View tracker

Om det är något man lär sig när man reser/bor utomlands är det hur man gör för att komma ner i matkostnader. Många som kommer till Australien börjar med att välja bort kött. För detta är både dyrt och onödigt i din kost. Sen när man bor på hostel så finns det oftast enklare kök som du kan göra olika maträtter i. Min rätt som jag åt nästan varje dag var tonfisk med sour cream och couscous. För couscous är billigt och tar ca 30 sekunder i mikron och tonfisk är nyttigt och sour cream är gott. Så enkelt.

Men nu när jag har ett riktigt kök blir det matlådor och nyttigare mat. Som denna gryta med kikärtor, ananas, curry, sötpotatis, spenat och zucchini samt lite annat gott. Gjorde ca 5 matlådor så det håller ett tag. Bra för den som inte tröttnar på mat allt för fort.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Australien, Livet, Motivation

Lyssnar på Coldplay från balkongen då deras konsert är precis bredvid oss. Tänker på hur tacksam jag är över att vara här. Över att få träffa så många underbara människor. Idag har jag jobbat och allt mer börjar jag komma in i rutinerna här. Vilket för första gången i mitt liv inte känns värst skrämmande. Jag är redo för vad som än kommer. Redo för ett liv med jobb, poolhäng och lite plugg för några månader.

Tack livet för allt jag får uppleva och för allt jag kommer att uppleva.

Sorgligt som Lyckligt


Likes

Comments

View tracker

Australien, Livet

Hur livet ser ut?

Jagar kackerlackor och står emot definitionen av mansgris på jobbet. Men lärorikt är det att lära sig handskas med en man som min chef.

Lägenheten är helt fantastisk dock, pool, jacuzzi och gym. Så efter jobbet längtar man efter poolen. Dock ska jag nästa vecka planera lite så jag får se mer av stan. Finns ju många ställen jag inte hunnit se än.

En annan sak som hände i veckan var att några av mina vänner hemifrån kom till Brisbane. Första gången på två månader som jag träffade någon hemifrån. Den känslan var oslagbar. Idag blir det ikea med dessa för att införskaffa lite julmys.

Tack och hej


Likes

Comments

Australien, Restips

Staden som liknar Göteborg

Om jag skulle beskriva Brisbane skulle jag jämföra den med min kära hemstad Göteborg. Det är en mindre storstad med allt man kan tänka sig. Den har en bra vibe, mysiga barer, en stort mall. Olika uppfattningar om Brisbane och man hörde inte många som tyckte om staden innan vi kom hit. Men för att gilla Brisbane får man ge staden några dagar. Det tar en liten stund. För dem som gör det, blir man lite smått kär i stadens charm. Men skulle rekommendera West end, Southbank och åk på en gratis tur med färjan så får man se hela staden.

Så missa inte denna staden bara för att reseföretagen inte rekommenderar det, åk ändå.

Likes

Comments

Motivation, Restips

Vad alla undrar och googlar innan de sätter sig på planet mot det stora landet

Din resa till Australien är just din resa och du har dina idéer och visioner vad du vill göra när du kommer hit. Till skillnad från mig som fick ett visum, bokade flygbiljett från ett dorm i Bangkok och fyra timmar senare var jag på väg till flygplatsen. Jag hade inga planer alls vad jag ville göra. Så här kommer några bra saker att veta som jag inte hade en aning om innan jag kom hit.

TFN

Tax File number är något som du måste ha om du ska jobba i Australien, detta skaffade jag via internet. Det kan ta lite tid att få detta men kruxet är att du behöver ha en adress. Jag skrev en adress till en kompis. Detta ska vara gratis så undvik sidor där det kostar pengar.

Bankkonto/bankkort

Den allra vanligaste banken är commonwealth. Detta är gratis och denna bank är väldigt populär just för folk som är här på WH-visa. Skaffa när du vet att du kommer vara på samma ställe i en vecka minst. För då kan du vänta ut ditt bankomat kort.

Transport

Om du vill resa längst östkusten finns det flertal olika sätt att ta sig uppåt/neråt. Jag valde att boka buss via greyhound men bara bussen. Men om du vill ha ett sammansatt paket så går även det att fixa. Men jag ville känna mig fri till att göra annat på vägen. Det jag köpte var ett tremånaders kort där jag kan ta mig från Sydney upp till Cairns, kostade ca 3000 kr. Men för mig var detta rätt onödigt då jag nu kommer stanna i Brisbane.

Annars köp/hyr en van och kör... Definitivt något jag vill göra på västkusten vid senare tillfälle.


Vad kostar det att leva här?

Jag var inställd att det skulle vara dyraste stället på jorden. Så jag blev överraskad när allt kostade liknande som hemma i Sverige. Äta ute kan va snäppet dyrare. Men här är lite priser på olika saker ( beror ju helt på vart du reser i Australien också)

• boende= 18- 30 dollar för dorm / Betalar 155 dollar/veckan för shared room i en lägenhet med grymt bra läge.

• mat= avokado kostar 2 för 4 dollar på coles just nu, enda du behöver veta, haha SAMT MANGO HÄR ÄR SVIN GOTT... Mat är dock generellt lite dyrare här. Men fynda på sånt som de har extra pris på.

• kläder= samma som i Sverige samt billigare på flera ställen.

Så att räkna ut hur mycket pengar du ska ha med dig beror på dig som person, om du ska jobba eller bara resa.

Jag som inte trodde jag skulle gilla Australien alls är helt frälst. Åk hit om du har tid, om du inte har tid. Ta dig tid. Du missar något annars!

Finns inget som helst att vara orolig över, du kommer träffa mängder av underbara personer på vägen som kommer ge dig mängder av bra tips. Jag var livrädd när jag satt på planet på väg hit, ensam och ville inget annat än att ta planet hem till Sverige och tryggheten. Men hur kul är det efter en vecka!?

"HINT"... Vi söker just nu personal på mitt café i hippa West end, Brisbane... Så om du är i närheten, eller planerar att komma hit... Kom förbi med ett CV, eller maila mig.


Ge världen lite mer kärlek idag så skapar vi ett fint litet kretslopp av omtanke och glädje. Lovelove


Likes

Comments

Restips, Australien, Livet


I varje hörn sitter/står människor och klinkar på sina instrument, någon sitter och målar på gatan. Byron kryllar av killar med långt solblekt hår, surfing och yoga. Så att jag kände mig hemma var det ingen tvekan om. Vi satt på en filt och lyssnade på en kille som sjöng medan hans vänner hade en eldföreställning bakom. Om ni åker till Byron se till att hänga vid beachen efter solen gått ner! För då tar de fram trummorna och man får dansa till fötterna värker.

Däremot en nackdel med Byron är att boende är dyrt och jobb svårare att hitta. Så därför packade jag mina väskor för att spendera ett tag i Brisbane. Men det var inte sista gången Byron såg mitt ansikte. I'll be back soon

Likes

Comments

Jobbtips

Lämnade Indien i hopp om att jag skulle kunna finna någon slags ro på stranden i en bok, men rastlösheten kom och nu sitter jag här och vill inget annat än att studera eller jobba eller utvecklas. Skrattretande vilket ambitions människa jag är. Ännu mer att jag inte vet vad jag vill göra, vilket leder till att jag bara står och stampar.

Bra och dåligt med att resa själv?

*Du kan bestämma helt själv och hur länge du vill stanna på diverse olika ställen.

*Du träffar mängder av människor vilket gör att du nästan aldrig är ensam!

*Dåligt är ju att det kan bli billigare att resa fler då man kan dela på rum, taxi osv (Men detta träffar man även människor här som man kan göra det med)

* Någon mer du kan bolla idéer med vart ni vill åka.

Jag är i en dipp av obalans just nu då jag inte vet vad jag vill, står mellan tre alternativ.

Australien, Frankrike eller Sverige

Alla tre har både för och nackdelar, men min hjärna har lite svårt att sortera just nu.

Blir yoga och Meditera över detta några dagar i Koh Lanta, som är mitt nästa stopp

Likes

Comments

​Next destination: INDIA

​Är så nöjd och glad över att kunna säga att jag om några timmar befinner mig på ett plan på väg mot Indien. Visum, Check. Flygbiljetter, Check. Yoga teacher training, CHECK. 


Så skall alltså dit för att ta min 200h yogalärarutbildning. En månad. Värme, yoga varje dag och bara massa nya erfarenheter. På ett sätt skriker något inom mig att inte åka, den där rädslan. Tankar som "stanna hemma" och "Sophia, du åker helt själv" vill inte sluta poppa upp i hjärnan. 

Men vem har inte lite resfeber, efter denna månaden åker jag till Thailand för att åka vidare till ännu oklar destination. Vi får helt enkelt se vart jag slutar upp. 

Likes

Comments

​Där berg växer mot himlen och dialekten är värd att dö för.

​Skottland var helt fantastiskt, sån natur och vackra miljöer. Vi spenderade nog mesta tiden i en bil då vi åkte från Edinburgh till Oban. Men det var även då vi fick se alla vackra berg, dalar och hus. Att de bevarat sitt kulturarv på det sättet, helt fantastiskt. 

Vi var ju självklart även tvungna att testa på lite whiskey. Vilket för mig är något av det äckligaste. Men tydligen fall det mamma helt i smaken. Samma kväll körde vi in i en super mysig liten stad som höll på mycket historia. Jag och Isac lyckades hitta en liten pub där vi satt och drack öl med några trogna turister som kom dit en gång per år. Damen berättade allt från hur de brunnit inne människor i stadens hus och hur katedralet var en av de vackraste i hela Skottland. 


Utelivet i Edinburgh var som man tänkt, inte det bästa! Vi lyckades hitta en klubb som hade "Norwegian night". Vilket vi inte visste när vi fick stämpeln.  Men fick dansa av mig all överskottsenergi, vilket man hade en del av efter alla bilresor. Men perfekt resa såhär innan jag ska lämna Sverige för ett tag. 

Rekommenderar varmt Skottland till alla som gillar natur och arkitektur. 

 

Likes

Comments