Hej, idag har varit en bra dag! Hade jättekul i skolan idag, vart en rätt oseriös dag med mycket håltimma och flum.
Hade också japanska, det var lite jobbigt men ändå helt okej. Vi ska ha prov om två veckor och jag är rädd, kommer säkert glömma bort allting tills dess.
Just nu skypar jag med Hedda, hon håller på att fixa en tumblr till mig. Det är spännande, så för er som vill följa mig där, snart kommer det komma upp en länk med den!


Detta ingår lite i mitt fascinerande tema om liv och död. Fri tolkning.

Här är två andra versioner av bilden, den ena är lite mer nautral och gultonad och den andra är blåtonad.

Imorgon ska jag gå till tandläkaren förresten, är jättenervös, vet redan nu att jag kommer ha hål i tänderna.
Ha det gött nu! <3


Likes

Comments


Hej, yes jag körde en frågestund på ask för ett tag sedan, och fick lite intressanta frågor som jag tänkte svara på nu.
Det var faktiskt riktigt roliga frågor att svara på, och är ni intresserade av fler så gjorde jag en annan frågestund förra året, bara att söka på det ifall ni vill läsa det.


Vad tycker du är bra och dåligt med att gå bild och form? Jag ska välja linje till hösten. <3

Hm, jo det finns en del saker jag inte gillar, men en väldigt massa saker som jag gillar. Jag gillar inte mitt schema, det är jättelångt och de flesta bildrelaterade lektionerna är tre timmar, vilket kan vara jobbigt ibland, men det beror nog på att jag är en väldigt otålig människa som inte gillar att spendera tid på något. Sen gillar jag inte heller många av mina lärare då de är väldigt oseriösa, dock beror det nog på att väldigt många i min klass är oseriösa och det gör att nivån i klassen sjunker. Men det är en rolig klass och jag gillar att alla är väldigt unika och har starka åsikter och personligheter. Sen gillar jag att vi får mycket material och får ofta gå på studiebesök. Men personligen har jag tappat intresset av bild och konst (konsthistoria = döden) så tror att jag i allmänhet har vuxit ifrån det. Lycka till med ditt val. <3

Här är en länk till där jag pratar om estetiska programmet - LÄNK

Bild från min utställning i December.


Heej, vad tycker du om att göra på fritiden?

På fritiden tycker jag om att umgås med Emil min pojkvän, vi ses nästan varje dag. Men förutom det så gillar jag att spela, spelar mycket Smite med min bästis Hedda som just nu bor i Malmö. Gillar också att se på anime, läsa, lära mig onödiga fakta på internet och leta upp icke kända youtubers. Sen håller jag ju också på med foto och redigering, men det känns mer som ett ”jobb” än något jag gör på fritiden.


Hedda och Cornelia

Vilka tv-serier ser du på?


Just nu kollar jag inte på någon direkt tv-serie, ser på en anime som heter Love Live, väldigt oseriöst dock. Ser sällan på serier då mitt internet är väldigt begränsat, det blir mest youtube. Men några favoritserier jag sätt är helt klart Rome (Väldigt underskattad HBO serie), Supernatural, Prison Break, Orange is the new black och Stranger Things. Sen har jag kollat på hela Game Of Thrones serien men tycker den är rätt överskattad.


Kawaii


Vilken är den finaste bilden du gjort?

Detta var en svår fråga, den finaste bilden jag har gjort… Får nog visa några olika här nedanför, tror inte jag kan välja bara en bild.

Dessa fyra bilderna är jag mest nöjd med. Den äldsta är den högst upp till höger, den gjorde jag för cirka ett år sedan.
De andra är relativt nya, den nedersta till vänster var min favorit bild från min utställning Ignite.


Vilka bloggar läser du? Vad ser du på för youtubers? Fin blogg <3

Hm.. Ja, vad läser jag egentligen för bloggar..? Läser då och då Kissies blogg, men tycker inte den är lika underhållande längre, sen läser jag inte så många andra bloggar. Lite samma med youtubers, jag tror jag vuxit ifrån ”youtube-fangirlandet” så nu blir det mer att jag ser enstaka videor, men kollar mycket på Dmbrandon som spelar Smite, sen blir det Pewdiepie ibland också. Om ni är jätteintresserade kan ni kolla in mina ”gillade” videoklipp på youtube (länk till vänster)

Bild från Närcon Sommar 2016.

Hoppas ni tyckte om denna korta frågestund, vill ni veta något mer så där det bara att kommentera!
Hörs imorgon! <3

Likes

Comments


Heej, idag tänkte jag skriva lite om fotografering, och vad för typ av fotograf jag är.
Jag brukar säga att jag fotograferar iscensatt fotografi, det innebär att man bygger upp en viss scen eller skapar en vissa bild med hjälp av olika prylar så som kläder, blommor och tyger, m.m.
Men jag fotograferar också mycket som är oredigerat, och då kallas det inte iscensatt om bilden inte var planerad, så som bilden här nedanför. När jag hade min frågestund på ask (har inte svarat på frågorna ännu) så fick jag frågan om vad jag gillar att fotografera, jag gillar mest att fotografera ansikten, använder oftast mig själv som "modell" för att jag inte har med mig någon annan, men älskar att fotografera andra, och älskar att leka med smink och hår o sånt.
Jag är inget stort fan av naturfotografi, tycker det är väldigt opersonligt, men det är bara min åsikt.

Bilden nedanför tog Hanna på mig när vi skulle göra oss redo för att fotografera vid vattnet.


Tyvärr blir inte upplösningen av bilderna så bra här på bloggen. Men testa att klicka på dem för bättre fokus.

Idag var förövrigt en rätt jobbig dag, men hade jätterolig med Emil så det jämnade ut sig! <3

Ha det så bra nu, vi hörs imon! <3

Likes

Comments


Hej! Ja, mitt i allt det hopplösa plugget så är det ju ändå fest. Ska bli skitkul!
För er som inte vet vad 100-dagars är så är det då treorna firar 100 dagar kvar till studenten! Denna gången hålls festen på Excet, en rätt välkänd klubb i Göteborg. (Den är känd för att vara rätt skabbig) - men tror ändå det kan bli en kul kväll!

Idag vart det skola igen, rätt skoj faktiskt. Vi hade bild och jobbade kring temat frihet, jobbade med bläck och blyerts samt collage teknik. Har tyvärr inget att visa er, men det blev ändå inte jättefint. '


Denna bilden vart från treornas kick-off, men gillar den. Skolan hade anlitat en fotograf som tog bilder under kvällen, och märkte inte ens när denna var tagen, men tycker om effekten med håret. Swish swish.

Likes

Comments


Heej, idag har varit ännu en lugn dag, har varit hemma o spelat med Hedda, vi har kört minecraft i flera timmar, väldigt jobbigt för både ögon och öron, men samtidigt väldigt kul. Jag är faktiskt rätt tagg på skolan imorgon, ska bli skönt att komma in i rutiner igen.

Igår såg jag Hobbiten Battle of the Five Armies, det är typ trejde gången jag ser den, så himla bra!
Men tycker den är väldigt sorglig och fin så har lyssnat på massa Tolkien musik och läst om massa fakta och historia kring Middle Earth. Vill gärna läsa böckerna, tror jag ska göra det när skolarbetet minskar.
Bilden nedanför blev inspirerad från en alv.

Ha det så bra nu.

Likes

Comments


Hellu, idag kör vi en thorwback till i julas då jag hade mitt "Golden projekt"
Hade som uppgift i skolan att försöka illustrera kroppen, men det gick inte så bra, så jag blev istället inspirerad av de tyget jag nallade med mig hem. Det är så fint o guldigt. Har använt det till fler bilder bland annat de när jag och Hanna är zombies. Fågelmasken har jag gjort själv (den svarta) och den guldiga faktiskt, samt de "klorna" som jag har på mig på bilderna längre ner.


Dagen jag fotade med Hedda i slottskogen var jätterolig, men det var så himla kallt ute, tror det var några dagar efter julafton. Det finns en video på det på youtube, ni kan se den i den vänstra spalten.

Nu ikväll ska jag se på Hobbiten del 3.

Likes

Comments


Hellu!
Idag har varit ännu en tråkig dag då jag varit sjuk. Imorgon lär det nog bli bättre.
Imorgon ska jag faktiskt på en loppis, och sedan träffa Emil. Det kan bli kul, hoppas jag hittar något bra!

Men spelade lite sims 4 idag, gjorde en Deadly Sins familj, som ni kanske vet tycker jag temat deadly sins är så roligt, har gjort flera fotoprojekt runt det, samt en musikvideo.

Greed & Pride

Wrath & Gluttony

Lust & Envy

Sloth

Det var roligt att göra familjen, ska nu inreda deras hem. Det kommer säkert bli jättejobbigt att spela på dem då deras personligheter är jättejobbiga. Men det ska nog gå bra, kanske ger upp efter byggandet av huset, vi får se.

Likes

Comments


Hej! Suck, har varit sjuk hela dagen idag. Sov ända tills halv 2, och det är för mig ett tydligt tecken på att jag är sjuk. Brukar annars sova väldigt lite. Men dagen har varit bra, har spelat massor och pratat med Hedda. Har dessutom fått skrivit lite på min rapport nu, känns skönt att ha kommit nån vart.
Har också övat på lite roliga skrivövningar, som ni vet så skriver jag ju massa noveller på engelska, och älskar att öva på att bli bättre. Så kom på att jag kunde skriva en mening till varje känsla, så sparade ner bilden med färgerna från pinterest och satte igång. Se hur det ser ut nedanför.


Jag tyckte det var riktigt roligt. Målet med övningen är att man genom att läsa meningen ska kunna förstå vad känslan är. Rekommenderar er att också testa på det! <3

Imorgon ska jag träffa Emil igen. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men vi lär ta det lugnt då jag vill bli frisk så snart som möjligt.

Likes

Comments