Lördag

Natten till lördagen hade jag väldigt svårt att sova, det blev en hel del tankar om allt möjligt. I alla fall så tog jag mig hem efter 4 timmars sömn och förberedde mig mentalt för städning och allt, men när jag kommer genom dörren hör jag hundar skälla.. detta betyder att sambon är hemma, och att jag måste tänka om kring mina planer.

Efter att jag hälsat på hundarna som kom springandes mot mig går jag in och pratar lite med sambon. Hon ligger i sängen och myser, säger hej och helt plötsligt kommer hon ut med "jag tänkte att vi kan ta en longoromenad!", jag tänker "yes! Vad roligt att hon kom med förslaget jag tänkt komma med..".
Vi tar oss en tur runt stan med hundarna, och det var riktigt härligt. Hon berättar att hon börjar må lite bättre och jag mörker att hon verkar vara på jättebra humör trots att hon knappt ätit eller sovit. Promenaden tar ungefär en 45 minuter och vi hinner prata om bebisen, vardagar, jul mm..

När vi kommit hem gör hon sig i ordning för att åka till jobbet, jag passar på att vila en stund inför städningen.

Kl 18 tar jag mig iväg till en kompis, där jag välkomnas med en öl och en snaps, sedan blir det mat och musik där hemma hos han. Senare på kvällen ringer sambon, jag hoppar över folk och gitarrer för att ta mig till köket där det är lite lugnare och när jag svarar säger hon "Gud vad fint du har städat, och bäddat rent och allt! Det är så härligt." Uppenbarligen vart det en succé. När vi avslutar samtalet känner jag att jag gjort ett bra jobb med att göra hennes dag bättre.

Jag går in en sväng på krogen med mina kompisar på stan men satsar på kaffe istället för öl till skillnad från dem. Jag tar en tur där inne och stöter på en gammal kompis jag inte sett på länge. Han var en av de grabbarna jag var ute regelbundet med och festade före jag träffade sambon. Han säger till mig "ja du vet hur det är när man har tjej, man blir låst och kan inte göra sånt man vill.. och du är ju aldrig ute, fan du måste sluta vara så vuxen hela tiden!". Jag tre inte illa upp eftersom jag vet hur han är när han druckit någon öl, och svarar "äh man väljer själv hur låst man blir, och i mitt fall är jag ganska nöjd med att ha pengar över och inte vara bakis så jävla ofta", följt med skratt från båda av oss.
Men det som slog mig i efterhand var att ja, det är sant det han säger, jag är ju vuxen. Eller jag beter mig i alla fall som en när det behövs, och det är fortfarande ganska nytt för mig, men det känns bra fast jag fortfarande vet hur man har roligt.

Söndag

Lördag kväll kom jag hem strax före midnatt, jag gick och la mig direkt men hade ändå svårt att sova. En säng med 3 hundar och ett rum som är som en bastu.. jag går och lägger mig på soffan.

Stiger upp 7 söndag morgon och drar till jobbet, kommer hem strax före midnatt igen, denna gång vara en hund och min sovande sambo.. rätt skönt kan jag tillägga!

Idag!!

Idag vaknade jag till att sambon söt upp dörren och sa "jag ska ut med pappa", med en sur ton, "du får ha hunden". Det tog någon minut att uppfatta men jag förstod att hon var stressad eller hade humörsvängningar.

Resten av dagen har jag spenderat med musik och att få njuta av det, lite egentid behövs alltid. Sen smsade sambon och frågade om jag vill vara med och baka imorgon med henne och hennes mamma, hade varit trevligt men jag jobbar långpass imorgon.. och sen skrev hon och föreslog ett vi käkar pizza när hon kommer hem. Så bu sitter man på soffan, nöjd och glad med dagen och väntar på en pizzan och en sambo.

Likes

Comments

Idag var en ganska tung dag på jobbet, när man tror man gjort allt rätt fast man ändå inte lever upp till förväntningar. Jag kan ha svårt för att acceptera att jag gjort något fel, även fast jag blivit bättre på senare år sitter det kvar, den där envisheten i att jag har rätt.. men jag vet ju så väl att jag inte har det. Hursomhelst var det ett lättlöst problem vilket åtgärdats och det tog bara 8 timmar tills jag kunde slappna av och vända humöret; högst ovanligt kan jag tillägga, men ibland blir man riktigt jävla sur..

Så nu sitter man på jobbet och kollar i gravidappen jag och sambon använder - Det är nu vecka 8, en fredag natt och snart jul. Jag ska alldeles strax gå och lägga mig men som jag oftast gör när jag är ensam sitter jag och spekulerar och reflekterar kring allt möjligt, "undrar hur sambon mår?, börjar bli lite hungrig.. vad ska man göra för att underlätta dagen för hon när jag kommit hem imorgonbitti? Städa och tvätta kanske.. bra början! Sen då? Juste middag och ett par öl med kompisar, och just ja, slå in julklappar medan hon är på jobbet!!" , verkar vara en bra början till morgondagens planering.

I mina funderingar fastnar jag på det där med att underlätta för min sambo. Jag tänker "hon har ju varit på jävligt konstigt humör senaste veckan, och ja jag vet att det säkert är dessa gravidhormoner man läst och hört så mycket om, så hur fan ska jag veta när hon är sur på mig.. på riktigt?" Jag kommer fram till att jag förmodligen inte kommer att veta, att det blir väldigt tydligt när det väl händer, eller att när hon är sur eller på dåligt humör så är jag den första som kommer att få ta skiten; bara att bita ihop och ta det! Så det enda sättet att veta om jag gör tillräckligt och ger henne stödet hon behöver är att fråga henne och få ett svar som inte ens Alan Turing eller Hawking kan dechiffrera, eller så gör jag allt jag kan och lite mer.

Jag sätter mig framför datorn och googlar "pappa graviditet", en länk till libero dyker upp. Spanar in hemsidan, blir medlem och läser lite i forumet, hmm.. det var mest gravida kvinnor som söker andra gravida kvinnor att umgås med i Stockholms området. Fortsätter kolla runt lite och hamnar på en sida där man kan välja varje graviditetsvecka, klickar på 8 och får upp en riktigt intressant artikel;

"Hjärtat tar form

Hjärtat har nu fått rätt form och slår cirka 150 slag i minuten, vilket är dubbelt så mycket som en vuxens hjärtfrekvens. Det är nödvändigt för barnets tillväxt och utveckling och för transporten av närings- och avfallsämnen. Funktionen och cirkulationen är nu snart helt utvecklade. Ansiktsdragen börjar att visa sig. Nästippen kan anas! Ögonen sitter fortfarande så långt ifrån varandra att det ser ut som om de sitter på sidan av huvudet. Ögonlocken börjar att bildas. Och öronen utvecklas både in- och utvändigt. Nu börjar sinnesorganen komma på plats på allvar. Händerna är paddelformade och man kan precis ana var fingrarna kommer att utveckla sig – och en fot med tår. Nervsystemet är nu sammanbundet, handleder och armbågar kan böjas, så barnet rör redan på sig! Men det dröjer många veckor innan det märks. Barnets primära inre organ med grundläggande funktioner är nu på plats
." https://www.libero.se/du-just-nu/gravid/vecka-8/

Att läsa sådan information får en ett verkligen beundra naturen, att få en sådan inblick i vad som pågår just nu är helt häpnadsväckande.. undrar om sambon vet om det här?

Sen till nästa titel - "Humörsvängningar? ...

Det är helt normalt och beror på den hormonella förändringen i mammans kropp. Dessutom har man rätt att vara på dåligt humör när man kanske hela tiden känner sig trött. Inga tvivel om det. Fortsätt gärna motionera regelbundet även under graviditeten om vanan finns sen innan. Men lyssna på kroppen och gör det som känns bäst. Mellan vecka 8 och 12 är det ofta dags för ett inskrivningssamtal på en mödravårdcentral (MVC) eller en barnmorskemottagning. Där får ni träffa en barnmorska och allmänläkare eller gynekolog. Kom ihåg att man kan berätta och fråga om allt – det finns inga dumma frågor. Skriv gärna ner de frågor som finns har så ni kommer ihåg att fråga barnmorskan. Före graviditeten var livmodern lika stor som en knytnäve – efter sex veckor är den i samma storlek som en apelsin. Det känns som kramper eller kanske snarare som smärtor i underlivet eller i sidorna, lite som mensvärk. Det är inget att bekymra sig för, men om kramperna eller sammandragningarna åtföljs av blödningar ska man ringa till sin barnmorska på mödravården eller till sjukhuset." https://www.libero.se/du-just-nu/gravid/vecka-8/

Ja... inte undra på att hon kan bli förbannad. Imorgon blir det att fixa lägenheten, köpa in lite frukt och godis jag vet att hon tycker om, och visa extra uppskattning för henne, och ta hon på en promenad!

Likes

Comments

Jag måste börja med att förklara att jag egentligen inte är en stereotypisk "lad" som många förknippar med subkulturen eller fenomenet som är så vanligt i England (landet där jag haft min uppväxt).

Visst har jag varit med om en hel del fester, eller kollat på brittiska serien skins och känt igen mig själv i deras vardag; fastän inte helt så dramatisk.. men jag kan säkert säga att på början av 2016 vid 26 års ålder, hade jag aldrig förutspått hur mitt liv skulle se ut nu. Från att vara ute varje helg, snusa tills läppen sved, gå från krogen och vakna på centralen i Stockholm 40 mil bort och se en vakt som flinar åt hur bakis jag är... till att ha ett fast jobb, en sund relation till alkohol och en fantastisk sambo som jag älskar och är den blivande mamman till vårt barn.

Det är egentligen ganska sjukt att livet kan förändras så fort. Även om jag tycker om förändring är jag medveten om och har erfarenhet av de båda håll det kan vända, men i detta fall känner jag mig jävligt lycklig och tacksam och har aldrig varit mer taggad på framtiden.

Med introduktionen klar vill jag välkomna er som kanske är i en liknande situation, är generellt intresserad och till och med er som inte har något bättre för er än att läsa om en pojk som ska bli pappa.. Det jag kan lova nu är att jag inte är ensam om denna resa, jag är helt ny till denna sida av livet och har helt ärligt som många andra där ute blandade känslor kring det hela så som nervositet, rädsla, glädje och allt däremellan. Men det är väl lite tanken med bloggen, att jag så väl som andra får helt enkelt se hur det går för mig!!

Likes

Comments