Header

Fortsätter med en försäljning av min fina inredning som tyvärr måste bort pga platsbrist i nytt boende.

1. Köparen står för frakten - skickar spårbort med kolli-ID

2. Mejla till kvadrat52@outlook.com och döp mejlet till ''bloppis''

3. Skriv vilket nummer du önskar att köpa.

Allting är nytt eller i nyskick, säljer saker ej för att det är sönder, dåligt skick osv - utan pga flytt.

1. EOS mini med stativ nypris: 600:-/skärm 400:-/stativ. Mitt pris: 500:- för skärm och stativ
2. Oanvända puffar från cellbes. Nypris: 399:-/styck. Mitt pris: 199:-/styck.                                                                                    3. Pepparkvarn i mässing från Bloomingville, nypris: 349:- Mitt pris: 179:- 
4. Nespressomaskin ( använd 3 gånger). Mjölkskummare. ''Citiz and milk''. Nypris: 2400:- Mitt pris: 1200:- ( skickas med kartong och intruktioner)
5. Tygpåse ''There is room for everything''. Nypris: 199:- Mitt pris: 69:-                                                                                                   6. Poster ''Whisky'' från Breuw. Nypris 500:- Mitt pris: 99:- Storlek 50x70
7. Skärbräda från Sagaform. Endast använd som detalj. Mitt pris: 70:-                                                                                       8. Papplådor 3 stycken i olika färger och former. 79:-/ alla 3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Inspiration

Hej på er i höstmörkret!

Visst är det dags nu för att mysa till hemmet under den mörkaste årstiden? Det tycker verkligen jag, och då gäller det naturliga material i jordnära toner. Nu skall jag visa er finfin inspo från inga mindre än Ellos!

Jag vill även ge er en fin rabattkod på 30% på din nyaste vara hos Ellos. För att ta del av den klickar du HÄR och skriver in koden: 345403

// Höstens hetaste och trendigaste inredningsdetalj är helt klart sänghimmeln! Det fixar till den där perfekta boho-inspirerande looken. Den finner ni HÄR

// Annan variant av sänghimmel, i den just nu - snyggaste kulören enligt mig. Denna finnes HÄR

// Bunkra upp med ett sånt där skitsnyggt och oerhört mysigt påslakanset. Så viktigt att sova skönt ( och snyggt) under denna årstiden. Finner ni HÄR

// Rätt nyanser, material och perfektionen som andas ''mys''. Klicka HÄR så finner ni allt i kollaget.

Likes

Comments

Personligt

Den enkla vägen är inte alltid den rätta, därför är det nu dags att gå den svåra vägen som förhoppningsvis blir den rätta.

Jag har inte varit mer aktiv sedan jag skrev mitt förra tunga inlägg för ca 2 veckor sedan. Det beror helt enkelt på att jag känner mig så fruktansvärt vilsen och är mitt i det tuffaste som jag någonsin har varit med om, och förmodligen har varit en av mina största mardrömmar som jag aldrig skulle kunna tro - skulle inträffa. Men nu står vi här, mitt i höstmörkret och vi tror att vi har valt den rätta vägen, som också är den svåra.

Jag känner att det vore konstigt om jag inte berättade vad som försiggår i mitt liv. Det vore konstigt att helt plötsligt totalt byta miljö både här och på Instagram utan att berätta vad som har hänt eller vad som väntas.

Detta är till min älskade, min bästa vän, min själsfrände och till honom som jag har ett sånt extremt starkt och speciellt band tillsammans med.

För mer än sex år sedan, exakt för 75 månader sedan så träffades vi. Jag föll som en fura, jag blev så där lyckligt förälskad och fnittrig. Du gjorde mig så glad igen efter att ha haft flera ungdomsår av svackor. Vi skrattade, skrattade och åter skrattade tillsammans - vi skapade en speciell humor som var och är så intern mellan oss. Den där kärleken som bubblade i magen och som resulterade i dyra telefonräkningar för våra föräldrar iomed flera timmars telefonsamtal varje kväll.

2 år fyllt med glädje och kärlek gick, vi älskade varandra på riktigt och bestämde oss efter vår första utlandsresa till Kefalonia tillsammans, att vi skulle flytta till vår första gemensamma lägenhet tillsammans. Precis innan jul - år 2012 så fick vi nycklarna till lägenheten. Vi hade inte mycket. Vi ärvde möbler, vi lagade billiga rätter som var oerhört goda för att kunna ta till varje krona och göra saker gemensamt som vi älskade att göra. För VI var ju ändå viktigast.

2 år i vår första lägenhet gick, vi samlade på oss så många minnen till vår gemensamma minnesbank. Men vi kom överens om att flytta till en annan lägenhet. Varken du eller jag var helt säkra i våra beslut, för även om vårat dåvarande boende var risigt så mådde vi ju så bra där, tillsammans i vår enkelhet. För återigen så hade vi varandra. Vi flyttade till vår nuvarande lägenhet - som vi  har bott i under exakt 2 års tid idag. De här två åren har varit som en känslig bergochdalbana, varken du eller jag har mått bra. Vi har tappat dem fina individerna som vi är, vi har även tappat det fina som vi tidigare hade som var så starkt, pålitligt och fint.

Vi har kommit till ett gemensamt beslut, vi har valt den svåra vägen. Men vi båda gör det från våra egna hjärtan och för vår kärlek. för att vi ändå tror att detta svåra är det rätta. Mitt hjärta kommer för alltid att tillhöra dig, du kommer alltid att vara min bästa vän och du kommer alltid att vara den mest betydelsefulla personen i mitt liv. Vi vill båda upptäcka det där igen, hos oss själva och varandra för att istället för att stjälpa varandra skall kunna lyfta upp och få varandra att må bättre.

Jag är så rädd. Men jag är väldigt säker på att vi kommer att finna oss själva som individer, för att tillslut kunna ge det bästa till varandra. Jag hoppas att det är jag som kommer att få en tillhörande ring till dig i framtiden.

Jag säger som håkan

''Det kan ta slut i morgon
eller hålla på för alltid
ibland är det så

Så säg som det är
för den här gången
krävs det mer
innan jag öppnar armarna
förlorar mig
och känslorna faller fritt
på midnattsgatorna
för vem skulle bry sig
om våra hjärtan blev förstörda?
Men allt det här vänder sig
in i mig

Och du är det finaste jag vet
när allt annat här
är falskt och fel
och jag går bara ner mig
för det är så jag säger det
du är det finaste jag vet''​För alltid din <3 

Likes

Comments

Personligt

Även om vi har ben och fötter, eller inte har det. Så vandrar vi alltid igenom livet, oavsett om man mår bra eller dåligt. Jag vandrar på, jag vandrar med mina ben och fötter men vet inte alltid om min hjärna vandrar med mig. Oavsett skick så handlar många dagar om överlevnad. Överlevnad för att orka, överlevnad för att kunna känna sig lycklig, och överlevnad för att orka vara stark för andra.

Skilsmässa bland mina föräldrar, självmord inom familjen, blivit överfallen - rånad och misshandlad som 16-åring, posttraumatisk stress, sjukdom inom familjen, en cancerdrabbad livsviktig person, min livskamrat och hans psykiska ohälsa, min fysiska- och psykiska ohälsa. Jag är inte ens 24 år fyllda och har detta i mitt bagage och med mig. Jag vet om att jag inte är ensam, även om det ibland kan känns så.

Jag tycker inte synd om mig själv, jag tror helt klart på att erfarenheter, kriser och att trauman gör en starkare i längden. Men jag tror också att de här faktorerna påverkar en så mycket mentalt, att om man inte bearbetar dem så kommer de som en käftsmäll en ovacker dag. Hur hanterar man det här, hur bearbetar man dem? Jag vet inte, och antagligen kommer jag aldrig att lista ut exakt hur, men jag är fullt medveten om att man blir bättre och bättre på att finna knep som gör det enklare. Ibland kan jag undra hur vissa personer kan vara så lyckliga, jag har tidigare i mitt liv mått dåligt när jag har sett lyckliga människor - jag har ofta tänkt ''ni vet inte hur det är att leva''. Idag när jag ser lyckliga människor så tänker jag istället - ''Ni vet hur det är att leva, och ni har antagligen varit med om saker som gör att ni verkligen känner att ni lever och tar vara på varje minut av livet''.

Jag är inte där än, men jag har lärt mig att uppskatta varje dag. Varje dag av mitt liv där små saker gör skillnad, där små saker är viktiga att sortera bland och bestämma sig för vilken småsak som är viktig att lägga ner energi på. Jag förstår nu att de små sakerna som inte är positiva och som inte får mig att må bra - dem är inte värda att lägga ner tid på. Dem sakerna som är väldigt små, men fortfarande är fantastiska - det är dem vi skall behålla och suga åt oss av.

Jag är tacksam varje dag, hur jag än mår. Jag är tacksam för att jag har alla jag älskar omkring mig, att dem lever och att jag förhoppningsvis ger dem mycket kärlek och omtanke. Vissa dagar känner jag att jag inte orkar, jag orkar inte ta tag i saker, jag orkar inte vara glad & jag orkar inte prestera. Men vet ni vad? Det är helt okej.

Vet ni vad som hjälper mig varje dag när jag mår dåligt? Det är att titta, lyssna och ta in erfarenheter och information från min förebild. Min förebild är inte Beyonce, Rihanna, Justin Bieber eller någon världsstjärna. Det är Youtubern Therese Lindgren, hon är så fantastiskt klok och vågar prata om saker, saker som är så vanliga men som tystas ned. När jag var 16 år så pratade ingen om att må dåligt, det var konstigt och bara lite ''udda'' personer som mådde dåligt. Detta är en skam och jag har heller inga problem med att prata om hur det är att må dåligt idag.

Jag är inte speciellt privat av mig varken här på bloggen eller Instagram. Men jag vet om att det är så många av er som följer mig, som lider utav psykisk ohälsa och som inte alltid mår så bra. Jag har den fantastiska förmånen att få ha så många omkring mig som förstår på riktigt, dem dömer inte mig och jag dömer inte heller dem. Men jag vet också om att många personer rycker på axlarna och tycker att '' det bara är att rycka upp sig och göra det som förväntas av en''. Ni som säger detta, och ni som resonerar likt detta - ni vet ingenting. Det gör så fruktansvärt ont i mitt hjärta när jag tänker på hur många det är som mår dåligt, men som inte har några omkring sig som förstår. Jag lider med er.

Ibland mår jag inte så bra, och det gör inte du heller. Men vet du vad? Det är helt okej och du duger precis som du är. Jag mår som bäst när jag kramar om min pojkvän, jag mår som bäst av att umgås med min familj och alla nära och kära. Jag vet att jag har oerhört mycket att jobba på med mig själv, men jag vet att det kommer att bli bra. Gör det som du mår bäst av.

Likes

Comments

Hemma hos oss, Recept

1 burk müsli:

1,5 dl chiafrön
1,5 dl okokt quinoa
1 dl sesamfrön
2 dl havregryn
2 dl naturella valfria nötter
1/2 dl kokosolja
2 dl hackade ( större bitar) osötad torkad ananas ( eller någon annan osötad torkad frukt ).
2 msk agave eller lönnsirap
1,5 tsk kanel

Gör såhär:
1 . Blanda samman allt i en kastrull, se till så att fetter och sirapen rör sig runt så det börjar likna en massa.
2. Sätt på plattan och "stek" blandningen. Rör om nästintill hela tiden. När du tycker att det börjar bli lite krispigt så häller du upp müslin på en bricka med bakplåtspapper.
3. Låt blandningen ligga och "vila" i ca 3 timmar. Häll sedan upp den i valfri burk.

såå gott och nyttigt!

Likes

Comments

Hemma hos oss, Inspiration

Vänner - dagen har kommit. Dagen då jag har tröttnat på vår fina marockanska tapet från Ellos som har gått varm utav likes och kommentarer både här och på Instagram under 1,5 års tid. Jag älskar fortfarande det orientaliska, men hade idag valt den typen av kakel på ett golv och inte en liten vägg i ett litet kök.

Planer just nu -

- Jag är en person som tröttnar när det är too much. Jag måste ha enkelt och cleant för att jag skall vara till freds länge. Därför har jag bestämt mig för att måla väggen med en snygg kalkfärg i en varm, grå ton. Trist kanske ni tänker, snyggt tänker jag.

- Vi har en matplats i vardagsrummet så vill använda vårat lilla utrymme i köket till en snygg och behaglig plats för att laga mat och ha snygga detaljer. Kommer därför leta febril efter en skänk i ett äldre stuk för att slipa ned, måla med kalkfärg och finna snygga knoppar.

- Dova pasteller är något jag vill matcha med - tillsammans med mässing.

- Loppisfynd. Jag älskar att blanda modernt med äldre stuk ( ej Shabby ) utan stilrent och apigt-snyggt.

- Kommer att ha en stor snygg grön växt i en korg av naturmaterial eller en tygkorg. Idéerna sprudlar.

- Mitt största intresse är inredning, får min kära sambo lägga sina pengar på gitarrer så måste jag få lägga pengar på mitt specialintresse ( haha).

Nedan ser ni hur det ser ut idag ( minus bord och stolar som är sålda) Ni ser också inspo-bilder från Pinterest som jag fångar inspiration ifrån.

-

Inspiration till the transformation

Artilleriet är ju en dröm i sig, både en dröm då jag skulle vilja ha råd till att shoppa där, men också en dröm för ens inspiration. YES! Jag vill ha en bänk, jag vill ha en lång ribba med krokar för att hänga snygga skärbrädor, redskap mm. Jag vill också ha vår älskade Nespressomaskin på ett fint ställe, då den förtjänar mer än där den står idag.

Yes! Jag vill äga denna hyllan, varför kan man inte bara gå ut i skogen och hugga ur en marmorskiva ur en sten? Vore både enkelt och billigt... haha

Tvålar hit, doftljus dit allt gärna hit. Ja sånt som man älskar och som dessutom är snygga - borde få stå framme på en fin plats och få sin stjärnglans. Eller hur? ​

Likes

Comments

Hemma hos oss, Recept

Wohoo! vill ni ha recept på det godaste receptet jag någonsin har ätit som både är socker,mejeri-och glutenfritt? Ursprungligt recept från Leila Lindholm som jag har lagt till lite extra för ännu godare Fudge!

Nyttig Fudge med choklad- och hallontopping
24 bitar:

150 g skollad sötmandel eller 150 g mandelmjöl  ( det tog jag).
1/2 tsk flingsalt
1/2 dl kallpressad kokosolja + 1 msk kokosolja till toppingen
1 nypa vaniljpulver
3/4 lönnsirap
3/4 kakao
25 g sockerfri, mörk choklad
1 dl färska hallon
1 nypa kanel

Gör såhär:
1. Mixa mandlarna i matberedaren tills det blir ett pulver  ( har du mandelmjöl så hoppa detta första steget).
2. Tillsätt flingsalt och kokosolja. Mixa eller blanda väl med en gaffel.
3. Lägg till vaniljpulver, lönnsirap och kakao- mixa eller blanda till en slät massa.
4. Platta ut massan till en rektangulär form på bakplåtspapper eller en bricka. Tjockleken bestämmer du själv. Lägg in i frysen.

Hallon och chokladsås:
1. Gör ett vattenbad  ( tex kastrull med kokande vatten och en skål ovan) bryt ned chokladen, tillsätt en matsked kokosolja och rör om - lägg även i en nypa kanel . När det är smält så drar du sönder de färska hallonen och lägger i massan.

2. Ta ut Fudge ur frysen och häll över såsen. Toppa med lite fler hallonbitar.
Skall du äta det inom någon timma så lägg in i frysen, skär sedan i önskat val av bitar vid servering. 

Förvara sedan fudgen i kylen eller i frysen ♡

Likes

Comments

//De kvadratiska hyllplanen är hetare än någonsin bilden är från Bloomingville men ni finner dem oerhört mycket billigare HÄR

//Duvblått tillsammans med mässingdetaljer är såå rätt! Alla produkterna finner ni HÄR

//Tro det eller ej, men palmerna skall in efter sommaren i år. helst stående i en snygg randig tygkorg. Snygga korgar/påsar finner ni HÄR

//Det grafiska håller i sig. Men nu helst i harlequin-mönster - och i dova färger, detta snygga kuddfodralet finner ni till bra pris HÄR

//Hösten innebär robustare ting. Nu med elegans! Den snygga setveringsvagnen och andra detaljerna finner ni HÄR

//Vita EOS- Vem älskar inte dem?! Nu i minsta mini size. perfekt som bordslampa eller till skrivbordet. Finner ni HÄR

Likes

Comments