Den 7 oktober döptes vår älskade Olivia!
Inte för att namnen har något med dopet att göra men hennes fulla namn är Olivia Signe Maria Elisabeth! Maria är mitt släkt namn och Elisabeth är Marcus släktnamn. Signe är hennes prematurnamn då vi kände vi ville ha ett namn som stod för våran omtumlande början. Signe står för styrka och välsignelse så vi kände det blir ett perfekt mellannamn till vår starkt kämpande tjej!

Dopet blev så fint! Släktingar och närmsta vännerna var där och Olivias mormor döpte henne! Kunde blivit ett mer kärleksfullt dop! Gudskärlek och vår kärlek!

Olivia har tre faddrar, en Gudfar, Gudmor och en Gudsyster, de känns så tryggt att Olivia ska få ha dessa tre som extra trygghet och förebilder!

Åh verkligen Tack alla som kom och som finns i Olivias liv! Känns helt magiskt att Olivia får ha så många runt sig! ❤️❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har gått och fundera på hur jag ska aktivera mig med bebis, pga mitt akuta kejsarsnitt där de blev tvungna snitta några extra snitt i livmodern och i en muskel får jag inte börja träna riktigt än och definitivt inte hårdträna. Men så hittade jag mammababy-yoga 10 min från där vi bor i Nacka. Så kunde inte låta bli att anmäla oss. De står att de är väldigt lugnt och att en ska utöva utifrån sin egen förmåga. Så är säker på att det är okej att börja med det! Det är inte fören i början av september och då kommer det ju trots allt ha gått 4 månader! Ser oxå denna yoga som ett perfekt sätt att "nätverka" alltså träffa fler nyblivna mammor som bor nära där vi bor! Perfekt då jag inte känner någon alls här i närheten som blivit mamma nyss!

Kram

Likes

Comments

Tänk va fort tiden går, snart är lilla prinsessan 3 månader, igår blev hon 12 veckor (och 5 veckor korrigerad ålder).

Tiden har verkligen går fort, denna vecka börjar Marcus jobba igen! Tänk att vi fått 12 veckor ihop alla tre, det är väl en av de positiva med att föda förtidigt! Att vi båda har behövt vara hemma med henne och sen blev det semester på det! Känns otroligt konstigt att vi två ska hänga själva om dagarna nu!
Vad ska en hitta på om dagarna, några tips?
Får väl försöka boka in lite dejter och små grejer! Fast en dag med prinsessan går så fort trots att vi bara hänger hemma och gör ingenting, men efter ett tag behöver vi aktivera oss så att moi mamman inte ska bli galen!
Så var det när vi först var instängda på sjukhuset och sedan i hemmet fram till hon var 40 veckor, vi höll på att bli galna, men semestern i juli gjorde tackolov att vi fick göra av med rastlösheten och träffa folk! Så skönt!

Nu ska jag återgå till att göra ingenting.. har dock lyckats få igång en tvätt! Haha

Kram Hanna

Min älskling, som börjat bli så nyfiken på världen! ❤️

Likes

Comments

Alltså ljuvliga Mölle!!!!!

Känner mig så lyckligt lottad som fått spendera de senaste fem somrarna här! Allt tack vare min mamma som varit sommarpräst här tre veckor om året! Tänk att vi pga min mammas yrke skulle få uppleva så mycket fantastiskt!

Så många spännande möten med nya och olika typer av människor och så många ljuvliga platser vi har fått besöka! Den gemenskapen, värmen och öppenheten vi vuxit upp med är jag otroligt tacksam för!

Vi spenderade 5 dagar i Mölle och det gick helt okej med en sån liten bebis! 10 veckor är prinsessan O nu och 4 v korrigerat.
Så Prinsessan O är verkligen liten fortfarande även om hon i våra ögon har blivit stor, då hon sen någon vecka tillbaka äntligen passar i st 50!
Innan mölle var vi i vår hemstad Örebro en vecka och vårt smålandstorp påvägen ner och påvägen upp från Mölle. Skönt att inte ta bilresan i ett svep!

Men idag bär det iväg tillbaka till Sthlm! Skönt att vi äntligen efter tre månader ska komma tillbaka till vardag, eller haha känns konstigt att kalla föräldraledighet för vardag men det blir det ju och speciellt jämfört med våra tre första månader med denna underbaraste lilla människan!

Blev inte så mycket bilder på semestern, glömde det jämt (livet med bebis)


Kram Hanna

Likes

Comments

Så god juice, en matig och mättande med Spenat och avokado!

Joe and the juice är verkligen ett café som delar mig! Matmässigt är den toppen, nytänkande och fräscht! Naturliga råvaror och fokus på hälsa!

Men det verkar vara väldigt specifika krav på vilka som får jobb där, unga (oftast snygga) män verkar utgöra största delen av personalen! Bra att skapa jobb för unga men känns ibland lite väl utseendefokuserat och mansdominerat, tycker jag! Men otrolig vikt läggs på service vilket är ett plus!

Vill ändå rekommendera alla att gå dit för en lättare lunch eller mellanmål! Deras smörgås med avokado och mozzarella är magisk och likaså alla deras juicer!!

Får inte till det att lägga till min insta på bloggen så länkar den här!
Följ gärna!
https://www.instagram.com/hannalindgren90/

Kram

Likes

Comments

Jag som hade tänkt börja blogga ordentligt och mer regelbundet, men det blir inte alltid som en tänkt sig! Jag ska skriva ner hela förlossningsberättelsen i ett inlägg när jag får tid att skriva ett lååångt inlägg! Haha

Men det jag kort kan berätta nu är att vår älskade tjej Olivia valde att titta ut i v. 33+2 alltså 7 veckor förtidigt, detta pga att jag fick preeklampsi och i slutändan (vilket gjorde att de behövde plocka ut henne) preeklampsi HELLP.
Så detta är förklaringen på att jag aldrig lyckades starta upp bloggen ordentligt igen!
Men nu håller vi tummarna ;)

Hoppas ni vill följa min föräldraledighet och min berättelse om att få ett barn fött prematur!
Kram

Likes

Comments

BB:n stänger ner runt om i hela Sverige, trots att det redan är ont om platser för alla kvinnor som ska föda. I Sollefteå får gravida par lära sig att själva förlösa barn i bil, i Mölndal stänger de ner och skickar in gravida till Göteborg trots att där redan är överfullt. I Stockholm stängs BB Sofia ner och för de gravida i Sthlm talas det om att vi måste vara inställda på att bli skickade till ett annat BB än det de valt, till och med att chansen är stor att bli skickad till en annan stad, då det finns alldeles för få platser per antalet gravida!

Idag är det År2017! Kvinnor nedprioriteras fortfarande i det land som sägs vara det mest jämställda landet i världen.. Ni som säger att vi kvinnor överdriver när vi säger att vi har en långväg kvar tills vi kan se oss som jämställda männen! Ta en titt på hur vi år2017 nedprioriteras i vården! Och tyvärr är vården bara en av många arenor där det fortfarande är sjukt ojämställt!

Idag är internationella kvinnodagen! En dag som sorgligt nog fortfarande behövs!

Tillsist vill jag skicka ett TACK och HEJA till alla som kämpar för våra rättigheter!

Likes

Comments

Idag var jag på "underbara Babymässan" på waterfront i Sthlm. Massa kanonerbjudanden och bra föreläsningar!


Den föreläsning som enligt mig var viktigaste och den bästa var "Life of minds" föreläsning, livsviktig kunskap HLR och första hjälpen för barn! Känns extra viktigt att gå på deras kurs nu när man väntar barn!
Det måste sitta i muskelminnet hur en ska göra för att rädda liv!
Idag var det kanon erbjudande att gå deras kurs vilket jag genast bokade in!

En annan grej jag älskar med dessa mässor är alla gratis grejer! Haha ;)

Riktigt bra mässa som ger en allt en behöver inför bebisens ankomst! Rekommenderas starkt!

//Hanna

Likes

Comments

Då gick vi in i v.26! Tiden går fort nu!
Idag ska jag och magen på mässan "underBARA baby" på waterfront i Sthlm. Ska bli spännande och se vad som erbjuds!
Kommer ett inlägg om det senare idag!
Ha en underbar lördag alla!

Likes

Comments

HEJ!

Kul att vara tillbaka i bloggvärlden! Jag hade en blogg på blogg.se men av någon anledning är allt borta och nu snart ett år senare känner jag att det är dags igen!

Jag kommer skriva om vad som händer i Stockholms kulturliv, eller snarare det som jag är med och upplever, kan liknas med recension.

Men mest komemr jag skriva om min vardag och mitt liv!

Nu är det nämligen mycket nytt som händer i mitt och min makes liv... Mer om det senare..


Likes

Comments