Vilken dag det blev!

Min dag började tidigt imorse, redan klockan 5 hade jag ställt klockan för att börja jobbet klockan 6. Efter att jag hade jobbat färdigt åt jag min lunch hemma och cyklade sedan ner till stranden för att kunna njuta av det fina vädret! Det hann bli några timmar innan det blåste alldeles för mycket. Passade på att ge mig ut på en löprunda, dags att få in rutiner igen!

Nu har jag burgare i magen och snart ska det bli vispad grädde tillsammans med svenska jordgubbar, en lyxig torsdag helt enkelt! Imorgon är det heldag på jobbet och vad som sker sen återstår att se.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Gårdagen bestod av jobb mellan 7-16, det var sådär lagom roligt att befinna sig inne på ett lager utan något fönster när man visste att det var strålande sol utanför, men men pengar är gott att ha! Direkt efter jobbet åkte jag hem och gjorde iordning mig snabbt för att cykla iväg och möta upp pappa och Katharina.

Nu har jag dock fått sätta mig med tentan som ska vara färdig om en vecka, suck. Men nu behöver jag komma igång, både imorgon torsdag och fredag ska jag passa på att jobba, dock endast halvdag på torsdag som tur är! Nu ska jag kasta mig över böckerna, eller kasta böckerna.. Fortfarande inte bestämt mig än!

Likes

Comments

På kvällen brukar jag ofta vispa upp grädde och hälla i lite hallon och blåbär. Kan starkt rekommendera detta, går fort att göra, stillat sötsuget och ju mer grädde du tar desto mättare blir du!

Nu blir det snart sängen för min del, imorgon är det dags för en dag med jobb!

Likes

Comments

I skrivande stund sitter jag i mitt fönster och solar benen lite, skönt att få njuta av lite sol och värme!! Om en stund är det dags att byta om cykla till gymmet, idag är det zumba, cxworx och Box som står på schemat! Ska bli intressant att se hur kroppen kommer reagera!!

  • Vardag

Likes

Comments

Nu på förmiddagen har jag mest legat i min soffa och tagit det lugnt, benen är bra möra idag... Jag har hunnit med en promenad för att jobba ur benen i alla fall, det börjar kännas lite bättre men jag längtar till att få stretcha igenom ordentligt sedan på yogan om några timmar. Förhoppningsvis är det lättare att gå efter det.

Från en promenad i veckan, älskar hur miljön varierar på mina rundor, en stund går man längs med stranden, en annan i "naturområde", industriområden och bredvid biltrafiken.

Likes

Comments

Ja, ni läste rätt, jag lyckades ta mig runt hela göteborgsvarvet. Tidigare har jag gått in med inställningen att jag ska ta mig runt, sen får det ta vilken tid det tar eftersom jag inte tränat så medvetet inför loppet. I år däremot har jag fokuserat desto mer på min löpning och har löptränat större delen av mina alla träningspass. Målet var att slå mina tidigare tider som har varit ungefär 2.24 2015 och 2016 sprang jag in på 2.33, alltså försämrade jag min tid ordentligt. Men 2017 var mitt år helt enkelt, i år lyckades jag springa in i mål på 2.13! Alltså har jag förbättrats med hela 20 minuter jämfört med förra året.

Nu har jag fått ännu en medalj till min samling och totalt jämfört 3 halvmaraton, det är redan planer att delta nästa år igen! Gör det du också, VÅGA utmana dig själv.

Likes

Comments

hej alla!

Hoppas ni har njutit av det fantastiska vädret lika mycket som jag! Det har blivit bland annat läsning av en vanlig bok (!!) i solen, spelat volleyboll och avnjutit en grillad middag. Det är verkligen fascinerande hur solen påverkar en och ens humör, lever på ett riktigt lyckorus just nu.

Imorgon är det äntligen dags för göteborgsvarvet, efter flera månaders väntan och förberedelse är dagen kommen. Jag hade självklart kunnat förbereda mig med fler distanspass men jag känner mig nöjd med träningen som gjorts. Förra året när jag sprang hade jag knappt löptränat alls innan och hade besvär av kramper i vaderna så fort jag började springa. Detta året går jag in med ett leende till starten och är mer redo än de två andra gångerna som jag har sprungit. Jag längtar till att få springa i Göteborg och kicken som kommer ske när jag öser på sista kilometrarna.

Idag har jag förberett mig genom att dricka mycket vatten, ett ex antal fler glas ska bli uppdruckna innan kvällen är slut. Passar på att äta lite jordnötter bara för att få igång tursten. I matväg gör jag inga jättestora förändringar, lika bra att köra på som vanligt tänker jag! Imorgon däremot blir det en brakfrukost och lunch innan jag ger mig ut.


Likes

Comments

Hej alla!

Ett tag har gått men nu är det dags att säga hej igen! April har bara sprungit förbi och vi är redan inne i maj, hallå snart är det ju sommar!!

Igår torsdag hölls vårruset här i Halmstad och jag var med och sprang tillsammans med mitt gym. Vi sprang in på tiden 28.06 och jag kan inte vara annat än nöjd. Första kilometern sprang vi på 6.12 och mycket berodde på allt folk som skulle försöka tränga sig fram. Efter den första kilometern började klungan bli glesare och tempot kunde öka, genomsnitt på 5.30 och den sista kilometern spurtades det in på 5.04, wihoo!!

Idag känns benen helt okej, underlaget på loppet var annorlunda och mer kuperat men jag har hänt mig pigg! Körde zumba idag och det var skönt att bara köra igenom kroppen men imorgon får det bli en löprunda! Det är nu endast 2 (!!!) veckor kvar till göteborgsvarvet så nu gäller det att öka träningen ett steg.

Likes

Comments

Lördagmorgon och jag vaknar vid 7, suck! Min kropp har fått något fuffens om att den bara vill sova 5-6h varje och jag vaknar flera gånger under natten. När jag ändå har vaknat tidigt har jag passat på att lägga in mina älskade morgonpass. Den här veckan har gått i träningens tecken om något!

Måndag: Löpning 7 km, Spinning 30min, Zumba 30min & CXworx 30min

Tisdag: Spinning 30min, CXworx 30min & Abs & ass 45min

Onsdag: Strong by Zumba 55min

Torsdag: Löpning 7km

Fredag: gym (mage & ben), Cxworx 30min, zumba 55min & promenad 7km

För idag lördag är tanken att en löprunda ska köras om min träningsvärk vill samarbeta. Imorgon söndag är det yoga som vanligt och förhoppningsvis något mer! Varför inte köra på när kroppen väl orkar?

Nytt rekord under torsdagens runda och en förbättring med nästan 3 hela minuter under veckans två rundor, underbart!! Har varit i en dipp i träningen under några veckor men det är sånt här som får mig att köra på! Att få se sina förbättringar och att allt slit lönar sig. I maj är det två lopp planerade, vårruset och göteborgsvarvet så nu får en högre växel läggas i, den här gången är jag redo mer än någonsin.

Likes

Comments

Något av det bästa jag vet är när man riktigt känner hur mycket man har tagit i efter ett pass, två dagar i rad har jag känt den känslan nu. Igår efter ett spinningpass på närmare 1h som jag aldrig trodde att jag skulle överleva, svetten bara rann och benen var så trötta och sega just då. Men efteråt är man så stolt över sig själv att man klarade det, det ger energi till både kropp och knopp!

Idag blev det ytterligare ett konditionspass, intervallpass tillsammans med gymmet, det var blandat med både korta intervaller på 30sek men vi var dessutom uppe i 3min. Under stor del av passet och de olika etapperna kände jag mig stark och uthållig. Fokuset var att hålla ett så jämnt tempo som möjligt för att sedan kunna trappa upp på slutet. Ett mål jag alltid utgår efter i mina löppass är att oavsett hur trött jag är så ska jag orka med en ökning, eller helst spurt i slutet, för att få den där flygande känslan. Vem älskar inte den? Du bara springer och springer och benen domnar nästan bort, allt sker bara på automatik och du känner dig helt färdig när du är klar.


Aningen trött efter måndagens löpning... Men vilken energi jag hade efteråt! Det var värt mödan.

Likes

Comments