Me

Hej på er! Idag har jag varit på öppet hus på Göteborgs universitet. Oj gud va svårt det blir med all information, alla studier och alla val man ska göra. Nu kan man ju börja söka, så får ju göra det snart.. och det är en sådan enorm press, man ska ha bra betyg, högt på högskoleprovet och gärna läst något innan som en enskild kurs eller konvux.
Jag tror jag ska läsa till gymnasielärare, eller ämneslärare som det heter. Är intresserad av ämnena engelska och historia, dock finns bara kursen historia/engelska i år, alltså inte kursen engelska/historia. Skillnaden är den att de ämnet som står först är de ämnet som blir ditt huvudämne och som du läser mest, tror det är 3 år på de ena och 2 på det andra. Hade hellre läst mer engelska än historia, men får ta det som finns.
Som andra val väljer jag nog, engelska/bild och engelska/filosofi. Man kan också kombinera sina studier med utlandsresor så det ska bli kul. Kommer också kunna praktisera utomlands flera gånger om jag skulle vilja det.

Om jag söker de tre ovanstående så borde jag komma in.. tror jag.. det är otroligt få platser och väldigt många som söker. Det är svårare att komma in på lärarprogrammet än på Chalmers. Både Emil och Hedda ska läsa där i höst, och jag tror de båda kommer komma in.


Men om man inte kommer in så är det ju inte hela världen, man kan ju alltid söka nästa år. Dock vill jag gärna komma in o bara få det överstökat. Jag kommer ju också i samband söka studentlägenhet med Emil, vi hoppas bara på att de går att fås. Nu har jag massa plugg att göra, denna och nästa vecka kommer det bli helt sjukt mycket plugg. Svenska, Historia, Japanska, Engelska och högskoleprovet som är den 1 Maj.

Aja, man får ta o leva livet i små tag åt gången. Lycka till till alla er som sitter i samma båt som mig.
Vi hoppas på det bästa! Hejdå. <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Photoshop

Kreativt skapande gör att jag känner mig levande.

Imorgon är det dags att gå på öppet hus på Göteborgs universitet.

Likes

Comments

Photoshop


Hej, idag har varit en seg dag hittills, har pluggat lite japanska och läst lite Raven Boys, men är väldigt trött.
Ska gå till Hedda nu, vi kanske ska fortsätta se på Glee, vi är på säsong tre nu och gud va cringe det är alltså, men ändå väldigt beroendeframkallande, måste liksom fortsätta se! Ska bara träffa Hedda en kort stund, kanske går till gymmet sen, men tror inte det, är alldeles för trött.

Här är en till bild från gårdagens fotografering.

Kallar denna för Alice då klänningen påminner om Alice i underlandet. Dock är denna bild till mitt yttrandefrihets projekt, men vet inte om jag kommer använda den då kvalitén på bilderna vi tog igår blev lite sämre, tror det var något smutsigt på linsen. Suck.

Hoppas ni får en bra dag idag! 💙

Likes

Comments

Project


Hej på er! Jag har haft det jättebra både idag och igår med Hedda. Hon är tillbaka i Göteborg nu.
Igår åkte vi till Saigon food, en asiatisk mataffär som har sitt lager i Angered. Vi köpte lite godis där, dock var lite av de vi köpte jätteäckligt, så de var lite synd.
Idag har vi fotograferat till temat yttrandefrihet. Det är rätt svårt, så körde på det klassiska med tejpen över munnen.


Fler bilder kommer senare.


Ha en bra kväll nu!


Likes

Comments

Utställningar


Hellu, nu är jag hemma från skolan och japanskan. Har varit en rätt tråkig dag idag, satt typ helt själv i ett rum hela förmiddagen o skrev ut bilder. Tog lite kort med mobilen så ni kan se hur utskrifterna ser ut!
Idag kom Hedda hem från Lund, hon ska sova hos mig imorgon kväll, ska bli jättekul!


De två bilderna längst ner på bilden till vänster ska representera yttrandefrihet, det är nämligen temat för årets utställning, rätt svårt och enligt mig "lite tråkigt" att jobba utefter.
Bilderna i mitten ska representera evigt liv, ett tema vi hade i bildteorin för ett tag sedan. Lärde mig att vi som är födda på 90/2000-talet kommer bli minst 100 år gamla, känns både häftigt och lite synd. Medicin kommer hålla oss unga för evigt mer eller mindre.

Här ser ni originalen. Är ni intresserade av att köpa någon bild så är det bara att mejla mig, eller kommentera nedanför.
lillakruslock@liv.se

Ha en bra dag nu! <3

Likes

Comments

Photoshop


Hej på er! Hoppas ni haft en bra måndag. Själv har dagen varit jättebra, åkte till skolan idag trots min lediga dag för att måla på en målning med Emil. Vi målar Smite karaktärer i olja, riktigt roligt! Dock måste jag öva för det är inte jättefint. Gick också till gymmet idag, märkte att jag idag kunde göra 100 tag på benpressen, har tidigare bara kunnat göra drygt 20. Så det var ju bra.
Nu ikväll har jag spelat en massa med Hedda, jätteskoj. Hon kommer upp till gbg nu på torsdag! :D
på tal om Hedda, hon bad mig göra bilden nedanför, inspirerad av en gammal steampunk bild. Hoppas ni gillar den.


Detta är kanske inte den finaste bilden, men det blev ändå en rätt "clean" redigering.

Det är bilderna jag hade i mitt gymnasiearbete. När jag valde vilka jag skulle använda kollade jag knappt igenom alla bilderna på minneskortet, denna bilden hade bättre potential än vissa andra. Men det blev ju bra ändå.

Ha en bra dag imorgon nu! 💚

Likes

Comments

Photoshop


Hellu. Jag har haft en bra helg. Igår jobbade jag och åkte sedan över till Emil. Hade tyvärr inte tid att blogga igår.
Jobbet var fine, det var dock väldigt mycket folk (känns som jag alltid säger så, men igår var det mer än vanligt.) Men har lärt mig lite mer nu hur man sköter det, så det var lite bättre. Efter jobbet drog jag och Emil till Fysiken för att spela badminton, det gick sådär, jag tyckte det var kul men vet inte om Emil tyckte likaså, hehe. Sen åt vi mat hos honom, vi såg också på mello (även om jag ville bojkotta den) suck. Men det var rätt kul, vi hade en jättetrevlig kväll. Och jag lär uttrycka att han som vann mello ändå var rätt okej, inte jättebra, kanske inte ens bra, men helt okej.
Sen sov Emil över hos mig, och idag har vi mest degat runt och chillat. Dock åt jag nån yougurt som gjorde att jag fick ont i magen..


Det är fina Hanna på bilden. Ska snart ut o fotografera igen, temat kommer vara lite Alice inspirerat.

Nu ska jag försöka plugga lite japanska, snart är det nämligen prov.
Denna veckan har vi projektvecka i skolan, så ska försöka vara så produktiv som möjligt.

Likes

Comments

Information , Photoshop


Hellu! Nu sitter jag i skolan o bloggar. Har haft en tre timmars lång håltimma idag, suck.
Har spelat lite kort, ätit soppa och haft småtråkigt. Efter detta har vi klassråd, svenska, engelska och sedan japanska.

Men tänkte köra en liten throwback till i december då jag höll min gymnasieutställning.
Bilderna nedanför är bilderna jag ställde ut. Det var en jätterolig upplevelse, då det var som att jobba på riktigt som en konstnär. Jag började fota redan i Augusti eller September, och det tog mycket tid att fixa lokal, anpassa korten till rätt format och såklart att redigera dem. Hade utställningen på frilagret i centrala Göteborg, och det kom rätt mycket folk. Hade vernissage bara en kväll och det var jättelyckat. Vi hade köpt julmust och popcorn till gästerna.
Hade också ett försäljningsbord, tror jag tjärande 600kr den kvällen. Väldigt bra!


Utställningen hette Ignite, och bilden ovanför är min plansch. Visade också upp bilden fast utan texten såklart.

I skolan hade vi presentationer ang våra gymnasiearbeten för ett tag sedan. Det var roligt att se vad alla andra gjort. Det var faktiskt ingen annan som arbetat med fotografier i photoshop så som jag har. Känns som min stil är lite unik.
Har ni frågor ang gymnasiearbeten så får ni gärna ställa dem i kommentarerna.

Ha det gött nu <3


Likes

Comments