Gonal-F, Omgång 1 GF, Utredning

Fyfan för sjukvården... ibland! Jag jobbar själv inom sjukvården, men det här var de värsta. Skulle göra ett VUL idag för att se om jag hade något ägg som har växt till sig, jag fick vänta en timme på att få komma in!!!! VA?! Att vänta 20 minuter, helt okej. Men en hel jävla timme! INTE OKEJ! Sa till efter en halv timme, "ja dom kommer snart. vi har nya maskiner" efter 50 minuter till så gick jag tillbaka "men oj, har du inte kommit in än?".. så kommer hon till väntrummet och frågar vilken avdelning jag jobbar på, men va fan har det med saken att göra?! DET ÄR INTE OKEJ AVSETT VART JAG JOBBAR!

Okej, nu är aggressionerna borta... mitt VUL gick väl inte som planerat. CD7 och jag hade ett ägg som var ca 10 mm stort, och en massa små ägg. Så nu ska jag vänta ivrigt framför telefonen för att se vad dom säger. Ingen plan alltså. Ska jag höja dosen? Eller ska jag fortsätta att ta 50? Alltså fy fan. Och så mitt upp i allt så frågar dom om jag är läkare!? Nä, skulle de ändra på nånting eller?! Dåligt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Bebisverkstad, Gonal-F, Utredning, Omgång 1 GF

Skriver bara av mig en snabbis nu!
Jag har börjat med Gonal-F! Är inne på 5 dagen nu (CD6) och det går som en dans på rosor! Klockan 19 tar jag sprutan varje dag, 50 enheter, sticker mig i fläsket på magen och pang så är det klart. Det svider lite, men man vänjer sig. Känns som en mygga... Eller som brännässlor.
Imorgon ska jag på ett VUL för att se om jag ska stanna kvar på samma dos eller höga eller sänka, det ska bli spännande!

Likes

Comments

Gonal-F, Utredning

Tjoho! Mensen kom, alldeles för tidigt, men vad gör det?! CD 23, provera det är grejer det.

Har inte sett solen på säkert 3 veckor, och nu fick jag se den i 10 minuter, satte mig ute och njöt en stund, sen går jag in för att gå på toaletten, PANG. wiho!

Idag har jag ätit provera i 9 dagar, den här gången har jag fått biverkningar som har varit extremt jobbiga, nedstämdhet delux. Till och med sambon har inte känt igen mig. Så det är skönt att mensen har kommit nu så man kanske blir lite normal. Helgen som va fick man ju en "käftsmäll" så det kanske har bidragit med en massa, mer om det i ett annat inlägg.

Fick lite panik idag när mensen kom, jag ska ju äta provera i 10 dagar sen få mens, men mensen kom på dag 9. Och med det så innebär det att jag är på CD 1 idag och imorgon ska jag börja med Gonal-F. Då blev jag lite orolig om jag skulle både äta provera och ta sprutan eller bara ta sprutan.. efter mycket om och men (en timme rättare sagt) så får jag tag i någon som kan svara på mina frågor. Imorgon behöver jag inte äta den sista tabletten (en tablett hit å dit gör inget) och imorgon kväll kan jag börja med sprutorna. Spännande!!

Likes

Comments

Gonal-F, Tankar

Önskar att dagarna kunde gå lite fortare.. just nu är jag på cd9, och cd16 ska jag börja med provera igen. Känns så långt borta. Sen ska man äta dom i 10 dagar och sen invänta mens och sen gonal-f. Känns som att det är 20 år dit.
Jag har försökt leta lite om hur gonal-f funkar och statistiken, men hittar inget..än. Jag ska inte ge upp!
Med letrozole så var det ju ändå typ 60% chans att tabletterna skulle ge ägglossning och 20% att man blir gravid. Men man ska nog inte tänka så mycket på siffror. Man ska bara leva livet.
Jag lever livet till fullo!.. tror jag iaf. Jag tränar mellan 2 och 4 ggr i veckan, äter allt gott, renoverar, fikar med vänner, fiskar, osv osv osv. Jag gillar mitt liv, även fast dom tuffa motgångarna.

Likes

Comments

Tankar, Utredning, Gonal-F

Då var det dags igen att få skriva av sig lite. För tre dagar sedan fick jag min mens, suprise. uggghhhhh. Jag förstod att den var på väg, men blev så ledsen ändå. Satte mig på golvet och bara tok grät. Ja, alldeles för mycket känslor. Hände en del andra grejer också. Men det är okej att gråta. Tänk vilken resa man gör, vi alla som går igenom det här. VI ÄR STARKA!
Men ringde direkt till kvinnokliniken och fick en tid att prata med min snälla läkare samma dag, man ska ju ha tur i något iallafall.
Men! Då har vi kommit fram till en ny plan. Jag ska få börja med sprutor, Gonal-F heter dom. Men jag fick inte börja med dom den här månaden, jag ska avvakta till nästa månad. Så vid dag 16 ska jag börja äta provera igen, få mens, Sen börja med sprutorna dag 2. Ska bli spännande. Och sambon, han är så stöttande. Han är bäst. Vad skulle jag göra utan han?

Likes

Comments

Bebisverkstad, Omgång 4, Utredning

Jag hatar mediciner. Man blir så fruktansvärt konstig av mediciner, i alla fall jag. Letrozole är en medicin med tusentals biverkningar, många får inga men jag får dom allihopa (nästan).

1. problem med magen
2. svettningar
3. sömnproblem
4. irritation
5. katastrof tankar
6. ledvärk
7. irritation i ögonen
8. ökad aptit

Likes

Comments

Bebisverkstad, Omgång 4

Den som väntar på något gott väntar alltid för länge. Dagarna går fruktansvärt segt. Känns som att man ska ha mens vilken dag som helst, men ägglossningen har typ inte riktigt skett än.. Jag vet inte.

Idag är det CD 14. Jag har haft dom där äckliga äggviteflytningar (CD 10 och 11) och igår kväll (CD 13) fick jag svin ont i bröstvårtorna (som jag alltid går vid äl), typ kan inte röra dom för då ramlar dom av. Den här cykeln är det första gången jag använder ägglossningstickor, så jag är lite osäker på hur dom fungerar. Det kan ju vara så att jag har missat stegringen, eller så kanske jag inte får starka utslag, har ingen aning! Har försökt läsa lite på Google, men man blir ju inte klokare. Man ska nog bara leva livet, eller vad tycker ni?

Likes

Comments

Bebisverkstad, Omgång 4

Jag väntade och väntade och väntade... och mensen drog ju aldrig igång?! Så då fick jag skita i letrozole ännu en månad. Lite konstigt att mensen aldrig drog igång och de var bara lite i en veckas tid, men det är väl sånt som händer.
Nu har jag börjat på en ny kur provera och letrozole. Första mens dagen kom de rätt mycket mens, ni vet, byta tampong efter en timme mens, så då räknade jag det som dag 1. Hurra.

Likes

Comments

Tankar, Bebisverkstad, Utredning

Ännu en avslutad kur av provera, snart så är de dags att äta letrozole.. SÅÅ SPÄNNANDE! Efter ett "långt" uppehåll så känns det riktigt kul att vara igång igen. Och jag (vi) har semester!

Har dock haft lite bekymmer med provera den här gången.. på dag 8 av 10 så fick jag lite mens, du vet en droppe lite då och då när man går på toa osv.. på dag 9 så var de ingenting.. förens sent på kvällen. Dag 10 var jag tvungen att ringa till KK och fråga om jag skulle börja äta letrozole eller inte eftersom att de va "dag 3" av mensen. Men dom tyckte att jag skulle avvakta tills de verkligen drar igång. Så... nu väntar jag. Men som jag har sagt tidigare... Den som väntar på nåt gott!

Fler Och fler i ens omgivning har börjat gå ut med att dom är gravida och verkligen ALLA ställer samma fråga. "Men du då? Ska inte ni skaffa barn" .. kan folk bara sluta nån gång? Men de är ju klart, om dom inte vet så vet dom inte hur känslig den frågan är. Vissa blir gravid genom att sära på benen men vissa försöker i flera år, och vissa får aldrig en chans. Jag är så klart livrädd att jag aldrig kommer få chansen att vara med barn, Men jag är fortfarande ung, och chanserna är inte över.

Likes

Comments

Tankar

Då har jag ätit provera i 10 dagar, snart så kommer väl mensen, den bruka komma efter 2 dagar, men förra gången kom den efter 5 dagar. Lustigt att det kan bli sån skillnad, undrar varför? Denna månad skulle vi bara "vila" så det blir ingen Letrozole, utan det blir nästa månad. Och sen efter det, får vi väl se hur det går. Jag håller så klart tummarna att jag inte kommer behöva någon extra stimulering, Men... man vet ju aldrig.
Det känns som att ALLA runt omkring får barn, och det är så jobbigt. Självklart är det jätte roligt för Alla! Men ni vet, när ett par har bara bott med varandra i ett halv år, och sen helt plötsligt blir dom gravida, man blir lite less. Jag och min sambo har varit tillsammans i 6 år?! Och alla undrat vart vårt barn är... ja du. Lättare sagt än gjort. Många äldre på jobbet bruka fråga när jag ska skaffa barn, "jag kan inte få barn" bruka jag säga. Då blir dom alldeles förtvivlad och ställda att dom ens frågade den frågan och vet inte hur dom ska ta sig ur situationen. Och sen säger jag "det händer när det händer." .. "ja du är ju ung fortfarande." .. ja lägg dig inte i för fan.

Likes

Comments