Header

Nu är dags att göra en ny djupdykning i en blogg. Jag har legat lågt med detta i många månader då ett hjärtbyte kom ivägen #stoltshjärta . När det en ny blogg jag tänker skriva om.

Det är Felicia Viberg som har varit med om väldigt olycklig bilolycka och nu sitter i rullstol.

Namn: Felicia Viberg

Ålder: 16 år

Bor: Katrineholm

Blogg: misswheelchair.blogg.se

Jag upptäckte Felicia av en ren slump. En söt och rar 16-åring som tragisk har hamnat i en rullstol. Vill du ha bakgrunden så finns den här. Kan bara säga att det var mycket som gick fel den dagen.

Men när man läser Felicias blogg så är hon nästan glad och positiv. Men som alla som varit med om något svårt så har vi alla det svårt någon gång ibland. När man bara vill låsa in sig och bara vara borta ett tag. Tror det är så med Felicia också.

Som nästa alla bloggerskor så finns det givna inslag, det är kläder, makeup och outfits. Det är samma här. Det lite märkliga är när man läser hennes blogg så for man inte uppfattningen på att hon sitter i rullstol. Kan bero på att hon kanske inte nämner rullstolen så mycket.

Som blogg är det mycket man slås av, insikten av en hur livet kan förändras i ett trollslag. Själv vet jag hur den känslan är. Men Felicias liv förändrades av en blixt från klar himmel. Massa saker som inte skulle hänt men som ändå hände.

Jag har försökt välja ut den absolut bästa bilden på bloggen. Den som berörde mig mest var denna.

Jag ställde 5 snabba frågor till Felicia:

Kamera du använder?

Jag använder en Canon kamera. Vet tyvärr inte vilken modell men det är en systemkamera haha.

Favoritblogg?

Jag följer caty.nu , jojz.se , epicfaiil.se och kissies.se

Favoritplagg?

I denna årstid när det fortfarande är lite för kallt för att rulla runt i shorts och linne så är mitt favoritplagg ett par coola tights och en mysig stickad stor tröja, gärna i en lite större storlek så man känner sig riktigt mysig!

Drömsemester?

Min drömsemester är nog Borabora. Det är mycket sol, fint vatten och massa sand. Dock kommer jag ju inte fram i sanden så om jag måste välja en drömsemester där jag kan vara, skulle det nog vara Brasilien!

Bästa känslan?

Den bästa känslan för mig är nog när man har gjort bra saker hela dagen och känner hur energin flödar. Det behöver inte vara bra saker för nån annan utan bara för mig själv. Om jag tex har pluggat stenhårt, sedan tränat och varit ute med en bra vän på lunch. När positiv energi flödar i mig, då mår jag som bäst! Det är den bästa känslan för mig!

Gjorde ett litet kollage på lite av Felicias bilder. Jag kommer följa henne tills jag ruttnar, för att se hur det går för denna goa och framåt tjej. Bara hon håller i med hennes bloggande. Jag kommer försöka att gå med i ett projekt som en annan bloggare har satt igång. Tror det är kul när vi är fler där som kan bolla lite ideér.

Så jag bara hoppas hon håller i så kommer det bli bra.

Ni kan se henne på dessa sociala medier:

Instagram:

@misswheelchair

Weheartit

@Misswheelchair

Givetvis har jag frågar Felicia om lov att använda hennes bilder.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Gör mer sällan inlägg här på Nouw, men idag har jag en fil att berätta om.

Det är filmen Trolljegeren, kanske den bästa i genren. Den har humor, skräck och en massa fantasy. Trollen har de fått ganska naturtrogna, plus att de ser ut John Bauer hade gjort dom. Har du inte sett, gör det. Perfekt en fredagsnatt som denna. Kan man norska som jag så slipper man massa texter med. Kalasfilm om man vill bli road och skiter i verkligheten en stund.


Likes

Comments

Mitt 2014 på olika medier. Det är en blandning av olika saker som nätverken satt ihop för att jag själv ska kunna minnas vad jag gjort 2014, och dela med mig av. Så håll till godo.

Likes

Comments

Ingredienser (6 portioner)


800 g fläskfilé

smör

havssalt

nymald svartpeppar

2 msk hackad färsk salvia

3 dl matlagningsgrädde

1 msk balsamvinäger

2 msk koncentrerad kalvfond

Tillagning

Ansa och skär fläskfilén i tjocka skivor. Krydda med salvia, havssalt och svartpeppar.

Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med rikligt med smör.

Häll grädden över köttet i pannan. Smaksätt med balsamvinäger, resten av salvian, kalvfond och eventuellt mer svartpeppar.

Låt allt koka under 8-10 minuter.

Servera med ungspotatis och sallad.

#recept

Likes

Comments


One Drive är en molntjänst från Microsoft. Man får 15 GB fritt utrymme men kan få ytterligare 15 GB om man sparar lite annat där. Dropbox är kanske den mest använda laringstjänsten i molnet, men är har rena stenåldern när det gäller utrymme, jämfört med One Drive och Mediafire. Här har du tillsammans med dessa två 80 GB att leka med. Medans Dropbox 2 GB. Så det är inte så svårt att välja. Plus att du kan dela vad du precis som Dropbox.

One Drive

Mediafire

Likes

Comments

Det har hänt mycket här på Nattstad den sista månaden. Nu heter vi Nouw, lite nya vyer och annat joks. Men framförallt så har jag äntligen fått byta hjärta. Det var över en månad sedan jag fick mitt nya hjärta. Telefonen ringde en tidig morgon, det var dags att ta taxin och åka till närmsta flygplats och kliva ombord på ett privatjet.


Det tog 40 minuter till Lund och jag kom till sjukhuset. Förberedde mig, rakade hela kroppen, Tvätta mig noga. Sedan tog massa sköterskor över. Det jag minns innan operationen var när jag pratade med min narkosläkare innan jag somnade. Operationen tog 6 timmar och jag hade äntligen fått mitt nya hjärta.

När jag vaknade upp dagen efter så hade jag fortfarande respiratorn på och jag var ganska dåsig av all morfin. Men dagen efter klev jag upp för första gången och kunde sitta på sängkanten. Jag kände att jag levde för först gången på över ett år. Jag grät och grät. Både för min egen skull men även för min donator som gjort detta möjligt. Han och hans familj går min tankar till minst en gång om dagen. Då gråter jag som ett barn.

Det har nu gått en månad som sagt och jag har massor med smärta kvar, går på för alldeles höga doser på morfin och har biverkningar som heter duga av alla 40 mediciner jag äter. Men detta går över. Morfinet klarar jag av att trappa ner över tiden, det har jag gjort förut när jag varit väldigt sjuk. De andra biverkningarna försvinner ju mindre mediciner jag tar. Jag kommer hamna på cirka 10 när min resa är över.

Nu väntar ett nytt liv på mig och jag kommer kämpa för att folk ska registrera sig på organregistret. Det är mitt främsta mål just nu, innan jag kan gå tillbaka till arbetslivet. 

Var nu rädda om varandra och gör alla människor en tjänst, Regga dig på organregistret, det tar bara 5 minuter. Donationregistret och du kan rädda liv. 

XOXO

Likes

Comments

Några av mina personliga favoriter just nu. 

Likes

Comments

About me är en sajt som är helt kalas. Inte bara för de som följer dig utan för dig själv med. Grejen med About me är att folk kan se var du finns på olika sociala medier, vad du är intresserad av och allmänt om din person.

Dessutom kan folk integrera med dig, de kan visa sin uppskattning på olika sätt. Du får en egen mail som är kopplade till ditt konto som AOL-mail. Mycket bra förövrigt. Har du adra mail, så kan du enkelt ha about.me som signatur. Då slipper du dra var du finns på nätet jämt. Allt finns där.

Min Min signatu

--

Anders Stolt

http://about.me/andersstolt

Ovan: min signatur på mina mail.

En annan sak är att när folk tar sig tid att skriva till dig eller bara engagera sig i ditt arbete med en komplimang som finns i system. Då är det inte bara för att man gör det av artighet. Man träffar mycket intressanta personer. Jag har till och med erbjudits jobb i utlandet pga av min sida på about.me. About.me har en en två olika betalkonton, men jag har aldrig använt dessa, utan tycker den gratisversionen har varit fullt tillräcklig.

Du kan även promota dig på ett visst social nätverk. Du ser hur jag gjort längst upp på bilden ovan. "Follow me on Instagram" Detta kan du själv fixa så du kan promota dig på vilket nätverk som helst.

Nu till det som jag tycker helt makalöst fantastiskt. Kolla bilden här nedan.


I mitt på juni så började jag klicka lite på personer på about.me. Gav dom credd för deras arbete och deras profil på about.me. Det fullkomlig exploderade av besökare på min sida och massor med komplimanger om min sida och mina andra sidor på sociala medier. Man kan säga att så fort du engagerar dig på about.me så kommer intresset för dig till en helt nu nivå. Jag har aldrig sett det på något social media förut, inte så explosivt. Så about.me levererar dygnet runt. Jag har alltså 45 527 personer som besökt mig på min about.me sida sedan mitten av juni. Jag har inte varit så aktiv som jag borde, men jag har märk att jag har fått mycket mer följar på Instagram bara på grund av jag promotat min Insta på just about.me.

För mig som person är about.me den värdefullaste sidan på nätet just nu. Där har jag full koll på vad jag vill framhäva och var folk kan finna mig. Så testa och se hur mycket du själv märker av hur ditt personliga flöde ökar bara på grund av about.me.

Jag finns på About.me och svara på alla frågor om det skulle vara några oklarheter.

Hug & Kiss

Likes

Comments


Better Blogging Nouw