View tracker

Hej allesammans,idag så tänkte jag nämligen visa er hur man gör ingefärsshots och det kan man dricka när som helst det spelar alltså ingen roll när man gör det. Det finns också fördelar med att dricka det eftersom det är bra för hälsan att göra det.

Ingredienser

1 liter
200 g färsk ingefära
1 l vatten
½ dl honung
2 st citroner
1 st chili (grovt hackad - och kan uteslutas)

🕖 så här gör du
1.Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet. Värm upp (men aldrig över 60 grader) i 20 minuter. Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner. Jag gillar att ha i chili - men det blir rätt starkt och kan absolut uteslutas. Chili är dock bra för förbränningen.

2.Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet(40 grader)

3.Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska.

4.Förvara i kylskåpet och utan problem kan den stå i en månad.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag skulle jätte gärna vilja veta vad ni ville läsa om😀,om ni vill att jag ska skriva om saker som ni vill läsa om då kan ni kommentera nedan:)

Likes

Comments

View tracker

Eftersom julen närmar sig så är det ju bra och passa på och köpa julklppar i förväg,om ni vill se tips på julklappar som jag rekommenderar då kan ni läsa nedan.

Body butter från The Body Shop 195kr

Body Lotion-The Body Shop 155kr

Body mist-Victoria Secret 130 kr

Kuddfodral-H&M 50 kr

Likes

Comments

Idag är det nämligen så att jag fyller 14 år,så då säger jag grattis till mig själv😂❤️ .

Likes

Comments

Idag vill jag tipsa om en bra ansiktsmask,en naturlig mask med inte så många ingredienser. Denna mask återfuktar huden,ger lyster.



Du behöver
2 matskedar honung
1/2 citron (endast saften)
1 tesked kokosolja

Honung-antibakteriell
Citron-"bleker" är,jämnar hudtonen och ger lyster
Kokosolja-återfuktande

Gör så här
Blanda ihop alla ingredienser till en kletig smet. Det kan vara svårt att blanda,så vispa den med elvisp.
Applicera på torr hud och låt verka 15-20 minuter,skölj sedan av med ljummet vatten.

Likes

Comments

Nu som sagt så närmar nyår sig så då är det kanske dags och börja fynda i affärerna. Om du skrollar ner så kan du se exempelvis på känningar och jumpsuits som du kan köpa:).

Maxiklänningen är elegant,festlig och täcker en stor yta av kroppen,vilket kan vara praktiskt i vintrarna.

Paljetter,glitter och glamour är ett måste på nyår. Antingen i plagg,skor,makeup accessoarer.

För dig som vill täcka mer av kroppen så är jumpsuit ett bra alternativ. Det finns olika mängder och modeller att välja på.

Likes

Comments

Förlåt för att jag inte har bloggat de här dagarna jag har haft prov å sånt och ni får jätte gärna följa mig på instagram jag heter kbinicii på instagram😊.

Likes

Comments

Visst är det gott att ha lite cheesecake som fika,om ni är intresserad av receptet då får ni gärna läsa vidare får att få veta hur den görs.

Botten
15 digestivekex
75 gram smör
Krossa kexet fint och smält smöret. Blanda ihop och tryck sedan ut smulorna i rund form med avtagbar botten. Ställ i kylen.

Cheesecake
Fyllning:
5 gelatinblad
2 ägg
400 g färskost
2 dl créme fraiche
1,5 dl socker
2 tsk (tesked) vaniljsocker
1-2 citroner,rivet skal och saft.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor.
Blanda gulorna med färskost,créme fraiche,socker,vaniljsocker och citronskal till en slät smet.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
Värm citronsaften i en kastrull och tag sen av den från värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i citronsaften. Låt blandningen svalna något innan den försiktigt hälls ner i cheesecakesmeten under omrörning.
Häll blandningen över kakbotten och ställ den in i kylen,minst en timme innan du häller på hallontäcket.

Hallontäcke
225 g frysta hallon
3 gelatinblad
2 msk (matsked) socker
4 msk (matsked) vatten
4 msk (matsked) citronsaft
4 passionfrukter
2 kvistar citronmeliss

Värm försiktigt hallonen i en kastrull tills det bubblar. Häll över hallonen i en stor sil med bunke under,mosa och tryck ut så mycket saft om möjligt genom silen,undvik att få med kärnor i saften.
Låt stå och rinna medan du fortsätter med övriga ingredienser. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Hetta upp socker,vatten och citronsaft i en kastrull.
Krama ur gelatinbladen låt dem sedan smälta i sockerlösningen. Häll i hallonsaftet ner i sockerlösningen och rör om. Låt svalna lite. Häll över fyllningen på kakan försiktigt. Låt stelna i kyl minst en timme.


Likes

Comments

Igår åt jag kyckling&grönsaks nudlar i sawadee (thailändsk mat) och den var sååå god. Jag rekommenderar verkligen er att äta där.

Likes

Comments