Hej! Jag har nu bestämt mig, jag kommer att abdikera. Jag har suttit på tronen i endast . år och jag har nu bestämt för att avgå. Jag har velat länge men det är dags nu. Kronan kommer att lämnas över till min kusin Karl X Gustav, jag kommer att lämna Sverige och flytta till Rom. Jag var mycket ivrig över att styra Sverige i början men ju mer åren gick blev det jobbigare och detta är mitt beslut. Jag vet att många kommer bli förvånade men nu är det så här!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! Jag har ett problem eller vad man skall säga, såhär är det. Som drottning förväntas jag gifta mig inom snar framtid, skaffa barn som kan bli tronföljare och sedan avgå genom att avlida och lämna över till barnen, jag skall hålla mig till den protestantiska delen av kristendom, aldrig gå över till den katolska delen, de är mina fiender men.. För det första, jag vill inte gifta mig. Jag vill klara mig själv, inte behöva ägas av någon man utan klara mig själv och eftersom jag inte vill ha någon man vill jag inte skaffa barn. Jag har istället bestämt att efter mig kommer min kusin Karl Gustav! Sedan kommer vi till det andra, protestantiska kyrkan och katolska kyrkan. Jag föddes in i den protestantiska delen, men nu har jag mer och mer intressera mig för den katolska delen av kyrkan, rom och påven. Jag skulle verkligen svika min fader och inte minst Sverige och svenska folket om jag går över till katolismen. Är det värt att abdikera..

Likes

Comments

​Hej! Nu är det såhär, jag är ju regent och jag vill bestämma nu. Jag vill bestämma hur vi skall göra i krigen, hur jag skall bete mig och sånt där! Vilket jag tycker att jag borde få nu, jag är ju faktiskt krönt och regerande drottning men jag har ett problem Axel Oxenstierna. Min rådgivare och rikskansler, han vill blanda sig i, säga sina åsikter och helt enkelt fortsätta med den makten han hade innan min kröning. Vi hamnar i mycket konflikter väldigt ofta och jag vet inte riktigt hur jag skall hantera det, snälla hjälp mig i kommentarerna!

Likes

Comments

Äntligen! Jag är nu krönt! Jag har tyvärr inte kunnat blogga så mycket under dessa tre dagar, de beror på att jag nu är krönt!!! Kröningen inleddes för tre dagar sedan vi Jacobsdals slott där den mycket stora och långa processionen startade mot Stockholm, den fortsatte dagen därpå, alltså igår och även in på morgon idag. Idag var alltså själv kröningsdagen. Jag färdades i en kaross som vart en gåva från kronprins Karl Gustav och hade på mig den purpurfärgade kröningsmantel jag visat er tidigare. Kröning ägde alltså rum här i Stockholm och den vart helt fantastiskt, storslagen och ståtlig. Precis som jag ville ha den! Nu skall detta firas, i flera dagar väntas middagsinbjudningar och teatrar! Jag är så himla lýcklig och vill börja regera nu med en gång!!

Likes

Comments

Jag hade idag tänkt berätta om ett av min stora intressen, nämligen ridning. Detta är ett intresse som följt mig ner i ungdomen men växt nu de senaste åren! Jag har faktiskt upprättat en egen ridbana som jag själv kallar för Rundelborg! Den ligger vid Kungsgården i Kungsör! Jag har spenderat mycket tid där ute och speciellt på hästryggen! Jag tycker att ridning och hästar är väldigt intressant på grund av de att hästarna är väldigt stora, praktfulla och fantastiska djur och ridning då det är mycket varierande, man kan utföra så mycket på hästryggen vilket jag tycker är mycket intressant.

Likes

Comments

1650

Hej! Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för detta, alltså att jag ej uppdaterat bloggen på många, många år. Det beror på att jag tyvärr inte haft tid, de senaste året har nästan all min tid gått åt att planera min kröning, bestämma och planera hur vi skall bete oss i de olika krigen som just nu pågår och jag har därför tyvärr inte hunnit detta! Men nu är jag tillbaka och tänker satsa lite mer på bloggen nu eftersom det imorgon är dags för min kröning, alltså äntligen som jag har längtat nu den här senaste tiden!!
Men nu allt för kröningen äntligen kommit och alla gäster är inbjudna och de flesta har tackat ja!
Jag är så spänd, äntligen skall jag få regera, bestämma helt själv.. Hoppas jag iallafall.!

Juste jag kanske inte har hunnit berätta det men vi hade ju bestämt att kröningen skulle ske traditionsenligt i Uppsala, detta har vi ändrat på och kröning kommer alltså ske imorgon eller a den börjar imorgon. Då kommer vi alla samlas i Ulriksdal för att starta kröningprocessionen in mot staden, Stockholm (själva kröningsdagen är alltså om tre dagar)!


​TÄNKTE VISA NÅGONTING INNAN KRÖNINGEN SOM EGENTLIGEN ÄR HEMLIGT, MEN HÄR FÅR NI EN LITEN SNEAKPEAK PÅ MIN KRÖNINGSMANTEL!

Likes

Comments

Hej! Idag träffade jag rikskanslern Axel Oxenstierna (som även hjälpte mig och styrde landet under tiden jag var minderårig efter att min fader Kung Gustav ll Adolf avled vid slaget i Lutzen, 1632) vid ett otroligt trevligt möte gällande min kröning! Om ni ej förstått det så kallas jag Drottning Kristina även om jag ännu inte är regerande Drottning! Det är ju nu slutet av år 1645 så det är endast 5 år kvar! Det ska bli mycket spännande att bli regent men jag tror också det kommer bli mycket jobbigt på grund av många jobbiga beslut som kan kommas att tas, de krig som ja kanske måste delta i och även att Sverige just nu har en mycket stor del av befolkningen som svälter, ett problem som verkligen måste förbättras men jag är ändå väldigt väldigt förväntans full över detta!

Det vi nu har hunnit komma fram till och beställt är min kröningsmantel, min kröningsstol och mitt kröningsekipage! Kröningsmanteln är beställd från Paris och skall var i purpurfärgad sammet, kröningsstolen är en gåva från Magnus De la Gardie, utformad av Abraham Drentwett i Augsburg medans kröningsekipaget som alltså är en vagn, också beställd från Paris! Detta kommer bli en mycket storslagen och pampig kröning, vi har tänkt oss att gör a den just så storslagen och pampig som möjligt. VI vill göra den ihågkommen!

Kröningen kommer att utgå från ett av mina favoritslott, Ulriksdals Slott!

Likes

Comments

MÅLTID, DAGENS KLÄDSEL

Hej! Idag har jag ätit middag tillsammans med rådet, vi åt en mycket god och smakrik inälvsgryta innehållande lammnjure, lammhjärta, lammnjure, tupphuvud i en slags välling gjord utav en liten del tyskt sött vin och spannmål, en hetsande (enligt humoralpatologin) torkad ren med exotiska ostindiska kryddor, föl mig inte helt i smaken men gick att stoppa i munnen och en dämpande (också enligt humoralpatlogin) rätt nämligen kokt get i svarta vinbär, en resa i smaker på alla sätt och vis, mycket god, rekommenderas väl till detta serverades öl och vin. I jämförelse med vad jag fått höra att landets bönder äter till middag (oftast väldigt mycket råg, rovor och betor och sedan någon slags gröt har jag hört) tycker jag att denna mat låter det som den innehåller mycket mer kryddor, färskare kött och låter som den är mycket bättre för hälsan. Just hälsan är väldigt viktig för mig och många andra, vi tror att om man får för mycket eller för lite (alltså ojämnvikt) utav någon av de fyra kroppsvätskorna blod, slem, gull galla eller svart galla kommer vi att bli mycket sjuka. Därför är det väldigt viktigt med hälsan för man vill ju inte bli sjuk!

Likes

Comments