Tankar, Bebisverkstad, Utredning

Ännu en avslutad kur av provera, snart så är de dags att äta letrozole.. SÅÅ SPÄNNANDE! Efter ett "långt" uppehåll så känns det riktigt kul att vara igång igen. Och jag (vi) har semester!

Har dock haft lite bekymmer med provera den här gången.. på dag 8 av 10 så fick jag lite mens, du vet en droppe lite då och då när man går på toa osv.. på dag 9 så var de ingenting.. förens sent på kvällen. Dag 10 var jag tvungen att ringa till KK och fråga om jag skulle börja äta letrozole eller inte eftersom att de va "dag 3" av mensen. Men dom tyckte att jag skulle avvakta tills de verkligen drar igång. Så... nu väntar jag. Men som jag har sagt tidigare... Den som väntar på nåt gott!

Fler Och fler i ens omgivning har börjat gå ut med att dom är gravida och verkligen ALLA ställer samma fråga. "Men du då? Ska inte ni skaffa barn" .. kan folk bara sluta nån gång? Men de är ju klart, om dom inte vet så vet dom inte hur känslig den frågan är. Vissa blir gravid genom att sära på benen men vissa försöker i flera år, och vissa får aldrig en chans. Jag är så klart livrädd att jag aldrig kommer få chansen att vara med barn, Men jag är fortfarande ung, och chanserna är inte över.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Tankar

Då har jag ätit provera i 10 dagar, snart så kommer väl mensen, den bruka komma efter 2 dagar, men förra gången kom den efter 5 dagar. Lustigt att det kan bli sån skillnad, undrar varför? Denna månad skulle vi bara "vila" så det blir ingen Letrozole, utan det blir nästa månad. Och sen efter det, får vi väl se hur det går. Jag håller så klart tummarna att jag inte kommer behöva någon extra stimulering, Men... man vet ju aldrig.
Det känns som att ALLA runt omkring får barn, och det är så jobbigt. Självklart är det jätte roligt för Alla! Men ni vet, när ett par har bara bott med varandra i ett halv år, och sen helt plötsligt blir dom gravida, man blir lite less. Jag och min sambo har varit tillsammans i 6 år?! Och alla undrat vart vårt barn är... ja du. Lättare sagt än gjort. Många äldre på jobbet bruka fråga när jag ska skaffa barn, "jag kan inte få barn" bruka jag säga. Då blir dom alldeles förtvivlad och ställda att dom ens frågade den frågan och vet inte hur dom ska ta sig ur situationen. Och sen säger jag "det händer när det händer." .. "ja du är ju ung fortfarande." .. ja lägg dig inte i för fan.

Likes

Comments

Tankar

Jag fick aldrig någon ägglossning förra månaden, så det blev en provera kur. Sen åkte vi utomlands och kopplade av till tusen! Så härligt! Men jag tog ett progesteron prov, ingen ägglossning igen.. suck. Så nu är de provera som gäller igen då. Man får bara inse att de kommer ta tid, inget mer man kan göra åt det.
Jag har läst lite om zonterapi, någon som har testat? Står rätt mycket om det på olika sidor. Sök på Google om ni är nyfikna ;). Tydligen så kan zonterapi hjälpa kroppen att bli balanserad igen... Men jävligt dyrt?! Jag läste nånstans att vissa kan känna skillnad efter första gången, men vissa behöver komma upp till 40 gånger, och varje besök kostar ca 500. Svin dyrt i längden, de kanske inte är värt de?

Likes

Comments

Bebisverkstad, Omgång 3, Utredning

Har ju glömt att skriva lite. vill ju egentligen skriva hela tiden här, men jag har tyvärr inte den tiden jämnt. Man ska jobba, umgås, träna, äta, sova, städa. Ja, allt. Så bloggen kommer lite åt sidan, men det är ändå inte många som läser, men jag hoppas på fler som är i samma sits hittar på något sätt till min blogg och ser att man är inte ensam fast det känns som så.
Jag var på ett nytt VUL efter 5 dagar, inget ägg hade tagit över, som jag förstod. Men vi har en plan!
Om jag inte får min mens om ca en vecka, så ska jag börja med en provera kur för att framkalla en mens då. Sen ska jag låta min kropp vila från letrozole en månad, och sedan ta provera igen en månad. Och sen! Sen ska jag få ta letrozole. Så typ i juli får vi testa igen.
Och om jag inte har blivit på smällen tills september så ska jag få börja med fsh-stimulering. Och som jag förstår de, så är de sprutor som man tar med massa hormoner i.
IVF, var inte ett alternativ på grund av min "låga ålder".
Önska oss lycka till då!

Likes

Comments

Omgång 3, Utredning

Vad ska man säga.. så ledsen är jag. Letrozole har troligtvis inte funkat på mig den här gången.. min kropp har gått i "viloläge".
Jag var på VUL igår och kollade till mina små ägg med doktor T. Jag tydligen fått pyspunka på ett ägg, vad de nu betyder? Den såg konstig ut iallafall, och alla andra ägg bar runt 1 cm, så ingen ägglossning än... jag ska tillbaka på tisdag och göra ett nytt VUL för att se om de är något annat ägg som har växt till sig, men troligtvis inte (känner jag iaf).
Jag och doktor T pratade en hel del, så skönt. Hon är så himla duktig! Började nästan grina när jag var där inne, men jag var nog bara less på min kropp.
Så planen nu. Om det inte blir någon ägglossning nu så ska vi ta ett uppehåll på en menstruation, så de blir alltså uppehåll tills typ mitten av juni- början av juli. Sen får jag äta letrozole varannan månad i ett halv, alltså tre försök. 
Om det inte blir någon graviditet på dessa tre försök... ja då får vi se vad som händer, men IVF var inte ett alternativ på grund av min ålder. Jag är tydligen för ung.. men någon form av låg stimulering behöver jag ha.
Anledning till varför jag ska ta ett uppehåll nu är för att min kropp är beredd att få letrozole tabletter så de inte längre är en chock för min kropp. Fan vad tråkigt. Jävla skit kropp!
Doktor T och doktor H ska prata med varandra tills på tisdag så får vi se vad dom har för planer sedan...
Men egentligen är de inte så konstigt att man inte har blivit gravid än, man har egentligen bara en 20% chans att bli gravid vid varje ägglossning. och egentligen har det vara funkat för oss EN gång.
Pratade lite om vårt sexliv nu, att det är jobbigt och svårt för oss ibland att få till de. Det blir som en stort projekt för oss, och för tjejer är det bara att sära på benen medan för killar måste snoppen vara hård, och de är inte lätt varje gång. och det förstod hon, men de va bara att försöka koppla av, ett tips; ha sex 2-3 ggr i veckan INNAN ägglossning. jo tack, de vet vi redan.
Är det nåt annorlunda jag kan göra för att min kropp ska funka bättre? - stressa mindre. Mjo.. så stressad är jag inte. Jag lever mitt liv, en dag i taget.

Likes

Comments

Omgång 3, Tankar, Utredning

Ja.. Det där samtalet kom ju 2 dagar senare. Vi pratade en hel del, och tillslut så kom vi fram till att jag ska få träffa min "riktiga" läkare och prata om allt inför sommaren.. och den träffen blir imorgon.. rätt nervös. Vad ska hända nu?
Imorgon ska jag göra ett VUL, eftersom att jag är på CD 13 på omgång 4 (3 lyckade försöket med 2 letrozole tabletter)... sen ska vi väl ha ett möte antar jag om hur jag ska göra under sommaren. Tydligen så har jag missuppfattat en hel del, jag trodde att man kunde äta letrozole hur länge man ville... men tydligen kan man bara äta de i 6 månader, sen får man gå över till andra alternativ såsom FSH-stimulering eller IVF...
jag är riktigt nervös inför morgondagen.. jag hoppas att läkaren kommer med kloka råd och beslut.
Håller er uppdaterad! .. ni som är intresserade.

Likes

Comments

Omgång 3, Tankar

Jag är så fruktansvärd less på alla dessa läkare och dålig kommunikation.. och jag är nog inte ensam om de. Jag har varit i kontakt med kvinnokliniken idag angående mina tabletter, att jag måste förnya receptet. Efter mycket om och men fick jag äntligen prata med någon vettig, men jag blev inte så mycket klokare.
Jag har tydligen två läkare som ansvarar för mig och mina bekymmer, bägge två var lediga idag på grund av påsken, så klart min tur. Men då fick jag prata med en annan läkare, tydligen så står det inte ens i min journal att jag ska fortsätta med letrozole. Whaaaat?! Men den trevliga läkaren skrev ut tabletter åt mig ändå eftersom att jag redan har börjat. Och imorgon ska jag få ett samtal från min tredje läkare, som hoppar in när dom andra två inte kan, för att se hur man går vidare med allt? Men jaha? Jag vet ju redan vad vi ska göra, jag ska äta tabletter tills jag blir gravid, de är de ända jag har förstått att jag ska göra? Gud vad less jag blir, om jag visste att jag skulle höra av mig så skulle jag ha gjort det tidigare. ugh.. Dålig kommunikation, hatar, verkligen hatar sånt här. 

Likes

Comments

Bebisverkstad, Omgång 3

Ja omgång 3 blev ju bara ett stort misslyckande. Både två jobbade rätt mycket på "sex veckan" och träningar, och tyvärr så ville ingen av oss så sugna på en december unge. Mr. Right är ju född i oktober, så han vill inte "utsätta" ett barn för att bli född i december, lite gulligt. Men jag mena, vi har ingen brådska, bebis steg.

Jag var lite nervös att mina tabletter inte skulle funka den här gången, eftersom att jag inte behövde gå på nåt VUL, eller ta några prover. Ingen spruta heller, svin dyr, då de bara bra för att se om kroppen kunde sköta lite själv. Och guess what! Fick mens för 4 dagar sedan. Wiho!

Så nu är det dags för omgång 4. Igår när det var dags att börja äta tabletterna så la jag märke till att tabletterna snart är slut. Åh nej! Men som tur va så var mottagningen öppen idag, så dom skulle ordna ett nytt recept idag. Annars är de kanske kört. Haha. Jätte trevlig barnmorska, frågade om biverkningar osv, men de känns dumt att byta tabletter när man vet att dom här funkar, det är bara att bita ihop. Och Sambon förstår och får också bita ihop när jag blir jobbig.

Nu är vi jävligt peppad på att skaffa barn. Haha. Frågade min sambo igår, vill du veta i förväg när "sexveckan" är så kanske de inte känns så himla påfrestande och påtvingat? Han är världens gulligaste, jag har bra tur att jag har honom. Som ny kär på nytt efter 6 år ihop.

Likes

Comments

Bebisverkstad, Omgång 2, Tankar

Så dum som man är.. jag tänkte att jag skulle få mens igår, på cd 28... så fel jag hade. Mensen kom idag! Ledsen, så klart..
Igår så ville mannen i mitt liv att jag skulle ta ett gravtest, fast jag inte ville.. men jag tog ett ändå. "Det är ju roligare att se på ett test, än att veta att du har fått mens"
Satan vad jobbigt det blev, när man kollade på testet och bara hoppades på att det skulle bli två streck. Ville bara grina, men jag förstod att det inte skulle bli något.. nästan. Vi ska aldrig ha den turen, att lyckas på första riktiga försöket, det är bara att hålla tummarna att det kanske funkar nästa månad... eller månaden efter det, eller efter det. Det tar ju snitt 7 månader att bli gravid för normal fungerande människor, så det är bara att vänta då. Om 2 dagar börjar jag om igen då med letrozole.

Likes

Comments

Bebisverkstad, Omgång 2, Tankar

BIM DAGEN är här.. men ändå inte här. Jag har inte heller tagit ett test. Jag tror att jag kommer att avvakta tills på söndag att ta, om mensen fortfarande inte har kommit. Jag har fotbolls match i helgen, och jag vill liksom inte att det ska störa min fokus, om det är ett bra eller dåligt val, vet jag inte.. Jag kommer nog inte kunna hålla mig dock. Haha!  Gud så jobbigt. Jag har sovit lite taskigt i veckan känner jag men vad det beror på vet jag inte.. varit svettig om nätterna, nästan trott att jag har varit sjuk. Men jag kanske bara är nervös. 

Likes

Comments