Utredning, Bebisverkstad, Gonal-F, Omgång 3 GF

Hurra! Jag har varit så nervös över hur allt. Men det känns så bra nu. CD 13, slemhinnan är ca 7 mm. perfekt. På högra äggstocken hade jag ett ägg på 10 mm, väldigt litet tyvärr. Men på den vänstra sidan hade jag ett ägg på 16 mm! Och ett ägg som var liiiite mindre. Hurra!!
Jag skulle fortsätta med Gonal-F två dagar till och sen på lördag morgon ska jag ta ovitrelle, och stränga order om att ligga med varandra på söndag kväll. Tjoho! Så om jag har räknat rätt så är jag antigen gravid eller så får jag min mens på nyårsafton.
Om jag inte blir gravid, så skulle vi ta en månads uppehåll, och det känns faktiskt helt okej. Det är faktiskt väldigt påfrestande, medicinerna, planeringen, hormonerna.. de är inte bara!
Liksom en spruta räcker ju 9 dagar, och den finns aldrig på ett apotek så man måste beställa den, och det tar ju inte bara en dag. Ja ja, nu tar vi en dag i taget, låt de bli söndag

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Utredning, Gonal-F, Omgång 3 GF

Jaaaaaaaaa!!! Den där äggblåsan som var 4cm. Den har fått pyspunka! Tjoohooo! Nu är den bata 2 cm. Plus att jag hade två ägg som var ca 11 mm. Gud vad glad jag blir. Jag tyckte att jag kände lite mensvärk i helgen, men jag trodde de bara va inbillning. Men då hade jag rätt! Nästa VUL blir på torsdag för att se hur allt har gått med pyspunkan och om dom andra äggen har växt.

Likes

Comments

Utredning, Bebisverkstad, Gonal-F, Omgång 3 GF, Tankar

Ja, ni som är trogna följare i mitt liv kanske funderar på hur det gick idag. Och jag måste få säga ... typ skit. Började med dagen med att komma sent med 10 minuter till undersökningen för att gubben trodde inte att de var rusningstrafik kl 07.45. Grattis. Men det var ingen fara för att alla andra var också sena.
Träffade snälla Dr.T och båda på glatt humör. Hon var lite fundersam över hur det egentligen hade gått förra månaden då det stod så konstigt i min journal, och själv så tyckte jag också att Dr.H var lite flummig i allt vad hon sa. Men förra mensen hade jag många stora äggblåsor, allt från 14 till 17 kom vi fram till.

Mensen kom en dag sent, och jag hade mycket värk i kroppen på lördagen, men jag kanske bara hade ätit något konstigt eller så, Dr.T. trodde inte att ägglossningssprutan var boven... Men vem vet?

Men undersökningen då..
På högersida hade jag massa med äggblåsor, typ 20-30 stycken, men alla små ännu.. som vanligt. Men på vänster sida då... HERREGUD! EN STOR SVART BUBBLA?!  Och den där stora svarta bubblan är en äggblåsa som inte ska vara där.. Med mått på hela 4 CENTIMETER?! Fattar ni hur stort det är? Det är typ som en jävla golfboll. Men Dr.T. Kunde inte riktigt se om det var en jätte stor eller två stora.
Vad är planen nu då? Om den där golfbollen lossnar så kommer det inte att bli någon graviditet av den, den är bara fylld med vätska. Och när den väl släpps så kommer det att göra ont. Och om det gör så ont så jag inte längre kan stå ut måste jag till akuten.

Jag ska fortsätta med sprutorna som vanligt 50 enheter, egentligen så ville Dr.T. höja, men eftersom att äggstocken såg ut som den gjorde så är det ingen idé. Nu håller vi tummarna att sprutorna håller sig på den högra äggstocken! På måndag ska jag på ett återbesök för att se hur det ser ut.

Jag fick iaf ställa några frågor, men jag var ju så chockad av denna nyheten.. Men träna är bra, gör de för ditt välmående, 2 till 4 ggr är bra tyckte Dr.T. Och det gör absolut ingenting att man äter vitaminer.

Fan, livet ska inte vara lätt eller. Idag känner jag typ... det är nog inte meningen att vi ska ha barn.

Likes

Comments

Tankar

Jag har ändrat på mig så himla mycket för att försöka bli gravid. Men utan en fungerande kropp så har man dippar ibland. När vi började vår utredning vägde jag 68 kilo och 167 lång. Egentligen var jag inte tjock, lite kärlekshandtag. Men jag tog tag i mig själv och började träna igen. Som minst har jag vägt 62 kilo, men i nuläget väger jag 64, muskler kallas det för. Runt midjan har jag gått ner runt 8 cm, vilket är sjukt! Jag är jävligt stolt över mig själv. Jag mår bra o knopp och kropp... typ. Jag tränar typ mellan 2 och 4 ggr per vecka, och nu är det inte för att gå ner i vikt, det har de aldrig varit. Jag vill må bra i sinnet. Från att gå till en jävligt dålig dag till att känna att man är världs bäst, det är en sån härlig känsla.
När och om jag väl blir gravid kommer jag absolut inte sluta träna, bara träna mindre hårt. Längtar till den dagen jag får köra mamma träning! Haha!
Hur ofta tränar ni där ute i världen? Jag bruka köra en max träning i veckan och några lättare träningar på de.

  • Filed under: Tankar

Likes

Comments

Utredning, Bebisverkstad, Gonal-F, Omgång 3 GF

Skit... stickan tog jag i fredags på morgonen, skit. Men mensen kom inte förens på lördag, på kvällen, ett dygn försent. Bättre lycka nästa gång.
Nu har jag börjat med sprutan igen, är inne på andra dagen.. Så på torsdag blir det VUL igen. Då ska jag få träffa snälla doktorn T. Då ska jag för en gångs skull fråga massvis med frågor.
Va fan ska jag göra för att bli gravid?!?!?! Varför ska det vara så himla svårt?! När är det min tur.. samma dag som jag väntade min mens var det 3 stycken på Facebook som gick ut med att dom väntade barn. blä. Tänk den dagen jag också får göra det.

Likes

Comments

Bebisverkstad, Omgång 2 GF, Tankar

Jaha, här sitter man... en dag innan mens. Ska man testa eller inte? Men neeeeej. ge dig. Det är ingen idé. Bara slöseri med pengar. Jag har ingen aning om jag är gravid eller inte. Fick sånna konstiga biverkningar av sprutan denna gången så jag är väl lite vilsen. Jag har inte haft ont i brösten alls, kanske nu när jag sitter och klämmer på dom. Och magen har väl varit lite öm kanske. Och Ja just... Jag har fått svamp. VA FAN! Det är inte många som vet De, men tidigare i mitt liv hade jag jätte problem med svamp, fick de varje månad innan mens i typ 1,5 års tid. Svamp är inget att leka med. Men jag har mina hemmakurer så man slipper käka medicin, och sen är det bara att bita ihop. Ingen vetemjöl eller socker och dricka tranbärsjuice bruka kunna hjälpa till en del.
Tänk om de är en graviditets symtom?! Spännande! Ja de är bara att vänta och se! Lever på lycka ett tag till.

Likes

Comments

Utredning, Bebisverkstad, Gonal-F, Omgång 2 GF, Tankar

I lördags, dagen efter ägglossning var vi på väg till Hälsingland, och i bilen var jag riktigt illamående, blev tvungna att svänga av på donken och skita..  Haha. Jävla biverkningar. 1 av 100 får diarré som biverkning.. självklart är jag just den.. aja!
Lite lustigt. Alltid när jag har haft ägglossning har jag haft ont i mina bröst, men den här gången har jag inte det.. undrar Varför? Man kanske inte får samma biverkningar varje gång? Eller tänk om sprutan inte har funkat?! Så fundersam, men det är bara att vänta å se. Mer än det kan man inte göra. Om 9 dagar kanske man får mens.. eller Inte? Håller ni tummarna?

Likes

Comments

Utredning, Bebisverkstad, Gonal-F, Omgång 2 GF

Igår var det dags för andra VUL på CD 14. Förra gången hade jag bara två ägg som var lite större än dom andra, 7 och 8 mm och resten 6 mm, och det var på vänster sida. Den här gången var det betydligt många fler. På höger sida hade jag en på 14 mm och 10 stycken mindre, allt mellan 6 och 8 mm. Och på vänster sida hade jag flera stycken som var runt 14 mm. Men tillslut så hittade dom ett ägg som gömde sig på 17 mm. Fick order om att ta sprutan under dagen, hurra!

Slemhinnan var dock lite mindre än förra försöket, bara 5 mm, men det hade ingen betydelse, jag skulle absolut inte oroa mig för det. Min slemhinna var jätte fin, treskiktad slemhinna är det man strävar efter för att ägget ska fastna, som jag fatta de och då spelar det typ ingen roll hur stor den är.

Ser verkligen fram emot det här försöket. Det känns nästan som paradise hotell, allt kan hända. Haha.

Och som ni kanske har förstått så vill jag alltid ha en plan. Dr. H ville att jag skulle höra av mig på en gång om jag blev gravid och om inte så skulle jag också ringa och så kanske vi får höja dosen till 75 enheter istället för 50. Så det känns spännande. Alltid bra med planer! Men däremot så tycker jag fortfarande att Dr. T är bättre än Dr. H. jag upplever att Dr. H inte riktigt har sån bra koll på vem jag är. Medans Dr. T mötte jag i kooridoren och hon kände igen mig.

Nu håller vi tummar och tår. Ikväll kl 22 är det dags att ligga! Och förhoppningsvis så kan vi ligga imorgon också.

Likes

Comments

Bebisverkstad, Gonal-F, Omgång 2 GF, Utredning

Hejsan hoppsan! Har ju glömt skriva om VUL på CD 7. Ultraljudet gick väl bra. Hade ett ägg på 8 och ett på 7. Dr. T ville att jag skulle fortsätta med 50 enheter i en vecka till, och vid nästa ultraljud ett stort ägg! Enligt läkaren så växer ett ägg ungefär 2 mm per dag. Så då är den nog runt 20, som den ska vara. Jag tänker också att sprutan kanske hjälper två ägg att växa så då måste äggen dela på sprutan så då kanske dom bara växer 1 mm per dag. Vem vet. Det är fascinerande hur kroppen funkar. Och tack gode gud att det fanns ett geni här i världen som uppfann detta underbara läkemedel som kan hjälpa oss. När jag inte är på jobbet så slappar jag bara, jag tänker typ att det finns inga måsten längre. Jag tar en dag i taget och gör saker när jag vill.

Jag och sambon har hållt oss från att ligga med varandra. Måste spara på kruten, haha. Men som jag har skrivit tidigare så är det svårt för oss att ligga på bestämda tider, så då ska vi testa att hålla ut i de sista och ser om det funkar bättre. Vi är inte lika kåta längre, men så är det. När man har levt med varandra jävligt länge så räcker det bara med mys liksom. Låter kanske knäppt. Nästa helg, då jag ska ha ägglossning så ska vi åka iväg och sova på hotell, så skönt. Sambons mamma fyller 50, så vi ska överraska hon, ska bli så roligt! Vilken tajming liksom. 

Likes

Comments

Gonal-F, Omgång 2 GF, Tankar, Utredning

Pratade med läkaren för två dagar sen och hon förnyade mitt recept på sprutorna. Vi hade ett härligt snack också. Jag frågade hon hur många gånger man får använda sprutorna, och det var ingen max gräns på det, Så det var skönt att höra.. Till skillnad från tabletterna som man bara fick äta typ 3 gånger.
Så berättade hon att det är ju 20% chans att bli gravid med sprutorna, precis som för ett friskt par. Känns som att man kan "släppa loss" lite nu. Bara leva livet en dag i taget, min tur kommer. Hon tyckte att de var viktigt för mig att jag är positiv också. Gav doktorn jätte mycket beröm också, tyckte att hon var värd de.
"Du har inte haft den lättaste vägen, men snart så blir det bra även för er." Så skönt när en läkare liksom vet vem man är, hon kanske läste på innan hon ringde, men ändå. Så skönt att hon liksom har lagt oss på minnet.
Imorgon kl 8 blir det VUL

Likes

Comments