Blandat

Sitter här och räknar minuterna till klockan ska bli ca 13 och det känns som en evighet av flera anledningar. Först och främst ska det bli skönt att få bort något som tynger mig och tar plats och sen ska det bli så skönt att få en liten inkomst. Vilket jag inte får så ofta numera..

Men lite tragiskt är det dock, för pengarna jag får in ska gå till hyra till det förråd som jag har detta "tyngomål" i. Min gamla kassa disk. Den är stor och tar plats och jag har inte längre råd med förrådet, men har ingen annanstans att ställa mina saker.

Om jag ändå fått pengar som jag kunde göra ngt roligt för ändå, men den tiden kommer hoppas jag för bara jag får saker sålda som står i förrådet är jag såå GLAD!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Blandat
Aprikosmarmeladen jag gjorde igår blev väldigt bra med lite glögg i faktiskt! Om det berodde på att det var just smaken Fikon och Portvin som gjorde det eller överlag vet jag inte, men gott blev det. Av glöggen som var billig på matsmart.se blev det mycket kvar. :-) Idag när jag provade marmeladen lade jag den som den är på ett ost kex. Mums! Men med ngn annan ost eller creme fraiche tror jag ocksås skulle bli bra. Glöggen tar inte över utan sätter bara en liten pikant smak av jul. / Marina

Likes

Comments

Fikabröd

När jag var in och rensade i förrådet häromdagen hittade jag en kartong som jag sparat med lite pärmar och böcker. Det var från år 87-88 och det blev intressant att dyka ner i den och rolig läsning och många minnen som kom tillbaka från min tid när jag jobbade på ICA Hakon som det hette då.

En pärm med sparade recept från en tidning, som ICA förlaget (tror jag) gav ut, som hette ICA Aktuellt. Föregångaren till Buffé tidningen som de flesta känner till. Jag hade rivit ut mina favorit recept, eller i alla fall de som jag tänkte prova och satt dessa i plastfickor i den här pärmen.

Ett recept har jag redan delat med mig av och det var Tonfisklådan eller gratängen. Mycket god! Igår lagade jag Hallonrutor som även den stod med och det blev också en höjdare! Priset för denna var på den tiden 16 kr. Själv köpte jag billig hallonsylt på matsmart.se och kostnaden blev ganska låg nu med! :-) Här nedan kommer det: / Marina

Hallonrutor ca 18 st Ugn: 200 gr (vanlig) 20 min

4,5 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 msk bakpulver
150 g margarin eller smör
1 ägg
2 dl hallonsylt

Strössel:
1,5 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vanillinsocker
50 g margarin eller smör

Gör så här:

Blanda mjöl, socker & bakpulver i en bunke. Tillsätt matfett & finfördela det. Rör ner ägget & blanda alltsammans. Tryck ut degen i en smord liten långpanna ca 20x30 cm.

Bred Hallonsylten över degen.

Blanda havregryn, socker & vanillinsocker till strösslet. Smält matfett & häll detta över havregrynsblandningen eller tvärtom. Rör om väl. Fördela sen alltsammans över sylten.

Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 20-30 min.

Låt kakan svalna! Skär sen i fyrkanter.

Likes

Comments

Bröd

Ugn: 175 g (150 gr varmluftsugn)
2 msk olja
2 msk sirap
2 msk brun farin
1-2 tsk salt
ca 1 msk torrjäst
2 dl päron/vanilj yoghurt kvarg
3 dl vatten
4 dl rågsikt
3 dl vetemjöl

Lägg olja sirap farin salt i en skål. Mät upp mjölet i ett mått och spar ca 1 dl vetemjöl till utbakningen. Häll ca 1 msk torrjäst direkt i mjölet. Värm vatten i en vattenkokare och ta 2 dl kokhett vatten, 1 dl kallt vatten och 2 dl yoghurt kvarg och lägg i skålen. Tillsätt mjölblandningen och vispa till en slät deg. Låt jäsa till dubbel storlek under duk.

Ta upp och knåda till den lite och lägg den sen i en lång rektangulär brödform. Låt jäsa ca 30 min till under duk.

Grädda nere i ugnen i ca 30 min på 175 grader (150 gr varmluftsugn)

Pensla med vatten när den kommer ut och låt svalna inlindad i handduk.


Likes

Comments

Blandat

Först lade jag torkade hackade aprikoser 100 g i vatten och glögg med smak av fikon och portvin. Detta fick stå över natten och dra in all vätska.

Sen mixade jag aprikosbitarna lite till och lade i kastrull och tillsatte ca 2 dl vatten och 1-2 msk glögg igen och syltsocker. Jag följde syltsockrets anvisningar på paketet och valde INTE lättsockrat. :-) Detta fick koka i ca 10 min. Smakade av och hällde sen upp på burk.
Gissar att denna marmelad är god till mycket som ett komplement. Till pepparkakor och ost. Till godis och bakverk av alla slag.

Likes

Comments