Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Som rubriken säger är det två dagar tills att jag går på julledighet! Något som jag verkligen behöver efter dessa tre månader. Veckan innan agu fick jag stressfraktur i ena foten och efter agu lyckades jag även få de i den andra foten. Det innebär att jag måste ta det väldigt lugnt den här ledigheten för att de ska få chansen att läka.

I helgen var jag hemma i Norrköping. Jag tog de lugnt och gjorde inget speciellt. Försökte få lite julkänslan genom att lyssna på julmusik, kolla på julkalendrarna och tända massa ljus. Älskar julen!

  • 53 Readers

Likes

Comments

Vad gjorde vi?
Måndag: Visitation av all materiell så att vi inte hade med oss något som ej var tillåtet (t. ex. mat/snacks, mobil). Ransonering av mat (500 kalorier om dagen). Utmarsch till "Hammaren". Grävde värn i mörkret och byggde förläggning gör att sen sova ett par timmar.

Tisdag: Skjutning på Stålboda (presidenten, mål i rörelse, kompetensprov/målskicklighet). Marsch genom skogen till Uppgården dör vi övade mer skytte. Den kvällen sov vi också i tält men ytterst lite då vi blev anfallna över natten.

Onsdag: Avmarsch tidigt. Vi övade skytte i bebyggelse, badade i Mälaren, marschade drygt en kilometer med tung materiell (ammunition, vattendunkar och bårar) tårgasprov, house of horror (bryta sig ut ur ett hus genom att bekämpa befäl), där efter byggde vi ett gruppbivack där vi sov.

Torsdag: 1,5mils marsch. När vi var framme fick vi se hur granatkastare jobbar. Pastorn kom till förläggningen för korum. Därefter förberedde var och en sig inför ett ensamdygn.

Fredag: Stred vi mot fi-land i ungefär 7 timmar. Sedan sprang vi hem med full utrustning (ca 30kg). När vi var på kasern igen blåste befälen oss genom att säga att vi skulle ut igen ett dygn, men precis innan vi skulle börja marscha sa löjtnant "nu ska ni lyssna jävligt noggrant.. övningen avbryt".

Hur var det?
Jag kan börja med att säga att detta genomgår jag aldrig igen! Har aldrig mått så dåligt som jag gjorde de här fem dygnen. Växlingen mellan att frysa och svettas konstant, smärtan i foten (stressfraktur), tröttheten och illamåendet av att inte få nån mat är en påfrestning som jag tror ingen kan förstå sig på om man inte genomgått det. Jag gick ner cirka 4kg då jag inte ens kunde äta upp de 500 kalorierna vi fick för att jag mådde så illa att ja fick kväljningar.

Värst av allt skulle jag säga var när vi bada i Mälaren och jag tappa talförmågan efter hoppet från bryggan, samt språngmarschen hem. Det var branta branta backar och en strecka på kanske 3km, folk grät, skrek, svimma och föll ihop längsvägen. Jag slapp böra min packning pga min fot så det var en lättnad men det var fortfarande riktigt plågsamt att springa med en stressfraktur.

Bästa känslan var dock när vi kom in på kasernområdet där folk stod uppradade och applåderade. Ännu bättre mådde man när löjtnant efter att ha blåst oss berättade att övningen var slut. Folk jublade, grät av lycka och kramade varandra. VI GAV ALDRIG UPP!

  • 56 Readers

Likes

Comments

I fredags var det fanöverlämning på Stockholm slott med kungen på plats. Superhäftigt var det! Vi matchade in till innergården av slottet tillsammans med hela livbataljon från livgardet, där möttes vi sedan av kungen. Han välkomnade oss och höll ett litet tal och sedan överlämnade han den nya fanan till regimentschefen. Vi avslutade med att sjunga kunga sången och med en visitation av honom. Denna dag uppskattades!

  • 168 Readers

Likes

Comments

Denna permission spenderar jag i Stockholm. Vilma va här idag så vi käkade middag tillsammans och hade lite myskväll hemma hos mig, sen tog hon tåget tillbaka till Norrköping. Så nu är jag ensam i lägenheten igen, ligger på soffan och kollar på film. De är väl ungefär så jag planerar att spendera denna helg för att vila upp mig ordentligt inför AGU.

  • 168 Readers

Likes

Comments

Nu var det länge sen och sen sist har jag haft anhörighetsdag med soldaterinran. Det betyder att jag inte längre är rekryt utan soldat🙌🏼 dock stämmer det inte riktigt eftersom jag inte har genomfört AGU (slutövningen) än, men nästa vecka är även den avklarad!

Nu börjar AGU som sagt närma sig och jag börjar bli ganska nervös och rädd. De säger att "det är det värsta ni kommer att ha upplevt och kommer att uppleva". Det som jag är mest nervös för är min fot (stressfraktur) och kylan. Men hur som helst får jag se till att vila ut ordentligt i helgen och försöka tagga till.

  • 187 Readers

Likes

Comments

Nu har jag snart gjort två tredjedelar av min GMU, alltså två månader! Tiden går så snabbt och det är en lättnad för mig. Därefter drar befattningsutbildningen igång och efter de sex månaderna kan jag äntligen pusta ut och klappa mig själv på axeln.

Redan på måndag ska jag söka till Polishögskolan, vilket blir mitt nästa steg i livet. Det är nånting som jag verkligen är förväntansfull inför!

Min dröm är ju att bli klar med den utbildningen och därefter kanske flytta till en något större stad än Norrköping. Göteborg är jag sugen på i nuläget. Där vill jag skaffa familj och hus.

Mitt drömhus är ett stort vitt hus med stora fönster och stora utrymmen inomhus. Det ska vara "cleant" inomhus men ändå mysigt med sköna soffor samt mycket kuddar och filtar. Utomhus finns en pool, antingen en stor pool eller en bubbelpool även ett garage för våra två bilar. Omgivningen ska vara relativt lugn, inte ett för tätbyggt område men vi ska ändå ha lite grannar.

Något som jag har läst om som verkar otroligt smidigt är att man kan köpa ett färdigt hus och sedan placera ut det exakt var man vill ha det i landet. Så då kan jag alltså placera ut mitt hus någonstans i Göteborg om det är där jag vill bo.

Detta är då ett exempel på hur mitt drömhus skulle kunna se ut. Inte hur jag påstår att mitt hem kommer att se ut.

  • 298 Readers

Likes

Comments

Igår spenderade jag några timmar hos Carro. En kopp kaffe, mys och bra sällskap, kan inte bli dåligt.

Nu sitter jag på tåget tillbaka till Kungsängen med en klump i magen. Vill allt annat än detta men jag vet att jag kommer klara detta innerst inne!

  • 366 Readers

Likes

Comments

Hemma, äntligen hemma. Mycket har hänt de två senaste veckorna. Kan nog sammanfatta de som de två jobbigaste veckorna i mitt liv. Mycket fält, marchande med tung packning, strid i skogen med lösskjutsanordning, långa och sömnlösa nätter i fält med skottlossning där man var tvungen att springer ut för att lägga sig i eldställning och vara beredd att verka mot fiender. Vi har även haft brandövning som var något av de roligaste vi har gjort dessa veckor. Sen avslutade vi i onsdags med gasmasktest i gaskammare och ensamdygn i skogen. Övningen var dock tvungen att avbrytas pga vädret. Regnet öste ner hela kvällen och det var knappt någon som fick igång en eld. Sämre kunde vi inte haft det. Det känns dock skönt nu i efterhand. Det känns som att man ska dö där och då men jag klarade det och ja lever ju faktiskt.

Nu under permissionen har ja passat på att unna mig med massa god mat och mys med nära och kära. Igår käkade middag med Lisa på Rosegarden och strosa runt lite på stan. Sedan åt jag på Diné med familj och kollade på film med syrran. Uppskattar allt så otroligt när jag är hemma!

  • 374 Readers

Likes

Comments

Kollade på den här filmen i helgen. Sjukt bra motivation för att orka med de två kommande veckorna utan permission.

  • 462 Readers

Likes

Comments