Idag cyklade jag och Solveig till Netto och Biltema i regnet. Inga som helst problem. Totalt blev det nog en sträcka om knappt 1,4 mil.

Likes

Comments

Hej.

Vi, jag och min man, har nyligen köpt en lådcykel med elmotor. Cykeln är en Winther Kangroo Lite och är bland annat utrustad med ett 12 V batteri och har två barnsäten i lådan.

Vår dotter Solveig fick åka med i lådcykeln för första gången. Det var en stor hit! När vi kom hem igen efter en liten tur till mataffären blev hon så ledsen när vi ställde och låste cykeln.

Vi har då ingen egen bil, ett aktivt val som vi har gjort. Jag stör mig på den mentalitet som finns bland alldeles för många människor, att man helt enkelt anser att en bil är ett måste för att man bor i hus och/eller har barn.

I vår lilla familj föredrar vi verkligen att cykla eller åka kollektivt. Vi har familj i Dalby, Hässleholm, Halmstad och Göteborg. Oftast tar vi tåget till dessa städer.

Förutom att försöka dokumentera nästan allt vi gör eller hittar på med lådcykeln så kommer jag nog skriva lite om bilpool och att vara fri från egen bil.

/Maria

Likes

Comments