Universitetet


Hellu. Har tänkt skriva ett sånt här inlägg tidigare, men har aldrig riktigt orkat. Men ikväll tänker jag allt att jag ska samla ihop mina tankar kring studentlivet och diskutera allt det roliga och allt det jobbiga med det!

Så, för att klargöra. Jag har nu varit student i en termin snart. Studerar på en linje i 5 år, och bor fortfarande hemma. Och tänkte börjar med allt positivt som jag upplevt sedan jag blev student:

Bra saker med studentlivet:

1. Träffa nytt folk. Har träffat sjukt mycket nya människor, och ibland kan man bli lite trött på alla första intryck man måste ge, men i längden har det enbart varit roligt. Folket man träffar känns också mer som "mogna" trevliga människor. Det beror såklart på att alla är mycket äldre än mig, men det är verkligen inget skitsnack eller "killarna och tjejerna" - utan det är väldigt bra stämning och alla är väldigt trevliga och vill en mest gott. Själv har jag kommit jättebra överens med många som jag gärna träffar varje dag.

2. Roliga aktiviteter. Sedan jag blev student har jag gått ut mer, gjort nya saker och hängt mer avslappnat med folk. Både Hedda min bästa vän och Emil min pojkvän läser på Chalmers, och har haft turen att få hänga med dem på massa roliga aktiviteter. Spelkvällar, pubkvällar, kår aktiviteter, mys och häng. GU där jag läser har också en egen pub där jag hängt och haft det kul, men måste säga att Chalmers ändå har bättre studentaktiviteter.

3. Blivit mer självständig. Har koll på min egen lunch varje dag, har koll på mitt eget schema, grupper, kurser, böcker och mycket annat. Känns som att man tar mycket mer ansvar - även om jag fortfarande bor hemma. Man har också koll på sin egen ekonomi på ett annat sätt, betalar hyra med mitt studeielån, och köper egen mat och studentlitteratur, men man spenderar på ett annat sätt. - Jag spenderar sjukt mycket mer än vad jag gjorde tidigare - men på helt andra saker.

4. Man blir så sjukt mycket smartare! Ja- visst låter det dumt. Men jag tyckte jag var duktig i skolan när jag gick i gymnasiet - men jag måste säga att jag lär mig mer under en kurs på GU än vad jag lärt mig i hela gymnasiet. Ens ordförråd har ökat globalt och ens läsförmåga har pushats till det maximala. Har aldrig läst såhär mycket i hela mitt liv!

Dåliga saker med studentlivet:

1. Man kan aldrig vara sjuk! Nä, missar du ett seminarium är du körd. Missar du en tenta är det över! - Det är inte så på alla ställen, men på GU är det väldigt seriöst att hamna efter, du får nämligen inte tillträde till nästa kurs och tvingar hoppa av o vänta tills nästa kurs börjar om ett år. Så, det kan bli väldigt seriöst om du blir sjuk. Under första delen av denna termin fick jag nån typ av lunginflamation och sedan halsfluss, men gick till skolan varje dag. Just nu är jag rätt sjuk, men måste typ gå till föreläsningarna imorgon, är rädd för att hamna efter.

2. Ingen hjälp. Nä, det är inte läxhjälp jag syftar på här, utan att man generellt inte har lektioner. Man får aldrig träffa någon lärare - i alla fall inte vi. Vi har föreläsningar där vi är cirka 200 stycken, och sedan har vi anonyma tentor och seminarium där vår seminarieledare är när intill okänd för oss. Detta kan vara jobbigt och man kan aldrig fråga någon om man är osäker, eller om schemat, tider, kurser eller salar. Man får alltid utgå ifrån att en kompis förstått eller så får man se till att ha stenkoll på allting själv!

3. Väldigt högt tempo. Som jag tidigare nämnde så är skolan väldigt seriös, man kan inte missa mycket. Men just för att skolan har så högt tempo så känns det som att man aldrig kommer någon riktigt nära fören man byter schema igen eller grupp osv. Denna terminen har vi läst 5 kurser, och i varje kurs har man varit i en ny grupp, vilket lätt till att man träffar mycket folk, men det blir lätt väldigt ytliga kontakter.

Övrigt om mitt studentliv:

Många säger att studenter lever på en väldigt knapp ekonomi. Men jag upplever det motsatta. Kan såklart bero på att jag aldrig riktigt "haft pengar" innan. Tidigare fick jag liksom mitt studiebidrag, och i somras fick jag min första ordentliga lön någonsin på ett par tusen. Har man studielån får man ut cirka 10000 i månaden, det är rätt mycket om man tidigare inte haft pengar. Som jag tidigare nämnde så lägger jag cirka 5000 på hyra och övriga utgifter i hemmet, kanske 600 kr på mobil och internet, 500 kr på lunch och 800 kr på studentlitteratur (köper allt begagnat av en kompis från jobbet.) - det ända jag inte lägger pengar på just nu är maten. Den köper min mamma. Så istället lägger jag undan allt som blir över varje månad.

Studentlägenheter. Jag vill verkligen flytta hemifrån med Emil! Har stått i Göteborgs studentlägenheter-kö nu i ett år, och ligger fortfarande långt ifrån att få något. Folk brukar säga att det tar ungefär 2 år innan man får något litet. Men har som sagt 5 år på mig att få en studentlägenhet. När jag studerat färdigt kanske jag har tillräckligt många dagar på boplats för att få något där.

Man har slutat jämföra sig med alla. Det har jag verkligen märkt! Detta beror nog ännu en gång på att alla är mycket äldre än mig och som jag beskrev det "mer mogna" - men man bryr sig liksom inte vad folk har på sig, hur de ser ut eller om de fick bra betyg på tentan. Folk drar in i mjukisbyxor och bakfylle-hatt på föreläsningarna - och det är helt OK. Fick någon G på tentan - ASBRA! Fick någon VG - ASBRA! Fick någon inte godkänt - BRA JOBBAT! - Man är mer positiv och mer öppen för allt.


Hade ingen bild att ladda upp. Så tänkte visa er denna! Det är en gammal bild på Hanna som vi tog i våras, så jag hade lite tid över och kände att jag ville göra en fin vinter bild. Tycker ni om den?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Photoshop


Hellu. Nu är min tenta över, usch, kändes inte jättebra faktiskt, men tror (hoppas) att det blev godkänt. Hade verkligen pluggat på allt och kunde allt jättebra FÖRUTOM en stor del av det som kom på provet, är typ lite små sur för det - enbart otur.

Men efter tentan hade vi det kul! Firade såklart! I de stora hela så var vi ett litet gäng som gick o käkade på Öl stugan tullen på Avenyn. Åt nån biff grej till lunch - den var sådär. Men vi satt o hängde några stycken o pratade o åt lite godis, det var jättetrevligt! Imorgon börjar redan nästa kurs, så man hinner aldrig andas ut.

Blev sugen på photoshop (tills jag insåg att jag inte har några bilder eller ett bra photoshop)
Så här är en gamal Halloween bild från typ 2015.

Blev inspirerad av Fall out boy's nya album med den färgade röken. Påtal om Fall out boy, jag söker fortfarande biljetter till deras konsert i Januari! <3

Likes

Comments

Life


Hellu! Nu var det ännu en gång väldigt länge sedan som jag bloggade - men har alltid fullt upp!
Kursen jag läst nu har varit väldigt kort (2 veckor) och väldigt intensiv. Mycket plugg!
Nu på måndag, alltså imorgon har jag en jättestor salstenta som ska avsluta denna kurs, är faktiskt rätt nervös. Imorgon får vi inte ha med några anteckningar alls, på den förra tentan fick vi det och det räddade mig verkligen, men nu handlar det verkligen om att komma ihåg massa utantill fakta.

Igår hade jag en jättemysig dag. Hade lång skön sovmorgon på morgonen och sedan åkte jag till Emil vid 3. Vi kollade på Dm och chillade typ hela dagen tills middagsdags, då gick vi ut o köpte ingredienser och lagade sedan en jättegod indisk kycklinggryta med naanbröd till. Väldigt gott!

I fredag var jag och pluggade med Charlie och Jonatan på humanisten. Vi hade skrivit ut massa begrepp som kommer på tentan o gjort ett memory av dem, det var roligt. Det är alltid kul när man kommer på något nytt sätt att plugga på. Veckan har också varit fylld med massa seminarium, något jag tyckt har varit sjukt tråkigt, men min grupp var väldigt bra och trevlig i all fall.


Har också skaffat mig en brun lins nu på mitt högra öga. För er som inte vet så var jag med om en olycka när jag var liten och opererade sedan ögat, så har sämre syn på höger öga och bär därför bara en lins.
Tycker det ser rätt coolt ut att ha två olika ögonfärger, det är kul att stirra på folk på spårvagnen, haha.

Håll nu tummarna för mig imorgon! Så hoppas vi på en bra vecka! <3

Likes

Comments

Life


Hellu. Nu tänkte jag ranta lite.. nämligen angående föräldrar och deras små barn.
Jag är verkligen ingen person som älskar barn, tycker faktiskt inte om barn så mycket alls, och nej, om du har typ en lillasyster eller lillebror e de inte så att jag hatar den, men barn i allmänhet är inte min grej. Men, idag tänkte jag dela med mig av något som är sjukt störande, som jag tror vi alla kan hålla med om. Nämligen dryga föräldrar som tror att deras barn kan göra vad som helst..

Igår jobbade jag på Universeum, och det är såklart massa barn där, och jag har fått stå ut med typ de jobbigaste föräldrarna någonsin. Men, det var alltså en mamma och pappa som båda såg rätt slitna ut med en 10000 kr barnvagn som blockade vägen där man går för att hämta och lämna glas och tallrikar o sånt, men det var inte de jobbiga, utan de stod i restaurangen o BYTTE BAJS BLÖJA på ungjäveln. Alltså, på bordet i restaurangen! Vem fan gör så? Liksom, byter du blöja på din bebis på köksbordet också eller? Nä, förmodligen inte.
Så jag fick gå fram till dem o bad dem (väldigt bestämt) att dom får gå till en toalett med skötrum om de ska byta blöja. Och då säger dem imot o bah "men det går ju fort.." - ja, men det är inte poängen, det blir fan bajsbakterier på bordet och det stinker skit! Pappan stod lite handlingsförlamat bredvid och frågade om jag kunde hämta några servetter. NÄ! Bad dem ännu en gång att de skulle gå, för vilka tror dom att de är liksom. Då gick dom, vilket va bra. Men hur kommer man på tanken liksom. "Älskling, ska vi inte ta o byta Kalles blöja här? I den fina restaurangen?" - usch.


Men idag har varit en rätt najs dag. Var i skolan, snackade med min basgrupp och köpte ett par byxor.
Dock så funderar jag på att lämna tillbaka byxorna, då de inte var så bekväma att sitta i, men vi får se.


Nu ska jag dra till fulpub på Chalmers med Hedda.

Likes

Comments

Life , Universitetet


Hellu, nu var det ett bra tag sedan som jag bloggade. Så tänkte nu summera de två veckor som jag varit borta.
Precis efter att jag slutade blogga hade vi en grymt stor tenta. Tentan bestod av tre stora uppgiftsfrågor, och vi hade två dagar på oss att skriva, varför uppgift skulle vara på 2-3000 ord. Jag tror det gick sådär för mig, tyckte det var väldigt jobbigt att fokusera på tre uppgifter samtidigt. Samma vecka hade vi två liknande inlämningsuppgifter.

Förra fredagen var jag med Emil på Chalmers igen på spelkväll, det var jättekul, har börja lära känna lite folk på chalmers nu, riktigt trevliga folk! Vi spelade massa Coup som har blivit ett av mina favoritspel. Det går ut på att man ska bluffa sina kort för att överleva, lite som mitt absoluta favoritspel Avalon.

Förra lördagen var också grymt kul! Jag var med Hedda och hennes kompis Emla på Guasqen på Chalmers. För er som inte vet vad Guasqen är så är det typ "chalmers fester" som anordnas i en chalmerslokal. Grymt billig alkohol, trevligt folk, bra lokal, bra musik och när vi var där hade dom ett helt rum med skumgummi! Det var askul!
Blev en sen helg, men chillade hos Hedda hela söndagen o såg äntligen klart på Stranger Things 2.

Veckan som varit nu har varit helt ok. Det är en ny kurs nu (livet gå fort) och jag är i en ny basgrupp nu, dom är jättenice, och tre av dom läser historia med mig, så kommer gå med dem i 5 år framöver. Vi har fått massa egentid denna veckan till att plugga, jag har varit jätteflitig och studerat med Charlie i två dagar på humanisten. Vi fick gjort massa grejer! Mer än jag hade fått gjort hemma, fokuserar inte alls bra när jag studerar hemma. Ska försöka att stanna kvar i skolan VARJE DAG för att slippa behöva studera hemma.

I onsdags var jag, Charlie och Axel på kårkällaren (Gu's studentpub) men efter att ha varit där ett tag drog vi till Sticky Fingers och sedan till en mysig bar på kungsgatan. Det var en jättetrevlig onsdags kväll. Älskar alla studentbarer, det är alltid jättebilligt!

Igår var jag med Emil, vi såg på Sagan om ringen och chillade. Åt jättegod mat och tog en promenad i Slottskogen. Idag har jag jobbat. Jobbade i Tacobuffén idag, känns som att det var ett tag sedan, men det gick rätt bra. Det var mycket folk idag, men hade en bra rytm på grejerna. Den 18/12 är det julfest på jobbet, ska gå på den!


Jag hade en ansiktsmask på mig för första gången i torsdags. Det var ju jättekul! Måste önska mig massa ansiktsmasker i julklapp! <3

Hoppas ni har en bra vecka nu, jag ska försöka blogga oftare! <3

Likes

Comments

Art

Hellu. Varför måste man hitta något nytt kul och kreativt när det är tenta vecka? ..
Har saknat att vara kreativ och nu när jag ABSOLUT inte har tid så finner jag appen Adobe Draw, den är jättesimpel men ändå rolig och väldigt smooth. Rekommenderar till alla er som har nån typ av surfplatta.

Jag började måla lite idag, så vet att det inte är jättefint, men tänkte att första gången man gör något så blir det aldrig jättebra. Men kan vara kul att se hur jag förbättras - om jag bestämmer mig för att fortsätta. Har alltid velat vara bra på att rita digitalt, så kanske är detta appen för mig. Målar just nu med fingret på min lenovo platta som är väldigt liten, så idag gick jag till Kejll o Co för att köpa en pekpenna till plattan, men de hade ingen som jag ville ha. Så istället köpte jag ett litet tangentbord som jag kan koppla till plattan. Men tror jag ska lämna tillbaka det då det var lite väl dyrt för att vara ett värt impulsköp.

Men har som sagt tenta vecka nu. Två inlämningar på onsdag kl 3, och två tentor på onsdag och torsdag.
Ska bli relativt skönt efter torsdag, men kursen fortsätter så man har aldrig tid att slappna av.


Igår jobbade jag också. Det var inte jättekul, kände att jag personligen fick göra allt för mycket, så kände mig överbelastad och det är aldrig kul. Men att tjäna lite cash är alltid nice!

Förresten, om jag bestämmer mig för att fortsätta måla i Draw så kanske jag gör en rolig challenge där jag lägger upp något en gång om dagen. - Men, det är bara om jag gillar appen och om jag har tid! Men hoppas på det! <3

Ha de gött nu <3

Likes

Comments

Shopping


Hellu! Nu vart det äntligen fredag igen! Känns som att veckorna går jättefort, men det är bara bra!
Denna veckan har varit rätt stressig med inlämningar och uppgifter. Idag sitter jag och skriver på en inlämning som ska in på onsdag, och på tisdag är det tenta! Shit, jag känner mig jätteoförberedd. Borde nog ta tag i att läsa lite mer, har förlitat mig allt för mycket på informationen från föreläsningarna.

Igår efter skolan drog jag in till stan för att köpa en mössa och något varmt att ha på mig. Kom hem med en supervarm mössa från HM, en LÅNG hoddie som jag köpte på herravdelningen på HM, blir så trött på alla små crop-top hoddies som finns för tjejer, har sådana också men behöver nåt rejält nu till vintern! Förutom det så köpte jag också en ny supersöt My Little Pony sminkväska. Är inget fan av MLP men den var så söt och lite retro med. Hade typ alla original hästarna när jag var liten, borde ha sparat dom o sålt vidare dem..


Älskar min NYX ögonskugga palett som är med på bilden, jättefina färger!
Efter skolan drar jag hem till Emil, kommer bli en helg fylld med roligheter, och jobb..

Likes

Comments

Life


Hellu. Just nu är det så sjukt stressigt i skolan. Vi har haft en stor uppgift som vi precis lämnat in, och nu i ett par dagar har vi jobbat med den där kamratresponsen som jag tidigare nämnt, men inte nog med det så har vi också fått en jätteskitig text att skriva om postpolitik. Och tro inte att man får googla eller så, nej, vi måste utgå ifrån alla de hundra böckerna vi måste läsa, så det är så tungarbetat, plus att jag personligen tycker att böckerna är väldigt svårskrivna, vilket leder till att man inte förstår hälften av vad man läser.

Men förutom att det har varit en lång pissig dag i skolan idag, 08-17.00 så hade jag ett personalmöte på jobbet också. Det var inte alls tråkigt, jag VANN faktiskt ett par Marshall hörlurar och en flaska vin! Så grymt kul att få vinna! Kände att jag behövde det. Mitt jobb var tydligen med i en hemlig tävling där man kunde vinna en cykel eller tre hörlurar om man jobbade under vecka 26. Vilket var under min födelsedag, så nu när jag vann så var det som en sen födelsedagspresent från jobbet! Schysst!


Hade gärna önskat att mitt hår kunde behålla den fina orangea ton som jag hade för några veckor sedan, men (trots att det inte syns på bilderna över) så börjar mitt hår få en lite små ful guld blond färg. Ska nog färga om det någon gång när jag har tid.

Ha en fortsatt go vecka nu! <3

Likes

Comments