For et par år siden laget jeg et pledd av tykk merinoull. Jeg fikk mange spørsmål om hvordan jeg laget det, og ettersom det virker som det fortsatt er populært i mange norske hjem, så reposter jeg innlegget mitt her.

Jeg valgte å bruke garn av 100% merinoull. Til pleddet brukte jeg 4 kg merinoull. Garnet kom på litt under 3000,- med frakt. Garn som er tykt har jeg funnet i mange nettbutikker. Det lønner seg å søke etter roving og for eksempel chunky for å finne fram til sider som har dette. Det er også mange selgere på sidene EBay og Etsy som selger slikt garn. Det fins også varianter av tykt garn uten ull som gjør det rimeligere.

Jeg laget strikkepinnene mine selv. Det er laget av rundpinne(35mm tykk) fra Bygger'n og klessnor. Jeg kuttet rundpinnen i to like deler. Fant verktøy som gjorde det mulig å spisse endene til. Jeg gjorde det i begge ender slik at det skulle bli lettere å få garnet flyttet fra snor til pinne. Jeg borret hull inn i hver ende av pinnene hvor snoren skulle i. Jeg borret også et hull på skrått inn fra siden slik at jeg kunne tre tråden inn derifra med en knute på enden. Da satt knuten seg fast inni pinnen der hullene møtes. Etter det var formet som jeg ønsket filte og pusset jeg endene slik at de ble glatte. Til slutt smørte jeg treet inn med litt matolje for at det skulle bli en glattere overflate.

Om jeg husker rett, så la jeg opp 24 masker. Første strikket jeg en vrang. Deretter to rette, to vrange frem til siste maske som ble vrang. Slik fortsatte jeg til jeg fikk ønsket lengde.

Det er bare å spørre om det er noe du lurer på!

Likes

Comments

Min lille friplass hvor jeg kan legge ut interiørbilder og mine prosjekt er endelig igang. Jeg liker som alle andre å ha det fint rundt meg. Det er ikke siste trender som er det viktigste for meg, men heller det som gir meg en god følelse av å være hjemme. Her har jeg gamle møbler som er arvet blandet sammen med litt nytt.
Jeg er også veldig glad i å strikke, så her vil du finne en blanding av hjemmet vårt og strikking.

Likes

Comments