev tvungna att vända och jag svimmade när vi var på väg ner igen. Så ingen trekking. I våra sängar där vi skulle sova fick vi jaga bedbugs. Dagen efter stack vi så fort som möjligt därifrån, lagt 600 i onödan. Kul. Kom fram till kuta, skit trist stad men vi skulle ändå ta planet därifrån kommande dagar. Och juste glömde att skriva, Johannes telefon är även snodd här emellan. Inte kul.

Dagen kommer, vi ska äntligen flyga ifrån Lombok. Kommer fram till flygplatsen, alla plan är inställda. Vulkanen har fått utbrott. Vi ville inget hellre än ta oss ifrån Lombok så när erbjudandet om att ta ett 20 timmars buss till sura baya och ta ett plan därifrån tackade vi inte nej. Det resulterade att vi väntade bredvid en motorväg för 4 timmar och ingen buss kom. Väl tillbaka på flygplatsen var vi trötta, irriterade och ville ha tillbaka våra pengar. Flygbolaget fixade nya flygbiljetter, killen som lurat oss ville så klart inte ta sitt ansvar, men så kom räddaren. Lollo, en man som var högt uppsatt på flygplatsen. Frågade om vi hade planer för kvällen. Vilken vi inte hade. Han kunde fixa sovplats, snackade med killen som vi köpt bussbiljetten av och han lovade att komma och hämta oss dagen därpå. Allt skulle lösas och vi skulle slippa fixa nytt visum.

Vi kom fram till en gata, såg ut som en vanlig bostads område i England. Väldigt fint och rent jämfört med resterande Lombok. I detta bostadsområde som bestod av 77 bostäder bodde nämligen de flesta som jobbade på flygplatsen. Vi fick ett rum som var rätt kalt, men eftersom vi skulle få bo där gratis en natt gjorde det inget. Vi gick ut på gatan där de satt några män och skrattade. De tog vänligt emot oss, presenterade sig och pratade på. Många chefer på flygplatsen men även många som jobbade under dem satt med och ville lära känna oss. Bjöd på mat, kaffe, vin, te. Det var en upplevelse i sig. Lollo kom, denna gång i privat kläder. Tog med oss längre bort där vi mötte ännu mer vänliga människor. Vi satt och skrattade, lärde känna deras kultur mer medan de lärde känna vår. Ett utbyte, de tränade engelska och vi ville gärna hjälpas åt. Detta gjorde att vår gråa och jobbiga dag blev till en lärdom och nöje. Så fantastiska människor

Dagen efter
Väntade på vår chaufför som inte dök upp, ännu en gång räddade Lollo oss med de 500 000 rupierna som vi spenderat fick vi ej tillbaka. Men vi kom till bussen, fick sämsta platserna, överfull buss, folk rökte, vår aircon va trasig och här spenderade vi våra 24 timmar i lidande tills vi kom fram till sura baya🌎
Flygplatsen var öppen och man ville nästan gråta av lättnad. Vi skulle äntligen få lämna Indonesien. Men när vi kom fram i tullen, visade vårt pass att vi vart där två dagar för länge. Hjärtat bultade, skulle vi inte få komma härifrån ändå? Vi kom in till en man som såg sovandes ut fast ändå så fullt vaken. Vi förklarade hur de gått till. Att vulkanen stoppat oss, att vi egentligen skulle vart långt därifrån. Han tvekade, men trodde oss och stämplade. Vi var igenom men samtidigt kändes de långt kvar.

Är tacksam för all lärdom i Indonesien men gör helst inte om det!

Likes

Comments