Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 61 readers

Likes

Comments

  • 173 readers

Likes

Comments

Dåligt bloggade på sistone, vilket har berott på att jag har haft fullt upp med annat. Så jag har hunnit med mycket under april månad. Jag har rest till Fuertoventura och till Kanarieöarna i Puerto Rico, jag har fyllt nitton och jag har börjat jobba som receptionist. Mer uppdatering kommer!

  • 247 readers

Likes

Comments

Kusin Lisas bröllop!

  • 315 readers

Likes

Comments

En bra ventilation tar bort lukt, matos och skadlig gas från byggnadsmaterial och förhindrar fuktrelaterat mögel och rötskador. Om fukten inte ventileras bort får man kondens som visar sig först på kalla ytor som fönster och kallvattenledningar och sedan kan kondensen till och med dyka upp på väggar och möbler. Det är bara ett fåtal saker som http://ventilation.se/ nämner på sin hemsida som gör att vi borde ha ett ventilationssystem i alla hem, men även på skolor och arbetsplatser.

Detta är något som jag har erfarenheter om då ventilationen på min skola inte fungerar. Det ställer inte bara till problem när det är kallt ute utan även på sommaren när värmen slår in. På vintrarna och även hösten sitter folk med vinterjackorna på och så borde det väl inte behöva vara. Ska eleverna verkligen behöva sitta och huttra på lektionerna? Sen finns det också skäl till varför man inte bör bära med sig jackan in på lektionen av säkerhetsskäl. Om en eld skulle starta så ökar chansen för en större brand om det finns en massa jackor och tröjor i klassrummen som lätt tar eld. På sommaren ger detta en annan effekt. Det blir otroligt varmt och unket inne i klassrummen utan ventilationen vilket i sin tur gör att vi tappar allt fokus och blir trötta. Ett bra ventilationssystem skulle på så sätt skapa bättre koncentration hos eleverna, samtidigt som det ge större möjligheter för eleverna att få bra resultat.

Så om vi hade haft ett bra ventilationssystem så kan jag garantera att det skulle skapa en bättre tillvaro i skolan och jag tror inte att detta problem endast finns på min skola, utan även på många andra skolor, arbetsplatser och hem. Detta kan som sagt även påverka din hälsa med allergier och skadliga gaser, något som vi kanske bör reflektera kring för hälsan är väl ändå det viktigaste vi har.


Likes

Comments

I helgen bilade jag tillsammans med Cecilia upp till Uppsala, för att vara med på vår kusin Lisas möhippa. Det var min livs första möhippa, men fler ska de bli. Vi hade superkul som bilderna förhoppningsvis kan förmedla. Vi gav Lisa en massa uppdrag under dagens gång, vi var på spa och åt en riktigt god middag på kvällen.

Näst nästa helg blir de bröllop och vi åker åter igen till Uppsala!

Jag var yngst (ganska mycket yngre än de flesta), de flesta var 25 och uppåt, men trots det så tycker jag att jag passade in helt okej med de andra och jag hade superkul.

Vi fick sviten på hotellet där vi drack champagne och åt frukter och bara umgicks. Lyxliv!

  • 527 readers

Likes

Comments

  • 546 readers

Likes

Comments