Landat i soffan igen efter att ha varit iväg och lämnat blodprov och varit inom mitt jobb och hälsat på. Passade även på att kolla min löneförhöjning. Lova äter mellis och jag skall ta itu med de sista punkterna på ToDo listan. Sedan blir det att åka iväg och handla mat när töserna kommit hem från skolan. Planerar att vara klar med middagen lagom till att Hjärtat kommer hem från jobbet.

Likes

Comments

Lova är nyss hemkommen från förskolan och sitter och äter mellis. I dag har jag bara tagit det lugnt. Känner mig tung i kroppen *Håll ut, nu är det inte lång tid kvar*

I helgen tog vi det mest lugnt. Vår sista barnfria helg och Hjärtat var ledig från jobbet. I lördags åkte vi med svärföräldrarna till Vellinge Blomman och det verkade som halva Malmö också tänkt tanken med att åka dit för parkeringen var full och kön till fiket oändlig. Så vi körde ner mot Skanör och Falsterbo och fikade där istället. På kvällen blev vi bjudna till en pizzeria i närheten av svärföräldrarna och senare blev det kladdkaka och glass innan vi tackade för oss och körde hemåt.

Likes

Comments

Sitter och knaprar morötter och har varit vaken sedan 04.30. Sovit dåligt i natt igen *Usch* Men jag känner mig ändå väldigt pigg *Just nu* Jag har startat första maskinen med tvätt och funderar på att baka kladdmuffins. Min arbetskollega kommer och hälsar på i eftermiddag och det hade suttit fint med lite hembakat.

Johanna har studiedag idag och igår till idag sover hon hemma hos en kompis tillsammans med några andra. De skulle äta på Burger King och kolla på film. Hon har säkert suttit uppe halva natten *I know her* Vid 07.50 i morse släppte jag av Jennifer uppe på Centralen för att åka iväg med tåget. I dag skall hon vara bland djuren. Den andra gruppen i hennes klass fick vara med när de sköt en älg förra fredagen. Väldigt utbildande och inget som alla får uppleva. Varannan fredag är det djurdag och varannan fredag skall de ha körning och teori för sitt fyrhjulingskörkort.

I dag går vi in i vecka 39 med Lilleman. Magen är tung och han ligger fortfarande väldigt högt upp så det är fortfarande jobbigt att andas emellanåt. Värsta är trycket bak mot tarmen som skapar mindre roliga vänner att stå ut med *You Know What I Mean* Ha ha ha!!!

Likes

Comments

När Hjärtats klocka ringde 04.20 så kunde jag inte somna om. Så när han begav sig till jobbet så gick jag upp och bredde några mackor och kröp upp under täcket och kollade sociala medier en stund. Sedan somnade jag om och vaknade lagom till att barnen skulle till skolan.

Elektrikern var här i morse. Vi har haft problem med elen till och från och idag kom han för att kolla över det hela. Domen blev att bor man i ett hus som är byggt på 60-talet så är inte elen den bästa. När de byggde huset så fanns inte mikrovågsugn och diskmaskin och under åren som dessa maskiner kommit in i de svenska hemmen så har elen inte klarat av att dra runt alla maskiner. Så vi fick nu tips på hur vi skall anordna dagens aktiviteter och vilka maskiner vi kan köra samtidigt. Tydligen säger hyresvärden att det hade kostat en förmögenhet att ominstallera elen i alla husen.

Just nu tvättar jag för fullt och håller på att rensa i andra garderoben och inne på Lovas rum. Ibland behöver man rensa ut i hennes lådor *Hi hi* Man hittar allt möjligt från sönderrivna teckningar, godispapper till en massa hårsnoddar och klämmor. Så nu skall det bli lite mer ordning i hennes lådor. Frågan är bara hur länge det håller sig organiserat?

Snart blir det att fixa till någon lunch och när Hjärtat kommer hem från jobbet så skall han hjälpa mig att flytta Lovas klädbyrå.

Likes

Comments

I dag var det dags för Johannas läkarbesök. Vi fick en jätte bra kvinnlig läkare och det kändes verkligen som om hon lyssnade på det Johanna berättade. Nu väntar vi på remiss från sjukhuset *Hoppas att det inte drar ut på tiden* Efter läkarbesöket så lämnade jag av Johanna på skolan och körde hemåt. Känns skönt att kunna slappna av nu när alla inbokade tider av olika slag är avklarade och vi inte har mer i almanackan just nu som skall bockas av. Jag har bara lite punkter kvar på min ToDo lista som måste fixas.

Denna dagen har jag använt till att rensa i ena garderoben och möblerat om lite. Blev även att sitta och sortera strumpor *Vilket slavgöra* När Hjärtat kom hem så gjorde vi hemmagjorda pizzor. Morgondagen har jag inget inplanerat på, men det blir väl att pyssla i hemmet lite. Och kanske ta mig an den andra garderoben.

Likes

Comments

I går hade Hjärtat en ledig dag från jobbet och vi passade på att åka och veckohandla. Efter Jennifer slutat skolan så var det dags att åka in med henne på hennes årliga långtids EKG. Svårt med parkering så jag och Lova stannade i bilen medans Hjärtat följde med henne upp till avdelningen. Eftersom det blev sen hemkomst så fick det bli hämtpizza *Eller det var rättare sagt mitt hungriga preggo humör som övertalade Hjärtat till hämtmat* Ha ha ha.

I morse var det dags för Drop In på Lovas förskola. Det bjöds på frukost och äppelkaka och Lova fick chansen att visa mig alla saker de hunnit göra sedan skolstart och alla roliga saker de hade i de olika rummen. Jag måste säga att föräldrarna till barnen i denna klassen är supersociala och trevliga. I byn där vi bodde innan så var alla föräldrar så stroppiga och stela. Kan detta bero på vilken by man bodde i och att man kommit in till stan eller är det för att man själv kommit ikapp de andras ålder och är mer på deras nivå? Innan var man alltid yngst i föräldrargruppen och de tittade på en som om man var Jennifers storasyster. Visst fanns det en och annan arkitekt och annat högre i dagens samling men även lagerarbetare och undersköterskor som mig själv och ingen tittade ner på någon med nedlåtande ögon *Tummen upp*

Dagens mage känns mindre och varje gång jag hostar så trycker Lilleman huvudet längre ner. Dock har jag sovit väldigt bra de två sista nätterna. Vi har inte tagit några bilder på magen men tänkte ta några i helgen när vi är barnfria. Tänk att denna helgen som kommer är den sista barnfria helgen vi har, jag och Hjärtat. Tiden har gått så fort och det var inte länge sedan jag kom ut med ett stort smile från toaletten och visade Hjärtat det positiva graviditetstestet. Från att bestämma oss för en liten kotte till tills nu har tagit oss tre år. Jag skall erkänna att jag gav upp efter alla negativa graviditetstest men kanske var det flytten och den långa vilan från jobbet som gjorde att jag släppte allt och att det tog sig till slut.

Likes

Comments

I går var vi bjudna till tacokväll hemma hos min mamma, Peter och Denise. När Hjärtat slutade jobbet så hämtade jag snabbt upp honom, sedan körde vi hem så han fick göra sig i ordning innan vi körde in mot stan med barnen. Vad vi inte visste om var att det hade planerats en babyshower för oss *Naaaw*

När vi ringde på dörren så var det inte vem som helst som öppnade dörren utan svärföräldrarna. ÖVERRASKNING!!! Överallt fanns det söta blå dekorationer och det hängde babykläder på en tvättlina i matrummet. Vi bjöds på tacos och till efterrätt blev det blöjkakor och tårta.

Min mamma hade fixat frågesport, namnförslagsburk och gissningslek. Så mysig kväll vi hade och så mysigt att även svärföräldrarna var ditbjudna. Med oss hem fick vi blöjtårta, kläder, baby badfilt och en massa nödvändiga prylar i en låda med ugglor på. I lådan fanns allt från våtservetter, nappflaska, nappar, blöjor m.m. Finast var tavlan som vi fick med oss hem när alla skrivit sitt namn på den. Tänk att nu är det inte lång tid kvar till att Lilleman kommer.

Mamma, Pappa och många fler längtar efter dig.

Tack för denna fina överraskning

Likes

Comments

I går hade vi tid på Kvinnokliniken för ett tillväxtultraljud. Eftersom vår nya barnmorska oroade sig över att inte magen växt som den skulle och att hon kände mer fostervatten än baby på sista BM besöket så fick vi en remiss för ultraljud. Och med tanke på min medicinering och att Hjärtat som nyfödd vägde knappt 3000 gram så fanns det risk att Lilleman låg under sin kurva. Men icke sa nicke, Lilleman låg på 6% plus och beräknades väga över 4000 gram vid födsel. Alltså en kaliber i sina syskons storlek. Så nu behöver vi inte springa ut och handla kläder i storlek 50. Kändes fortfarande overkligt när vi fick se honom sprattla rundor på bildskärmen. Snart har vi honom i vår famn ❤

Vid 16.30 hade Jennifer en klipptid och jag körde henne dit. Det var en elev från hennes skola som klippte henne och det behövdes. Jennifer fick beröm för färgen på hennes hår och min frisör sa till henne att hon inte fick tona håret någon gång.

I väntrummet hos frisören

Likes

Comments

Jag har inte haft den bästa natten i natt. Var uppe fem gånger och kissade och hade svårt att somna om när jag skulle lägga mig i sängen. Jag hittar inte riktigt rätt ställning i sängen och mitt bäcken känns som om det skall brytas mitt av när som. Stackars Hjärtat som vaknar varje gång jag går upp.

Jag som trodde att jag skulle vara super flitig här hemma nu innan Lilleman kommer. I dag skall Jennifer och Johanna ut och kolla kläder. Själv måste jag inom Jysk och köpa en till gardin. Smarta jag kollade inte om förpackningen innehöll en eller två gardiner så efter gårdagens Jysk besök så slutade det med att jag bara kunde hänga upp en gardin. Våra tv-rums gardiner fick Johanna in på sitt rum. Toppen när man kan återanvända prylar i hemmet.

Jag har nyss varit och hämtat Lova på förskolan och nu blir det lite mellis innan det är dags för shopping med barnen. Får bli en senare middag idag.

Likes

Comments

Nyss hemkommen efter att ha lämnat Hjärtat på jobbet. Det bjuds på ett regnigt 1 oktober i Lund. Denna månaden händer det mycket. Och det största är helt klart Lillemans ankomst. Men innan Lilleman kommer så skall det hinnas med ultraljud, tandläkarbesök, läkarbesök, utvecklingssamtal m.m. för vissa i familjen. Så nu när almanackan är fullbokad och allt klaffar som det skall med barnvakt och annat så hoppas jag att han inte anländer tidigare.

I går fick jag och Hjärtat ett ryck på eftermiddagen och möblerade om i tv-rummet. Och vi blev nöjda med resultatet. Visst kändes det i ryggen efter lyften men Hjärtat tog det mesta själv. Denna ommöblering resulterade i att Johanna och Lova fick vars en större bokhylla på sina rum och att vi nu får bättre plats med en ny soffa och julgranen till jul. När det gäller julen så längtar jag extra mycket i år. Förra julen blev allt så struligt i samband med flytten. Vi julpyntade knappt inget i vår gamla lägenhet och vår julgran stod i nya lägenheten och lös utan att någon bodde här. Vi flyttade inte in på riktigt förrens veckan mellan jul och nyår.

Nu blir det snart att vika tvätt och senare skall jag hämta hem Jennifer och Johanna från sin pappa.

Likes

Comments