View tracker

 
 
 
Haft den här fina tjejen med mamma på besök i eftermiddag, fikat ute med både glass och kladdkaka. Sen har vi hoppat hage och spelat fotboll samt jagat fjärillar ;) Riktig fin eftermiddag med andra ord!
 
Vädret här hemma är fint igen och det ser lovande ut för både eftermiddagen och kvällen med sol! Tror det kan bli grillning ikväll.
 
 
Nu ska jag fram på stan och hämta ut två passepartouter som jag beställt. Har häng upp två tavlor i sovrummet men litografier av en kontnär från Sri Lanka. Fick dom för flera år sedan av mina föräldrar och hittade dom när vi flyttade. Dom behövde få nya ramar så det har jag köpt men fanns ingen passepartou till så fick beställa det. Ska visa en bild sen om det blir bra ;)
 
 0593036164"

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

 
 

Igår staratade jag dagen igen med en promenad, så fint att börja dagen så!
Vi har lånat svärfars Pickup i veckan, så Micke tyckte jag kunde fylla den med skräp under dagen ;) Så det är vad jag gjorde i arbetsväg igår ;) Sen gick jag ut på stan en sväng och gick förbi Frank & Geroge,hittade en fin blus som fick följa med hem.
 
Vädret håller sig borta för grillkvällar just nu så det är bara att gilla läget ;) På kvällen lagade jag Fläskfille i panna men katareller och stekt potatis, ett favorit recept här hemma på hösten men funkar lika bra nu.
 
Kram på er!
 
 

Likes

Comments

View tracker

 
 
 
 
Dagen innan midsommar fick vi vårt kök!  Det kommer tidigast sättas upp i början av Augusti så nu står det väl paketerat i ett rum här nere. Men jag kunde såklart inte hålla mig utan har packat upp en lucka och även ett skåp för att se hur det ser ut. Färgen på köket är alltså pärlgrön en blandning mellan grön och grå skulle jag säga. Det är alltid en lite chansning när man väljer en färg, ljuset kan slå fel och nyansen upplevas annorlunda men här har färgvalet vart vad vi önskat så det känns jättebra :) Skåpen är invändigt målade i vit men sen har jag valt lådorna i ek för att bryta av och få en lite mer gedigen känsla i det.
 
 

Likes

Comments

 
 
 
Våren är på ingång i mina rabatter, känns som något nytt tycker upp varje gång jag kollar runt :) Jag har ingen anning om vad som kommer blomma om från förra året så ska bli spännande att se hur rabatterna ser ut längre fram i vår. Vi har lite planer för trädgården men vet inte hur mycket tid vi kommer ha över för den i sommar så det få nog vänta lite.
 

Likes

Comments

 
 
Bästa sättet att starta helgen på lång, frukost tillsammans! Dagens mysigaste stund.
Min favorit fortfarande Turkisk yoghurt med Granola, honung och färska bär :)
 
 
 
I höstas kom jag över en Hillerstorpsoffa, den var i behov av lite omvårdnad som ni ser och det är vad jag har sysslat med i helgen. Jag har slippat och spacklat den och nu i förmiddags kunde jag grundmåla den första gången. Tanken är att den ska få bli röd. Har sett en fin liten röd utegrupp på ikea som jag evetuellt kompletterar den med eller så får den bli en blomsoffa ute i trädgården.
 
 
 
 
Övre hallen just nu! Det ser kankse inte ut som vi kommit så långt men det har vi ;) Panelen är i stort sett klar för att måla men först ska vi slippa trappen. Där dörren stor ska vår andra pardörr sitta och innaför där blir vårt nya sovrum. Dom Pardörrarna kan vara ett av mina bästa köp till huset :)
 
 
Ikväll har vi solsäkrat sommaren och bokat en resa till Palma. Finns det något bättre än att resa och upptäcka nya platser, tror inte det :). Jag har åkt igenom Palma när jag var mindre men aldrig semestrat där. Barcelona är en favorit stad för oss och Palma känns lite likvärdigt ska bli jättekul att åka dit :)
 
 
9772403099"
 
 

Likes

Comments

 
 
 
Här kommer två bilder på vårt kommande kök! Jag har velat fram och tillbaka över skåpen men nu känns ritningen som jag tänkt köket från början. Om man pratar ytligheter så har det varit viktigt att allt håller raka linjer och att det finns en fin symmetri. Vi har fått ta hänsyn till de båda fönstren i rummet så vi har utgått från dom och byggt därefter. Det var lite kneppigt att få med allt på rätt plats men nu tycker jag köket både ser snyggt och praktiskt ut ;)
 
Köket kommer utvändigt se gammaldags ut men inte lantligt. Luckan kommer sitta innaförligande och har en ram med profilerad kant sen blir det även en utanpåligande sockellist längs ner.
 Invändigt har vi valt en modern stomme med lådsystem och annat praktiskt. Det är svårare än man tror att planera ett kök från grunden och även om jag tänk igenom allt ett flertal gånger så finns säkert något vi missat!
 
 
I övrig på bilden kommer vi inte ha med hyllorna. Drömmen är att hitta ett gammalt väggskåp att sätta där eller så blir det liknade hyllor på ena väggen bara. Vi kommer heller inte ha den bakomliggande listen över bänkskivan eller kaklet på det viset och knopparna ska inte vara svarta. Vilken färg vi valt på köket håller jag på lite till ;)
 
 
 

Likes

Comments