Header

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel har idag blivit tvåbarnsföräldrar. Kronprinsessan Victoria födde idag den 2 mars en liten Prins.  

Prins Daniel berättade vid presskonferensen nu ikväll vid 22.30 att födseln gick fort. "Allt har gått jättebra", berättar Prins Daniel som var med under hela förlossningen och klippte navelsträngen. Paret visste inte i förväg att det skulle bli en pojke. Prins Daniel berättade vid pressmötet att den lille pojken är lik sin mamma. Den nya prinsen föddes klockan 20.28 den 2 mars. Han väger 3655g och är 52 cm lång. Såväl mor som barn mår bra, meddelar hovet.

De var den 4 september förra året som kronprinsessparet meddelade via sociala medier att de väntar sitt andra barn. 

Den 23 Februari föddes Prinsessan Estelle och nu har hon blivit storasyster till en liten lillebror.

För fyra år sedan var känslorna ”lite all over the place” när prins Daniel mötte pressen för att berätta att Sverige fått en ny prinsessa.

Prinsessan Estelle var 51 centimeter lång och vägde 3280 gram när hon föddes på Karolinska sjukhuset den 23 februari 2012. Redan dagen efter, den 24 februari, tillkännagavs hennes namn av kungen och den 22 maj döptes hon i Slottskyrkan på Stockholms slott.

Kronprinsessan gifte sig den 19 juni 2010 med Daniel Westling och Daniel blev Prins Daniel av Sverige och hertig av Västergötland.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Inför kungens 70-årsdag på valborgsmässoafton får han ett eget nytt frimärke. Även drottningen som i sommar den 19 juni firar 40 år som drottning, det är då 40 år sedan hon och kungen gifte sig i Storkyrkan 1976, har också fått ett eget frimärke. Men mest uppmärksamhet väcker utan tvekan Estelle tillsammans med mamma Victoria och morfar kungen. För kungen är det lågt från första gången han får pryda ett frimärke. Inte heller för Estelle.

Redan 2013 var hon med på sitt första frimärke. Även den gången var det med morfar kungen och mamma Victoria. Lillsessan gjorde då en tidigare debut än sin mamma, som var tre år första gången hon förekom på ett frimärke. Frimärket då ingick i att uppmärksamma kungen 40 år på tronen.

Bilden, tagen inne på Stockholms slott, innanför inre borggården visar en stolt morfar kungen med barnbarnet Estelle och kronprinsessan Victoria. Estelle har en skimrande klänning och en liten fläta i håret på bilden som är tagen av Anna-Lena Ahlström.

Det är helt nytagna bilder som kommer på frimärken i Sverige den 17 mars. Det är Postnord som har sammanställt ett nytt frimärksark på några av de kungliga medlemmarna.

Likes

Comments

Prinsessan Estelle fyller idag 4år. Den 23 februari 2012 föddes hon som första barn till Kronprinsessan Victorias och Prins Daniels och snart blir hon storasyster. I samband med födelsedagen släpper hovet nytagna bilder på Prinsessan Estelle. Bilderna är tagna på Haga slott av fotograf Kate Gabor.

Foto: kungahuset.se

Likes

Comments

Prinsessan Madeleine bjöd in till sagokalas i Spegelsalen på slottet under måndagen. Kalaset arrangerades av stiftelsen Min Stora Dag som Prinsessan Madeleine är beskyddare för.

Min Stora Dag förverkligar önskedrömmar för barn och ungdomar med svåra sjukdomar och diagnoser. Stiftelsens vision är: ”Alla barn med svåra sjukdomar i Sverige ska få vara med om något positivt utöver det vanliga som ger kraft och självkänsla i en tung vardag.

12 barn i åldern 5-8 år från hela Sverige deltog i kalaset och det bjöds på saft, kakor och prinsesstårta. Tobbe Trollkarl uppträdde och det blev även fiskedam och massa lek.

Även Prinsessan Leonore var med på kalaset klädd i en rosa prinsessklänning med tyll. Prinsessan Madeleine var klädd i sin senaste Nobelklänning och bar tiara för att matcha kalasets klädkod "prins och prinsessa".

Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se

Likes

Comments

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia deltog i fredags vid Konstakademiens högtidssammankomst tillsammans med Drottning Silvia. Evenemanget hölls i Konstakademiens hus i Stockholm och vid ceremonin uppmärksammades en rad olika konstnärer för sina arbeten. Varje år delas även Sergelpriset ut till en svenska skulptör. 

Likes

Comments