Hej mina ladies!
Jag märker att jag får det här "blogg-suget" på lördagar kring den här tiden. Jag undrar om det är för att jag är som minst stressad på just lördagar. Det måste det vara, då det alltid blir att jag knappar in på datorn innan ett gympass, kollar runt på lite bloggar för att bli motiverad och fastnar för att skriva lite själv. - Gymmet kan ju vänta någon minut till.
Det är rätt skönt faktiskt, att kunna känna att man har tid att unna sig. Det blir som en cheatday ifrån verkligheten, på samma sätt som man ofta har en cheatday inom kosten. Att det även inträffar på en lördag för ju teorin närmare.

Vad står på min planering idag då?

  1. Läsa en artikel om "osteoporos (benskörhet) prevention and diet" och försöka förstå denna lite närmare, ta fram fel i studien och försöka förstå vad den faktiskt säger. Jag har tagit en liten överblick på den redan och det ser ut som om det är en översiktsartikel (review) som jag blivit tilldelad. Detta innebär att artikel är en sammanställning på ett x-antal studier som publicerats tidigare och en helhetsbild försöker ges.
  2. Gymma!
  3. Handla och laga en linsgryta till imorgon och måndag. (Jag har gårdagens tillagade spenat-och-keso lasagne till idag)
  4. Städa lite här hemma
  5. Titta på måndagens föreläsning om interventionsstudier. (En studie där studiedeltagarna tilldelas någon typ av behandling, till exempel ett läkemedel eller en medicinteknisk produkt. Den ena gruppen delas upp i exponerade och får rätt "medicin" medan den andra gruppen oftast får ett sockerpiller och är därmed den oexponerade)


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag är en typ av arbetsnarkoman, pluggnarkoman och därmed även planeringsberoende. Jag skriver ned mina dagar, försöker få så mycket gjort på så lite tid som möjligt. Detta gör ju faktiskt att jag arbetar otroligt mycket och pluggar orimligt många timmar, och den lilla tid som blir över, den vill jag ju gärna spendera på ett gym, då det blir en form av terapi för mig. Jag älskar verkligen att utmana mig själv, att lyfta lika tungt som männen bredvid och bara motbevisa alla små fördomar som människorna omkring mig har.
Visst låter detta ändå rätt bra? Tyvärr blir ju därför mitt sociala liv lite bristande, men då är det som så att jag har hittat min själsfrände redan och han bara pushar och pushar mig till att fortsätta, för jag gör ju ingenting fel.

Det är bra att vara målinriktad. Det är bra att vara ambitiös. Det är bra att få mycket gjort - ifall man mår bra av det.

Jag får ångest av att vara dålig mot mig själv, jag avskyr morgonen efter en utekväll men jag mår helt otroligt bra efter att ha klarat av ett helt gympass. Varför ska jag då sluta göra det jag gör?
Nu kanske ni funderar på varför jag faktiskt tar tag i att skriva ned allt detta, men då är det som så att jag ofta får höra att jag antingen tränar för mycket, äter för bra, pluggar för länge osv. Men jag vill göra precis det jag gör.

Idag har jag vaknat upp, saknat min pojkvän, lagat lite havregrynsgröt (postar en liten bild här nere, som vanligt) och därefter jobbat på sergel. Otroligt skönt med lite platsbyte då jag oftast befinner mig i Skärholmen när jag jobbar. Nu blir det lite house, dricka lite Pau D'arco te (detta ska jag skriva mer om!) och därefter göra en kopp kaffe för att möjligtvis dra iväg till gymmet.


Likes

Comments

Godmorgon! Klockan är visserligen 12:30 just nu, men då jag jobbar hela dagarna och knappt hinner vila så är en sovmorgon grymt skönt att ta på en söndag som denna. Jag gick upp vid 12, satte på kaffekokaren (såklart) och började laga lite havregrynsgröt. Behöver få i mig lite kolhydrater innan jag beger mig mot gymmet och köttar bröst och triceps tänkte jag.

Recept:

1 dl havregryn
2 dl vatten
1 tsk dadelsirap
1 msk linfrön
1 msk pumpafrön som tillsätts efter kokning
1 msk gojibär som tillsätts efter kokning
lite kanel


Likes

Comments

Idag vaknade jag av en helt galen träningsvärk i ryggen, vilket jag är otroligt glad över. Känns som om det är ett kvitto på att man tränat varierat och bra. Men den får väldigt gärna vara över haha.. Sitter nämligen på universitetet med en föreläsning om gener och genomet och behöver ladda inför ett skönt bröstpass senare ikväll.

Likes

Comments

Hej!
Igår slog jag till på jobbet, köpte mig nämligen en burk ljunghonung. Detta skall tydligen kunna fungera lika bra som manuka honung. Manuka däremot importeras från Nya Zeeland och hamnar därför på ett ganska dyrt pris för en student. Därför blev jag helt sjukt glad över den nya forskningen som gjorts i Uppsala som ska visa på att Ljunghonung är antibakteriell och lika hälsosam. Skippa antibiotika och kör ljunghonung instead, I do :)

​Gjorde därför en smoothie på hampaprotein, ljunghonung, en banan, lite macapulver och så var det good to go!!! Nu ska jag mot gymmet och mosa lite! 

Likes

Comments

Idag har jag ett kort pass på jobbet, öppnade vid 10 och slutar 18:15. Ska därefter hem och tvätta lite kläder för att senare gymma lite. Jag tänker mig ett barnpass med fokus på rumpan? Blir väl helt ok!

Likes

Comments

Jag blev precis färdig med att mosa axlarna, körde till fail med axlarna och nu kan jag knappt röra på armarna- så himla skönt.
Det blev även en hel del bänkande, men tyvärr inte särskilt mycket magövningar. Tycker tyvärr att det är så sjukt tråkigt att träna magen och jag är 100 % inställd på att man skall träna och bli glad, inte att man skall träna sådant som man inte tycker om. Ser ingen mening med det.

Slänger in en bild på en svettig jag nedan innan jag tar och steker lite tofu!

Likes

Comments

GODMORGON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

så pass taggad är jag på livet idag. Jag vaknade upp och ringde ett facetime-samtal till fadern min, han var ute och trädgårdsfixade, vilket gjorde mig väldigt pigg. Här kan jag inte ligga hela dagen, dessutom är detta min enda lediga dag på två veckor så någonting vettigt och kul bör jag ju göra av den.

Hursomhelst! Jag har alltså hunnit diska och göra mig en otroligt god frukostsmoothie bestående av en hel radda superfoods. Jag gör dock förmodligen ett separat inlägg senare idag om receptet till den.

Just nu har jag dragit på mig träningskläderna och smuttar på en kopp kaffe i sängen, shit vad roligt det ska bli att dra iväg till gymmet och mosa ihjäl mina axlar. Har nämligen märkt att det är min favoritmuskel att köra, så lite axlar, lige mage och bröst skall väl gå fint?

Likes

Comments

Idag så har jag en liten lista på saker att göra, i vilken ordning jag bör ta dessa har jag dock ingen aning om..

  • Städa lägenheten ( detta är ett måste )
  • Laga mat för hela veckan.
  • Duscha och tvätta håret.
  • Träna. Idag vill jag jobba lite på röven alltså.
  • Köpa hem havregryn och kokosmjölk, jag har alltså ingenting att äta till frukostg idag förutom typ en hel klase vindruvor.


Likes

Comments

Gårdagens pass blev inte som jag hade tänkt mig nej, utan jag gick dit och körde lite som jag kände för. Värmde upp på samma vis som jag skrev för att därefter köra ben, dock med fokus på hamstringsen. Så jävla skönt att faktiskt bara köra det man vill men inte måste. Jag ska förövrigt även bättra mig när det gäller att ta bilder på gymmet.

Vad är min plan för idag då? Jo, jag ska till polisen här i Huddinge och hämta ut mitt pass för att därefter jobba till 20:15. Skulle inte tro att jag orkar gymma något idag men vi får väl se vart dagen tar mig.

Likes

Comments