View tracker

Det börjar bli dags att äntligen få inreda vårat kontor(!!) Så mega jätte peppad på att vi äntligen ska ha någonstans att få jobba på riktgt jag och Josephine. Det kommer inte va något Fancy ASS Office direkt, men man kan göra det till ett riktigt härligt Office med väldigt lite medel. Börjat små kolla på vad vi ska pryda vår kreativa hörna med 😍

Det första är denna anslagstavlan. Vi fullkomligt älskar den och tanken är att vi varje dag Skriver ett peppigt inspo citat för att sprida så mycket pepp som möjligt.

Denna goding kommer fyllas med goda karameller. Inget Office utan praliner.

Ingen av er har nog missat att jag älskar saker Som glittrar/blänker eller allmänt får en på gott humör så dessa pennor kommer absolut finnas hos oss.

Här i ska små idéer som kan bli stora skrivas ner och läggas i. En tanke som skrevs för några dagar sen, kan en dag bli starten till något stort. Man ska aldrig tveka över overkliga eller små idéer. En dag kanske den räddar dig.
Det här ska bli så himla roligt! Förhoppningsvis är vi igång redan nästa vecka och I Cant wait!

Med vänlig hälsning,
Sjukt-peppad-tjej-87

Likes

Comments

Så enormt glad att det var min tur att ha sovmorgon imorse! Vi parkerade nämligen bilen på gatan 03:45 imorse efter en helkväll ute hos Josephine och Jocke. R hade tagit ut sin sovmorgon igår då han va ute med jobbet i fredags, woop! Idag är vi lite segare än segast alla 3 här hemma. Ingen av oss är särskilt vana att va vaken mitt i natten numera, om det inte är pga att F kräver det. Men det sker så extremt sällan tack och lov!

Jocke har vid ett tillfälle sagt att han är en mästerkock i köket så vi ville givetvis ha det bevisat med en smarrig middag.

Det är så roligt när vi lär känna andra familjer och vi inser återigen att vi är sämst på det här med att va i köket eller styra upp middagar. Mycket kan bero på att varken jag eller R gillar att stå i köket mer än nödvändigt men en stor anledning är nog för att vi fortfarande lever ett "studentliv" då vårt kök är typ 2kvm och arbetsytan typ obefintlig. Noll inspo i vårt kök helt enkelt.

Så när Jocke serverade detta fatet blev vi lite sådär..."shit va smart och snyggt". Vi snor det rakt av tror jag....när vi börjar laga mat på riktigt.

Vi har ju ganska nyligen lärt känna den här familjen då jag och Josephine jobbade tillsammans på glammom i höstas och nu jobbar tillsammans med det sär hysch-hysch projekten som vi snart ska sluta smyga med. Tycker det är så häftigt vad livet serverar än ibland. Och återigen det här med att vissa saker sker av en anledning och att det kanske hade sett helt annorlunda ut om livet inte tagit en annan vändning än väntat.
Jag tror inte jag och Josephine hittat varandra så snabbt som vi gjorde om inte hela den resan med glammom blev som den blev. Vi blev varandras stöttepelare när det blåste som mest och det föddes en enorm kämpar anda oss emellan utan att vi ens tänkte på det. Ännu mer plus blev det när våra dudes hittade varandra väldigt snabbt och vi kunde umgås med hela familjen samtidigt som vi kokade vidare på vår idé. Det är så viktigt att man omger sig med människor som inspirerar och motiverar om man vill utvecklas. Det behöver inte vara så att alla människor du umgås med får dig att hoppa på nya tåg och ständigt va på gång, utan jag menar mer att man ska omge sig med människor som är sådär, äkta. Att du kan prata öppet och ärligt om hur allt är både i det stora hela, men framförallt just för stunden utan att vara rädd för att bli dömd eller missförstådd. Det är absolut inget man gör på en dag och i vissa lägen kanske man inte ens vet om att man kanske lever i mindre sunda relationer men man kommer komma till en punkt då man inser att man antingen måste ändra något, eller att man hamnat rätt.

Jag har pratat väldigt mycket om just vänskapsrelationer i podden, där jag också trycker på vikten av att prata med varandra och ändra något som inte funkar istället för att bygga upp irritation/ missförstånd och massa skitsnack. Jag har brutit vänskapsband som varit destruktiva och folk har även brutit med mig, för tro mig jag är långt ifrån prefekt. Men jag har också hittat tillbaka och fått en ännu bättre relation med några av dom, men för att det ska ske måste man förlåta och gå vidare, vilket inte alltid är möjligt. Det går nog lite hand i hand med att lära känna sig själv. Är man vilsen är det inte alltid så lätt att veta vad som är bra eller dåligt för en.

Under middagen igår pratade vi så enormt mycket om just relationer och jag är så glad över de relationer jag har idag. Vi pratade framförallt om hur man hittar tillbaka till något som är förstörd och vi kom väl fram till att det gör man inte. Man bygger nytt. När all ilska, anklagande och stolthet lagt sig så gör man ett val. Gå vidare eller börja om. Man kan inte älta sig igenom livet, jag tror det förpestar ens personlighet i längden. Men du kan bygga upp något nytt och inse att livet är så mycket lättare om man bara slutar fokusera på fel saker och hittar nya vägar istället för att trampa på gammal stig.

C

Likes

Comments

Ni all kan nog relatera till detta.
Bakom varje bra bild du lyckas knäppa på ditt barn...

Så finns det ca 35 st av dessa...

Jag läste en gång att man inte skulle sortera bort de "fula" bilderna på sina barn och måste nog erkänna att jag blev lite tagen av det. Och kände mig jävligt träffad!Vi lever ju i en väldigt filtrerad värld där vi väljer att visa upp en liten del av det som är vår vardag. Att alla städar sitt instagramkonto är ingen hemlis direkt men hur mycket behöver vi egentligen filtrera?

Den här bilden är ett prakt exempel! Jag hade nämligen tänkt att inte lägga upp den just för att bakgrunden är lite rörig. Det är iofs motivet med, men hon är ju så söt! Så jag går emot strömmen lite och visar er den operfekta bilden på mitt perfekt barn i vår operfekta vardag.
Life as it is.
Vad tycker jag egentligen om hela den här "visa-upp-ditt-liv-till-alla-24/7" världen vi lever i?
Det får ni veta lite senare...

C

Likes

Comments

Jag hämtade F lite tidigare igår. Hon är ganska trött när jag hämtar henne runt 16, så har jag möjlighet vill jag gärna ha hem henne innan kl 15 så vi hinner leka lite innan hon är alldeles för trött. Vissa dagar vill hon bara sitta i min famn när vi kommer hem, vilket kan vara lite begränsande när jag egentligen borde laga mat och fixa massa andra grejer.

Jag har dock släppt lite på vad jag borde göra, och försöker istället lyssna på vad hon behöver just för stunden och just nu är vi nog inne i en "vara nära fas" då jag knappt kan sätta ner henne vissa dagar.


igår kom även min pappa över på blixt visit och behövde övernatta på soffan och eftersom vi bor väldigt trångt vaknade F till när pappa ringde på dörren. Vilket inte gör någonting alls då hon alltid är väldigt glad om hon vaknar på kvällen.

Vi brukar låta henne vara vaken tills dess att hon själv somnar i famnen, eller tills vi går och lägger oss. Igår va hon inte så sugen på att krypa ner i sängen tillsammans med mig. Jag hittade henne nerbäddad på morfars plats. SÅ gulligt. Jag har sagt det miljoner gånger och jag gör det igen. Hon är så enormt charmig min tjej och hon tycker verkligen om när vi har besök. Aldrig några sura miner eller "trots", hon verkar så himla nöjd! (peppar, peppar ta i trä)

Ikväll ska R på galejj med jobbet så jag och F blir ensamna hemma. Jag tänkte faktiskt passa på att inte sitta framför tvn när F har somnat. så lätt att man hamnar där, men jag ska bunkra upp med bra musik och njuta av ett glas vin tillsammans med lite penslar.

Happy Friday you guys.

C

Likes

Comments

Min första jobb vecka är nu avklarad! Känns lite lyxigt att ta helg redan nu faktiskt. Eller ta helg gör jag iofs inte, men jag jobbar bara 3 dagar i vekan hos Gott by Malin, de resterande två dagarna jobbar jag på med lite annat. Det är så roligt att många av er börjar fråga va det är vi pysslar med och vissa av er har gissat rätt, och vissa är helt ute och cyklar. Känns dock väldigt kul att några av er tror jag skriver en bok (!?) Att det faktiskt finns folk därute som tycker jag har så mycket vettigt att säga är ju guld. Ledsen att behöva göra er besvikna och säga att jag inte sitter och klurar på en bok...än. Det kanske kommer en dag det också vem vet.

Om det är något jag lärt mig de senaste 2 åren så är det att ingenting är omöjligt, och man ska aldrig säga aldrig. Om någon hade frågat mig för två år sedan vart jag ser mig själv om 2 år så hade jag aldrig trott att detta skulle vara svaret. Det har hänt så himla mycket på så kort tid att jag ibland blir lite förbannad på mig själv att jag inte stannar upp och bara njuter lite på vägen. Det är så viktigt att stanna upp och bara ta in allt som händer, det behöver inte vara av någon anledning utan bara för att man ska få lite perspektiv på det hela. Jag tycker också det är extremt viktigt att inte omge sig med negativa människor om man vill utvecklas. negativitet har en förmåga att bryta ner små drömmar väldigt snabbt. Oftast sker det utan att man faktiskt tänker på det, då det oftast kommer från din närmaste krets och därför inte ser det lian tydligt. Om man inte är riktigt nöjd med sin tillvaro så måste man försöka bryta mönstret någonstans. Jag är i ett stort behov av att hitta nya vägar och framförallt lite ny mark då jag lätt blir uttråkad om jag aldrig får utmana mig själv lite. Det här är något jag insett de senaste månaderna faktiskt. innan upplevde jag mig själv som feg, blyg, rädd och en riktig trygghetsnarkoman, men om jag sätter mig och försöker gå igenom livet så märker jag att det snarare är tvärtom. Jag vill hela tiden ha något som driver mig framåt, sen kan det va olika saker beroende på vad jag hittar på vägen, men jag går stenhårt på min magkänsla. Trivs jag inte med något, då försöker jag ändra det. Vill jag jobba med något annat så söker jag vidare och oftast hamnar jag någon helt annanstans än jag trodde från första början.

Det finns så många området i ens vardag som man faktiskt kan rucka lite på för att få en helt annan typ av vardag. Jag är tex extremt tacksam nu att jag kan lägga 2 dagar i veckan på något jag velat göra i flera år men aldrig riktigt haft tid eller ork för, men jag är väl medveten om att alla kanske inte har den möjligheten och därför kanske måste rodda om på ett annat vis. Jag och R har alltid varit väldigt måna om att vi ska ha ett liv där jobb och vardag går lite hand i hand. Vi vill ha så roligt som möjligt i en vardag som lätt kan bli grå och trist. R har varit den av oss som haft extremt mycket mer project i sitt liv och jag har alltid stått bakom honom och stöttat så gott jag kunnat och nu kände vi båda att det var min tur att få sväva iväg lite. Man måste våga ta klivet oavsett. Du kanske inte alls lyckas med det du alltid drömt om, och det är okej. Jag ligger hellre på soffan och gråter över att det inte gick för att jag försökt, än att jag har ångest över något jag aldrig vågade testa. Man behöver inte heller ha en stenhård plan, men du bör ha en vision och vetskapen om att allt kan ändras på vägen.

Det jag och Josephine har startat är inte alls det vi trodde vi skulle göra från början, men hela den grejen och växt och tagit annat form under tiden vi jobbat med det vilket har varit så enormt spännande. Vi kanske har 5 dåliga idéer, sen kommer en bra idé som får oss ett steg närmre mål. Vi har även valt att hålla väldigt många utanför våra idéer just av den anledningen att vi inte har en glasklar plan eller snabba svar. Vi har heller inte velat höra andras tankar och idéer just för att det är så lätt att någon säger en sak som får en att tappa gnistan lite. De ända som varit med på tåget från dag 1 är våra dudes. Men även där har vi fått sätta ner foten och skaka om dom ibland för att vi måste få göra det här på vårt sätt. Vi vill lära oss alla Dos´s and Dont´s för det är det som livet handlar om. Man måste få bygga hopp och riva ner allt för att hitta rätt teknik att ta sig över. Och det är helt okej att sätta sig och säga "det här va inte min grej" för att sedan gå vidare med något helt nytt.

Livet är fort kort för skriva i en redan skriven bok.

Skriv en ny istället.

C

Likes

Comments

View tracker

Jag började ju nytt jobb i måndags och nu har jag jobbat några dagar och kan säga att jag är helt slut! Det tar på krafterna att lära sig nya saker då jag aldrig någonsin jobbat med något liknande innan. Första dagen var jag helt manglad när jag kom hem och däckade som en klubbad säl redan 21:15. Jag hade glömt hur mycket nya intryck det är när man börjar på ett nytt jobb. När jag började på GlamMom i våras drömde jag om lagret varje natt i en veckas tid så jag blev inte så förvånad när jag drömde om tårtbottnar och fyllningar den första natten. Fick höra av min vän Lina, numera kollega, att även hon hade drömt om mig efter första dagen. Vi hade tydligen bakat tårtor och sedan gått till lunchrummet för att klippa hår? Man ska utnyttja sina anställdas kompetens till fullo. Men vi kom överens om att vi kanske skulle hålla oss till bakning trots allt? Om inte annat så av hygieniska skäl...

Det är alltså sånna går godsaker som jag kommer pyssla med framöver. Väldigt roligt att testa något helt nytt och hela teamet jag jobbar med är så goa. Älskar tjejer som är företagare och har hjärta! Våra godsaker säljs på diverse ställen i Stockholm och dom har nyligen öppnar ett fik som ni kan kika på här.

Jag vet att F är en riktigt livsnjutare precis som sin mor, men vi har ju lite av en diskussion här hemma angående sockerintaget. Hur mycket är egentligen okej för en 1.5 åring? Jag älskar att fika, och jag kommer fika massvis tillsammans med F så jag tog med mig ett litet smakprov hem för att se om damen godkände den här typen av lyx?

Det gjorde hon kan jag meddela. och detta känns lite mer okej att peta i en liten kropp än 2 st chocklad bollar. Dessutom är dessa godsaker extremt mättande så man kan gott och väl dela på en bit.

Kommer nog bli en hel del provsmakningar för den den här damen framöver, och även för R.

Till hans stora glädje.

C

Likes

Comments

Jag var ju som ni säkert sett, hos la familia i helgen. Tycker det är såååå härligt att åka hem och bli lite bortskämt några dagar både med barnpassning men även med lagad mat och gott sällskap.

Benny hade varit uppe på vinden och letat fram vårat gamla Duplo vilket var en stor hit hos F. Vet inte vad som var roligast, leka med duplo eller leka-i-en-låda med duplo. Hur som så märker man enorm skillnad i Fs beteende den senaste veckan. Hon har gått från att inte lekt särskilt mycket till att leka jätte mycket, och länge. Hon kunde gå och plocka själv hur länge som helst och det är så mysigt! Tror nog hon är lite lik sin mor ändå. Jag var en riktigt fena på att leka som kiddo. Mitt barbiehus var allt jag behövde, så man hittade mig alltid på rummet, fullt inne i en dramastory med mina barbies. 90-talets Glamour på tv4 släng dig i väggen!

F fick en docksäng av mamma och Benny i julklapp som vi lät stå kvar under vår julturné. Vi tyckte dock den behövde lite gulliga sängkläder, så jag och mamsen gick igenom hennes enorma tygförråd och hitta denna skönhet. Tygen är från min mormor Elly så det blir ju lite extra mysigt. Tur F har en sån flitig mormor som kan sy så mycket grejer.

Nu är docksängen med oss här hemma i Sthlm. Den passade precis in i våra 45 kvm och F säger godnatt till sina mjukisdjur och lägger dom i docksängen innan hon själv kryper till kojjs i sin egen. Hon försöker varje kväll få plats i docksängen, men jag tror hon börjar inse att det blir lite väl tajt.

Helgen var så mysig. Vi hann umgås med hela familjen utan att det blev stressigt och jag fick även min favvorätt hos mamma nämligen ost och skinkpaj. Jag brukar vilja ha korvstroganoff men då Benny inte tycker det är så fancy att äta en lördagkväll så får jag ändra menyn lite. Vi firade även att både jag och mamma skulle börja jobba på måndagen. Och sörjde även lite då det kommer leda till att vi inte kan ses lika ofta som tidigare., men känner jag mig själv rätt (och min mor) så kommer vi ses inom 2 veckor. Vi har lite svårt att vara ifrån varandra för länge.... #mammagris.

C

Likes

Comments

Nu är det dags att sätta sig ner och berätta vad som hänt den senaste tiden. Som de trogna lyssnarna ni är så har det kommit många frågor kring podden, vad händer? När kommer ett nytt avsnitt? Frågor som för många kan verka som självklara med som för mig varit enormt svåra att svara på för jag viste inte själv. Jag har heller inte velat prata om podden då Madde befann sig i ett läge som inte kunde pratas om. Men hon har nu gått ut med sin lilla bebis som växer i hennes mage, och där också förklarat hur hon känner och tänker. För er som inte redan läst hennes story, kan ni läsa den här!

Jag behöver inte återberätta ur hennes inlägg utan jag börjar där det slutar helt enkelt. Podden har lagts ner och det kommer inte komma några nya avsnitt framöver. Det har verkligen inte varit ett lättbeslut och ingenting jag egentligen ville alls faktiskt. Men när den ena inte mår bra av det, så finns det inget kvar heller. Att podda med någon som mår skit och som tycker att det blir mer än börda än en kul grej är för mig inget alternativ. Självklart förstår jag Madde i hennes beslut och jag tycker hon gör helt rätt. Men jag ska inte sticka under stolen med att jag både varit arg, frustrerad och besviken över hela den här grejen. Vi slog lyssnar rekord gånger 3 i början på december, och framtiden såg väldigt spännande och ljus ut för podden. Så att Madde ville ta en paus kom så sjukt olägligt. Men som vi både sa, en paus kommer aldrig lägligt och det är hälsan först som gäller och så är det forfarande. Podden ska inte vara något som framkallar ångest, den var skapt för att förhindra ångest.

​Det finns egentligen inte så mycket mer att säga, så jag vill bara säga TACK! Stort enormt tack till alla er som lyssnar, som har mailat och har peppat oss under den här tiden. Jag är så enormt tacksam för allt, och så fort den här känslan av förlust har lagt sig så kommer jag även känna att vi slutade på topp. Men just nu känns det bara som att någon ryckte undan ännu en matta för mig. Jag avslutade 2016 med skumpa för de två finaste delarna det året gav mig. Men jag hade ingen aning om att jag skulle starta 2017 med att förlora både jobbet och podden. Och det är något jag inte riktigt hunnit smälta än, men på ett sätt känns det ändå väldigt skönt att jag förlorade så snabbt in i det nya året, det måste ju betyda att resten av året kommer leverera under.

Vi stänger nu detta kapitlet och vänder blad,

Tack för att vi har fått vara en del av era måndagar.

C


Likes

Comments

Birgitta tog med mig till en sån sjukt härlig butik igår. Retroverket uppe på öster i Nyköping. Jag älskar ju att fynda gamla grejer, vilken även hon gjorde så vi tog oss ett varv därinne.

Det var ingen vanlig second hand butik där allt bara är in travat i organiserat kaos utan den här butiken var lite uppbyggd som ett hem. Så himla läckert och det var en fröjd att gå och strosa där inne bland gamla pryttlar.

Älskar att dom kört på lite udda sätt att sälja grejer på. Det blev mer som ett litet museum där man faktiskt fick peta på prylarna. Sen var det en helt del grejer man faktiskt kände igen från förr, allt från porslin, till kryddburkar gav såna där "mormor flash-backs". Jag knep snabbt som attans åt mig en av prylarna på den här bilden. Kan ni gissa vilken? Jag och R pratade om det för ett tag sen att man kanske skulle försöka fynda en sån här pryl då det tydligen ska vara lite skillnad på en manuell kontra elektronisk rent smakmässigt.....TADA! En gammal kaffekvarn! Jag knep den sista i butiken och ser väldigt mycket fram emot handmalet kaffe på helgerna framöver.

Fint ska det va.

C

Likes

Comments

Eftersom mina päron är skilda sen många herrans år tillbaka har jag två familjer att besöka när jag åker hem vilket ibland kan bli lite meckigt att hinna med då det inte alltid klaffar för alla inblandade, men denna helgen blev riktigt bra! Efter att vi varit oss Mary i Södertälje i fredags så åkte jag och F vidare till min far. Hans fru var på galejj så det var bara pappa, jag , moster Olivia och F. Det händer typ aldrig att jag och pappa umgås bara vi så det är väldigt mysigt när det väl sker, vi har ju faktiskt rätt kul ihop gamle pappsen och jag.

Olivia var med och käkade till Fs stora glädje. Hon har blivit lite av Fs favorit hemma hos pappa, vilket jag tror att Olivia tycker är lite mysigt. men kanske inte 7 på morgonen, då F gärna vill få upp henne ur sängen.

Men hon är den perfekta lektanten när hon känner för det och om F fick bestämma skulle nog inte Olivia få lämna hennes sida alls under vår vistelse. Men en 18 åring kanske inte tycker det är as kul att chilla hemma en fredagkväll med salta pinnar, så hon smet iväg efter middan för att hänga med lite mer jämnåriga kids.

Jag hade även varit sugen på pizza konstant i typ två veckor så när pappa fråga om vi kunde käka hämtmat var jag jäkligt snabb att säga pizza! ( som jag redan ätit 2 grr förra veckan, oups!) Men till mitt försvar är Nyköpings/Oxelösunds pizzor så sjukt mycket godare (och billigare) än i Sthlm.Jag säger bara en sak. MUMS.

Vi käkade tills vi gick av typ sen njöt vi av ett glas vin framför Daniel Tiger. F hade nämligen somnat i bilen på väg hem från Södertälje så hon hade inga planer på att krypa till kojs innan mamman den kvällen. Det gjorde verkligen ingenting då hon var super härlig och på glatt humör ända tills hon somnade sittandes i min famn.

More days like these please! Det här med strikta sovrutiner kan vi ta en annan vecka.

C

Likes

Comments