Direkt från ishallen

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Är det inte så om vi tänker efter? Att våran generation är sick. Hundratals ungdomar & barn som blir utsatta för mobbning i skolan, utanför skolan eller på NÄTET. Det är hemskt, är det inte? Att varje dag gå till skolan med klumpen i magen, att behöva gråta på skoltoaletterna på rasterna eller att gråta det första man gör när man kommer hem. Eller att bli slagen I SKOLAN eller på vägen hem?

Jag förstår inte hur någon annan kan ha hjärta eller mage till att göra så någon annan mår dåligt. Hur en annan människa kan VILJA se någon annan ledsen. Det är ett liv, en individ, en person, en människa & en levande varelse med känslor. Det är ingen sten man sparkar på, slår på, kallar elaka saker eller skriva kränkande saker till på internet. DET ÄR EN MÄNNISKA!

Är det såhär det ska vara tycker ni? Att vissa ungdomar & barn ska må dåligt & bli ledsna för att kanske skolorna inte bryr sig, för att vissa inte kan hålla fingrarna i styr & kläcker ur sig kränkande kommentarer i sociala medier?

Om en tjej lägger ut en bild i bikini eller annan lättklädd bild, ska hon då skylla sig själv för att folk skriver i kommentarsfältet att hon är en "jävla hora" eller att hon ska "ta sitt eget liv"? Jag har sett en massa personer med "status" i Sverige som lägger ut bikinibilder & DIREKT rullar hatiska kommentarer in. Det är inte "lätta" kommentarer - det är grova. Jag vet inte vad andra tänker när de skickar iväg sådana hemska kommentarer, tar de vad de skrivit som ett skämt? Eller är det bara en grej som har blivit en slags vana? Men i så fall, HUR kan man se sådana kommentarer som ett SKÄMT? Var blev det roligt? Var finns ens det roliga? Kan någon visa mig? För jag förstår verkligen inte hur någon annan kan tycka att det är roligt att skriva till någon annan att ta sitt liv eller att den här tjejen, som exempel, är en jävla hora?

TÄNK om folk kunde hålla sina fingrar i styr och bara kunde LÅTA BLI att skriva kränkande saker till andra via nätet. Då hade vi sluppit läsa om ungdomar som begår självmord pga näthat. För det är hemskt, att andra människor kan trigga någon annan eller ens uppmana någon annan till att begå självmord. Och inte bara självmord, de med ärr på armarna uppmanas till att "cutta upp armanrna igen". HUR SJUKT? Det är så sjukt att vissa har så mycket hat i sig som de bara måste vräka ur sig. Helt SINNESSJUKT.

Våran generation är galen. Inte galen på ett bra sätt. Utan på ett dåligt sätt. Människor, inte bara ungdomar utan även vuxna personer har börjat bli mer hatiska på internet. All denna mobbning, utanförskap, internetmobbningen. Hur mycket jag än vill få stopp på ALL mobbning, om den sker på nätet eller i verkliga livet, så skulle det inte gå för där kommer alltid finnas någon som inte kommer sluta. Men om fler & fler skulle börja stå upp & våga säga "nej" kanske vi kan minska all mobbning sakta men säkert.

Det är INTE fel hos dig som blir utsatt för mobbning eller utanförskap hur mycket den än verkar så. Det ´är INTE fel på dig. Jag kan lova dig att det faktiskt inte är fel på dig även om du tycker det. De som kläcker ur sig hatiska kommentarer på internet är fega troll, de vågar inte säga allt det de skrivit till dig i ditt ansikte. Det är just därför de skriver det på nätet - för de kan vara ANONYMA. Det kan de inte vara ifall de skulle säga det framför dig i verkliga livet. Stå upp för dig själv även om det är svårt. Ta INTE åt dig. Jag VET hur det är att gå till skolan med klumpen i magen, jag VET hur det är att gråta innan du ska gå till skolan för man vill INTE veta vad de ska säga till en. För ord gör också ont. Men låt de aldrig någonsin ta ifrån dig din livsglädje, låt de inte få dig att må så dålig att du inte finner glädjen. Prata med dina föräldrar/förälder eller varför inte skolans kurator om det förekommer kränkningar mot dig eller andra mobbning relaterade grejer mot dig. Be dina föräldrar om att få byta skola eller se till att något görs åt saken I TID. Det SKA vara NOLLTOLLERANS mot mobbning och kränkningar i skolor. På nätet ska du heller inte behöva bli kränkt. Om du ser att någon annan blir utsatt kan du också ta kontakt med skolans kurator eller föräldrar/lärare/rektor. TA HAND OM VARANDRA, DET TJÄNAR VI PÅ!

​INGEN FÖRTJÄNAR ATT MÅ DÅLIGT.

Jag finns för ALLA som vill prata av sig för jag vill INTE att folk ska må dåligt.

Kik: mollie_lavendel

Likes

Comments

Hejsan hoppsan! Beställde häromdagen hem två nya "produkter." Inget har tyvärr kommit än men det är väll bara att vänta & vänta!

Det första jag beställde va en Lila Ralph Lauren skjorta från deras "Equestrian" kollektion. Bor bokstavligen i skjortor, Molly älskar.

Det andra jag beställt hem är Anastasia contour CREAM kit! Super taggad på att få testa det!! Har kollat runt på youtube & det verkar föör bra. Dock lär det ta ett tag för det att komma eftersom jag beställde det från Anastasias egna hemsida, alltså inte på kicks eller liknande då de inte hade det i min färg. (Light)

Likes

Comments

Som ni kanske har märkt har det inte kommit något nytt inlägg idag. Kanske var det inte så smart att börja bloggandet igen just nu, för vem vill läsa om att jag ligger i soffan & tittar på tv eller läsa om att jag har sovit bort halva dagen? No one. & vem vill skriva flera dagar i rad om att man har legat i soffan & tittat på tv eller skriva om att man sovit bort halva dagen? No one.

Den ända anledningen till att bloggen har legat nere idag är för att jag inte har orkat. Energin va på topp i nån timme - men sedan sjönk den till noll igen & allt jag ville göra va att sova & dricka en kopp te med honung i.

Men man kan ju hoppas på att ni underbara har haft en bra dag iallafall! 😊

Likes

Comments

Monday afternoon.. Hur har eran dag varit? Hoppas på det bästa. Själv har jag legat i soffan hela dagen & hostat, harklat mig, med rinnande ögon & feber. Men det börjar vända mot det bra iallafall - nu kan jag åtminstone känna smaken på det jag äter & det jag dricker. ;-)

Likes

Comments

Ligger & kollar igenom min gamla blogg, mina gamla bilder i mobilen. Bilderna är på mig när jag hade mina "fjortis Lösögonfransar" & bilderna är från detta året. Har inget vettigt att uppdatera när jag bara ligger hemma & vill bli frisk - så här har ni lite gamla bilder på mig från min fjortis period. Njut ;-)

Likes

Comments

Ligger just nu i sängen & lyssnar på musik, ingen lust att gå upp alls så förkyld som jag är. Men ska testa mitt nya smink som jag köpte igår på Väla, så gissa om jag måste gå upp ändå? Ja.. 😉

Likes

Comments

Jag är "back on track" skulle man kunna kalla det! En del saker, bra saker, har hänt sen sist vi sågs. Men det tar vi en annan dag eftersom jag är otroligt förkyld & måste sova redan - så jag orkar med morgondagen då jag ska iväg. 😉

Stanna uppdaterade friends

Likes

Comments