Life


Hellu, hoppas ni har haft en bra dag, jag har haft en rätt bra dag idag. Hade rätt lång håltimme idag, men drack en pucko och pluggade japanska, så det var överkomligt. Skolan var rätt kul, det var bara jag och Cornelia ifrån vårt gäng, men vi hade kul ändå, vi var o tittade på vårbrasan på skolgården. Det var rätt cringe dock.
Jag hade också japanska idag, det var tråkigt. Och nästa vecka har vi slutprov, det är muntligt, men det är jobbigt.

Men nu ser man slutet av gymnasietiden alltså, den 8 maj är det 30-dagars fest, och då kan man säga att det bara är två veckor kvar, för vi är "typ" lediga alltså som sommarlov två veckor innan vi tar studenten, vilket är lite konstigt.
Men jag klagar inte, ska bli skönt att få vara lite ledig innan jag börjar jobba. Ska som sagt jobba ungefär 7 veckor i sommar - hoppas jag.

Ja, denna look inspirerades från mitt stjärntecken Kräftan.


Imorgon hänger vi examensutställningen och håller i den första vernissagen. Ska bli spännande, men vet att det kommer bli otroligt mycket jobb! Önska mig lycka till! <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Life


Hellu, sorry för dålig uppdatering, har inget internet hemma tyvärr. Köpte precis lite mer till mobilen, så nu kan jag åtminstonde uppdatera bloggen. Denna veckan har varit jättemycket hittills, min klass har examensutställning på fredag, och igår jobbade vi hela dagen med att bli klara. Från 10-16 jobbade jag med att montera mina bilder i ramar, det tog såå lång tid. Det berodde på att min lärare inte skrev ut bilderna i "någon storlek" - utan man fick skära alla bilder för att passa själv, plus att det fanns väldigt få ramar, så de passade inte heller. Suck, men tror ändå resultatet kommer bli fint.

Ni kommer väl o tittar va? Nemeshallen, 2-19 Maj!
Vi kommer också ha en vip vernissage på fredag kl 15-17, ni är välkomna såklart!
Annars har vi en öppen vernissage på tisdag!

Jag har också köpt en till balklänning! Har nu köpt två stycken, den ena var den jag visade för några dagar sedan.
Men den nya klänningen är väldigt fin, och väldigt stilren.


Fin va? Tror denna kommer bli mycket mer sofistikerad än den andra jag köpte.
Hoppas bara att kvalitén kommer vara bra, är lite skeptisk. Och hoppas såklart på att storleken är bra också! <3

Nu ska jag plugga lite japanska och ta det lugnt, pollensäsongen är på G och det gör mig så himla trött.
Ha de gött nu! <3

Likes

Comments

UtställningarHellu. Idag har varit en lite udda dag, vaknade och var jättetrött, är oftast pigg på morgonen. Så när jag kom till skolan var jag typ helt borta. Glömde bort en "läkartid" jag hade imorse.. I skolan fortsatte vi fixa inför examenutställningen som ska hängas på fredag. Utställningen är den 2-19 maj. Gratis såklart. Kom gärna o titta på vad min klass skapat.

Jag och Desiré fick som uppdrag att göra en plansch idag, vet inte riktigt hur nöjd jag är med den, men tiden var knapp och utrustningen var lite. Men, den förmedlar ju informationen, så det är ju det som behövs.

Hade jättesvårt att tvätta bort ansiktsmålningen när vi var klara. Tror jag fortfarande har rätt mycket färg kvar.
Imorgon ska vi fika i skolan och sedan montera alla bilder. Jag hoppas bara min lärare har skrivit ut allt jag behöver tills dess, saker och ting blir sällan klara när man är beroende på andra människor. Gillar att köra solo, men i en utställning med hela klassen krävs det mer samarbete och mer tid. Suck.

Snart är det Valborg, taggar, tror vi ska hitta på något roligt då.

Ha en bra vecka nu hörrni! <3
Likes

Comments

Photoshop


Hellu. Idag har varit en rätt bra dag. Jobbade idag, det var rätt lugnt, men rätt långtråkigt. Det blir så när man inte gör så mycket. Men det var ett kort pass. När jag kom hem spelade jag lite med Hedda, sen gick jag till gymmet. Har börjat gå igen, hade en rätt lång paus från gymmet då jag kände mig sjuk, men nu ska jag börja gå lite oftare!

Skickade också in min portfolio idag till Göteborgs Universitet. Vi får se hur det går, vet inte alls vad de "ville se" ur min portfolio, de var almänt väldigt oklara med information, men nu vart det gjort i alla fall.


Före och efter!

Kanske gick lite för "orealistiskt" med alla detaljer i bakgrunden. Men det är min "personliga stil" - har alltid med några typer av partiklar i bakgrunden. Det tog mig ungefär 5 minuter att göra denna bild.

Ha en bra kväll nu! <3

Likes

Comments

Shopping


Hellu. Nu vart det äntligen helg igen, denna veckan har varit både jobbig och rätt rolig.
Ska jobba imorgon och på söndag, ska ändå bli rätt kul. Men vet ni vad, jag fick hem min balklänning idag!
Den var rätt liten, men den passade, host host behöver besöka gymmet lite oftare tror jag, annars lär den inte passa till balen. Men, förutom att den var rätt liten så var den lite konstig i formen, urringningen satt väldigt högt upp så man fick en rätt kort fyrkantig överdel. Så, vet inte hundra procent om jag vill ha den på balen ännu. Men fin var den!


Såhär ser den ut, den är väldigt fin upptill. Älskar verkligen "den lilla jackan."
Men som sagt, vi får se om den ens passar när det är baldag. Behöver verkligen sluta äta godis nu, äter så mycket godis VARJE DAG. Inte bra, men är såå socker beroende nu. Suck. Få jobba på det.

Hoppas ni får en bra dag. Nu är Emil påväg till mig o vi ska äta god middag tillsammans.

❤ Hörs imorgon ❤

Likes

Comments

Life


Yes! Idag är det 50 dagar kvar till studenten! LÄNGTAR SÅ MYCKET! (ibland) ..
Ja, ibland vill man bara att allt ska vara över, men o andra sidan kommer sommaren bli "läskig" - har satt upp mig på 7 veckors jobb, kommer kanske förlora min kamera, kommer vara hemma mycket, mindre cash..
Vi får se, tror ändå det kommer bli kul, och det lär ju lösa sig! Jag och Emil har ju faktiskt pratat om att resa någonstans i Europa under de första veckorna av Juni. Så det kan man ju se fram emot iallafall, plus Närcon såklart!

Men utöver det så känns den närmaste framtiden rätt osäker. Prov, fester, bal, student ..
Kommer bli kul eftersom det händer mycket nytt, mycket man aldrig varit med om innan. Kommer självklart skriva mer om det eftersom jag tror många som läser min blogg gärna vill veta.
Men har inte köpt min studentklänning ännu, vill gärna ha den jag hittade på Bubbleroom, men många säger att efter studenten blir ens klänning typ helt kaos och sönder och sånt, så kanske borde sats på någon billigare som fungerar som en "one day use." - Så det hänger fortfarande lite löst i luften.


Dessa två klänningar är båda jättefina, men gillar den till vänster mer.
Men som sagt, kanske väntar ett bra tag innan jag köper klänning, satsar på lite sista minuten rea. Om ni inte märkt det ännu så lever jag på en sträng budget, jag har pengar, men är väldigt väldigt snål mot mig själv. Så vi får se hur det blir, har ju som sagt 49 dagar på mig att köpa en klänning.

Imorgon söker jag in till bild på universitetet, är rädd. Känns som om jag kunde förberätt mig mer, men aja. YOLO.

Ha de så gött nu. ;)

Likes

Comments

Project, Utställningar


Hej, idag har varit en jättehäktisk dag. Det har hänt så mycket, och har så mycket att göra tills imorgon.
Känner att jag inte riktigt hänger med längre, tror min hjärna har gett upp. Allt jag gör nuförtiden är att tänka på Hamilton. Det är inte bra detta. Men imorgon händer massa viktiga saker som måste bli gjort. Så får plugga en del nu ikväll!

Men ja, kommer inte ihåg om jag skrev det eller inte, men jag fick panik igår då jag insåg att mina bildprover / arbetsprover till universitetet ska in om 3 dagar. Trodde de skulle mejla mig ang det senare i sommar, men det skulle tydligen in nu. Så, ja.. jag kommer komma med en halvbra portfolio, men det kanske löser sig ändå, och bild är ju trots allt inte mitt förstahandsval, utan mitt andra och tredje val, sen har jag fjärde och femtehandsval som också funkar!

Men, ja, paniken om portfolion blev riktigt jobbig, men tänkte visa er de bilder jag har lagt till hittills:


Har såklart med det mesta från mitt gymnasiearbete. Har också med en text som lyder:

IGNITE
A digital exhibition inspired by mythology.

I have created a collection of 7 photographs inspired by mythological creatures and old folklore. The idea behind the pieces was to have the observer imagine the story behind it herself. To not spell out what was going on in the picture, but rather have the viewer make up her own mind.
My exhibition took place at an art gallery positioned in a café in Gothenburg. The vernissage was held on December 3, and it was a huge success.
The seven pieces was all created during the time period of 4 months. The first photoshoot I had was in late august were I shoot in the water. That was a new type of experience, but it worked out tremendously well. And the water shoots became my absolute favourite piece.
The planning wasn’t really scheduled out, I worked whenever I felt ambitious to be creative. Some of the photos were simple selfies I found on my camera from the beginning, and it took hours to get them to look the way they do. I spent most of my time editing in Photoshop, even to that point where I had a hard time calling it a photo, I’d rather just call it a piece of art. I felt like the unrealistic so called fantasy inspired pieces I made really represented me as an artist.

Sedan har jag med dessa fyra bilder. De är alla från olika typer av uppgifter, men jag tycker att de alla visar olika stilar att fotografera och redigera på. Så, tror de visar min varierade stil.


Sedan har jag med dessa fyra bilder från mitt dödsprojekt jag gjorde i tvåan. Det är en fin samling av bilder, och gillar hur bra de motsätter sig mitt gymnasieutställningsarbete, två helt olika teman och färger.


Sen ska jag också försöka ha med ett collage med bilder jag målat, är, som jag sagt innan, rätt osäker på min konst och vet inte riktigt om jag kan "stå upp till standard" när det kommer till min fysiska konst. Men jag har en del bilder jag tycker om. Så kommer jobba på det imorgon när jag har mer tid.


Men nu hoppas jag på det bästa. Lång skoldag imorgon, 8-18, ska inte bli så roligt..

Ha det gött nu!

Likes

Comments

Life


Nu sitter jag här på form-lektionen, vi håller på att förbereda inför vår examensutställning.
Jag kommer ställa ut 8 fotografier och en typ av skulptur, om allt går som planerat. Men hjälpen och infromationen vi får är inte mycket, har bett mina lärare hjälpa mig med utskrifter nu kanske 10 ggr, det händer inte så mycket.
Men det är kul att vara tillbaka i skolan, har redan fått en del uppgifter gjorda så det vart ju bra. Brukar aldrig ligga efter med mina skoluppgifter, så planerar alltid väldigt långt i förväg.
Idag är också sista dagen för att anmäla sig till universitetet, det känns rätt nervöst. Trots att jag redan har sökt 4 kurser så känns det som jag missat något. Min skräck just nu är att inte komma in på mitt förstahandsval.

Denna bilden visade jag lite snabbt i förrgår, men tänkte visa den igen. Arbetade med en typ av collage teknik för att göra huvudbonaden.

Men glöm nu inte att söka in, och ändra era val, för idag är sista dagen att söka in till universitetet.
Hoppas ni alla vet vad ni vill göra, för att sväva på ett moln av osäkerhet är verkligen påfrestande.

Likes

Comments