God kväll!

Vilket underbart varmt och fint väder vi haft idag! Jag hade enbart på mig en tröja och träningsvästen!
(nja, kanske inte enbart. Men på överkroppen)

Vi hann med lite mys här hemma, innan vi vid lunchtid stack iväg mot skogen för att möta Josefin och hennes amstaff Milton, ett härligt sällskap!
Vi la 2 spår, det första, var i lite bökig terräng i skogen, som i spårslut blev sankmark och det var vääääldigt blött!

Han tog det fint, lite hetsigt i starten då han gärna rusar igenom i början, han behöver "rensa kropp och knopp" lite från förväntningar och spänning. Så han behöver minst 2 spår varje tillfälle! Så det finns väl inte mycket att säga om första spåret egentligen, han tog sig fram även om det gick fort.

Andra spåret fick bli i öppen terräng, en gräsåker, där var jag lite osäker på hur det skulle gå, eftersom det blåste en hel del, och då flyttat ju spåret sig.

Men äsch! Vad jag oroade mig i onödan!
Det var som att slå på en knapp, nosen åkte ner, han la i en högre växel och jag höll tillbaka honom, han hittade lugnet och återgick till spåret med ett fint tempo, även om han blev väldigt intensiv vid spårslut igen.

Så kort och gott så är jag väldigt nöjd med honom! Han är en duktig hund när han sätter den sidan till!


Han slocknade nästan så fort vi kom hem, men nu är han pigg och på vakt här, vi äter ju chips och han måste ju hålla koll på varje liten smula!


Trevlig kväll på er!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 203 Readers

Likes

Comments

Ja, precis min uber gulliga lilla sötnos prins hjärtesnutt kan kallas hundjävel, för det är precis det han kan vara ibland, en riktigt jävel. Hopplös och han driver mig till vansinne, men idag tog han nog priset! Och en bilförare tog priset för den mest efterblivna människa jag någonsin stött på!!!

Om en hund springer ut i vägen, och springer jäms med, framför, bakom och runt din bil, tycker jag att man som människa borde förstå att man ska stanna!
Men inte du heller! Du fortsätter köra med min hund springandes runt bilen, och jag springer efter och gapar och skriker och försöker få tag i honom. Och enda gensvar jag får av dig är en nonchalant blick, som antagligen sa att jag var världens sämsta hundägare. Och vet du? Det är precis så jag känner i såna lägen, så vi är 2 om den saken!

Jag såg riskerna med att du fortsatte köra, gjorde verkligen inte du det? Kunde du inte räkna ut, att du kunde ha kört över honom?
Vad hade du gjort då? Hade du mått bra då?


Det heter behandla andra som du själv vill bli behandlad. Och jag tror inte du hade uppskattat om jag sket i att stanna, om det var din katt, din son eller ditt barnbarn. Jag ville ha min hund lika lite på vägen som du ville att han skulle vara där, men idag blev det fel. Och du underlättade verkligen inte för någon av oss!/besviken, på både hund och dagens människor.

  • 217 Readers

Likes

Comments

Hoppsan hejsan!

Idag har vart en rolig dag, vi började fredagen med en promenad som avslutades med bus och klättring i skogen, mycket uppskattat!

Och det som jag uppskattar mer, är att jag kan ha Zeke mer och mer lös, vilket har gått förut också. Han har väl aldrig haft problem med att va lös, bara problem med att lyssna.. Haha skämt åtsido. Men nu är han faktiskt väldigt duktig, tar kontakt och väntar gärna in en om han hamnar lite längre fram. Men ibland måste man ju såklart påminna honom, att hallå där herrn, du har matte här bakom som inte riktigt hänger med i ditt tempo alla gånger. Och då ser man liksom hur hjärnaan arbetar, och så stannar han eller kommer till mig, och det betyder ju godis i mängder!
Hittills har vi bara mött/blivit passerade utav bilar. Är lite nojjig för den dagen då vi möter människa/hund. Jag vill gärna vara den av oss som upptäcker den mötande först, så jag kan koppla/hålla honom tills de gått förbi. För hinner jag inte först, har jag en stark känsla av att jag står där själv i dammet som uppstår när han börnar iväg mot den stackars mötande, som antagligen kommer vilja springa åt andra hållet, vilket kommer göra det hela ännu roligare för Zeke, och snäppet ännu mera jag vill dö och sjunka genom jorden NU NU NU! För matte...


Hittills har han bara jagat grannkatten iallafall, tur att granntanten inte såg det, hon hade nog skrikit i fallset! Men då var jag snabbt tänkt, skrek hejdå Zeke och sprang åt motsatt håll, då jagade han mig istället! SCORE!


Men nog om de!


Efter promenaden lattjade vi runt på gården här, kasta lite frisbee, jag har även gjort en liten hinderbana av de få agillity hinder och slalom jag har, samt en stege som jag lagt platt på backen. Vilken följsamhet han har när det händer något hela tiden! Passade på att belöna massor och la även in rallylydnad moment, och körde lite höjdhoppning på hindret.. Han borde få vara med i sommar OS i höjdhopp. Han är ju riktigt duktig.!

Sen har det bara vart ut och kissat, för han har sovit som en stock, och gör fortfarande. Så jag kan med gott samvete lämna honom
(och husse) och åka iväg för nattjobb!

Imorgon har jag planerat lite spår och en längre promenad, hoppas mina planer blir av!


Hejsvejs!

Likes

Comments

Den dagen jag träffade Dig för första gången, köpte jag inte bara en urgullig valp, jag köpte mig även ett ansvar. Jag har ett ansvar gentemot dig, att uppfostra dig, ge dig kärlek och trygghet, vatten och mat, Gud hjälpe mig om jag glömde ge dig mat..
Tur att du påminner mig snabbt!

Mitt ansvar stannar inte där, det är mitt ansvar att ge dig vård om du behöver, ta dig på promenader, leka med dig. Helt enkelt ge dig det du behöver. Även om du är duktig på att ta för dig själv.

Samma dag som jag träffade dig första gången, smälte mitt hjärta. Att kära ner sig i lilla dig var inga svårigheter, snarare tvärtom, jag blev överväldigad, jag hade mina regler uppradade innan du kom hem, inte va i soffan, inte sängen.. Nä, allt går inte som planerat..

Du är svår att motstå helt enkelt!

Till dig kan jag berätta mina djupaste hemligheter, med dig kan jag ligga och kramas i evigheter, du kommer och kryper upp i min famn när jag har det jobbigt, du busar och far runt som en galning i bland, du får mig ständigt att skratta åt ditt sätt och dina uttryck, du gör helt enkelt livet lite lättare att leva!

Och på samma vis som du finns där för mig, finns jag för dig. Min bästa och trognaste vän. Du ger mig villkorslös kärlek, och jag ska göra detsamma.

Du är bland det viktigare i mitt liv, ett fantastiskt ansvar som jag med glädje bär.
Du är mitt ansvar tills döden skiljer oss åt.
  • 475 Readers

Likes

Comments

Halloj!

Kom precis in efter kvällens träning med Zeke! Efter kvällens träning är han verkligen värd sin vikt i guld!

Vi värmde upp lite, sen gick vi en bana. Och en träningskamrat agerade "domare" och gick mitt i banan, lite flams var det, inte okoncentrerat eller något, han var bara väldigt taggad och förväntansfull. Han lyssnade fint på kommandon, han satte sig lite snett i fronten, men ville inte bråka på honom när han skötte sig så bra!

Platsläggning med dom andra hundarna fungerade klockrent! Han hade fint fokus på mig!

Ställande, läggande och sitt från ca 8-10 m avstånd satte han också som aldrig förr!

Sitt och läggande har aldrig vart problem, det har han gjort på en gång utan att tveka, men ställande har vart svårt, han har gått fram till mig hela tiden, nästan buffat på mig innan han stått "ordentligt". Så idag märktes det verkligen att träningen går framåt! Han är lättare att bryta när han väl tappar fokus, och han gav verkligen 100 procent!

Glädjen och energin bara sprudlar nu! Mina mål för oss 2014 känns det verkligen som om vi kan uppnå!

Minst 1 godkänd officiell rally lydnads tävling!


Go go go!
Min fina kille..
  • 471 Readers

Likes

Comments

Godmorgon!

Idag är jag lite småtjurig, kattungen vi har här hemma börjar bli vuxen i kroppen, men inte i huvudet. (Precis som jag då, som matte säger) men den där katten kommer gärna till mig, kurrar och vill mysa. Och det är jätte gosigt, men sen kommer den på bustankar och biter mig i benen eller sätter klorna i min svans.. Men jag är så snäll säger matte, jag ligger bara där i hopp om att han ska sluta busa. Hon säger att jag får säga ifrån, men jag vet ju inte hur man gör...! Så ibland gnäller jag och suckar. Men katten förstår inte alls vad jag menar!!

Och vissa dagar när jag står upp, elle går förbi honom, jagar han mina ben eller min svans.. Men då stannar jag och står stilla tills han är klar. För sen vill han mysa, och det vill ju jag med!

Matte säger att jag var likadan när jag ar liten, jag bet i allt som kom i min väg, och att alla bebisar växer ifrån det tillslut..


Jag hoppas att han slutar vara bebis nu, så att vi kan mysa och busa utan att han gör tjuvnyp.. Fast lite kul är det ju förstås!!

Nu ska vi snart ut på promenad, hejsvejs!
/Zeke  • 520 Readers

Likes

Comments

Godmorgon!

Igår vakande vi hyfsat tidigt, klädde på oss ordentligt och tog en skön promenad. Det var alldeles lagom kallt, och jag njöt för fulls muggar av att få pölsa i snön och diken på vissa ställen!

Efter det hann vi bara hem och vända i dörren, innan vi skulle följa med Theres och lilla stella till stallet. Och där fanns det konstiga djur, hästar. Hästar har jag sett förut, men inte det där djuret som heter "hingst" han skrek nå så fruktansvärt högt när han såg mig, sen sprang han i hagen. Förstod inte riktigt varför han gjorde så. Konstig typ..
Men sen var det något ÄNNU konstigare. I hagen bredvid, står det störta djur jag någonsin sett. Matte säger att han är jätte stor och fin, jag tyckte han var gigantisk och lite otäck. Matte förklarade då att det var en av dom största hästraserna, men att han säkert var snäll.
Men man ska hålla sig på säkert avstånd ändå. Sen fick jag följa med in i stallet, mums! Vad det luktade gott från deras "kojor".. Ni kan säkert gissa? Hästbajs! Smaskens!!
Matte sa att jag inte fick.. Den tråkbollen.. Suck.

Men vips så hade jag glömt det tråkiga, för på håll hörde vi hundar. Det var två jätte fins hundar, som kom fram och ville busa med mig och Stella. Jag blev jätte glad, faktiskt helt till mig! Så det blev en liten bus stund där.

Wiho vad skoj!

Men när vi kom hem blev jag riktigt trött, många nya intryck.

Såna här dagar vill jag att varje dag är. Lite av varje, motion, hjärngympa, bus, lek, och massor med kärlek. Och en gnutta hästbajs att äta på. Då vore livet fulländat.. Men har inte övertalat matte helt om det sista än...


/Zeke
  • 557 Readers

Likes

Comments

Hejsvejs!

Om jag vore en hund, och fick välja vilken ras jag skulle få vara, så skulle det nog bli labrador. Inte bara för att jag har en själv, och är såld på rasen. Utan för att jag har träffat så många fantastiska labbar, och livet är verkligen en fest, varje dag för dom. Det enda bekymret dom har, är att maten är slut i matskålen, eller att man inte får mat från bordet - eller att man inte får hoppa och busa med allt och alla man möter. Det är 3 saker jag garanterat kan leva med ;)

Dom tar verkligen lätt på livet, samtidigt som dom sedan kan bli väldigt skärpta när det vankas jobb. Sån vill jag va, bara kunna flamsa runt varje dag. Och sen när det är skarpt läge, kunna leverera precis det folk förväntar sig av en - Det är häftigt. Hur dom så gärna vill vara till lags.

Tex. När första snön kommer, varför springer man inte rakt ut, och man blir så uppspelt att man måste ta några ärevarv i snön runt tomten, i extatisk lycka. Det gör aldrig jag. Men det gör min hund.

Eller när någon du älskar kommer hem. Springa i full fart och dansa med hela kroppen av lycka för din älskade kom hem, så gör inte vi. Men så gör en labbe, alla dagar, varje dag, oavsett vem det än är.


Nää , nu kanske jag ska sluta skriva. Annars fortsätter jag nog hela natten.

Men för att summera detta inlägg kort, så säger jag så här: i mitt nästa liv vill jag bli en hund, jag vill födas om till en okomplicerad lite varelse, som uppskattat varje dag, varje litet hej, varje liten beröring, och varje munsbit. Där jag, oavsett om jag ibland misslyckas - blir behandlad på samma vis som innan jag misslyckades. Där jag varje dag, kan sprida kärlek och lycka. För att avsluta varje kväll krypa upp i famnen på husse eller matte och bli klappad tills jag somnar! Livet som hund vore härligt!
Och Zeke håller med, här har han krupit upp i min famn, för att somna tryggt. Älskade lilla okomplicerade varelse. Du har det allt för bra du - men det är du så värd.
  • 588 Readers

Likes

Comments

Go kväll!

Har precis "lagt mig tillrätta", efter sista kissrundan, hade Zeke lagt beslag på mina kuddar och låg såå skönt. Så då tänkte ja, ja ligg där en stund nu, och vilade huvudet på honom. Tänkte att han brukar ju inte vilja gosa så länge i sängen, då han tycker det blir för varmt. Men tji fick jag! Efter en liten stund hördes tunga andetag och snarkningar. Jaha du.. Här är det hundens ord som är min lag. Men la mig lite bättre, och tyckte faktiskt det var riktigt mysigt att ha en varm päls som kudde. Det är inte alla som har det faktiskt ;)

Men han tröttnade på mig för en liten stund sen, suckade och kröp ner på golvet. Jag "bökade" tydligen för mycket när jag försökts få mer täcke som husse virrat in sig i..
Men att Zeke nästintill varje dag "bökar" på mig, i soffan, sängen - ja var som där man sitter. Spelade ingen roll - jag är en dryg matte. Han sov ju faktiskt !

Min lilla guldklimp, vad skulle jag göra utan dig? Förutom att sova bättre då.. Hehe

Likes

Comments

Hej!

Ännu en sån där fantastisk höstdag att vakna upp till - sol och lite frost i backen!
Idag tog vi sovmorgon, för att fira att jag och Dennis har en helt ledig helg framför oss. Den första på riktigt riktigt länge!
Vi klädde på oss, och jag klädde på Zeke sele och spårlina, för att ta en promenad. Och träna på att vara lös. Vi gick lite på åkrarna, och i skogen vid oss. Men där var det en lös hund som vaktade sin gård, så då vände vi och tog en promenad längs grusvägarna istället.

Och klart min lilla solstråle skötta sig utmärkt! Han stannade bra, och stod kvar tills jag "kom ikapp". Han lyssnade bra, och var uppmärksam. Vågar inte ha honom helt lös - för jag vet till 100 % att han skulle sticka iväg till en mötande hund för lite pusskalas och lek. Och det vill jag inte vara med om. För jag vill inte att en lösspringande hund kommer springandes till oss och ägaren inte får fatt på den. Jag kör på det - det jag inte vill att andra hundar ska göra, ska fasen inte min hund heller göra. Rätt ska vara rätt 😉

Likes

Comments