Header

Hejsan! Har ni haft en bra helg?
Jag har haft en väldigt bra helg. Det har varit soligt och fint väder och det var skönt att vara ute, trots några kalla vindar.

För någon dag sedan bestämde jag mig för att prova på att baka bröd. Eftersom jag inte hade så mycket inplanerat en vacker söndag som denna så fick det bli min debut i brödbak idag. Det känns lite spännande för man vill ju att det ska bli bra. Jag har en väldigt fin brödbok här hemma som jag valde att använda - " Bröd från när & fjärran".

Skrädmjölsbullar

Här kan ni läsa receptet på bullarna från boken!

Jag valde att ta några bullar med pumpakärnor på istället för att lägga havregryn på alla.
Nu sitter jag här och väntar på att de ska svalna så att jag äntligen kan smaka! Det vattnas i munnen..Och här är de... mina första bullar!

Nu ska jag äta soppa och ha mitt nybakta bröd till!

Ha en mysig söndag, kram!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej!
Nu var det säkert mer än en månad sedan jag skrev... Jag är verkligen dålig på det, trots att jag tycker att det är kul!

Många saker har hänt sedan jag skrev i bloggen sist. En stor grej som är på gång är att jag ska flytta.. Till min egna lägenhet, för första gången. Det känns både roligt och spännande samtidigt som jag känner mig lite rädd. Tänk om det inte blir bra? tänk om jag inte trivs? Tänk om, tänk om, tänk om.... Och sådär kan jag hålla på i evigheter. Men jag försöker tänka positivt. Jag har iallafall börjat planera min inredning, vad jag ska köpa för möbler och var jag ska köpa de ifrån. Det bästa med hela den här erfarenheten är att jag får inreda MIN lägenhet på MITT sätt och jag behöver inte anpassa mig efter någon annans tycke eller smak. Kontraktet är underskrivet och jag flyttar inom en månad!
Här kommer lite bilder på den inredning jag har hittat på pinterest/instagram och som jag tycker var fina.Denna helgen som precis flugit förbi, var jag i Stockholm på en snabb weekendresa. Det var jättemysigt och jag önskar att jag kunde stanna längre! Det är alltid kul att resa bort, dock lite stressigt när man vet att man har mycket i skolan... Vi bodde på Hotel Birger Jarl (som vanligt) och hade en super god frukostbuffé, gym högst upp i hotellet och bara ca 15 min promenad till centrum. Toppen!


Jag ska försöka skriva lite oftare! Jag vill göra det, men ibland hinner jag bara inte med det!

CIAO!

Likes

Comments

Igår, den 1 februari, var alltså min födelsedag.
Vi hade ledigt från skolan och jag hade tanken av att jag skulle få sova ut för en gångsskull, men nej... Jag vaknade med ett ryck av att min sambo och hans mamma står och sjunger för mig kl. 06.00 på morgonen. Jag blev först irriterad eftersom jag var så sjukt trött, men sen kunde jag ju inte vara så respektlös och sova vidare... så jag gick upp. Då hade de dukat fram pannkakor och annat gott och en massa presenter!
Jag blev mest glad för min Victoria's Secret Parfym 'Angel Gold' som jag fick av min sambo! Gud vad den luktar underbart!!!

Senare mot kvällen gick vi(mamma, jag, min sambo och hans mamma) till Elysée och åt en god middag! Där fick jag lite presenter till och sen gick vi hem till oss och åt en tårta från Hollandia.

Och idag, ganska nyligen faktiskt, vad jag och sambon på Oasen och köpte en ny växt, eftersom han så gärna ville köpa en blomma till mig så föreslog jag en växt istället.
Det blev ännu en luft renare med stora blad, precis vad mitt förra inlägg handlade om!


Snart ska jag iväg och lyssna på en av familjemedlemmarna som ska spela i sitt band på en pub! Ska bli roligt! 
Ha en bra kväll och sköt om er! 

Likes

Comments

God dag, denna soliga dag!

Varje morgon kollar jag på Nyhetsmorgon där de tar upp nyheter, väder och en massa olika spännande ämnen som diskuteras. Det har blivit min morgonrutin, till frukosten.
Förra veckan pratade de om vilka växter som hjälper till att rena luften i lägenheten. Jag har inte tidigare tänkt så jättemycket på det, men tycker faktiskt att det är ganska intressant hur mycket de kan hjälpa till i hemmet, och inte bara stå och se vackra ut.
Jag tänker att sådana här växter främst är viktiga om man, som jag, bor mitt i stan där man hela tiden är omringad av orenheter och avgaser. Då kan det vara bra att se över vilka växter man har hemma och kanske välja sådana som hjälper till att rena luften.


Jag lägger ut två länkar på just de avsnitten från nyhetsmorgon där de tog upp några av växterna som är bra att ha inomhus.

Del 1
Del 2


Så vad har vi lärt oss av dessa två små och snabba videoklippen?
- Vissa växter är bättre än andra på att rena luften.
- För att få bra effekt behöver man ganska många växter, eller att man väljer ut vissa växter till vissa rum.
- Storbladiga gröna växter är bäst på att ge oss fräsch luft.
- Hjälp växten att göra sitt jobb genom att exempelvis torka av bladen från damm och smuts.
Och sist men inte minst....
- Hitta växter med attityd för att göra det roligare och för att göra inredningen lite mer intressant!

Likes

Comments

Nu är det nya året i full gång....
Att börja plugga igen inför en tenta har inte varit enkelt, men det har gått hyfsat bra. Jag har haft stor hjälp av några underbara klasskompisar. Vi hjälptes åt tillsammans igår och även idag! Tentan i Företagsekonomi är imorgon och just nu känner jag mig inte så nervös faktiskt. Jag brukar bli nervös precis innan man ska sätta igång. Jag hoppas att det kommer gå bra och jag ska komma dit utan några förväntningar. Jag vill inte sätta för stor press på mig själv, då den här kursen faktiskt har varit svår och EXTRA svår då lärarna har varit "tumme ner" 👎

Idag har jag även hunnit med en klippning. Håret har länge varit slitet då jag haft gammal färg i, men idag försvann mycket av det när jag valde en uppklippt frisyr. Håret är lite livligare och fluffigare! Me like! New Hair, New Me.. Eller?

Vad som även väntar mig i början av detta året är först och främst en massa skola och tuffa kurser, men även lite jobb, på min klasskompis företag, och förhoppningsvis på posten också.

Men vad jag ser fram emot över allt annat är att hjälpa min älskade syster med hennes bröllop - Love is in the air! 💜 Jag har lovat att ringa runt till olika butiker och boka tid för att provning av bröllopsklänningar! Det ska bli så kul att se henne i vackra klänningar! (Kanske får jag också prova en.... ?)

Ja,... för att sammanfatta så är jag pepp på vad året kommer att erbjuda och ge..Det blir ju vad man gör det till!

Likes

Comments