Vardag

Hej!

Tiden rusar framåt och om endast en vecka så har jag äntligen höstlov! (eller läslov som dom tydligen har ändrat till, fråga inte varför). Idag har jag inte gjort så mycket, gått i skolan med tråkiga lektioner som varje annan dag och nu sitter jag och skriver detta.

Måste bara ge en applåd till mig själv som så duktig jag är på att uppdatera. Älskar att jag skriver jag ska uppdatera "nästa vecka" och sen orkar jag inte det, haha. Men nu ska jag iallafall försöka börja uppdatera oftare, har sagt det så ofta men ska verkligen försöka nu. Så troligtvis kommer denna måndagskväll att spenderas med skrivning, Paradise Hotel och lite FaceTime. Hoppas ni har en fortsätt bra måndag så hörs vi imorgon igen :) (kanske)

För övrigt så beställde jag denna jacka ifrån Odd Molly igår. Hur snygg? Den beräknas att komma i veckan så hoppas bara att storleken blev bra!


Ni hittar jackan på deras hemsida här men jag beställde den här eftersom jag har 10% rabatt på sidan.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Resa

Som flera av er kanske vet så var jag tillsammans med fyra andra tjejer från min förra skola på en resa till Hong Kong November 2015, vilket nu när jag tänker på det snart är ett år sedan, tiden går så fort. Iallafall så det vi medverkade i kallades för IFW, ett projekt som egentligen heter "International Friendship Week". Detta projektet går ut på att skolor från hela världen träffas på en destination, upplever nya kulturer, platser, knyta kontakter och mycket mer. Denna gången var det alltså i Hong Kong, och förutom min skola så var det även elever från en skola i Danmark, Tyskland, Japan, Singapore, två skolor ifrån Italien, från Kina samt två skolor från Hong Kong. De eleverna från Hong Kong var under resan våra "buddies" och varje elev hade en till två stycken vardera. Tanken med de som var "buddies" var att de skulle vara med oss i stort sett hela tiden, dels för att hitta runt, hålla tiden osv, men även bara som en vän.

Kommer berätta lite grann allmänt om resan och staden, men inte gå in på allting allt för mycket och lämna vissa saker oskrivna eftersom annars kommer detta inlägg bli för långt. Däremot så har jag tänkt att gå in på vissa saker djupare i två senare inlägg som jag tycker verkar intressanta. Det ena kommer kommer att handla om skillnader/likheter mellan Sverige och Hong Kong, dvs. skolan, människornas beteende, kultur, mat, regler och allt annat som jag upplevde under min korta tid där. Jag tycker själv det är väldigt intressant att både uppleva nya kulturer och att läsa om dem. I det andra inlägget kommer jag att berätta ännu mer om resan. Jag kommer ta ut saker som var speciella, både negativa och positiva och berätta mer i detalj kring dem. Pinsamheter, stalkers, arga lärare med mera. Jag ska försöka att skriva dem under nästa vecka.

Vi flög från Falmark till Arlanda ungefär klockan åtta på morgonen, jag kan ha fel på tiden för minns inte riktigt. Väl i Stockholm hade vi ett par timmar att döda innan vi skulle gå på nästa plan som skulle ta oss till Hong Kong. Med lite shopping och lunch där så gick det snabbt ändå. Vi flög från Stockholm till Hong Kong och resan tog ungefär 10 timmar. Landningen skedde ungefär klockan 12 på natten hemma i Sverige, och i och med dålig sömn på planet och med svensk tid i huvudet fortfarande så var vi hur trötta som helst när vi kom fram, iallafall jag. Eftersom Hong Kong dessutom var sju timmar före oss i tiden så var klockan sju på morgonen då. Vi var alltså tvungen att gå igenom en hel dag till utan att knappt vila någonting. Hur som helst, dagen bestod mest utav att gå runt lite grann i staden, kolla in var vi skulle bo och invänta ankomsten från de andra skolorna.

Jag minns inte riktigt vad det vi bodde på kallades, men jag tror det var någon slags "Camp" av något slag. Det var iallafall flera andra ungdomar där också som bodde runt om kring. Det var ett område med staket/galler runt om så att ingen annan skulle kunna ta sig in, eller iallafall så att man markerat vad som var "Campen" och inte. Vi bodde i små lägenheter som fanns i ett hus, rummen var vid varandra och när man gick ut så var man "ute". Jättesvårt att förklara, framför allt när jag inte har en bild att visa heller men använd fantasin så förstår ni, haha. Rummen i sig var väl sådär. Jag har för mig att i vissa rum fanns det massa myror på golvet som klättrade upp till sängarna, är så lycklig jag inte blev tilldelat ett av de rummen.

Det rummet jag bodde i var på mittenvåningen. I rummen fanns det tre stycken våningssängar, där jag sövde högst upp på en av dem medan min klasskompis Matilda längst ner på en annan. I de andra fyra bäddarna låg våra buddies, vi hade två stycken var. Jag tycker alla var väldigt trevliga och söta, så det var skönt med tanke på att hade det varit någon riktigt jobbig hade jag nog inte stått ut eftersom man trots allt ska bo tillsammans. Det fanns en dusch och en toalett och stort var det inte. Eftersom det var så varmt på dagarna/kvällarna så duschade alla minst en gång om dagen, vilket kan ta lite tid eftersom det är så många som ska duscha. Jag brukade oftast duscha sist eftersom jag inte gillar att måsta stressa.

De allra flesta dagarna såg ut så att vi vaknade vid sex eller sju beroende på när vi skulle fara senare. Inte långt från vårt hus så fanns det en matsal där vi och en massa andra i vår ålder trängdes och bökade på. Det var alltså frukost som serverades där. Jag kan vara ärlig och säga att jag inte åt så värst mycket varken till frukost eller överhuvudtaget under resan eftersom mycket var rätt annorlunda jämfört med i Sverige. Jag som dessutom inte gillar så mycket hemma heller fick bekymmer där, men lite slank ner i magen iallafall.

Hur som helst, efter frukosten skulle vi iväg med buss. Vi for antingen till en skola, till staden för att se sevärdheter eller till andra häftiga ställen. Under resan besökte vi bland annat ett konstmuseum, ett Universitet, Big Buddha, Tai Pak, en liten fiskeby och en massa annat kul. Oftast så åt vi middag någonstans i staden men det var olika dag för dag. Kvällarna bestod mest utav antingen fotboll, promenader runt "Campen" eller det eviga sittandet på den lite större terassen med bord, stolar och parasoll som fanns där. Anledningen till varför det var så populärt var att det fanns WiFi där. När man gått en hel dag utan WiFi så var det rätt skönt att kunna sitta där och prata med sina föräldrar via FaceTime och sjunka ner sig lite i den virtuella värden.

Jag måste även berätta om hur stressigt det egentligen var där borta. Tidiga morgnar, ett schema som skulle följas, många gånger att vi gick halvt vilse i staden, sena kvällar och dåliga nätter. Det var som vi aldrig fick tid att vila, dagarna bara malde på en efter en. Det är nästan ett mirakel att vi kom hem till Sverige igen oskadda, om man bortser från att jag var Jet Lagged (vet inte svenska ordet för det) i över två veckor efter hemankomsten.

Nu tänker jag iallafall visa ett fåtal bilder från resan och skriva kort om dem nedanför/bredvid. Lägger nog upp fler bilder i de senare inläggen. De första tre bilderna är redigerade men resten oredigerade eftersom jag inte riktigt orkade redigera alla.

​Update: tydligen så kommer inte all bildtext med på mobilen. Läs från en dator om du vill läsa allt.

En av de första bilderna vi tog med oss tillsammans ute i "det stora". På bilden är det endast åtta stycken synliga ansikten men just då var vi 11 stycken som vandrade runt. Jag, Louise, Hilda, Lina och Matilda från Sverige och Cathy, Coco, Glori, Clara, Cathy och Sara från Hong Kong.

Moderna byggnader. Coco, Cathy och Wing är några av de modeller som du kan få en skymt av i nedre delen av bilden.

På rundtur i staden. Blå t-shirts var det som gällde denna dagen för alla elever.

Palmer. Så fint!

Tai Pak.

Från den lilla fiskebyn. Här såldes allt som har med havet att göra, smycken av snäckor, ätbara varelser från vattnet och en hel del annat smått och gott. Även om det är ett rätt så fattigt ställe och med en lukt som inte är uppskattad så var det sjukt fint för ögonen. Hade gärna velat besöka denna unika plats ännu en gång om möjligt.

Big Buddha. Trappstegen var många och vädret var varmt. Tycker det var värt ändå för ni ser ju utsikten. Vi såg ut mot havet på ena sidan och gick man på motsatt sida såg man in mot skogen, djungeln eller vad det nu kallas. Så fint. Vi stannade där ett bra tag.


Hong Kong by Night. Ett måste för alla som besöker staden! På kvällen lyser ett flertal byggnader upp i olika färger, former och mönster som sedan ändras. Det är som ett bildspel på byggnaderna och det var sjukt! Vi stod väldigt nära så det var just framför oss. Skulle även rekommendera att ta färjan över på andra sidan floden som fanns, tror det kan se riktigt häftigt därifrån också.

Utsikten från en av skolorna vi besökte. Jag tycker det var så fint även fast det är "fattigt" om jag får kalla det det. Skolan i sig låg ovanpå en stor backe och vi var tvungen att gå uppför den vilket var väldigt jobbigt. Jag tränade faktiskt fotboll då, hade inte världens bästa kondition då heller men ändå.


Skönsång av italienarna, detta var för övrigt ett ganska populärt gäng enligt svenskarna. Att de var ögongodis och annat smått och gott om dem viskades ur våra munnar.

Middag på restaurang. Från vänster: Coco, Cathy, Elaine, Glori och Suki. Sistnämnde är jag inte helt hundra på, men är rätt så säker på hennes namn, haha.

Det var iallafall allt för denna gång, kommer som sagt skriva mer om denna resa i kommande inlägg. Har ni några frågor om resan och allt runt om kring så får ni gärna lämna en kommentar så svarar jag där eller i ett inlägg. Kraam

Likes

Comments

Vardag

Hejsan! Idag är det torsdag vilket betyder att imorgon är det redan fredag, igen! Veckorna går så snabbt nu och vet inte om jag är glad eller ledsen över det. Hur som helst så har det regnat en hel del idag vilket är tråkigt. På idrotten spelade vi fotboll och vi hade turen med oss att det var uppehåll då. Det var rätt så kul att spela faktiskt, det blev mycket skratt vilket jag tycker är roligare än att alla ska vara seriösa och spela det hårdaste de kan, iallafall när det är idrott.

Vi hade iallafall bestämt att vi som har foto/grafiskt skulle gå in till stan och till stadskyrkan. Där tog vi en hel del bilder både inuti, utanför och vi fick även gå högst upp till "tornet" och fota ut mot staden. Det var väldigt cool utsikt, det som var mindre bra var att trappstegen upp var så smala och konstiga så höll på ramla flera gånger. Var så rädd och är även jättehöjdrädd. Klarade mig igenom det iallafall. När vi var klara skulle vi gå in till stan och fota lite där men när vi gick in så började det spöregna så det blev inte så många bra foton. Kanske lägger jag upp några bilder från dagen senare.

Nu är jag hemma och ska plugga eftersom vi har ganska mycket nu faktiskt. Men med musik och lite annat ska det nog bra. Jag hoppas ni har en bra torsdagskväll så hörs vi imorgon!

Likes

Comments

Fotografi, Vardag

Nu är hösten äntligen här! Egentligen är hösten den årstiden jag tycker om minst av alla. Dåligt väder och allmänt dyster årstid, men det positiva med hösten tycker jag är att det är så vackert att titta på och dessutom är det då inte länge kvar till vintern, min favorit!

I torsdags var iallafall jag och tre klasskompisar ute och fotograferade lite under vår media lektion. Vi tog bland annat på träd och deras fina löv men även på varandra, en hel del. Iallafall dom.


Kommer förmodligen att lägger upp fler bilder sedan för är så lat just nu och sedan så är PS-redigering inte riktigt min grej än så länge. Kanske dags att lära mig mer.

Likes

Comments

Frågor & Svar, Hitta Mig

Hellu!

I detta inlägg tänkte jag bara berätta några sociala medier jag befinner mig på och vad jag heter där osv. så om ni vill kan ni ju kika in på dem, eller så inte haha.

1. Nouw - Kristoffersson.

Min blogg. Jag kanske borde berätta att det inte är någon jätteseriös blogg, det vill säga att jag kanske inte kommer att uppdatera varje dag. Jag skriver när jag känner att jag har lust och tid, och det jag skriver om kommer att vara saker som jag tycker är intressanta och viktiga blandat med annat som jag tycker om.

Här kan du följa min profil och bloggen är ju den du är inne på just nu.

2. Twitter - Kristofferssoon.

Twitter. Troligen en av de sociala medierna jag är mest aktiv på. Däremot så är min Twitter ovanför inte för rörlig, jag har andra som jag är aktiv på varannan minut, men detta är den jag väljer att ha för mina vänner osv. Lite spontana tankar/händelser osv. är det jag mest brukar tweeta om. Men också en massa onödigt, haha.

Här kan du följa mig på Twitter.


3. Instagram - Kristofferssoon.

Instagram är också en av de apparna jag är mest aktiv på. Jag lägger sällan ut någonting pga brist på bilder och fantasi men kollar andras bilder rätt så ofta. Jag har min Instagram privat men accepterar nästan alla så om du inte följer mig men skulle vilja följa mig så är det bara att skicka en förfrågan så kommer ska det inte vara några större problem. Känner du mig på ett eller annat sätt så har jag en annan Instagram, Carrobarrosnarro som du kan följa. Skulle dock inte rekommendera det eftersom jag bara lägger ut tråkiga bilder där, haha.

Här kan du följa mig på Instagram.


4. Snapchat - Carrokrii. Jag addar däremot inte de jag inte vet vem det är och lägger nästan aldrig ut på My Story så kanske en onödig sak att jag säger, men aja.

5. Kik - Carrokrii. Jag kollar nästan aldrig kik längre utan bara Snapchat men jag har en.

6. Tumblr - Kristoffersson. Skaffade den nyss! Har ett par andra som jag är aktiv på ofta men kände jag ville ha en ny som jag kan ha "offentlig". Nu låter jag som om jag är kändast i Europa men menar inte så, haha. Har inte hunnit byta design eller postat/rebloggat någonting än men det kommer.

7. Ask.fm - Kristofferssoon. Har gjort en alldeles ny här också! Har haft en som jag nyligen deaktiverade. Kände för en omstart även där.

​8. Musical.ly - Kristoffersson. ​Har aldrig lagt upp någonting och förstår mig inte på varken appen i sig eller grejen med detta. Men jag har förstått man lägger upp klipp där man mimar till en låt medan man gör rörelser. Ni får gärna tipsa mig om "bra" användare att följa där!

​9. Vine - Kristofferssoon. ​Jag provade att söka på mitt användarnamn i sökrutan men kom inte upp. Antingen är det något lagg eller så är det därför jag har den kopplad till min Twitter. Hur som helst så är Vine en av mina favoritappar. Postar nästan aldrig något men revinar och gillar alldeles för mycket.

​10. Spotify - Caroline-00. ​Sist men inte minst är det den absolut bästa kvar, Spotify! Jag kanske inte har så många spellistor "offentliga" men kanske kommer i framtiden att jag delar med mig av mina små älsklingar. Musik är något av det bästa jag vet och kommer göra ett inlägg snart om mina musiktips osv!


Likes

Comments

Tankar, Vardag


Ny dag och nya möjligheter säger många. Kanske sant. Men det som jag skulle säga skulle vara vakna, gå igenom det dagliga schemat utan något schemabrytande, sova. Repeat.

Helgen lider mot sitt slut och det är endast några få timmar kvar innan klockan slår över till måndag. Helgdagarna flyger fram om man inte är en mycket producerande morgon och kvällsmänniska, vilket jag inte är. Vardagarna går så snabbt nuförtiden, man hinner knappt vakna upp innan det är dags att sova igen. Sedan skolan börjat har jag knappt hunnit med någonting annat än just skolan. Vaknar upp kring halv sex varje dag för att sedan hinna göra mig klar för dagen, åka bil till bussen för att sedan ta bussen till skolan. Väl i skolan går det rätt så snabbt, har ganska luftigt schema och schyssta lärare så det är skönt. Har inte heller så långa dagar, har endast en dag jag går längre än till tre. Däremot så när jag ska hem så måste jag ta mig in till stan antingen via sena bussar eller med fötterna. När jag kommer fram till busstationen i stan så står bussen redan där så jag måste springa för att hinna med den eller så måste jag vänta en kvart eller två. När jag kliver av bussen så måste jag oftast vänta ytterligare tills någon av mina föräldrar slutar för dagen så jag kan åka med dem hem. Kommer då hem kring halv fem. Kanske inte det senaste någon kommer hem efter skoldagen men eftersom jag slutar relativt tidigt men ändå kommer hem samma tid som jag gjorde under högstadiet så känns dagen så lång.

När jag kommer hem lägger jag mig direkt i min säng eller soffa och vilar till middagen är klar. Väl efter middagen så lägger jag mig och vilar igen. Kanske lyssnar jag då på musik, sätter på en podcast eller tittar på en film medan jag vilar beroende på hur trött jag känner mig. Om det är någonting intresseväckande på televisionen senare på kvällen brukar jag hasa mig ner till soffan i vardagsrummet och titta. Oftast så är det inte någonting bra på vardagarna förutom Idol som varit de senaste veckorna, men om jag ska kalla det bra längre är någonting som kan diskuteras, kommer förmodligen göra det i ett senare inlägg. Efter ett eventuellt tittande på den stora skärmen så hasar jag upp på övervåningen igen, borstar mina tänder, använder toalettstolen på bästa sätt och sedan lägger mig i sängen. Kollar min mobil en stund för att sedan säga hejdå till dagen som varit och sova innan jag hälsar nästa dag välkommen. Däremot så på senaste tiden så har jag använt mig mycket av den smarta appen FaceTime som finns på iPhones, använde den aldrig förr men nu händer det en del att jag ligger och pratar med en fin vän ett tag innan jag säger hejdå till dagen på riktigt. Jag somnar, drömmer och sedan vaknar igen.

Det känns som om jag lever samma dag om och om igen. Jag gör samma saker, nästan ingen dag är inte sig likt gårdagen. Angående skolstarten förra månaden så är det mycket nytt som tillkommit men även vissa saker som känns alldeles för bekanta.

Min klass känns bra, de allra flesta är trevliga och det känns som vi känt varandra iallafall ett litet tag längre än vad vi gjort. Men vad vet jag? Kanske inbillar jag mig nu, kanske känner mina klasskamrater någonting helt annat och tycker detta är årets roligaste skämt. Hur som helst så tycker jag ändå om min klass och även de flesta av lärarna. Våra klassföreståndare känns också schysta, däremot så har jag inte min mentor i något ämne vilket är synd, han verkar väldigt skön. Lilla Gunnar. De andra lärarna jag har får jag också en bra vibe från vilket är bra.

Vi har ju inte ens gått en månad och till mitt förvånade så har vi inte fått mycket läxa alls. Jag var tvungen att göra klart media uppgiften hemma eftersom jag valde alldeles för svårt motiv som vi skulle ha (känns det iallafall som) och tiden på skolan räckte inte till, men så kan det ju vara ibland, inga konstigheter. Vi har också fått någon annan hemläxa också men inte någon värsting, vilket är så skönt. Vi kommer förmodligen få fler läxor ju längre tiden går men det är förståeligt och förväntat.

Om det nu känns så bra, hur kommer det sig då att jag ändå känner den där ångesten och stressen krypa upp längst kroppen inom mig? Jag tror de aldrig försvinner helt utan gömmer sig under dagen då man måste fokusera på annat och sedan på kvällen så kommer den sakta men säkert.

Även fast det känns bra i skolan just nu utan några vidare stora uppgifter så känner jag ändå en stress över den. Jag vet att det snart kommer komma prov, inlämningsuppgifter och redovisningar som jag kommer måsta jobba med sent in på kvällarna även fast jag gör en massa på lektionerna också. Jag känner mig stressad av att jag snart kommer att vara stressad vilket är så stressande.

Sedan så har jag söndagsångest över att en ny vecka ska börja. Fem nya dagar som består och innehåller precis samma sak som den jag nyss avslutade. Det händer aldrig någonting nytt, bara samma gamla vanliga. Även det är stressande. Kommer jag någonsin göra någonting vettigt med mitt liv? Jo visst, jag har valt att gå gymnasium och en linje som jag faktiskt känner mig intresserad av, men sedan då? Ska jag lägga mig och vila hela dagarna efter skolan, ska jag aldrig någonsin hitta någonting annat att göra? Vad händer efter gymnasiet, ska jag fortfarande bara ligga och slöa? Det stressar mig att inte veta om jag kommer göra någonting med mitt liv eller inte alls. Att bara göra samma sak om och om igen kommer inte vara till någon stor nytta för mitt mående och det är inte så jag vill ha det.

Jag vill ut i världen. Lämna denna lilla by med inte ens sjuttio invånare som jag vuxit upp i och utforska vad resten av planeten har att erbjuda. Flytta till en storstad, skaffa familj, göra saker som jag älskar men som jag kanske inte kan göra nu på grund av förutsättningar jag förhoppningsvis har bättre då. Kommer nog göra ett inlägg om även det, drömmar och dess betydelse för mig.

Gymnasiet har just börjat så det kanske är konstigt om jag redan stressar mig över saker som det är flera år kvar till. Men jag kan inte styra vad jag känner och inte känner. Hade jag fått välja så hade jag stängt av stressen. Ta dagarna som de kommer och försöka få ut det mesta av det bra jag kan av dem, men det går inte. Jag ser bara ett kretslopp av en vecka som ser exakt likadant ut. När en ny vecka börjar så hoppas man på att den ser annars ut, men det gör det inte. Den ser ut precis som den förra. Och den tidigare. Och den tidigare. Som sagt så kan jag inte göra några stora förändringar av mina dagar med tanke på var jag bor och så vidare.

Men det jag kan göra är att följa det eviga kretsloppet dag för dag tills det inte är evigt längre.


Ett foto jag tog på skolan. Hade jag varit en speciallist på blommor hade jag nog skrivit flera hundra rader om den men eftersom jag inte gör det så använder jag av det breda namnet "gul fin blomma". Förlåt till er som är speciallister att jag inte har mer specifika ordval.

Passade på att fotografera den när jag ändå hade en systemkamera i handen. Har nästan aldrig fotat med något annat än mobilen förut så det är inget värsting foto. Enkla inställningar och ett klick är vad jag använde mig av. Sedan så får jag inte glömma att jag även redigerade den i Photoshop. Även om jag nog glömde att få blomman att lysa upp mer i och med att jag inte känner mig särskilt hemma det programmet heller så tänkte jag den gula blomman skulle få lysa upp detta inlägg lite.

Likes

Comments

Vardag

Idag så tog vår klass vårt första klassfoto på gymnasiet. För det första så kan vi bara snacka om oturen jag fick att stå på mittersta raden i mitten!! Vilket betyder att alla får turen att stå "snett" medan jag var tvungen att stå rakt framåt, vilket inte är det jag hade önskat. Däremot fick jag ju iallafall inte sitta längst fram som är min största mardröm, så där hade jag tur!

Måste bara också berätta att vår fotograf tog 3 bilder och sedan var klar, 3! På min förra skola tog hen över minst 10 bilder eftersom man måste hinna vänja sig men tydligen så var fotografen nöjd efter bara 3 bilder. Vi får hoppas på det bästa iallafall med tanke på förutsättningarna, haha.

För övrigt så har vår klass gjort en Instagram! @es1d_gunnar heter vi där så det är bara att följa!

tröja - gant // jacka - salt // jeans - vero moda // skor - vans // armband - ung cancer

Känner att jag är klart bäst på ta bilder. Eller så inte, hahaha.

Likes

Comments

Vardag, Tankar

Rubriken säger det hela. Men vad spelar det för roll, egentligen? Spelar det verkligen någon roll vem jag gillar? Jag tycker inte det, och jag hoppas verkligen att det inte ska göra det för du som läser det här heller.

Här är svaret iallafall. Jag gillar tjejer. Big deal? Det är 2016 nu och jag känner att jag inte borde behöva hålla det inne längre.

Under låg och mellanstadiet så blev jag kär i en kille och var kär i honom i flera år. Var även kär i en annan kille en liten del av sexan. Sedan de senaste åren så har jag blivit äldre och därmed lärt känna mig själv mer. När jag då gillade de killarna så var jag så ung, jag är fortfarande väldigt ung men känner ändå att jag nu vet exakt vem jag är och vilket kön jag dras till. Jag dras till människor av samma kön som mig.

Som nog iallafall mina närmsta vänner vet så pratar vi ibland om killar osv, jag pratar också på om dem men innerst inne så bryr jag mig inte, jag bryr mig om vad ni säger och så vidare men ljuger när jag säger att jag "vill ha någon". Samma sak när någon frågar vad för "slags" kille man letar efter. Jag varken letar eller vill ha någon, eller jo det vill jag väl, men isåfall en tjej. Har däremot inte kunnat säga det förrän nu.

Jag vill inte lägga mig själv i något fack. Är ju inte straight det vet jag, men måste jag sätta mig i ett fack egentligen? Kan jag inte bara få vara Caroline? Om någon undrar vem och vad jag är så vill jag bara svara mitt namn och att jag är intresserad av tjejer. Kanske låter konstigt men det är det jag vill svara och inte vilken läggning jag har eftersom jag inte vet det exakt ännu, är som sagt fortfarande väldigt ung. Däremot så nu vet jag vad hur jag känner just nu till skillnad från förr.

Jag skäms inte över detta, å andra sidan så är jag rätt så stolt över mig själv, att jag tillslut kan vara mig själv och ärlig till mig själv över min sexualitet. Däremot så tycker jag att det egentligen inte borde behöva existera något som att "komma ut". Vad spelar det för någon roll vem någon gillar? Är det någon som kommer se annorlunda på en bara för att man gillar någon som inte är motsatt kön? För vissa spelar det roll och för vissa så är det sant. Men jag hoppas att vi en gång kommer komma till den dagen då man inte ska behöva komma ut eftersom det inte borde vara "annorlunda" och dagen då alla behandlas lika oavsett vilken sexualitet man har.

Bara för att jag berättar detta betyder det inte att jag nu är kär i alla mina tjejkompisar om någon undrar, verkligen inte. Jag är fortfarande samma tjej som jag var innan ni läste det här. Så vitt jag vet så är de allra flesta av mina vänner straight och ni blir inte kära i alla era killkompisar, visst inte? Samma här. Blir inte kär i alla tjejer jag ser och inte i mina vänner heller för den delen. Kan också säga att jag aldrig har varit det heller.

Jag har ögon. Vilket betyder att jag tycker även killar är fina att titta på, och kommer nog alltid att tycka det. Det är bara att jag inte känner någonting för någon. Detta har ingenting att göra med att jag kanske inte träffat så många killar. Det har att göra med att jag bara inte dras mot dem, det tar stopp. Jag känner verkligen ingenting och skulle inte kunna ha någon fysisk kontakt med en kille mer än om det hade varit vänskapligt.

Men vem vet? Kanske en vacker dag i april om 20 år så kommer jag att hitta en man, falla för honom och gifta mig. Då är det så. Man kan inte styra känslor, man kan inte bestämma vem man ska tycka om och inte tycka om och man kan inte bestämma vem man är. Men man kan bestämma om man vill leva sitt liv ärligt eller i en skugga och idag väljer jag att göra det förstnämnda.

Att jag inte har berättat det här förrän nu har med att göra att jag inte riktigt vetat hur. Har varit rädd att det skulle få negativa konsekvenser och att människor som jag bryr mig om plötsligt inte skulle gilla mig längre. I och med att det är så här ni läser detta så vet jag ju fortfarande inte om det kommer hända. Men vad jag vet är att jag är så pass säker på mig själv och att jag inte kommer bry mig om det händer.

Jag kommer inte att bry mig om någon tar det här på fel sätt. Är det någon jag inte känner så bryr jag mig inte alls, de känner mig inte och de får tänka vad de vill om mig. Om det är någon som jag känner så kommer jag inte heller bry mig mer än att jag inte kommer vilja känna den längre. Vill inte känna någon som inte kan respektera mig för den jag är och för något som jag inte alls kan styra.

Jag har accepterat mig själv och vet att detta är vem jag är. Förhoppningsvis så kommer ni andra också att kunna acceptera detta lika bra som jag.Likes

Comments