Boken handlar om Johan och Micke, båda är femton år och det är fotboll som gäller för dem båda. Johan är den försiktiga typen i början medan Micke är den som syns och är den häftiga typen. De ser upp till varandra på olika sätt, Micke är stjärnan i laget som Johan ser upp till fotbollsmässigt medan Micke ser upp till Johan skolmässigt. Efter ett tag i boken så mognar Johan och blir en mer utåtriktad person. Micke är sig lik boken igenom men får problem då hans mamma blir inlagd på sjukhus för sin cancer.
Micke vill bli framgångsrik i fotbollen och det är många bra klubbar som vill ha den lovande talangen. Johan är också väldigt begåvad när det gäller fotboll, men satsar mer på skolan i första hand. Handlingen utspelar sig i staden Göteborg i en liten stadsdel som heter Majorna. Boken utspelar sig i nutid. En av de viktigaste händelserna i boken är när de spelar Gothia cup. Detta leder till att Johan och Micke får ett kontraktsförslag med en utav Sveriges största fotbollsklubbar. Ja, hur det går får ni reda på när ni läser den här boken!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Bokens huvudperson är Greg och serien består av hans dagbok. Han är lat och ganska självisk och gillar tevespel och dokusåpor. Han är extremt olycksdrabbad och misslyckas med det mesta han gör. Han har som mål att bli rik och berömd när han blir vuxen. Rowley är Gregs bästa kompis men lite tveksamt eftersom Greg ofta är lite elak mot honom och gärna vill att Rowley bara ska tycka att det är naturligt att Greg alltid bestämmer. Rowley är ganska barnslig och leker gärna med leksaker för barn som är mycket yngre än han.

Fregley beskrivs av Greg som "konstig". Han står alltid på sin gräsmatta och säger konstiga saker till honom när han råkar gå förbi. Några exempel är "Vill du se min hemliga fläck?", "Luktar den här sårskorpan konstigt?" och "Vill du veta lite om mina hygienproblem?". Rodrick är Gregs storebror och han är nästan alltid elak mot Greg och lurar honom in i problem. Rodrick älskar heavy metal-musik och har ett band (Böjs i Blajan, som i själva verket heter Bajs i blöjan, då Rodrick är mycket dålig på stavning) som framför den sortens musik. Greg och Frank (Gregs pappa) hatar. Rodrick överträffar totalt Gregs lathet och sov en gång från söndag kväll till tisdag morgon. Rodrick är seriens enda karaktär som regelbundet har ögonbryn.
Manny är Gregs bortskämda lillebror. Han får många rättigheter som Greg inte fick i hans ålder. Han har runt 150$ som bygger på pengar han får för att han går på pottan utan att någon säger åt honom och pengarna som folk måste betala när man säger en svordom så han hör. Frank är Gregs, Rodricks och Mannys pappa. Han har ingen bra sammanhållning med sina barn. Den enda likheten mellan Greg och hans far är att båda hatar heavy metal och serien "Lilla Gullet". Frank är ofta besviken över sina söner och planerade till och med en gång att skicka Greg till en militärskola. Susan är Gregs mamma. Hon är uppmuntrande, trevlig och, tror hon själv, en perfekt mamma. Hon lyckas göra bort Greg vid ett hundratal tillfällen och lyckas även dra in familjen i aktiviteter som de inte vill göra.

Likes

Comments

​När skräckhistorien blir verklighet... Som vanligt har de ägnat en hel del nätter åt att smygröka och lyssna på Pierres rysarhistorier i Örnnästet, deras hemliga ställe, och sen legat mer eller mindre sömnlösa. En av hans historier handlar om huset vid vägens slut. Huset har stått öde så länge någon kan minnas. Ryktena om vad som egentligen hände där är många och rätt ruggiga. Ändå är det dit killarna sticker när sommarsolen gassar och de är lite lagom uttråkade. Men det som börjar som några grabbars upptåg tar snart en mardrömslik vändning. Plötsligt verkar sommarlovets oskuldsfulla solglitter långt borta... De har svurit att aldrig berätta om vad som hände i huset, men hur långt sträcker sig vänskapen?

Likes

Comments

Godnatt Mister Tom av Michelle Magorian

Under andra världskriget evakueras Willie Beech från London till engelska landsbygden. Han hamnar hos Tom Oakley, en gammal enstöring, i byn Little Weirwold.

Hos Mister Tom möter Willie för första gången i sitt liv vänlighet. Han får äta sig mätt, han får kläder - och han får sova i en egen säng. Han möter snälla människor och får nya vänner. Men det lyckliga livet avbryts när hans mamma plötsligt hämtar hem honom. Dagar och veckor går utan att Mister Tom får något livstecken från Willie. Har någonting hänt honom?
Till slut ger sig Mister Tom i väg till London för att söka efter Willie.

Likes

Comments

Fulast i världen av Ingrid Olsson

Simon vet hur knuffar och armbågar känns, men inte hur man ger igen. Och han vet hur det känns att längta sönder sig efter någon som inte längtar tillbaka. Siw skäms för allt – sitt namn, sin familj, sig själv. Hon vet också hur det känns att längta sönder sig – men efter någon hon inte borde längta efter. Simon och Siw träffas på sommarlovet mellan åttan och nian och blir kära, men när semestern är slut tappar de kontakten.

Första dagen i skolan kan Siw knappt tro sina ögon – Simon står i dörren och ska börja i hennes klass. Det hade kunnat vara helt fantastiskt, men coola Evelina bestämmer att Simon är ful och en tönt som man inte kan vara med. Siw förstår att hon måste glömma Simon – ju fortare, desto bättre. De fula och konstiga får hitta andra fula och konstiga att vara med. Det är så världen fungerar, det är inte hennes fel. I den här relationsrysaren får vi omväxlande följa Simon och Siw. Ingrid Olsson är fenomenal på att gå rakt in i sina huvudpersoner och skildra det mänskliga psyket med knivskarp trovärdighet. Här härskar högstadiets hårda lagar, ett system som sitter i ryggraden på de som går där. Cool + cool = sant. Inget annat är möjligt

Likes

Comments

Passar bra för både killar och tjejer

Likes

Comments