Nu börjar jag på allvar undra om det är så här det skall vara den här sommaren... 12 grader, blåsigt och regnigt, yllesockor och eld i spisen som återkommande tema. Vi missade det fina vädret på midsommarafton men åkte ut på lördag eftermiddag då det ännu såg fint ut. Vi hann bara ut till Fårörarna så började det blåsa ordentligt.

Men ön vi håller till på är inte vilken ö som helst, för mitt i skogen finns en skogsglänta där många av öns midsommarfirare samlas på midsommardagen. Jag och Liam tog oss en promenad genom skogen dit och jag räknade snabbt till 50 vuxna och kanske 15 barn. Det är speciellt!Vi hann precis tillbaka ut ur skogen innan det började regna, och det blev bara kallare och blåsigare under kvällen. Så det blev att hålla sig inne i stugan, till och med Linus gav sig på kvällen och hoppade över kvällsstunden ute på bastuverandan. Då är det kallt!

På söndag morgon fick vi besök av ett svanpar och deras tre ungar. Men vädret blev inte bättre och vid lunch gav vi upp och åkte hem. Jag och Liam avslutade helgen på Karlsplan och då kom faktiskt solen ändå fram och vi kunde utan att frysa följa med de spännande tävlingarna.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vilken dimma det är just nu, vet inte om jag varit med om något liknande. Men vi bestämde oss för att åka ut ändå, men tog det försiktigt. Den sträcka som vanligtvis tar 10 minuter tog över en halvtimme. Vattnet ligger spegelblankt men sikten har blivit ännu sämre och är just nu obefintlig. Inte mycket trafik just nu men både sjöbevakarna och sar har synts till och det är ju bra om någon skulle tappa bort sig i dimman.

Likes

Comments

Idag på eftermiddagen när de flesta packade ihop och körde in mot stan valde vi att göra tvärtom. Vi hoppade i båten och satte kurs mot Replot. Väl framme kunde vi ostört utforska gästhamnen och området runtom. Man kan säga att det var relativt lätt att hitta en bryggplats...


Det var verkligen en kväll att ta vara på, varmt och skönt. Men ändå inte riktigt som man kanske skulle kunna tänka sig en fin kväll i juni. Badstranden låg öde och jag och Liam nöjde oss med att bara fundera på hur det skulle vara att hoppa från hopptornet.

Även om vi besökt den här platsen flera gånger tidigare så upptäcker man alltid något nytt. Liam hade gärna stannat kvar längre så vi lovade honom att åka tillbaka när det blivit varmare. Vilken tur att hela familjen delar detta intresse och att de finns så många ställen att utforska häromkring. Jag längtar till semestern då det blir dags för också längre turer.

Likes

Comments

Ibland är det faktiskt helt okej med lite varierande väder. På fredag kunde vi njuta av kvällssolen i stranden, på lördag regnade det på dagen så att man knappt såg över till Sundom från Gerbysidan. När kvällen kom var det spegelblankt och perfekt läge att sjösätta roddbåten och åka ut och ro. Luften var så fräsch och allt var så härligt lugnt. Vilken energi det ger!

På söndag när vi åkte hem började det blåsa ganska bra men vi tog ändå en tur via Seglis och inre hamnen på vägen hem. Där kollade vi in den nya bastuflotten. Jag är inte så mycket för dinner in the sky och sådant, men det här såg riktigt mysigt ut. Skulle mycket väl kunna tänka mig en tur med denna något annorlunda farkost.

Likes

Comments

Nu verkar det som att det kommer en sommar sakta men säkert. När vi åkte ut på lördag eftermiddag blåste det som vanligt och jag började fundera på om det var det roligaste vi kunde ha hittat på för inte var det särskilt varmt heller. Men står det maj i kalendern så står det och det betyder skärisäsong!

När jag vaknade i morse klockan fem och tittade ut så behövde jag inte fundera på den saken mera. Vilken fantastisk morgon, jag var tvungen att ta fram kameran och ta bilden nedan. Nästan dumt att sova vidare, men tur nog så var det varmt och skönt hela förmiddagen och vi kunde äta frukost ute för första gången den här säsongen.

Det märks att skärgården vaknar till liv igen efter vintern. Det var mer folk ute bland stugorna denna helg och de allra modigaste tog sig till och med ett dopp. Det väntar dock jag med, till augusti eller nåt sånt...

Likes

Comments

Detta är bloggen att följa för dig som är nyfiken på skärgårdens smultronställen.

Mina föräldrar tog med mig till de mest fantastiska ställen i skärgården när jag var liten och nu är det min tur att ta med mina barn på spännande äventyr. Denna sommar skall vi utforska skärgården och då vill jag passa på att dela med mig med tips om platser och öar värda ett besök, så följ oss gärna!

I helgen åkte vi ut en tur till Replotbron från vår hemmahamn på Fårörarna i Gerbyskäre.

Denna helg var det inte så mycket båttrafik, vilket är föga förvånande med tanke på temperaturerna.

Men en vacker tur var det och här är några bilder från den!


Likes

Comments