Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Förmiddagen spenderades på stranden innan vi träffade Anna och Alexsandra som tog med oss till Lizard Month där vi hade en otrolig utsikt över hela Santa Barbara, bilderna talar för sig själv.
Imorgon blir det troligtvis tennis med de nämnda ovan, och på onsdag åker vi till LA för tredje gången, denna gång vankas de Six Flags äventyrspark. Taggade? Svar JA!!

Likes

Comments

Kanske det mest turistiga i San Francisco, det gjorde vi!

Likes

Comments

23/4
På bilderna ser ni Grand Canyon och Valley of fire. Grand canyon var riktigt mäktigt och coolt att se, men också väldigt turistigt och mycket folk.
Vi köpte oss en biljett där vi fick åka till 3 olika stopp, där två av dom var utsiktspunkter. På den första bilden ser man det första stoppet, där man gick ut på en glasbro som är 4000 fot över marken. Jag som har lite höjdskräck tyckte mest det var obehagligt än häftigt, så jag föredrar det sista stoppet där man fick klättra lite på stenar och kände sig nära marken hela tiden.

Valley of fire var mysigare, vi åkte runt i bilen och stannade på olika ställen och tog bilder, vi var där ca 30-40 minuter innan stängning så det var nästan inget folk.

24/4-25/4
Tillbaka till Los Angeles för en natt. Hyrde cyklar och gick på bio. När jag står och betalar bio biljetterna funderar jag över varför de är så dyra, ca 200kr per biljett. Visar sig att biosalongen också är en restaurang, så man kan sitta och titta på filmen samtidigt som man beställer in mat. Något vi borde ha i Varberg tycker jag ;)

Idag åker vi någorlunda tidigt mot San Fransisco som kommer bli vårt nordligaste stopp på vår Kalifornien resa, där spenderar vi några dagar innan vi åker neråt igen!

Byeeee

Likes

Comments

...har vi strosat längst venice beachwalk, shoppat nytt, kvällspromenad till Santa Monica Pier, Universal Studios, 5 timmars biltur till Vegas. Såhär långt är Kalifornien underbart👏

At the moment, sitter vi på vårt hostel i Las Vegas, blir tidig läggdags för imorgon är det en lång dag. Blir ca 6 timmar i bil för att ta oss till Valley of Fire och Grand Canyon.
Vegas för oss under 21 är kanske inte den roligaste platsen i Kalifornien, med alla casinon och klubbad. men ville ändå inte missa de. Efter Las Vegas lutar det mot att åka tillbaka till Los Angeles för en dag, sova där, och sedan åka hela vägen till San Fransisco, för att åka highway 1 ner igen.

Likes

Comments

11/4 anlände familjen till Kuba och gjorde oss sällskap den veckan som var kvar. Sjukt kul att träffa dom igen efter 3 månader, men nu var det dags att säga hejdå till familjen och Alexandra, för nu ska jag och André några veckor i Kalifornien.

Likes

Comments

7/4:
Dags att lämna Havana för två dagar bland natur, berg och dalar. En närmre tre timmars bilresa sydväst tog oss till Vinales. Här är det populärt för att se kaffeplantage, tobaksodlingar och grottor. Allt detta ska vi få upptäcka på en hästrygg, mysigt!
Vår oplanerade eftermiddag i Vinales blev till en restaurang-runda där vi testade olika drinkar och öl, innan det var dags för filmkväll.

8/4:
Sovmorgon!!! Sen frukost!!
Träffade på Therese i parken, som vi mött i Panama, costa rica, Nicaragua och Honduras tidigare, kul!
Kl 15:00 dags för dagens aktivitet, tur igenom dalen på hästrygg. Med hästarna Mojito, Chocolate och Coffencia som sällskap, såg/besökte vi otroligt vacker natur, tobaksodling, kaffeplantage och grottor. En väldigt mysig och trevlig eftermiddag.I Kuba är inte wi-fi så lättillgängligt som i de andra länderna vi hittills varit i. Wi-fi finns endast i parkerna, och funkar inte när det regnar. I parkerna finns det en eller flera snubbar som säljer kontantkort med en kod för att logga in på wi-fi:et, kortet kostar ca 10-30kr och för det får man en timmes ok wi-fi.

Jag har på dessa 4 dagar hittills använt ca 40 minuters wi-fi. 20 more to go!!

Likes

Comments

Glad att jag använder min kamera flitigt igen, mest legat i väskan och tagit onödigt stor plats. Mobilen tar jättebra bilder men det är otrolig skillnad på mobil och systemkamera

Likes

Comments

En sån där onödig taxitur på mindre än 5 minuter, men våra kroppar orkade inte gå ett steg mer och huvudet orkade inte läsa karta ...

Efter en lååång natt, utan en timmes sömn, landade vi i Kuba som tre zombies. Vi bor i ett superfint Casa, gångavstånd till La Habana Veijo (gamla Havana), men när men ger sig på kartläsning kan de hända att det blir att man går i cirklar... många smågator. Det bästa är att ta en omväg vid havet, så behöver man inte lägga onödiga pengar på en taxi, även fast de är supercoola gamla bilar från 50&60-talet.

Efter lunch blev det en daiquiri på baren La Floridita, Ernest Hemingways favoritbar. Väldigt fint ställe, och livebandet var riktigt bra. Det är ett turistigt ställe så det var trångt inne i lokalen vissa stunder. Till min besvikelse serverades inga mojitos...

Likes

Comments

3/4, dagen innan avfärd till Kuba. Hur ska den spenderas ? Vi måste checka ut från hostelet 11, packa väskorna. Lämna hostel Sayab som vart vårt hem för nästan 2 veckors tid, sorgligt. Troligtvis är vi i Playa del Carmen tills ikväll och åker sent till cancun och käkar middag. Vi tycker att vi ska ha avskedsmiddag för Mexico och då var valet självklart. HARD ROCK CAFÉ!! Lite lyx i vardagen och helt utanför vår backpackerbudget... får svida till i plånboken😉
Planet lämnar Cancuns flygplats kl 8 på morgonen och nu är vi redo för nya äventyr och nytt land!

Wi-fi kan var svårhittat i Kuba, så uppdatering på bloggen kommer nog bli knapp.

Hasta la vista Mexico

Likes

Comments