Att inse att man har ett problem och faktiskt utvecklat ett beroende kan vara svårt, jag tror egentligen fortfarande att jag inte har problem, åtminstone inte ett så allvarligt problem. Men när ens sjuka beteende uppstår i ens drömmar på nätterna och man vaknar upp helt kallsvettig och med magont så är det ett ganska tydligt tecken på att man har ett problem. Det är precis lika farligt som för en person som är beroende av alkohol och droger, men ändå nonchaleras man om man försöker förklara att man har ett sockerberoende. "En bit kan du ta" eller "man måste få unna sig". Att unna sig för mig är inte att äta socker, det triggar igång min hjärna och det slutar med att jag enbart äter socker, det räcker inte med en eller två bitar, skålen ska bli tom, det finns inget annat alternativ. Att avstå från socker är mer att unna sig för mig, jag mår så mycket bättre av det och min hjärna kan fokusera på andra viktiga saker. Man kan nästan säga att sockret är mer en plåga än belöning. Om jag har inställningen att jag får äta för att unna mig hittar jag på de mest irrelevant förslagen till att få äta då.
Till exempel:
- Jag gick upp tidigt idag
- Jag tränade idag
- Jag tränade inte idag
- Jag mår bra
- Jag mår dåligt
- Det kändes bra på redovisningen
- Det kändes inte bra på redovisningen
- Bra betyg på tentan
- Dåligt betyg på tentan
- Jag har ätit bra mat under dagen
- Jag har ätit dålig mat under dagen

Som ni förstår, listan kan göras lång, rättare sagt oändlig.

Jag önskar ingen att leva med ett sockerberoende, det kommer sitta i en för livet. Många gånger önskar jag att jag kunde vrida tillbaka tiden till mitt 16-åriga jag och säga stopp, gör inte såhär och ät inte såhär för det kommer inte göra gott för dig. Du kommer fastna i ett beroende som du gång på gång kommer försöka ta dig ur men du trillar dit, du trillar dit så många gånger att det är omöjligt att ens hålla räkningen längre. Sockret som du tror kommer trösta dig och göra ditt liv bättre gör det bara värre och du kommer få ett helvete att bryta beroendet.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Att lägga energi på rätt saker och använda sin energi på bra och rätta saker är svårt, och man kan nog aldrig riktigt veta om det är rätt eller inte, framtiden får säga. När jag mår dåligt brukar jag gå ned mig väldigt mycket, blir liggandes i soffan under en längre tid och ärligt talat mår ännu sämre för att jag just inte har gjort något vettigt utan bara legat i soffan. Då tycker jag att träningen är ett bra sätt att få komma iväg hemifrån och faktiskt tänka, mina bästa och mest kloka beslut brukar komma under mina träningspass, speciellt på löprundorna. Jag låtsas som att det som gör mig nere är som ballonger på vägen framför mig, för varje löpsteg jag tar spräcker jag hål på ballongerna och visuellt försvinner de och stannar kvar där på marken bakom mig. Det är något som fungerar för mig, sedan ha på en riktigt bra låtlista i hörlurarna som ger dig ännu mer energi till att orka springa.

Idag var en löprunda precis vad jag behövde, jag hade många ballonger att spräcka, och efter passet kändes mina axlar lättare och många av hjärnspökena hade försvunnit för tillfället. Så istället för att sitta hemma och grotta ned sig kan man ge sig iväg på träning, oavsett vad det är för något. Du kommer bli gladare, framförallt stolt över din insats också. Dagens löpning gick inte speciellt fort i jämförelse med vad det brukar men jag behövde det lugna passet. Jag struntade fullkomligt i klockan och uppgiften var att ta mig fram och hem. Många tankar kom upp men de var hanterbara, pricken över i:et var att man fick sin träning gjord också!

Att löpning och träning överlag är billigare än terapi stämmer ganska bra!

Likes

Comments

Några måltider för veckan är preppade och det är dags att börja om för en ny vecka! Den här gången fick det bli köttfärssås med sjögräsnudlar istället för spagetti, tycker det är minst lika gott.

Likes

Comments

Sedan vi hördes sist har det hänt lite grann, besöket som jag skulle få nu under helgen blev tyvärr inställt men jag har försökt sysselsätta mig med saker ändå! Under både onsdagen och torsdagen har jag spenderat mycket tid med min älskade mamma, skönt med lite mor och dotter tid, hon är min klippa. På torsdagen hann jag även med att köra en löpträff men min kompis Olivia, jösses vad ansträngande det är att springa och prata samtidigt! Men det blir otroligt bra träning för flåset, och det är alltid kul att träna ihop med någon och dela sina intressen med varandra.

Man får inte glömma att tillsammans är vi starka och att ta del av varandras kunskaper och erfarenheter kan göra en till sitt bättre jag. 

Härlig fredag på er alla!

Likes

Comments

Ny vecka och jag har en rolig vecka framför mig, jag kommer nämligen få besök hemifrån under veckan och det ska bli så himla roligt! Annars är det först 3 dagar i skolan innan det blir långhelg, segt men det är samtidigt skönt att ha saker på dagarna och att ha rutinen att gå upp. Jag har precis ätit frukost och ska endast göra mig klar för att sedan gå till skolan, idag är det fläskpannkaka i matlådan, mums!

Likes

Comments

Fredag och det är återigen dags för en morgonpass! Jag måste säga att det var otroligt segt att komma upp idag, men jag tog mig upp. Wihoooo! Sitter just nu i omklädningsrummet och mest väntar in tiden. Sedan är det hem till frukost och göra klart för en redovisning jag ska ha i skolan idag.

Likes

Comments

Då mitt internet krånglar hemma har jag spenderat mycket av min tid på biblioteket den här veckan, och nej jag har inte bara pluggat... Första timmen går typ alltid åt att kolla ikapp avsnitt osv som jag inte kollar på när jag bara har mobilens surf.. Extrem drygt men jag har blivit en hejare på att spela mobilspel, heheh.

Nu sitter jag på biblioteket och få lite skolarbete gjort innan det är dags att ta helg. Som vanligt på fredagar har jag kört ett morgonpass på gymmet, 3D-styrka. Det har fungerat bra med träningen den här veckan och jag har känt mycket ork och lust, gäller att ta tillvara på det. Jag har lite värk i hela kroppen så imorgon blir det en promenad istället för löpning som var planerat, bra att vara flexibel.

Idag drömmer jag mig bort till turkost vatten, värme och sol...

Likes

Comments

Här har ni min fantastiska frukost från imorse, ägg, lite sallad och te, mumma!

Likes

Comments

När jag tänker över hur jag har behandlat min kropp skäms jag, hur kan jag ha behandlat den så när den är så fantastisk mot mig på alla möjliga sätt. Det är min kropp som gör att jag kan röra på mig, stå upp, springa och utforska min nyfikenhet. Men istället för att ta hand om den på ett rättvist sätt har jag matat den med onyttigheter och lagt så mycket hat och ångest över den. Det är ju inte min kropp som har varit elak mot mig utan det är jag själv som bär på ansvaret, ingen annan än jag själv. Om det är något jag inte ska trycka ned på och hata är det min kropp, den är helt otrolig!

Det kommer ta tid att avvänja sina tidigare tankar om sin kropp, men det är det minsta jag kan göra som belöning till min kropp, den förtjänar all den glädje och kärlek den kan få. Jag har en negativ inställning om min kroppsutseende, men det vill jag ändra på.

Likes

Comments

I lördags sprang jag varvetmilen som hölls hör i Halmstad. Innan loppet hade jag bestämt mig för att inte stressa mig för loppet eller satsa på en viss tid utan det skulle vara på känsla. Det kändes bra under loppets gång och jag upplevde mig stark, trots att det under vissa tillfällen var mer tufft för psyket. Men jag kom i mål och jag klarade mitt tidigare rekord på milen med en hel minut. DET var en fantastisk känsla. Nu har jag en till medalj i min samling och det är mitt kvitto på att jag kan, trots allt så har jag klarat det. Nu har jag hittat mer motivation och glädje till träning igen och det ska bli spännande att se hur utvecklingen kommer ske tills nästa lopp.


Just av att jag inte hade satt någon press på mig innan tror jag att det fick mig att fokusera mer på att känna av hur kroppen och huvudet kändes. Att jag var en vinnare oavsett om tiden var bra eller inte eller om jag hade fått stanna flertalet gånger.

Jag har funnit min grej, det är detta jag vill hålla på med.

Likes

Comments