Vad tiden går fort. Det känns som att studenten var igår, detta trots att jag nu är inne på sjätte arbetsveckan. Jag kan inte låta bli att längta tillbaka till en mer säker tid. Framtiden är ett oskrivet blad och jag ser nu, trots min osäkerhet, fram emot att få sätta mig ner och påbörja det långa skrivandet vi kan kalla livet. Vuxenlivet, som tidigare känts så långt bort och främmande står nu precis framför fötterna på mig. Frågor som "Vad vill jag göra nu?, Vad kan detta leda till? Leder mina val till rätt väg?" cirkulerar konstant i mitt huvud och gör sig ständigt påminda. Frågan är bara när jag ska finna svar på alla dessa frågor...

Studentens lyckliga dagar som vi längtat så mycket efter passerade fort. Nästan sådär overkligt fort, att det kändes som att jag själv inte var med om dem, utan endast satt som en passiv åskådare, och såg på från långa avstånd. I bara några ynka timmar fick jag ha min fina, men å så dyra, mössa åt rätt håll. Tanken på att packa ner alla fina studentpresenter i flytta-hemifrån-lådor är skrämmande men samtidigt mycket lockande. Spontant skulle jag vilja säga att jag just nu älskar livet.


Här följer nu några bilder från en tid jag saknar:

Likes

Comments

Senaste tiden i bilder. Det är galet vad tiden går fort... Speciellt när man har mängder av inlämningar att skicka in innan sista terminen på gymnasiet tar slut. 24 dagar är det kvar. Snacka om en riktig deadline. ÄCKLIGT KORT TID. En skräckblandad förtjusning kan vi kalla det.

Jag har så mycket att jag skriva att jag inte vet vart jag ska börja... Förra tisdagen hade Max och jag årsdag (älskar dig!!), jag har varit på bal (tack ni som arrangerade det, underbara ni), jag har hittat en ny studentklänning som jag faktiskt tycker väldigt väldigt mycket om, jag har ätit massor av skit (glass, bakverk av alla dess slag, massor av ost och kex osv) och har därmed förmodligen lagt på mig de kilon jag tappat senaste tiden. Jag har varit på halkan, jag har fått mitt jobbschema inför sommaren (hela sommaren... fuu). Jag har även ätit massor av god mat, speciellt under de vackra sommardagarna vi i början av månaden fick vara med om. Grilldoft, nyklippt gräs, nyutslagna liljekonvaljer, champagne och solvarma ben. Det kunde inte bli mycket bättre! Nu hoppas jag bara på lika fint väder inför studenten.

Jag kan även berätta att jag efter några mail fram och tillbaka har fått bästa ABC-gruppen att skicka mig en ny studentmössa. Den jag provade ut och den jag fick hem var väldigt olika i storlekarna och därför är den jag har hemma något för stor. Krångliga jag. Besvärliga jag. Men fick väldigt bra hjälp och allt har löst sig på bästa sätt!

Det får räcka för nu gott folk. Jag kommer lägga upp lite fina balbilder framöver! 

Likes

Comments

Gårdagen: I härlig sommarvärme (nästan) startade Matilda, jag och Fanny kvällen med kycklingsallad ute på plattgången längst med huset. När grabbarna grus sedan anlände förflyttade vi oss med våra drinkar ner till bryggan, där kvällssolen alltid är som vackrast. Fler och fler kom och snart satt vi alla som vanligt runt en kortlek. Efter några Galliano Hot Shots och Pandoras ask drog vi in mot stan och mot Harrys.
Jag vill passa på att tacka alla för en trevlig kväll med mycket skratt och mycket kärlek. 💛

Valborg: Spenderades i Stockholm med Ivar och Felix. Tillsammans bildar vi det filmteam som nästa vecka förhoppningsvis kommer kunna presentera en film om "Droghandeln i Sverige". Vi begav oss alltså till Stockholm för att: 1: Filma massor av material till dokumentären 2: Fira vår vän kungens födelsedag 3: Se Kungsträdgårdens körsbärsblom 4: Shoppa och slutligen 5: Äta på restaurang och dricka gott vin.

Likes

Comments

Vad jag har förstått är jag inte ensam om att denna afton, i panik sitta och försöka skriva ihop ett någorlunda argumenterande tal inför morgondagens nationella. Blä. Inte nog med detta är jag äckligt trött efter att ha suttit nattvakt på Katrineholms innebandy Cup till 7:00. Låt mig ta studenten nu...

Apropå studenten!! I somras när jag var i Australien pratade jag och Jordyn om studenten (hör och häpna) och häromdagen skrev hon att hon bestämt sig för att resa hit till Sverige och fira med mig!! Vad jag har förstått känner Jordyn, efter att ha bott i Sverige några år under sin uppväxt, en stark dragningskraft till vårt vackra land. Dessutom verkar hon tycka väldigt mycket om våra svenska högtider haha! Vad jag har förstått brukar hennes familj kring jul försöka efterlikna det svenska julbordet så mycket som det går. Sill går kanske att köpa på IKEA..? Helt underbart haha! Nu ser jag mycket fram emot att få träffa henne igen!

Likes

Comments

Goddagens kära vänner! Jag skulle vilja påstå att jag inte mått såhär bra på väldigt länge. Vi har visserligen otroligt mycket i skolan såhär på vårterminen i trean men utöver feta inlämningar, gymnasiearbeten och nationella prov är livet underbart att leva. Just nu är jag obeskrivligt taggad på studenten och allt vad den innebär; bal, fester, vänner, sena kvällar och givetvis mycket mycket gott att dricka!

Förra veckan var jag på jakt efter studentklänningar i Stockholm, en stad jag måste medge att jag känner stark förkärlek för. Samtidigt som jag ofta tycker att det känns väldigt bra att åka hem efter en hektisk dag i huvudstaden, är det helt klart en dröm att någon gång i livet få bo där. Efter en tursam jakt släpade jag med mig två klänningar, en jeanskjol, ett par nya Fjällräven Alta och en linnekappa hem. Jag vet inte vad det är men just nu känner jag mig väldigt kreativ... Jag äter upp all inspiration som tilltalar mig och låter den påverka mig, mina beslut och framtida mål. Jag har för övrigt tagit tag i mitt liv och börjat träna och äter numera mindre skit. Jag skulle inte vilja påstå att min kost tidigare varit "dålig" utan att mitt missnöje dessvärre grundar sig i det eviga småätandet.

Idag står plugg och vaccination på schemat och med lite Dylan i lurarna ska jag och the "Girl from the North Country" ut på en lång promenad. Hare gott!


Likes

Comments


Allmänt: Istället för att läsa ekonomi, om finanskriser och börskrascher, läste jag den nya ELLE... Det är ungefär där jag står just nu. Det är mycket på alla plan, framförallt i skolan. Min sista termin på Duveholm börjar på måndag, då vi för övrigt är lediga. Jag är så taggad på framtiden! Även om allt är långt ifrån hugget i sten ser jag fram emot så otroligt mycket just nu! Inom en relativt snar framtid åker vi till fjällen igen. Denna gång med familj, pojkvän med familj och det stora "fjällengäng" vi alltid åker skidor med. Närmare sommaren ska jag till Götet och se Håkan, festa, gå på bal, ta studenten, festa ännu mer, kanske resa någonstans och förhoppningsvis jobba massor. Annars längtar jag efter allt det där andra som väntar. Plugga, flytta hemifrån och helt enkelt få klara mig på egen hand.

Dagen: Idag såg jag seriöst ut som en kille. Jag vet inte vad som händer haha! Jag skulle inte vilja påstå att jag har ett grymt sinne för mode, vad som passar mig och inte. Vad jag dock är rätt säker på är att jag aldrig har känt mig såhär risig tidigare. Då menar jag dessutom risig under en längre tid... Jag har mina fuldagar allt tätare och känner mig mest blä när det gäller både utseende och mående. Som jag nämnt tidigare är vintern inte min primetime (eller vad man kan kalla det) utan är istället den tid på året då jag är blek, trött, har slitet hår, klär mig illa och struntar i allt från smink till mitt eget välmående. Även om det kanske inte är särskilt nyttigt är det galet vad en solbränna gör. Nu vill jag ha soool.

Likes

Comments

Det är kallt och är mörkt ute. Även om ljuset tappert håller sig kvar någon extra timme om dagarna så här års är det långt ifrån trevlig att stiga upp tidigt på morgnarna. Just nu känner jag hur solens frånvarande strålar påminner mig om hur viktiga de faktiskt är. I mörka tider har jag nämligen lätt att bli lika mörk jag... Jag ser det fina i alla årstider men jag kan inte låta bli att önska att tiden gick lite fortare, att det kanske är dags att det går mot lite ljusare tider nu. Jag vill kunna springa utan att lungorna fryser till is och jag vill kunna sola mot husväggen utan att behöva ha tjockaste dunjackan på. Trött på kylan och lika trött på skolan som redan första veckan efter jullovet låter en påminnas om att man lever. Helgen som jag planerade att plugga sönder blev istället två slappa dagar i underställ under en filt framför tv:n. Studenten och sommaren... vart är ni när vi behöver er som mest?

Likes

Comments

Det nya året firades in med kära vänner hemma hos Gustaf i Forsa på Nya gården. Efter mycket god mat och bra prat gick vi ut på baksidan och ner mot sjön för att med fyrverkerier och skumpa tillsammans fira att 2016 nu äntligen är här. Dagen efter satt vi tillsammans vid frukostbordet, åt och planerade inför vår fjällenresa. Söndagen den tredje lämnade vi Katrineholm och Lilly, Albin, Gustaf, Max och jag satt i en relativt fullpackad bil påväg mot Vemdalen. Dagarna där var mycket kalla men som tur var varierade i vindstyrka, snöfall och solsken. Trots att kylan bet i kinderna och att det kändes som att fötterna var nära ett förfruset tillstånd fick vi några fina skiddagar. En av dagarna som vi tillbringade i Skalet sken solen. De flesta känner till att det är svårt att fånga det vackra på bild. Precis så var det när jag desperat tog av mig skidvantar och innervantar för att leta reda på min mobil, knäppa några kort för att föreviga ögonblicket. Med andra ord: Det här är en helt okej bild, men det var väldigt mycket vackrare i verkligheten.
Rubiks kub, Markoolio, Yaaaaatzy, Lordi, Uno race, E-Type, maffia och Sibylla(-bilen) kommer för alltid förknippas med den här resan. Jag har fått den bästa sista veckan av mitt sista jullov och det tackar jag för!

Likes

Comments