Instagram@krygerhunt

Dette er en god måde at få bruget det du finder i naturen eller i haven.

at lave snaps på det du finder er en god og enkelt måde udnytte råvarerne på samt det heller ikke kræver den store tid i et køkken. 

750 g.friske blommer

4 dl. Aalborg Basis Snaps

3 dl.sukker

1 stor vanilje stang

Halver blommerne, fjern kernerne og bland med Aalborg Basis Snaps (vodka kan også bruges),kom sukker Blandingen hældes på patent glas og vendes dagligt indtil alt sukkeret er opløst (ca. 4 dage). Lad det stå mørkt og køligt 3 måneder. Ryst blidt med mellemrum. Filtrer det igennem et klæde kom på flaske Kan nu serveres

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Har du nogensinde prøvet at plukke en hønsefugl ? så ved du, at det ikke er særlig spændende at gøre et fjerkræ klar til madlavningen. Du kan selvfølgelig altid købe plukkede fjerkræ, og duer er ingen undtagelse, men når du har været heldig at skyde dit eget vildt. Hvad gør du så?


Det behøver du

En skarp kniv med et let kraftigt blad dog stadigvæk let fleksibel t

En skål med koldt vand, gerne med nogle isterninger i, dog ikke et most

Et rent viskestykke eller en god køkkenrulle

Kraftig Fryse pose

Dato mærkning


Kniv

Når du skal vælge kniv til patering af fjerkræ, er der nogle faktorer spiller ind, fleksibiliteten i kniven bladets tykkelse, jeg personligt bruger altid min kokke udbener Gou fra Yaxell, den giver mig et kraftigt blad men også den fleksibilitet som kræves af kniven, men hvis du synsker en rigtig god start kniv som kan klare det det samme og langt mere så kan du også vælge Yaxell Tsuchimon 15 cm universalkniv, da du vil have en kniv som holder mange år ud i fremtiden



Efter en lang dag på jagt hvor du forhåbentlig har haft heldet med dig, til at kunne høste noget fra naturens spisekammer, er der flere måder at kunne gøre den klar for middagen. Personligt fortrækker jeg kun at anvende bryst kødet fra duerne da dette er det mest smagsfulde kød samt hjerte og kråse, du kan sagtens tage lårene fra duen.

Den letteste måde er at droppe fjerplukningen

Flå i stedet duen. Det er hurtigt, let og kræver kun få remedier.

Sådan flår du en due:

Stil dig et sted, hvor der er god plads og let at gøre rent. Selvom du ikke skal i gang med at plukke fuglen, så vil der flagre lidt fjer omkring, når du går i gang. Find en avis frem, som du lægger fuglen på og sørg også for at have en skarp kniv,og en affaldspose lige ved siden af.

Tag kniven

Læg duen på ryggen, Tag kniven løft op i skindet og lav et vandret snit under brystbenet så du får en åbning til at du vil kunne hive skindet fra hinanden, ellers kan du bruge dine fingre hvorved du niver fat i skindet og hiver hver sin vej hvor du ved et enkelt lille ryk flår skindet hver sin vej og derved kan krænge det meste af fjerdragten af uden at bruge andre redskaber end hænderne. Jeg vil absolut anbefale at du bruger finger teknikken til flå duen med da dette giver dig en bedre føling, samt du kan gøre dette ude i marken før du tager hjem


Hvis du ønsker at tage lårene fra duen, åbner du bare skindet endnu mere så du blotter lårene, lig et snit mellem ledet fra overlåret og kroppen, men dog er der ikke så meget kød på låret. Men helt klart en lille lækker ekstra snack

Når du har blottet bryst partiet helt ned til den store vinge knogle. Da kan du se at duen har hjulpet dig, den store bryst bens knogle deler de to bryster fra hinanden, vinkel din kniv lidt til siden hvor ved du vil give det et snit langs med bryst benet, jo tætter du kan komme på bryst benet jo stører bliver dit kød udbytte, følg bryster langs bryst knoglerne hele vejen ned hvor brystet slutter,



Derefter er det tid til at brække. Under brystet ligger alle organer, lav et vandret snit under brystbens spidsen. I åbning stik to finger ind under brystet, med den anden hånd holder du fat i bag partiet, med et hårdt ryk op i brystet vil du åbne brystet op, her ved kan du med et hurtig kik udse dig hjertet og kråsen, med to finger kan du trække hjertet fra de andre organer men med kråsen er det bedst at bruge en kniv til at fra skille den fra de andre organer, kom disse ting ned i skålen med vand med de andre. Derefter rengør du dit skærebræt for fjer og blod, rengør det med en gang med varmt vand og sæbe så du klar for den næste opgave



brysterne

Tag dine due bryster skyld dem i skålen for blod og fjer lig dem over på enden det rene viskestykke eller papir.

hjertet

Jeg fortrækker at ligge et snit på langs med hjertet halt igennem da du så kan få renset hjertet fra det blod der vil være i det, rengør det i det kolde vand i skålen. Lig det over til brysterne



Kråsen

Med kråsen skal du være forsigtig ikke at skære for hårdt i da der vil være små sten i denne, da duen bruger kråsen til at kværne sin mad med og derfor vil der altid være små hårde genstande i den, du ligger et snit på lags af kråsen tag den hen over skålen med vand og kræng vrangen ud på kråsen så indholdet af den vil ryge ned i skålen skyld den indvendige side godt og grundigt lig den over til de andre


Tør nu dine kød stykker for vand, så du med sikkerhed har fået alle urenheder af kødet


Pak

Jeg fortrækker altid at bruge en kraftig frysepose da dette er med til at passe på kødet når det kommer i fryseren imod frostskader, pak dit kød så tæt på hinanden som mugeligt så du letter, har ved at få alt luft ud af posen, ved en let trykken på posen får du presset alt luften ud af den, og der ved får du en bedre pakning af kødet. kødet kan nu holde sig på frost op til 12 måneder, dog vil det fortrækkes at bruge det før det

Forsigtig!

Vær forsigtig, når du fjerner indvoldene – du må ikke stikke hul på tarmene, så indholdet kommer i berøring med kødet.


Likes

Comments

Den perfekte måde!

måde at afslutte en god jagt dag på er ved

at tilbede det man har skudt til en perfekt middag for dig og dine nærmeste

Risotto og due ( 4 Pers)

tilberedning tid 30-40 minutter

350 g Riotto ris

5 spsk. Olivenolie

1 finthakkede løg

300 g fint skåret svampe

2 dl. Hvidvin ikke sød

3 tsk. Friskhakket timian

1 fed hvisløg

1,2 varmt bouillon

60g smør

100 g fint revet Parmesan

½ bt Persille

8 stk due bryster

1 mellem stor gryde

1 oven på 160 grader

Tilberedning:

Sæt en mellem stor gryde over på mellem svag varme skær dine løg og hvidløg ud i små træn, derefter plukker du og hakker du din timian, kom derefter begge ting ned i din gryde og forsigtig giver du dem en gylden farme. Tag så dine afmålte ris kom dem i gryden rør forsigt engang imellem i 3-4 minutter, alt i mens skær du dine svampe i ønskede størrelser og rister dem let på en pande til de let gyldnede. Kom derefter det hele ned til dine ris. Gem dog din aromafyldte pande til dine stegninger af due brysterne. Kom nu mængende af hvidvine på som du skal bruge og rør til hvidvinen er let fordampet. Derefter spæder du til med bouillon lidt efter lidt under omrøring la det hele simre i 20 minutter. Hak din persille, riv din parmesan og skær din smør sæt det til side og gå i gang med due brysterne, lig dem på din pande og steg dem med skindsiden ned af og vend dem der efter. Kom due brysterne i oven i 6-7 minutter til du syns de er færdige. La dem hvile. Alt imens kommer du smør parmesan i din ris og pisker med et godt piskeris til din masse bliver let cremet og hvis slut af med at tilsmage det med salt og peber og kom din persille i til sidst. Vandret det i et dybe tallerken kom due brysterne på toppen og drys lidt frisk hakket persille, til sidst skal det hele nydes med et koldt glas hvidvin til 

vin typer

Alsace Grand Gru Gewurztraminer Hatschbourg
​Farven : er varm gylden.
Duften : intens, krydret med masser af eksotisk frugt.
Smagen : er rig og krydret, med eksotiske frugter og syltet mango.
Absolut drikkeklar nu men kan gemmes 5-7 år fra produktionsåret.
Smager skønt til eksotiske retter, Foie Gras og modne oste.
Druer: 100% Gewurztraminer.
Et sikkert hit

Likes

Comments