Vi startar veckan med ett hängigt barn som ej ska gå till föris. Detta vabbande... Nu har vi ett väldigt friskt barn överlag så jag kan verkligen inte sucka över det, men jag vill bara ge mig själv en stor smäll på käften för alla gånger jag suckat åt mammor som varit så oroliga när deras barn blir sjuka. NU förstår jag er. Jag märker att jag bli väldigt stressad när F kommer lite ur fas. Jag vet inte hur jag ska hantera situationen när hon blir sjukt just för att jag inte kan prata med henne. Hon kan inte tala om för mig varför hon mår dåligt och jag inleder någon hetsig "gissa hälsostatus" kampanj som inte ger mig någon som helst klarhet alls!

Så till alla er mammor därute som någonsin hört mig säga "men äsch det är väl inte så farligt, hon är bara lite snuvig", till er vill jag säga sorry! Sorry för att jag var en sån där jobbig jävel som inte fatta ett skit. För om det är något jag lärt mig bara på den senaste månaden är det att man som förälder genast blir orolig så fort man hör barnet hosta. TÄNK om det är krupp, tänk om det är influensa, eller som nu, tänk om det är Magsjuka!?

När jag hämtade F idag på föris berättade dom att hon varit väldigt hängig, och vill helst bara sitta i famnen, orkar inte riktigt leka, så jag skulle känna efter och se om hon orkar med föris imorgon. Jag får PANIK över sånt här! Hur ska jag veta vad som försegår i hennes kropp när vi inte kan kommunicera med varandra!? Hon kan inte tala om för mig att hon har ont i halsen, eller att hon bara är väldigt trött! När vi väl kom hem så somnade hon inom 5 minuter så jag ringde upp förskolan för att se om hon inte sovit något eftersom hon nu var så trött. Men nejdå, hon hade sovit bra och ätit bra men jag skulle vara medveten om att det går magsjuka på förskolan just nu. OKEJ!? Eh, vad menar dom nu? Betyder det att det kanske är det hon har, eller betyder det att jag ska vara hemma med henne helt och hållet tills den värsta tiden är över? Tro mig, jag vann ingenting på det samtalet förutom ännu mer oro kring Filippas hälsa.


Eftersom hon varit lite hängig nu i cirka en vecka så kom vi fram till att hon skulle va hemma och vila upp sig en dag eller två och det känns som ett klokt beslut. Helgen som var var inte direkt lugn och stillsam då vi var hos min familj över helgen och då brukar det vara rätt mycket bus och lek för den här lilla donnan.

​Hon var ändå ganska så pigg över helgen, men alla vi stötte på hade någon form av förkylning så det kändes ganska självklart att hon skulle bli lite krasslig igen. Hoppas verkligen att det bara är en förkylning som spökar runt i hennes kropp och inget annat.  Nu förstår jag dig Emma. Din konstanta oro över magsjuka som jag tyckte va "trams". Jisses vad man känner sig maktlös som förälder när barnet mår dåligt. 

Förlåt för det. Nu har jag lärt mig en läxa. 


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag känner mig helt manglad i huvet idag. SÅ trött, SÅ trög och bara allmänt....seg? Morgonen startade med en ordentlig försovning. Vaknade upp 8:10 och blev lite förskräckt när jag inte såg en liten Filippa bredvid mig? Och inte på golvet heller? Kastar mig upp och ut ur sovrummet och där sitter hon, helt lugnt och fint uppe i soffan med sin kanin och pekar på Tv:n. Det var tydligen dags att titta på Nicke Nyfiken. Hur hon kom ner från sängen och upp i soffan vet jag inte. Eller jo soffan är inga problem att klättra i och ur, men sängen!? Vi har en sån där hög kontinental säng så det är inte ångor man glider ur lite diskret. Trodde jag. Från och med nu får jag nog ta till vana att faktiskt gå upp när hon vaknar.

Eftersom jag hade försovit mig big time så var det bara att kasta oss i kläderna och knata över till föris. F fick sig en sånär härlig lyxfrukost on-the-go perfect-parent som jag är. En annan hann varken äta, sminka sig eller fixa frillan....Idag är det trött-looken som gäller.

På vägen stannar vi alltid till vid detta haaaav av löv! Som F fint ger till någon av fröknarna när vi kommer fram. Rätt gulligt faktiskt. Hon har blivit så himla stor på bara några dagar. Man märker att det händer något nytt varje dag och hon kan ibland faktiskt svara JA på riktigt när man frågar henne något. i allafall 2 gånger av 10. Men det här med att säga "mamma" verkar inte va nån stress med. Varje gång jag frågar om hon kan säga "mamma" tittar hon på mig en stund och sen säger hon "pappa".


Fick dessa bilder skickade till mig en dag förra veckan när jag satt på jobbet. Då hade R hämtat henne lite tidigare och passat på att stanna till i parken för att gunga och sparka lite boll.

Finaste tjejen på Kungsholmen alla dagar om året.

Likes

Comments

Jag har i flera dagar nu försökt hitta ett bra sätt att tacka alla er som hört av sig till oss efter att ni såg oss på Nyhetsmorgon. Ärligt talat har jag nog inte riktigt greppat själv hur många av er som faktiskt såg oss. Det har kommit så mycket mail, så många kommentarer och så många historier att jag nästan går av inombords. Jag har gråtit som aldrig förr, inte för att jag är ledsen utan för att jag är så himla tagen av er alla som vågat maila, att ni vågat berätta er historia och att ni tycker att vi, jag och Madde, har tagit bort en stor del av er rädsla. För att vi satt där i TV-soffan och delade med oss av våra upplevelser. Jag vet inte hur jag ska kunna tacka er alla för alla fina ord och alla tårar av lättnad som fallit över det faktum att vi lyckades. Vi lyckades på 6 minuter i TV få fram vad vi ville, att berätta om vårt mörkaste mörka, för att åtminstone få en förälder där hemma i soffan att känna sig lite mindre galen och mer förstådd. För jag är inte ensam, du är inte ensam och du är inte galen för att du känner som du gör. Du är rädd. Och rädsla äter upp en inifrån om man inte vågar ta tag i den och skaka om den till något annat. För vissa kanske det kan kännas fånigt att det vi säger kan göra skillnad men jag minns så väl den dagen min mamma berättade för mig om en annan kvinna som gömde alla knivar när hon fick sitt barn. Att jag inte var ensam om rädslan över att vara orsaken till att mitt barn blev skadad. Jag grät av sorg för att det var fler därute som tänkte som jag, och jag grät av sån extrem lättnad över att jag inte var ensam. Att det faktiskt inte bara var i mitt huvud alla dessa vidriga tankar tog plats. Den dagen kommer för mig alltid vara en av de viktigaste dagarna i mitt liv. För det var den dagen min mamma berättade en historia för mig som fick mig att se ljus i något som bara kan beskrivas som totalt mörker. Och där och då bestämde jag mig för att jag ska prata mer om det när jag är stark nog att göra det. För varje människa som är där jag va för ett år sen. 

Jag klev in i studion livrädd över att folk skulle misstolka mig. Jag klev in i taxin med en känsla av lugn över att vi gjorde det, och jag vaknade upp till ett hav av mail där folk tackade från djupet av sina hjärtan för att vi talade om det som dem inte vågade tala om själva.

Tack <3

C

Likes

Comments

Det slog mig idag när jag hade en telefon intervju med tv4 inför morgondagens sändning att jag förlorade nånting väldigt fint mitt i all den där kaosen som jag hamnade i. Den här underbara fluffiga bebisbubblan som alla pratar om var något jag aldrig fick uppleva vilket jag idag kan tycka är synd, för den tiden kommer jag aldrig få tillbaka med F. Vi kan bara bygga på det som kommer och verkligen försöka njuta av varenda minut som kommer framöver. Jag hade längtat efter barn i flera år så jag var så redo för hela den där grejen med att vara vaken på nätterna, aldrig få tillräckligt med sömn, stanna hemma och byta blöjor istället för att va ute och slira. Jag ville inget hellre och jag längtade verkligen ihjäl mig efter den dagen då jag skulle bli mamma.

Min största rädsla var egentligen inte första tiden med bebis utan min största rädsla var hur jag skulle reagera när jag fick ett positivt gravtest. Jag har en förmåga av att inte riktigt kunna hantera för mycket glädje på en och samma gång, det slår liksom bakut på något vis och jag blir genast livrädd för att någonting ska gå fel. Jag minns att jag veckan innan vi plussade, försökte förbereda mig själv på att nu kanske det är på riktigt, det är lugnt allt kommer gå fint, men hade ändå känslan av att ja jag kommer säkert bli livrädd. Men det blev jag inte. Jag blev inte ens nervös för det kändes så självklart och jag var så redo för det här. Resten av graviditeten var också lugn. Jag var inte så orolig helt enkelt, klart det kommer gå bra.


När dagen väl kom då Filippa föddes gick allting också väldigt fint och jag var lugn, vist jag var lite blödig men det får man ju höra hela tiden att det är normalt att gråta för ingenting de första dagarna. Och det var det. Jag gjorde ingen större grej av det. Men så kom dagen då Filippa var 6 dagar gammal. Jag hade en sån där känsla i magen att "det är lite för bra, jag är lite för lycklig just nu". Sen small det. Jag var inte alls beredd på vad som kom farandes genom mitt huvud. Tankar som skrämde, tankar som rev upp mitt hjärta på ett helt annat plan än jag någonsin varit med om. Jag fick total panik över alla vidriga tankar och kände direkt att jag inte var värd henne, hur kan jag som mamma tänka såna här obehagliga tankar. Tankar som "tänk om jag dränker henne" eller "tänk om jag vaknar upp en natt och får för mig att döda henne". Att jag ens skriver dom är tankarna idag är någon jag ALDRIG hade vågat göra för ett år sedan. Jag var så rädd, jag skämdes så mycket och jag var inte värd att vara mamma. För mammor tänker inte såhär, Det finns inte en mamma på jorden som får såna vidriga tankar en vecka efter förlossningen. Här hade jag fel! Det jag upplevde har jag fått veta är helt normalt, och det drabbar faktiskt väldigt många nyblivna föräldrar, problemet är bara att ingen vågar prata om det just för att det är ett så obehagligt och obekvämt ämne. Men om jag hade vetat detta när jag satt inne i ett vadderat rum på psykakuten i Stockholm för att jag inte ville leva längre. Då hade min höst 2015 sett mycket annorlunda ut. För hade jag fått veta innan jag fick barn, att sånt här händer, att det faktiskt finns kvinnor och män därute som upplevt samma som jag och att det är normalt, att jag inte var galen utan bara väldigt rädd. Då hade det sparat mig månader av rädsla för att vara ensam med mitt barn. Det hade gett mig en glimt av den där fluffiga bebisbubblan som alla talar om men jag aldrig fick uppleva. Det hade gett mig Hopp om något jag trodde var förstört.

Och det är därför jag och Madde sitter i TV4 soffan imorgon. För att lyfta ämnet, för att nå ut. För att kanske få någon nybliven förälder där hemma i soffan att känna sig mindre galen och mer förstådd. Och även för att få folk att våga prata, att våga berätta om sina mörkaste rädslor för att kunna få hjälp att komma vidare och få njuta av den där fluffiga bebisbubblan som varje mamma förtjänar att få uppleva.Det tog mig nästan ett år att känna mig stabil. Men det tog mig bara en minut för att inse att hon är det absolut vackraste och mest dyrbara på denna jord. Och det gjorde mig livrädd. Jag fick ingen fluffig start på vår relation, men det gör inget för vi överlevde och jag skulle göra det om och om igen. För dig.

C

Likes

Comments

Heeeeeej vänner.

Nu börjar vi äntligen komma på banan igen efter en hel vecka av kaos. Det började med att F fick hög feber som inte riktigt ville gå ner, men när väl den va under kontroll så blev hon såååå förkyld och det slutade med att jag fick vabba hela föra veckan, vilket säkert låter as nice men det kan jag säga att det var det inte. Eller jo till en början va det väldigt mysigt. Vi kollade på film, läste sagor och bara myste plus att F sov väldigt mycket på dagarna så jag kunde faktiskt jobba lite när hon vilade. Det är en sak jag verkligen tycker är lyx med det här jobbet jag har nu. Att jag faktiskt kan beta av vissa grejer på hemmaplan. Vardagslyx ala jobblyx helt enkelt.

Vi lanserade vår nya Rosa Grace förra veckan så mina arbetsuppgifter var lite extra roliga när man får vara lite kreativ och klippa och klistra lite i photoshop bara för att det är kul! Vad härligt tänkte jag, så här kommer alltså mina vabbdagar att se ut! Men nooo noo nooo. jag sköt mig själv i foten för dagen efter dessa tjusiga bilder knäpptes så blev F, ursäkta min svenska här men hon blev ett monster. Jag har aldrig sett mitt barn så arg, så ledsen, så svårflörtad som hon va resten av veckan. Ingenting var bra. Hon vaknade på natten och bara skrek, vilken hon aldrig gjort innan. Vi har blivit så bortskämda med bra nätter och allmänt "smidig bebis". Så alla ni päron därute som har det lite mer tufft, Hatten av till er! Jag var helt förstörd efter två nätter och det hela slutade med att jag vaknade upp på fredag morgon med en migrän utan dess like, jag kunde inte se ordentligt, jag kunde inte lyfta mina armar och jag kunde inte gå raklång. Här gick jag av. Jag kunde inte ta hand om mitt barn som bara skrek och ville upp i soffan, ner från soffan, upp i famnen, ner från famnen. Det slutade med att jag bröt ihop och låg på hallgolvet och grät av smärta och frustration för att jag inte kunde ta hand om henne. Det var även första gånger jag faktiskt ringde hem R för att jag fysiskt inte kunde ta hand om vår dotter.


När han sen kommer hem med blommor och kanelbullar så får jag en sån där härlig varm känsla i att, shit vilket bra team vi är när det väl kommer till kritan. Vi kanske inte delar allt 50/50 när det kommer till barn eller ekonomi, men när den ena faller sönder, då är den andra där snabbt som attan för att plocka ihop småbitarna igen.

Tack för det Robert.

Helgen spenderades faktiskt i lugn och ro, utan instagram, utan Facebook. Jag kände bara att vi måste försöka laga oss själva lite efter denna veckan och det funkade faktiskt väldigt bra. Vi va inga pigga päron direkt men vi fick härligt sällskap i soffan av Hanna och Jens och nu är vi äntligen tillbaka på banan. Vi är pigga glada och reda för förskolan, jobb och Tv4 soffan på onsdag. Jag är inte ens nervös, (!?). Kanske kan bero på att jag bröt ihop minst 3 gånger förra veckan över det faktiskt att jag blir ett nervrak när jag utmanar mig själv lite extra så jag tror att all oro för resten av året tog slut där nånstans mellan onsdag och söndag.

Men fråga mig igen imorn kväll om jag är lika kaxig då. Troligtvis inte.

mvh,

nerverna-utanför-kroppen-typ-jämt.

C


Likes

Comments

Det är sällan jag lyckas ta riktigt snajdiga outfit bilder nuför tiden. Delvis för att A, jag har ingen bra kamera, B jag är inte tillräckligt kaxig för att be någon random dude på gatan att knäppa några (låt oss säga 100) bilder på mina kläder. huur pinsamt? Därför tog jag tillfället i akt när min kära podd-kollega Madde skulle knäppa några egna dagens. Vi hade en magisk söndag. Vi käkade frulle på söder, vi spånade på idéer, vi planerade dem kommande projekten (ni anar inte vad som väntar) taggad delux! Sen slank vi förbi Josefine och Vanjas nya office för att säga hej och givetvis fynda lite fashion prylar. Till min stora besvikelse var Vanjas snygga fusk Leopäls inte ett alternativ idag heller. trots att jag bönade och bad om den i fredags. Okej Vanja...för den här gången. MEN jag såg något skymta uppe på en hylla som jag bara var tvungen att ha. Jag har sett den i någon av Vanjas "hemma hos" videos så jag slank snabbt förbi alla brudar och haffade den snabbt som attan! Denna fantastiska GULD palm, Muuuums

älskar den redan. Jag ska pimpa den med alla mina smycken.

Jag fyndade även lite andra guld prylar och en och annan grej till Filippa. Men de kommer upp senare, nu ska jag redigera podden så den kommer upp till er lagom tills det är dags att åka till jobbet.

men först...låt oss ta en selfie.

tror nästan jag får tvinga med madde att ta dagens på mig lite oftare.

​hatt: Ginatricot

Poncho: HM

Byxor: Zara

Shoes: BikBok

Väska: Second hand Balenciaga

Likes

Comments

Vad var det då för spännande jag hittade på förra helgen när Filippa var hos mormor och Benny? Jo denna mamman fick ett helt dygn för sig själv ute på ön med ett härligt gäng tjejer. Den stora surprisen var såklart den välplanerade babyshowern för en av tjejerna. Det visade sig även att det är fler som har små bebisar i sina magar. SÅ häftigt att se ens vänner få barn. Går knappt att greppa faktiskt.

Som den är tjejen, Malin, som väntar sitt första barn i november. Där i ligger ytterligare en liten tjej och väntar på att komma ut och joina oss alla. Vi har redan nu bestämt att jag och F ska ta oss ner till Halmstad i början på nästa år och hänga tillsammans en vecka. Malin, Jag och våra döttrar. Återigen, så svårt att greppa, och så härligt.

Det här var faktiskt första gången jag fick vara med och planera en babyshower och vi satte ribban rätt högt för de kommande bebisarna. Det mysigaste med Malin är att hon är inte så mycket för det här med nya dyra prylar, hon uppskattar mer någon som kommer från hjärtat. Därför var det extra roligt att ge henne en uppsättning kläder, och annat fint som min mamma faktiskt sytt själv. Ser ni skymten av ett par virkade converse på bilden? Det ha min mamma knåpat ihop.

Vi spenderade resten av dygnet med att äta god mat. Sådär på riktigt god mat! Fördel när man har en mat kreatör i gänget och andra allmänt begåvade köksvänner som kokar ihop galet bra mat. Jag tog det enda kortet jag kände jag kunde stå för att det var frukosten. Den är liksom svår att misslyckas med.

Sen hade vi faktiskt väldigt trevlig vilket resulterade i att jag inte fotade mycket alls. Känns som att hela den helgen va magisk! Vi hade fantastisk tur med vädret också. Eftersom stugan ligger ute på en ö i skärgården blir det ganska ruggigt där ute framåt hösten, men denna helgen hade vi sol hela tiden! Så himla skönt!


Dagen efter kom mormor och Benny ut med en super glad Filippa som hade haft super kul med mormor och nonusmorfar. Benny skjutsade in alla till land utom Malin som valde att stanna kvar ute på ön med oss några timmar till. När jag körde in henne till stan senare så insåg vi att nästa gång vi ses så kommer hon troligtvis ha fått sin bebis.

Alltså den här tjejen! Hon är så sjukt glad hela tiden. Här kom Benny upp från källaren, vilket tydligen var super roligt! Kodak moment på den.

Mammas fina tjej

Likes

Comments

På plats i Oxelösund och väntar i skrivande stund på att min mor ska servera mig en kopp te (yeeeess jag blir ompysslad). Denna helgen ska nämligen jag lämna över Filippa för första gången sen hon föddes. Är jag nervös? Har jag ångest över det? NEJ. kan ärligt säga NEJ NEJ NEJ. Jag tycker det ska bli såååå skönt att få umgås med mitt lilla tjejgäng helt utan att behöva avbryta för att byta blöja, leka eller natta. Filippa ska nämligen spendera hela helgen med sin mormor och Benny. Kommer gå galant och jag lovar er att min mamma kommer vara heeelt slut på söndag. Men jag kommer vara sååå utvilad. Blir nästan som lite semester. Men det är ju lite "hysh-hysh" det här med att ärligt säga att man inte kommer sakna sina barn. Ungefär som att man inte förtjänar att ha dom. Själv kan jag känna att det är en sån enormt befriande känsla att faktiskt känna så. Att jag inte kommer sakna henne. Just för att jag VET att hon har det kalas hos den hon är hos. Och jag behöver ibland bara få vara lite barnfri. Det kan räcka med ett dygn sen är jag nöjd. Och som jag sagt tidigare, tycker det är skit tråkigt att hänga med mig dag ut och dag in. Så jajamen, jag tänker njuta till fullo denna helgen.

Vi har köpt massa mat, massa fika, en bra mängt Vin och diverse rus drycker och vi har samlat ihop ett fint gäng brudar som bara lyckas ses några gånger per år så det här kommer bli magiskt! Vi kommer även att befinna oss ute på en ö utan wifi, vilket betyder att vi kommer troligtvis umgås mer än vad vi brukar göra.

Let this week-end begin,

XoXo

C

PS-inlägget är ej sponsrat av Bagasi. Vi bara råkar älska deras väskor <3

Likes

Comments

Nu är det höst! Bort med solblekt-typinte-orange-fast-orange utväxt! Lite mörkare och lite ljusare. Allt i ett komplett- en caroline
✋🏼😎

Det här med utväxt är något jag älskar! Varje gång jag ljusar upp hela håret så ångrar jag mig och vill bara snabbspola 2 månader så jag ser lite ball ut igen. Så denna gång la jag på si-så-där en 3 månaders utväxt direkt! Klappat och klart !
Höstfrilla ✔️


Xoxo
C

Likes

Comments

Under vissa perioder i livet så är jag sååå överkänslig. Det kan handla om simpla grejer, som att någon berättar något härligt och jag börjar gråta av lycka för den personen, eller jag ser en rörande film som gör att jag gråtet mig igenom heeeela filmen. jag grinar när det är sorgligt, när det är glatt, eller när dom bara lyckats fånga en känsla i rörlig bild. Jag är helt enkelt så enormt lätt påverkad. Samma sak med rädslor. Under dessa perioder KAN JAG INTE se crime serier, jag KAN INTE läsa nyheterna just för att jag tar så illa vid mig att jag inte kan återhämta mig på flera timmar. Det går helt enkelt inte. Och givetvis som ett brev på posten så kommer dessa katastrof tankar tillbaka lite för fort. Jag kan känna på mig redan på morgonen om det kommer bli en "utmaning" att ta sig igenom dagen och just nu är jag inne i en sån period. Jag får PANIK för så lite. I fredags skulle jag och F åka ner till min mamma och överraska hennes man som fyllde år. När vi kommer ut på E4an så tittar jag i backspegeln (jag har en sån där fiffig spegel som gör att jag kan se F när hon sitter i sin bilstol) Det jag ser får mig att stelna till. F har lutat sig framåt med huvet och stirrar med en tom och livlös blick ut i ingenting. Här börjar jag kallsvettas och toppar skräckslaget "Filippa!", jag får ingen respons. inte ens ett ryck.... Jag skriker ännu högre men hon ger mig ingen respons alls. Jag befinner mig just då i mitt-filen med en lastbild på vardera sida av bilen så jag kan inte tvärnita eller köra in mot vägkanten. Här får jag panik. Jag skriker det högsta jag kan och vänder mig om för att slå (ja slå) till mitt barn på armen för ett sista försök att få respons.. Och där rycker hon till och sätter sig tillrätta. som om ingenting hade hänt. Hon hade somnat med ögonen öppna. Det ABSOLUT VIDRIGASTE jag varit med om någonsin. Gör aldrig så igen snälla.. Jag gick på riktigt av, flera gånger om.

Enormt lättad över att hon faktiskt lever börjar jag störtböla i bilen samtidigt som jag ska försöka fokusera på trafiken...Det gick bra, jag lugnade ner mig relativt snabbt igen men tanken av att hon inte skulle finnas mer äter upp mig än idag. Jag kan börja böla bara av tanken. Dessa tankar om triggar igång paniken...jag kräks av dom. Bil resan hem va inte bättre. Filippa har de senaste dagarna hostat väldigt mycket på kvällarna och även kräkts upp massor av slem. Vilken gett mig en halv hjärtinfarkt de senaste nätterna för jag är så rädd att hon ska dö, i min närvaro, att jag inte kan rädda henne. Den tanken är så hemskt. Så vad händer på vägen hem? jag tajmar såklart resan med hennes sömn så att hon ska sova hela resan vilket gick galant, tills hon vaknar upp hostar extremt mycket och vad jag kan se i backspegeln så KASKAD kräks hon slem. Återigen jag är i trafiken, vad fan ska jag göra, Jag tänker inte vara orsaken att hon kommer till skada genom att agera vårdslöst i trafiken. Jag tänker heller inte vara orsaken som gör att hon kvävs på grund av att jag inte vågade stanna på motorvägen. Återigen får jag panik och börjar gråta. Jag ser att hon mår bra, hon kräks och sen somnar om. Men jag fick stanna på vägen för att se att allt var okej. vilket det var. Vilket även min mamma försökte säga till en lagom panik slagen Carrro i telefonen.

Jag känner bara ibland att nä...Jag orkar inte med dessa panik attacker, även om jag idag kan kontrollera dom väldigt snabbt. Det fanns en tid då jag blev helt handlingsförlamad men idag kan jag sansa mig och göra det jag måste göra. Men efteråt så är jag så förstörd, och jag blir så trött på att jag inte kan agera mer lugnt. Robert är den cool lugna föräldern som alltid har is i magen om det händer nånting med F. Han har till och med sagt att han inte vill säga vissa saker i min närvaro för att han vet att jag får panik. Jag vet inte om det är någonting speciellt för just mammor då jag pratar med flera av mina vänner som reagerar likadant som jag när Alarm lampan går igång., nu menar jag inte att Robert inte blir orolig för det blir han verkligen, men han har en förmåga av att agera lugnt. Vilket är en jäkligt bra kombo då jag gör allt annat än det. Där är vi verkligen yin och yang Robert och jag. Jag hoppas dock innerligt att F ärver sin pappas psyke. Nog för att jag och alla andra nervösa människor är precis lika bra som andra mindre nervösa människor, men livet kan ibland bli lite....mer rörigt än det behöver vara. Bara som det här med att testa nya saker. Robert kastar sig ut i nya projekt och verkar inte ens nervös, medan jag kan ligga på hallgolvet och hyperventilera för jag är så rädd för att misslyckas. (har jag sagt att jag har prestationsångest!?) Ni som känner mig vet att jag kan vara en riktig drama queen när det kommer till utmaningar. Jag målar upp varenda utmaning som ett stora berg och skriker mig upp på toppen och gråter mig hela vägen ner. Jag bestiger berget, men det är verkligen inte smärtfritt, varken för mig eller dom stackars människorna som går med mig. .

Men jag jobbar på det. Och jag försöker intala mig att snart, snaaaart är jag lugnare som person. Och kan njuta mer av förändring istället för att gå skräckslagen till startlinjen och kräkas mig fram till mål.

Man blir ju så himla hungrig efter kräkningarna....

Jag har i alfafall humor,

xoxoC


"Livet är inte alltid så smidigt att ta sig igenom, men stegen blir faktiskt lite lättare med snygga skor."

C

Likes

Comments