Header

Igår, den 1 februari, var alltså min födelsedag.
Vi hade ledigt från skolan och jag hade tanken av att jag skulle få sova ut för en gångsskull, men nej... Jag vaknade med ett ryck av att min sambo och hans mamma står och sjunger för mig kl. 06.00 på morgonen. Jag blev först irriterad eftersom jag var så sjukt trött, men sen kunde jag ju inte vara så respektlös och sova vidare... så jag gick upp. Då hade de dukat fram pannkakor och annat gott och en massa presenter!
Jag blev mest glad för min Victoria's Secret Parfym 'Angel Gold' som jag fick av min sambo! Gud vad den luktar underbart!!!

Senare mot kvällen gick vi(mamma, jag, min sambo och hans mamma) till Elysée och åt en god middag! Där fick jag lite presenter till och sen gick vi hem till oss och åt en tårta från Hollandia.

Och idag, ganska nyligen faktiskt, vad jag och sambon på Oasen och köpte en ny växt, eftersom han så gärna ville köpa en blomma till mig så föreslog jag en växt istället.
Det blev ännu en luft renare med stora blad, precis vad mitt förra inlägg handlade om!


Snart ska jag iväg och lyssna på en av familjemedlemmarna som ska spela i sitt band på en pub! Ska bli roligt! 
Ha en bra kväll och sköt om er! 

Likes

Comments

God dag, denna soliga dag!

Varje morgon kollar jag på Nyhetsmorgon där de tar upp nyheter, väder och en massa olika spännande ämnen som diskuteras. Det har blivit min morgonrutin, till frukosten.
Förra veckan pratade de om vilka växter som hjälper till att rena luften i lägenheten. Jag har inte tidigare tänkt så jättemycket på det, men tycker faktiskt att det är ganska intressant hur mycket de kan hjälpa till i hemmet, och inte bara stå och se vackra ut.
Jag tänker att sådana här växter främst är viktiga om man, som jag, bor mitt i stan där man hela tiden är omringad av orenheter och avgaser. Då kan det vara bra att se över vilka växter man har hemma och kanske välja sådana som hjälper till att rena luften.


Jag lägger ut två länkar på just de avsnitten från nyhetsmorgon där de tog upp några av växterna som är bra att ha inomhus.

Del 1
Del 2


Så vad har vi lärt oss av dessa två små och snabba videoklippen?
- Vissa växter är bättre än andra på att rena luften.
- För att få bra effekt behöver man ganska många växter, eller att man väljer ut vissa växter till vissa rum.
- Storbladiga gröna växter är bäst på att ge oss fräsch luft.
- Hjälp växten att göra sitt jobb genom att exempelvis torka av bladen från damm och smuts.
Och sist men inte minst....
- Hitta växter med attityd för att göra det roligare och för att göra inredningen lite mer intressant!

Likes

Comments

Nu är det nya året i full gång....
Att börja plugga igen inför en tenta har inte varit enkelt, men det har gått hyfsat bra. Jag har haft stor hjälp av några underbara klasskompisar. Vi hjälptes åt tillsammans igår och även idag! Tentan i Företagsekonomi är imorgon och just nu känner jag mig inte så nervös faktiskt. Jag brukar bli nervös precis innan man ska sätta igång. Jag hoppas att det kommer gå bra och jag ska komma dit utan några förväntningar. Jag vill inte sätta för stor press på mig själv, då den här kursen faktiskt har varit svår och EXTRA svår då lärarna har varit "tumme ner" 👎

Idag har jag även hunnit med en klippning. Håret har länge varit slitet då jag haft gammal färg i, men idag försvann mycket av det när jag valde en uppklippt frisyr. Håret är lite livligare och fluffigare! Me like! New Hair, New Me.. Eller?

Vad som även väntar mig i början av detta året är först och främst en massa skola och tuffa kurser, men även lite jobb, på min klasskompis företag, och förhoppningsvis på posten också.

Men vad jag ser fram emot över allt annat är att hjälpa min älskade syster med hennes bröllop - Love is in the air! 💜 Jag har lovat att ringa runt till olika butiker och boka tid för att provning av bröllopsklänningar! Det ska bli så kul att se henne i vackra klänningar! (Kanske får jag också prova en.... ?)

Ja,... för att sammanfatta så är jag pepp på vad året kommer att erbjuda och ge..Det blir ju vad man gör det till!

Likes

Comments

Det här med att ta hand om sig själv.... ja, det är precis vad min kväll har gått ut på. Jag tog ett bad med mitt nya badsalt som jag köpte i en butik i Tjeckien: "Anti-Stress" heter den och den luktar mycket gott!
Under tiden la jag på min hemmagjorda läpp-peeling och bara njöt!

Nyligen satte jag ihop delarna till min lånade Home Diffuser från Young Living och la i några droppar av en eterisk olja med doften: Grapefruit. Nu sitter jag här med bloggen, tv och tittar på den väldoftande, vackert lysande diffusern. De eteriska oljorna kan man byta ut och ta olika beroende på vad man vill ha för doft i rummet. De är även bra för olika saker, exempelvis: stress, koncentration, lugn, m.fl. Så det är kul att ha många att välja på! Tack mamma! 💋


Nu börjar jag bli trött och känner att det kan vara dags för mig att ta mig till sängen. Jag ska försöka läsa lite också, vilket jag vill ha som en vana nu... Jag gjorde det igår också och det kändes faktiskt väldigt bra! Så let's do it!

God natt!

Likes

Comments

Då var år 2016 slut och jag kan knappt förstå det. Året har verkligen runnit förbi snabbt och nu när jag tänker tillbaka på året så måste jag erkänna att det inte inte mycket jag minns från det. Det bästa med 2016 var att vi åkte på semester till Cypern. Resten har känts som vanligt vardagsliv med inte många speciella händelser.

Jag har iallafall haft en jättemysig jul med min familj med mycket mat, skratt och presenter.
Igår, som var årets sista dag, började vi dagen med att vandra upp på ett av bergen här i närheten. Vädret var helt underbart! - Småkyligt, men soligt med klarblå himmel. Vandringen tog ca 3,5 timmar. När vi kom hem var vi jätte hungriga. Vi fyllde snabbt på med lite mat och påbörjade sen lite bakning och annat gott som vi skulle ha till nyårs-kvällen.

På kvällen spelade vi spel och hade mycket skoj. Några minuter innan tolv tog vi fram champagne glasen och champagnen. När klockan slog 00.00 skålade vi och önskade varandra all lycka inför det nya året och stod sen i fönstren och tittade ut över alla de raketer som sköts.

Redan vid klockan 01.00 låg jag i sängen, redo för att sova. Förkylningen som jag nu tyvärr fick efter julafton tog kål på mig efter vandringen och den långa dagen så jag var trött tidigt.

Årets första och väl passande citat!

Nyårslöften? - Nej, tack! 
Jag brukar i vanliga fall ha några nyårslöften...men många gånger har jag liksom tappat intresse för att hålla de vid liv. Jag har helt enkelt sett det som ett "måste" istället för att jag "vill" och det är nog därför som jag inte heller har hållit fast vid de. Av denna anledning har jag därför bestämt mig för att INTE har några nyårslöften denna gången och istället skriva en lista över saker som jag vill göra mer av eller förändra hos mig själv. Ett löfte sätter stor press på att man ska hålla det, nu kan jag själv välja utan att behöva bli besviken om det inte blir så.

Jag tänkte att jag delar med mig av min lista här:
- Hitta motivation
- Hitta mig själv
- Vara produktiv
- Våga vara mig själv
- Lära mig nya saker
- Resa
- Träna & må bra
- Läsa böcker


Hur gör ni?
Väljer ni att ha nyårslöften eller är det något ni inte följer? Har ni kanske en lista som jag? 😊
Berätta gärna! Kram!

Likes

Comments