Header

Motivation, Restips

Yoga har funnits där väldigt länge för mig, innan det handlade om vem som kunde lägga upp den finaste instagram bilden. Jag klagar absolut inte att yoga och healthy living har blivit en trend, men som ni vet. Allt kan bli för extremt och tyvärr är det många som inte riktigt vet vad yoga innebär och kallar sig yogi för att de står på huvud en minut per dag. Medan andra dedicerar sina liv åt att göra yoga flera timmar per dag för att kunna öva meditation längre.

Men mår man bra av det man gör, så kör på och gör det man blir lycklig av. Det är ju det viktigaste.

Att åka på en Yoga utbildning hade funnits i mina tankar länge, så denna sommaren tog jag beslutet. Jag gjorde min Yoga utbildning i Indien. Främst för att det är Yogans hemland och jag ville lära mig den traditionella yogan vilket också innebar mycket historia och filosofi. Min utbildning inkluderade flera olika yoga stilar, främst för att vi skulle få en mer helhetsbild för att sedan rikta in oss på den stilen/stilarna som passade oss mer. Vi hade karma yoga, vilket är en osjälvisk tjänst. Detta kunde vara städa yogasalen, plantera blommor, laga mat, mm. Vi mediterade, dansade, sjöng mantran och hela viben var fantastisk.

Dock mådde jag väldigt dåligt under denna perioden också, då man gör en resa inom sig själv. Man är tvungen att dra upp allt, så jag levde större delen av tiden i tystnad när jag var i Indien. Vilket var precis det jag behövde, just då.

Om man är sugen på att utveckla sin yoga och vill få en riktigt upplevelse som får en att verkligen tänka till. Gör någon sån här slags resa. Behöver ju inte vara en lärarutbildning, utan en retreat.

Likes

Comments

Australien, Livet, Motivation

Vad är den ständiga strävan efter?

Vi inbillar oss att alla runt omkring oss lever ett så mycket bättre liv än oss själva. Som att deras liv är mer i värde än vårt egna. Vi strävar efter perfektion, så som på bilder. För någonstans glömmer vi liksom av att andra använder lika mycket redigering på sina bilder som oss själva.

Jag har nog inte riktigt förstått innebörden i detta tills några dagar sedan då jag fick höra från flera håll hur bra jag har det och att de nästan värdesatte det jag gjorde mer än vad de själva åstadkommer där de är. Utan att blinka tänkte jag direkt på att jag det senaste legat med magkatarr för att ångesten har börjat växa inombords. Alla måsten försvinner liksom inte bara för att man lever i ett annat land. Även om jag trivs här och mår generellt väldigt bra. Därför är det så viktigt att vi stannar upp i vardagen och är tacksamma åt allt det som är bra i vårt liv, och tacka allt det som är mindre bra som tillåter oss att växa.

SÅ jag tackar den ångest som finns inom mig just nu, jag tackar också för att den sakta men säkert ska börja avta nu. För jag är redo, att acceptera allt det som är bra. Allt det som är mindre bra.


Likes

Comments

Australien, Livet, Motivation

Hänt så mycket fast ändå så lite det senaste...

Firade jul med några av mina svenska vänner som bor här i Brisbane, vi gjorde massa mat och hade en riktigt mysig jul faktiskt. Annorlunda men väldigt bra! Julstämningen var på topp och vi gick även dagen efter ut och åt jullunch.

Nyår, lite spontant bokade jag och Sara Falls Festival biljetter i Byron, så vi hörde av oss till en av saras vänner som skulle dit och de kunde fixa tält till oss. Så vi bokade de sista bussbiljetterna som fanns kvar. Tog oss ner till Byron med inte alls mycket grejer. Hade så otroligt roliga dagar, med riktigt bra artister. Att fira in nyår på festival var något av det bästa jag gjort. Så vi dansade, drack 3,5 och blev kära i livet.

Väl hemma igen, en vecka har gått och det känns som jag absolut inte har gjort något alls. Första dagarna tog vi det väldigt lugnt, nu ska jag försöka ta tag i allt. Både plugg och boka allt inför Perth.

Om 8 dagar möter jag upp Max som kommer tillbaka till Australien från Asien, så då blir det kalas och fix med både jobb och bil.


Likes

Comments

Australien, Jobbtips

De kommer försöka utnyttja dig så mycket som möjligt. Om du väljer att jobba på ett litet mindre ställe som jag gjorde. Kommer de garanterat försöka pressa ner din lön samt utnyttja dig så gott det går. Jag lät detta på gå i lite mer än tre veckor. Lärde mig mycket om kaffe, mat prepp och mycket mer. Kunskap är en slags betalning det med och det skall man inte glömma. Men min chef var både mytoman, alkoholist och temperament så en dag gick jag hem från jobbet och lovade mig själv att bara jobba en dag till för att kunna få min lön. Så jobbade onsdagen, drack en hel del smoothies. Det sista som händer är att en av de mössen som bott i caféet lagt sig och dött i handfaten. Så jag, arg för allt min chef gjort, för att han försökt ligga med mig sedan dag ett, lät jag musen ligga där. Jag la en trasa över den som en liten present. Sedan gick jag därifrån och skickade ett långt sms till min chef där jag förklarar varför jag inte kommer återvända. Om han hade gett sin personal mer respekt så hade jag såklart också gett honom respekten att säga upp mig personligt. Men samma dag som jag sa upp mig så sa även resterande personal upp sig på samma sätt.

Ångrar inte en sekund att jag stod upp för mig själv och det jag anser är rätt.


Likes

Comments

Australien, Livet

SARA... Fina vackra Sara, som spenderade min sista kväll i Sverige tillsammans med.

Denna gång var det inte mitt hjärta som behövdes sys ihop, för jag hade varsin gråtandes tjej i varsin säng. För att pojkar trampat på deras sköra hjärtan. Jag satt i mitten och försökte upprätthålla humöret genom att lägga mitt fokus på att bygga pepparkakshuset med så mycket godis som möjligt. Sedan gick vi vidare och lät våra tankar försvinna iväg bland fyrverkerierna. Samt så har jag sagt upp mig från mitt jobb. Vidare information om detta kommer. Fick i alla fall en fin jul tillsammans med vänner.


Likes

Comments

Australien, Livet

Dansar på vägen hem från jobbet till mina nyfunna favorit låtar. Bryr mig inte om folk stannar för att kolla in mina otrolig fjantiga dans moves. För jag njuter av att röra min kropp till kvällssolen. På vägen hem har vi en bro där man kan se stadens båda vackra sidor och solen lägger sig alltid perfekt här. Så jag satte mig ner i min playsuit som får mig att känna mig som en 10åring. Sjöng högt och fick människor som passerade att le.

Mitt liv här i Brisbane är basically jobb varje dag och sedan häng med vänner, poolhäng eller en serie i sängen med aircon på högsta möjliga. Så jag trivs. Gör nakenyoga, julbakar och allt det där som behövs för att vara lycklig. Så just nu saknas inget. För jag som lätt får sprattel i bena när jag är på ett ställe för länge känns det som en lättnad att jag lämnar i februari. För då blir det vidare upp för kusten för att sedan försöka hitta farmwork på west coast. Det är planen och den känns fantastisk, sen får vi väl se. Lär ju hinna ändra mig hundra gånger tills dess.


Likes

Comments

Om det är något man lär sig när man reser/bor utomlands är det hur man gör för att komma ner i matkostnader. Många som kommer till Australien börjar med att välja bort kött. För detta är både dyrt och onödigt i din kost. Sen när man bor på hostel så finns det oftast enklare kök som du kan göra olika maträtter i. Min rätt som jag åt nästan varje dag var tonfisk med sour cream och couscous. För couscous är billigt och tar ca 30 sekunder i mikron och tonfisk är nyttigt och sour cream är gott. Så enkelt.

Men nu när jag har ett riktigt kök blir det matlådor och nyttigare mat. Som denna gryta med kikärtor, ananas, curry, sötpotatis, spenat och zucchini samt lite annat gott. Gjorde ca 5 matlådor så det håller ett tag. Bra för den som inte tröttnar på mat allt för fort.

Likes

Comments

Australien, Livet, Motivation

Lyssnar på Coldplay från balkongen då deras konsert är precis bredvid oss. Tänker på hur tacksam jag är över att vara här. Över att få träffa så många underbara människor. Idag har jag jobbat och allt mer börjar jag komma in i rutinerna här. Vilket för första gången i mitt liv inte känns värst skrämmande. Jag är redo för vad som än kommer. Redo för ett liv med jobb, poolhäng och lite plugg för några månader.

Tack livet för allt jag får uppleva och för allt jag kommer att uppleva.

Sorgligt som Lyckligt


Likes

Comments

Australien, Livet

Hur livet ser ut?

Jagar kackerlackor och står emot definitionen av mansgris på jobbet. Men lärorikt är det att lära sig handskas med en man som min chef.

Lägenheten är helt fantastisk dock, pool, jacuzzi och gym. Så efter jobbet längtar man efter poolen. Dock ska jag nästa vecka planera lite så jag får se mer av stan. Finns ju många ställen jag inte hunnit se än.

En annan sak som hände i veckan var att några av mina vänner hemifrån kom till Brisbane. Första gången på två månader som jag träffade någon hemifrån. Den känslan var oslagbar. Idag blir det ikea med dessa för att införskaffa lite julmys.

Tack och hej


Likes

Comments

Australien, Restips

Staden som liknar Göteborg

Om jag skulle beskriva Brisbane skulle jag jämföra den med min kära hemstad Göteborg. Det är en mindre storstad med allt man kan tänka sig. Den har en bra vibe, mysiga barer, en stort mall. Olika uppfattningar om Brisbane och man hörde inte många som tyckte om staden innan vi kom hit. Men för att gilla Brisbane får man ge staden några dagar. Det tar en liten stund. För dem som gör det, blir man lite smått kär i stadens charm. Men skulle rekommendera West end, Southbank och åk på en gratis tur med färjan så får man se hela staden.

Så missa inte denna staden bara för att reseföretagen inte rekommenderar det, åk ändå.

Likes

Comments