I dag var det dags att lämna över det sista ansvarsområdena till kollegorna, för i morgon är det min sista dag på jobb. Känns helt overkligt att det redan är dags att lämna jobbet och förbereda sig för Lillemans ankomst. Det är nu det är dags att gå hemma och boa och fixa *Hi Hi*

Jag meddelade chefen om den planerade föräldrarledigheten och hon blev positivt överraskad över att jag inte skulle vara borta från avdelningen så länge.

I morgon har jag ett läkarbesök innan jag skall iväg och jobba. Och sedan väntar ledighet och i helgen blir det kalas för Isak och Johanna som fyllt år nu i Augusti månad. Får gnugga geniknölarna och se vad vi bjuder på för fika till kaffet.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det är över 8 månader sedan jag vloggade sist och mycket har hänt sedan min sista video om Utmattningssyndrom. Jag har lovat mig själv att börja vlogga igen men man känner sig lite ringrostig. Jag vill gärna få koll på mitt redigeringsprogram och min kamera innan Lilleman anländer. Jag har ett litet tag på mig.

Vad skulle ni vilja se i mina vloggar?

*Ge mig gärna lite ideér*


Håll utkik på min kanal....

HÄR !!!

Likes

Comments

Smått ångest att semestern är slut och att arbetet börjar i morgon igen men Hjärtat har säkert ännu mer ångest eftersom han skall jobba längre än mig innan han skall vara pappaledig. Matlådorna är packade och ikväll blir det att leta fram stödstrumpor och annat.

Hur har ni andra delat upp er föräldrarledighet?

Vi har än så länge planerat att ta vars fyra månader och sedan får vi se vem som tar de fyra sista månaderna innan inskolningen. Med mina andra fyra barn så är det jag som varit hemma under hela ledigheten.

I dag fick vi veckohandlat innan Lova slutade skolan. Och nu sitter vi proppmätta i soffan efter dagens middag. Det blev pizzagratinerad kassler med pasta idag, enkelt och gott.

Vad åt ni andra till middag idag?

Klippan i mitt liv, vad hade jag gjort utan dig?

❤ Älskar dig

Likes

Comments

Ute ösregnar det och jag ligger i sängen och njuter. Det är precis vad man kan göra när man slipper gå ut i regnet.

Helgen har snart passerat. I Fredags åkte jag och Hjärtat hem till min mamma en stund och vi fick träffa de nya familjemedlemmarna. Blev även ett besök på Ekohallen och Burlöv Center. Vi köpte en ny hallampa och Lova fick pennskrin och pennor till skolan. Vid 15.00 mötte vi upp Lovas pappa vid Lovas skola för att visa honom vart hon nu skall gå några år framöver. Sedan åkte Lova hem med sin pappa och vi körde hemåt. På kvällen åt vi på Rosegarden med svärföräldrarna och Hjärtats bröder och äldsta brorens sambo. Vi skulle fira svärmors nya jobb. Som vanligt blir man övermätt av deras buffe. Jag orkade inte ta någon mjukglass.

I går blev det en utflykt till Trollenäs slott med Hjärtat och svärfötäldrarna. Blev även ett besök i en antikbutik och i en blomsteraffär som hade utförsäljning. Så hem kom vi med lite nya blommor till lägenheten. Nu fattas jag krukor igen *Typiskt mig* Jag som även tagit sticklingar på mina elefantöron. Lördagsmaten intogs hemma hos svärföräldrarna och det bjöds på grillspett och tillbehör.

I dag har vi pysslat i hemmet. Svärfar hjälpte oss att borra upp lite saker. Så nu har Johannas tavelhyllor kommit upp och vår förvaring ovanför tv-bänken har fått sin plats. Tänk att den legat i sin kartong sedan i höstas och nu äntligen är den på plats.

Likes

Comments

Dags att starta upp denna Fredag. Lova kom iväg till sin förskoleklass vid 08.30 och nu har jag och Hjärtat fått i oss lite frukost. För Jennifer och Johanna väntar det utomhusaktiviteter hela dagen *Håller tummarna att det blir uppehållsväder*

I dag skall vi lägga fokus på att få bättre garderobsförvaring till Hjärtat. Nu har han haft sina kläder länge nog i kartong *Stackare* Vi skall även försöka fixa förvaring till Lillemans kläder. Lådan med nyinköpte kläder väller snart över och han behöver få en byrå innan han anländer. Inser sedan ett tag tillbaka att vi inte behöver införskaffa mer i storlek 50/56, dags att börja inhandla i storlek 62 istället om man har shoppingsug.

Nu blir det att dra igång dagen och det gör vi genom att starta en maskin tvätt och förbereda färd mot Malmö.

Likes

Comments

I dag var det dags för skolstart. Lova var taggad till max när vi åkte dit. Hon har hamnat i en klass med 24 elever varav 6 stycken är pojkar *Känns som om 2011 var ett flick år* Kändes så skönt när hon vinkade av mig då lärarna skulle ta över. Vissa andra barn grät när deras föräldrar skulle gå. Men Lova klarade det galant. Dagen hade gått bra och det var en glad tös som vi hämtade upp vid 15.00 och som ville visa mig och Hjärtat sin nya skolgård.

Jennifers första skoldag på gymnasiet hade också gått bra. Hon hamnade i en klass med 29 elever. Johanna hade också haft en bra första dag med sin klass som hon kom ny till i januari när vi flyttat. Nu hade de fått fem nya elever till i klassen. Skönt att få vardagen att flyta på igen.

Nu på eftermiddagen så har jag spenderat 1,5 timme vid spisen för att steka pannkakor. Det tar sin lilla tid men gott är det 😘

Likes

Comments

I morse var det dags för Isaks första skoldag. Jag hade tid för glukosbelastning. Jag hade sällskap av Hjärtat och tiden gick hyfsat fort till att det var dags för provtagning. Men både mitt järnvärde och sockervärde var dåliga. Sockret var för högt och järnvärdet för lågt. Fy på mig som slarvat med mina järntabletter. Men Niferex har inte funkat att ta för mig. Min mage som annars är kaos blev ännu sämre med Niferex. Så nu skall jag börja äta en annan sort, dock en dyrare. Tror den kostade 16 kronor per tablett och jag skulle vara tvungen att ta två om dagen *Suck*

Så idag blev det att ta fram gjutjärnsgrytan, inhandla spenat istället för isbergssallad och byta ut fläskfärsen till nötfärs. Här skall det börja boostas järn innan Lilleman anländer. Blev tillsagd att inte frossa i nektariner och vattenmelon *Ajdå, det som är så gott* Dock fick jag ett plus i kanten för att jag hade skött min vikt *Alltid något, hi hi*

När vi kom hem från MVC så blev det en powernap. Sedan en runda för att handla på Apoteket och fixa en av Isaks födelsedagspresenter.

Nu har vi packat Lovas ryggsäck och i morgon är det dags för inskolning på förskolan och fritidshemmet. Det är en ivrig Lova som ligger inne på sitt rum och inte har lyckats somna än. I dag har hon haft en massa frågor om vad hon skall få lära sig i skolan *Gullegris*

Likes

Comments

I dag fyller Isak 11 år *Grattis min älskling*

Tänk att det är 11 år sedan jag var med om mitt första kejsarsnitt. En konstig och märklig känsla att få ett datum och en cirka tid på när man skulle få träffa sitt barn för första gången. Att ligga där bakom den gröna duken och vänta på att höra hans första skrik. Med handen på hjärtat kan jag säga att jag hellre fött alla mina barn vaginalt men tyvärr är det inget som jag själv kunnat bestämma. Isaks storasystrar födde jag vaginalt och genomgick lätta förlossningar, två respektive fyra timmar. Men under graviditeten med Isak så insåg läkarna att han var ett sätesbarn och ett vändningsförsök gjordes, dock utan resultat. SÅ det fick bli ett planerat kejsarsnitt och datumet sattes en dag innan hans pappa fyller år.

Jag kände att jag hade svårare att knyta an till Isak då detta med kejsarsnitt var något jag aldrig upplevt innan. Amningen hade svårare att komma igång och moderskänslan var liksom inte där från första sekund efter han var född. Att föda vaginalt gjorde att jag på något sätt var mer förberedd och kroppen förstod det snabbare. Men med en veckas sjukhusvistelse bara jag och lilla Isak så kändes allt som det skulle. Tog nog bara några dagar extra eftersom man inte fick kämpa på samma sätt för att föda fram sitt barn. 

Men efter denna upplevelse så var jag mer beredd när Lova föddes och nu även när Lilleman skall komma. Man stärks av det man går igenom och lär så länge man lever. Men än idag kan jag säga att jag sätter en vaginal förlossning före ett kejsarsnitt om det inte hade förekommit några komplikationer. Kroppen återhämtar sig mycket fortare och man kan avnjuta sin mammaledighet tidigare än vi ett kejsarsnitt.


Återigen GRATTIS Isak på din 11 års dag *Älskar dig*

Likes

Comments

I dag blev det bad med barnen, min mamma, Peter och Denise. Som vanligt så var barnen i och badade hela tiden *Inga badkrukor här inte* Vi hade med oss fika och lite efter 15.00 så åkte vi hemåt och min mamma, Peter och Denise åkte in till Malmöfestivalen.

Nu är det en halvtimme kvar innan jag skall börja fasta. Det är dags för min andra glukosbelastning i morgonbitti. Hoppas att jag orkar upp nu när man haft semester i snart fyra veckor. Hjärtat följer med som sällskap

Likes

Comments

I dag blev det en shoppingrunda med Johanna, Lova och Hjärtat. Johanna behövde en ny bikini till simningen med skolan på fredag. Hon hittade även fina tygskor på Stadium för halva reapriset *Tummen upp* Vi passade även på att hämta ut ett paket från H&M nere på Ica *Bilder längre ner på innehållet*

Nu på kvällen så blev det en promenad i området med Hjärtat och Lova. Min huvudvärk ville inte riktigt släppa och med lite frisk luft och en flaska vatten så kändes det lite bättre.

💙Till Lilleman💙

💗 Till Lova 💗

Likes

Comments