Header

Startade igår en blogg på Tumblr, där jag har allt jag delar på nätet. Även sånt jag producerar finns där. Så är du nyfiken på vad jag gör hela dagarna, så är det ett bra sett att kolla in vad jag gör. Tyvärr så är inte denna plattform tillräckligt bra eller rättare sagt har de funktioner som krävs att kunna göra detta på ett bra sätt. För man vill inte skriva ett inlägg för varje grej jag gör utan det länkas till Tumblr som gör det till ett inlägg automatiskt.


Finns några sidor där jag är med som jag inte kan göra på detta vis, så cirka 80% täcker jag upp av mitt liv på nätet. Så här är länken: Spindelweb OnLine

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag är rätt så aktiv på Instagram. Jag till och med rensar upp på mitt konto om det är folk som inaktiva eller som följer mig och då jag följer tillbaka, så brukar en del avfölja mig, när jag följer dom. Så ska du göra det med mig så råder jag dig att inte följa mig om om du tänker avfölja mig direkt.

De verktyg som jag använder för att se vad som rör sig på mitt konto är: Crowfire och Instagram Stats.

Crowfire finns som app med. Instagram stats är väldigt kul, kan ser hur trenden gör för mitt konto och man kan göra små analyser från det. Jag har idag över 500 följare, vilket kanske är ganska normalt för ett konto som jag har. Blandar mycket bilder men är lite nördig på solnedgångar. Så är ser statsen ut det sista året när det gäller gillningar. Trenden går stadigt uppåt. Man ser även att under det perioden som gav en rejäl uppgång maj-juni postade jag runt 2 bilder i snitt.

Nu kommer vi till postningar på Instagram. Jag bryr mig inte om vad jag postar. Jag bara kör på, men jag är fullt medveten om när jag postar. Jag postar aldrig två bilder direkt efter varandra. En del kan köra en hel serie med bilder på några minuter. Det är så fail det kan bli. För det första tröttnar folk och skiter i att gilla efter andra bilden. Sedan så vet jag att en bild är aktuell i cirka 3 timmar, innan den svalnar. Nu pratar vi om de som inte är dina vänner utan, dina vänner vet man inte när de gillar bilden, beror om de har aktiverat dina inlägg eller inte.

Vill man nå ut till den stora massan så är taggar a och o. Inga taggar inga nya följare och nya gillningar. Tagga allt som är på bilden och lite till. Vill man ha nya följare so ha bilder som folk kanske är intresserade av och tagga dessa. Folk ska vara intresserade av vad du tar för bilder inta bara för att. Det finns en uppsjö med olika sajter som ger dig följare, men du kommer aldrig på några likes från dem. För de skiter i vad du publicerar. De är bara följkåta och inget annat.

Sedan till kanske de allra viktigaste: Titta på dina följare bilder och gilla dem. Ingen respons från din sida så kommer du döda ditt konto på sikt. Har sett framförallt tjejer som lägger ut bilder på sig själva i mer eller mindre sexiga poser. Visst det går i början, men det finns så otroligt mycket sånt att titta på, så det kanske är kul en vecka. Tjejerna är överväldigade av sina skara följare, men tittar de på deras gillningar så går mungiporna ner. För att konto ska vara populärt så gäller det att dels att ha likes och många kommentarer. Har du inte det är ditt konto ganska dött, eller bara en av mängden. Detta gäller alla sociala medier. Framförallt Youtube och Insta. Du kan ha ett skitlitet konto, men ha massor men gillningar och kommentarer, vilket gör det intressant för de som kanske vill satsa på ditt konto och kanske ge dig en slant.

Så se till att engagera dig i dina följare med. De är de som ger dig liv. Har en vän som har mer än 20 000 följare, men har runt 40-50 likes per bild. Det är ungefär lika mycket som jag har på mina 500 följare. Hon gillar nästan aldrig en bild i sitt flöde. Hon underhåller aldrig sina följare, vilket jag retar henne för. Jag brukar säga: För fan, bli en Instahora som jag. 😘

Okej, det var det om detta. Här är några konton du bör följa, som även engagerar sig i sina följare, en del kändisar, men även doldisar. Klicka på bilden så finns kontot där. 😜


Khaddi Sagnia, skön tjej som är en jävel på att hoppas längd och springa snabbt. Dubbla SM i längdhopp och 100 meter.
Svara nästan alltid på de kommentarer som skrivs. Här en som jag fick:

  • ccaandiiHaha taack taack!! Jag blir glad av att höra det. Ni är en del i det hela 👍🏻👍🏻😉 @spindelweb

Lisa Khow, en vacker och blomälskade tjej från Singapor. Jag älskar och fota blommor och det gör hon med. Men det är inte därför hon är med här. Läs hennes insiktsfulla texter så förstår ni varför.

Ebbe Waxin en otroligt duktig illustratör, som man borde kolla in, han har en en hemsida och levererar på Youtube med. Har du tur kanske han målar av dig utefrån din profilbild. 😉

Helena Wiktander Denna kvinna älskar jag bara. Man kan inte gör något annat. Om du vill fråga om att vara modell, scandal beauty, hudvård och allt annat som gäller skönhet. Så fråga Helena. Har känt henne i över tio år nu. Hon är gift, två barn mor, modell, sjuksyrra, däckspecialist och dessutom jävligt trevlig

Bravo Great Photo Denis som har denna sida är en otroligt bra fotograf, se och njut av hans porträtt och andra foton. En av många ukrainska fotografer och modeller jag har kontakt med. Jävligt trevligt folk. 👍😍

Lovisa Lindh är vår ny löparstjärna, men jag har följt henne länge. Gjorde ett otroligt OS. Hon är väldigt mån om sina följare och svara alltid när man kommenterar på hennes konto. Sånt är underbart.

Jaha detta var dagens inlägg, igår var det inget pga en del strul med Youtube, där jag gör massor.

Så ha en fin kväll och var rädda om varandra. ❤️💋

#instagram#friidrott #khaddisagnia #lisakhow #lovisalindh #ebbewaxin #insta #bilder #picture 

Likes

Comments

Pinterest

Pinterest är ett socialt media som har ungefär 85% kvinnliga användare, 176 miljoner användare och 100 miljoner av dom är aktiva, vilket är väldigt mycket. Man samlar bilder och delar, sina egna eller från nätet eller man byter bilder med varandra.
Jag själv har snart 3000 följare och 10 000 bilder på 134 kategorier. Har varit med från start så jag är en Pinterest advisor. 😜 Har en del samarbeten med olika folk där. Pinterest är ett utmärkt sätt om man vill marknadsföra sig, framförallt för en kvinnlig publik. Problemet är att svenska kvinnor och tjejer inte insett detta. De ser det bara som ett sätt att dela bilder på. Den sanningen försvann för en del år sen. Idag driver massor med människor hela sin affärsidé bara på Pinterest.

Ta ett exempel, jag delade en bild jag tagit själv. Den delades av nästa 700 pers. På mindre än en dag så hade den delats mer en 50 000 gånger i olika led. Och detta var i början av Pinterest framgång. Idag skulle jag tippa att den delats på en dag mer är 500 000 gånger. Och då kan man få men var man kan hitta bilden och om du har en butik som du vill visa. Alltså mångfalden är enorm om man vill och har tid att sätta sig in i Pinterest.

Det viktigaste är att sätta kategorierna rätt. Som sagt så har jag 134 olika kategorier och folk följer kan bara mig eller så följer de kategorier. Om man bara har några kategorier som inte stämmer överens med det man är intresserad av så skiter folk i att följa dig. Så enkelt är det. Jag har bloggar, natur,kvinnligt, modeller,djur,hår,naglar,min fotokonst, kändisar kategorier, vintage, och en hel massa mer. 😍😄

Jag har ungefär 1500-2000 bildvisningar om dagen och 3000-6000 intryck per bild över tid. Vilket är ganska bra, då jag inte satsar på en affärsverksamhet. Men tids nog kan det bli så.

Bilderna här är från min ´Pinterest, en del har jag tagit själv, medans andra är sånt som jag delat från andra.
Om du har några frågor hur man ska gå tillväga med Pinterest om du har en affärsverksamhet eller bara gillar bilder och inte vet hur du ska göra, så skicka bara en kommentar här eller mejla till mig på andersstolt@live.se eller på KIK: @spindelweb så ställer jag upp och ger dig råd. Givetvis kostnadsfritt. 😉

Vill du följa mig på Pinterest så heter jag Spiderweb där.

Här följer mer bilder från mitt konto. Blir mycket bilder här på denna post.

Så sätt igång och pinna och skriv en kommentar så följer jag dig och delar det du har på ditt konto.

Var rädda om varandra. ❤️💋


#pinterest #bilder #bilddelning

Likes

Comments

Oj oj oj....två inlägg på en dag. Som överskriften säger så ska jag försöka mig på att rekommendera olika saker till er från nätet. Kan vara vad som helst.

Vi börjar med lagringsutrymme. Dropbox är kanske populärast, men inte det allra bästa. Nej jag rekommenderar Flickr och Mega. På Flickr får man en Tb helt gratis. Alltså 1000 Gigabyte. Det är gigantiskt. Du kan ladda upp bilder och film om man så önskar. Så det är kalas. Man kan även följa varandra på Flickr, så om du vill följa mig där så heter jag Spindelweb där.

På Mega däremot kan man lagra upp 50 Gb gratis. Vilket är väldigt bra det med. Jag använder Mega för tillfälliga filer, då jag alltid har några mappar som är synkade med Mega. Då slipper jag massa skit på min Flickr. 50Gb kommer man lång med. Du kan ha 12 000 högupplösta bilder på det utrymmet. ;) Mega har rykte om sig att vara en fildelningssajt, men det är väldigt lite sånt som man ser, det är mer en molnlagringsplats.


Sen vill jag rekommendera Annis som kom hit på Nouw och hennes Instagram-konto. Jag har följ henne väldigt länge och skrivit om henne förr. Deeutom är hon en väldigt duktig fotograf med. Så kolla hennes Insta. 😍

Kommer mer under kvällen, men nu ska jag ut och motionera och ta några Pokemons. Ha det bra.

Var rädda om varandra. ❤️💋

#annis #instagram #instagrambild #flickr #mega

Likes

Comments

Var länge sen!!

Det är väl cirka 1½ år sen jag skrev här sist. Såg att min vän Annis hade bytt till denna plattform så jag tänkta jag skulle skriva något här. Jag bytte ju hjärta för snart två år sen. Sedan dess har det gått både upp och ner. Har haft mina bra dagar, men även riktiga bottendagar, när man helst av allt vill somna in för gått. Men jag är en kämpe som inte får ge upp, trots all smärta och biverkningar. Idag mår jag iallafall bra. Jag motionerar varje dag och äter allt jag vill äta. Utom en del gröna grönsaker som inte är bra rent bakteriellt. Man skulle kunna tro att allt grönt är nyttigt, men så är inte fallet.

Idag gör jag mycket Youtube, just börjat med det och spelat in nästan 150 avsnitt med spel. Det går så där, men jag ger mig inte.

Jag fotar rätt mycket, 2500 bilder på solnedgångar denna sommar, alltså redigerade. Street tar jag rätt mycket och naturbilder.

Vad gör jag mer. Som sagt så cyklar jag varje dag och då är kameran med och sedan jagar jag Pokemon.


Jag är väl ingen nörd när det gäller Pokemon, men det är kul att fånga medans man cyklar. Rekommenderas om tycker det är tråkigt att cykla och springa eller gå?

Men för det mesta går det åt en väldig massa tid åt redigering och rendering av bilder och youtubefilmer.

Känns just nu att jag kommer blogga lite här. tack för inspirationen Annis, följ gärna henne, hon gör mycket bra inlägg. Massa kläder och sånt som gör livet glatt.🤗❤️

Ha det bra så länge, så hörs vi. Kram!! ❤️💋


Likes

Comments

Nu är dags att göra en ny djupdykning i en blogg. Jag har legat lågt med detta i många månader då ett hjärtbyte kom ivägen #stoltshjärta . När det en ny blogg jag tänker skriva om.

Det är Felicia Viberg som har varit med om väldigt olycklig bilolycka och nu sitter i rullstol.

Namn: Felicia Viberg

Ålder: 16 år

Bor: Katrineholm

Blogg: misswheelchair.blogg.se

Jag upptäckte Felicia av en ren slump. En söt och rar 16-åring som tragisk har hamnat i en rullstol. Vill du ha bakgrunden så finns den här. Kan bara säga att det var mycket som gick fel den dagen.

Men när man läser Felicias blogg så är hon nästan glad och positiv. Men som alla som varit med om något svårt så har vi alla det svårt någon gång ibland. När man bara vill låsa in sig och bara vara borta ett tag. Tror det är så med Felicia också.

Som nästa alla bloggerskor så finns det givna inslag, det är kläder, makeup och outfits. Det är samma här. Det lite märkliga är när man läser hennes blogg så for man inte uppfattningen på att hon sitter i rullstol. Kan bero på att hon kanske inte nämner rullstolen så mycket.

Som blogg är det mycket man slås av, insikten av en hur livet kan förändras i ett trollslag. Själv vet jag hur den känslan är. Men Felicias liv förändrades av en blixt från klar himmel. Massa saker som inte skulle hänt men som ändå hände.

Jag har försökt välja ut den absolut bästa bilden på bloggen. Den som berörde mig mest var denna.

Jag ställde 5 snabba frågor till Felicia:

Kamera du använder?

Jag använder en Canon kamera. Vet tyvärr inte vilken modell men det är en systemkamera haha.

Favoritblogg?

Jag följer caty.nu , jojz.se , epicfaiil.se och kissies.se

Favoritplagg?

I denna årstid när det fortfarande är lite för kallt för att rulla runt i shorts och linne så är mitt favoritplagg ett par coola tights och en mysig stickad stor tröja, gärna i en lite större storlek så man känner sig riktigt mysig!

Drömsemester?

Min drömsemester är nog Borabora. Det är mycket sol, fint vatten och massa sand. Dock kommer jag ju inte fram i sanden så om jag måste välja en drömsemester där jag kan vara, skulle det nog vara Brasilien!

Bästa känslan?

Den bästa känslan för mig är nog när man har gjort bra saker hela dagen och känner hur energin flödar. Det behöver inte vara bra saker för nån annan utan bara för mig själv. Om jag tex har pluggat stenhårt, sedan tränat och varit ute med en bra vän på lunch. När positiv energi flödar i mig, då mår jag som bäst! Det är den bästa känslan för mig!

Gjorde ett litet kollage på lite av Felicias bilder. Jag kommer följa henne tills jag ruttnar, för att se hur det går för denna goa och framåt tjej. Bara hon håller i med hennes bloggande. Jag kommer försöka att gå med i ett projekt som en annan bloggare har satt igång. Tror det är kul när vi är fler där som kan bolla lite ideér.

Så jag bara hoppas hon håller i så kommer det bli bra.

Ni kan se henne på dessa sociala medier:

Instagram:

@misswheelchair

Weheartit

@Misswheelchair

Givetvis har jag frågar Felicia om lov att använda hennes bilder.

Likes

Comments

Gör mer sällan inlägg här på Nouw, men idag har jag en fil att berätta om.

Det är filmen Trolljegeren, kanske den bästa i genren. Den har humor, skräck och en massa fantasy. Trollen har de fått ganska naturtrogna, plus att de ser ut John Bauer hade gjort dom. Har du inte sett, gör det. Perfekt en fredagsnatt som denna. Kan man norska som jag så slipper man massa texter med. Kalasfilm om man vill bli road och skiter i verkligheten en stund.


Likes

Comments

Mitt 2014 på olika medier. Det är en blandning av olika saker som nätverken satt ihop för att jag själv ska kunna minnas vad jag gjort 2014, och dela med mig av. Så håll till godo.

Likes

Comments


Better Blogging Nouw