I detta inlägg hade jag tänkt att skriva lite om hur man kan tjäna pengar på 4 olika sätt

Det finns många olika sätt man kan tjäna pengar på tex på en blogg genom all reklam som visas och det kommer från en innehållsleverantör, även på att göra Youtube videos då tjänar man pengar på alla reklamartiklar som spelas upp under eller innan videoklippet man valt att kolla på. Man kan även tjäna pengar på olika hemsidor där dom säljer produkter/kläder som på tex H&M, BIKBOK eller GinaTricot,
Boozt.com är en återförsäljare alltså säljer företaget andras produkter/märken på sin hemsida.
En tjänsteleverantör kan vara en speltjänst alltså en webbsida där man ex spelar på trav eller något liknande, och detta tjänar man då pengar på, men tjänsteleverantör är även internetabonnemang och telefonabonnemang.
Blocket är som en marknadsplats eftersom att det är två personer som gör en affär med varandra.
Ett företag behöver alltid en affärsidé, alltså vem är det till? vad är det för produkt/produkter? varför eller på vilket sätt?


https://nouw.com/blog/money?id=31794903

https://www.youtube.com/?hl=sv&gl=SE

http://www.hm.com/se

https://www.instagram.com/

https://www.blocket.se/

http://www.speltjanst.se/

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I detta inlägg hade jag tänkt att skriva lite om entreprenörskap och hur ett företag fungerar.

Företagets namn är Chiquelle och deras affärsidé är mest att sälja kläder men också accessoarer och smink. Chiquelles profil är att dom har kvalité och dom är mycket modeinriktade och det är kläderna dom tjänar pengar på. De har endast en hemsida så man kan bara beställa från nätet. Deras sortiment är alla slags kläder som byxor tröjor olika toppar och klänningar mm, sedan är det assessorer som skor och väskor, och till sist sminkprodukter.
Företaget behöver också resurser som ett lager och personal som packar ner kläder osv, sedan behövs ett dataprogram som göt att du kan beställa från internet och sen frakt mm. dom har såklart konkurrenter och det är ju alla liknande klädaffärer och kläder på internet, det finns så mycket konkurrenter inom detta temat. Chiquelle har lite "speciella" kläder om man tänker från mitt perspektiv men jag tycker kläderna är extremt snygga osv och den stilen detta företaget har på sina kläder är det som är inne just nu inom mode vilket gör att många "kända" personer sponsrar dom på till exempel deras Youtube kanal och det gör att många vill in på detta företaget o köpa kläder.


https://www.chiquelle.se/start

Likes

Comments

Hejsan, i detta inlägg hade jag tänkt att förklara några begrepp som är ganska viktiga inom näthandel och webbplatser osv.

Webbhotell är en tjänst som gör att du kan ha en webbplats och e-post utan att ha en egen server.

Domännamn är det du skriver i din webbläsare för att komma vidare till webbsidan som du vill besöka man kan säga att domännamn är adressen till en server på internet.

Domän är samma sak som den tidigare punkten, att det är de du skriver i din webbläsare för att komma vidare till sidan du vill besöka.

IP-adress är det som identifierar en anslutning mot internet, ip-adress används för att den information som skickas på internet ska skickas till rätt dator.

Subdomän är lite längre än domännamn, subdomän är det lilla extra tillägget till huvuddomän.

Publeceringsverktyg det finns många verktyg som hjälper dej att göra hemsidor, Man kan jämföra ett publiceringsverktyg med de olika programmen i Microsofts Office-paket. Precis som att Excel, Word och Powerpoint hjälper dig att skapa, strukturera och visa information hjälper publiceringsverktygen dig att visa informationen på nätet.

URL betyder Uniform Resource Locator på svenska kallas det webbadress. Det är den teckensträng som identifierar en viss resurs på nätet.

WWW är en internettjänst och förkortning för World Wide Web.

Toppdomän är den högsta nivån i internets domännamnssystem.

Likes

Comments

Jag hade tänkt och prata om hur en webbplats kan se ut och hur man får en person att bli intresserad och nyfiken.

Jag tycker att det ska vara mycket färger om det är till yngre som barn och om sidan är tillför ungdomar och vuxna ska det vara ganska "cleant", som i vitt, grått och svart, dessa färger gör det mer "modernt" eftersom att det är det som är inne just nu + att det ser proffsigare ut.
Men sen tycker ja att det ska vara någon neutral färg så sidan sticker ut lite mer, det ska även vara bra information så att man blir intresserad och vill kika in på sidan.

För att man ska kunna hitta lättare på en sida ska det finnas länkar till de olika kategorierna, det ska finnas t ex priser, information, personal osv.
Sen för att sidan ska se bra ut måste alla länkar se ut på samma sätt så att det inte blir helt olika,  sidan ska hänger ihop och texten måste hänga ihop med temat. Jag tycker även det ska vara olika typsnitt beroende på vad det är, själva texten om t ex information ska det vara ett lättläst typsnitt, sen rubriken kan vara lite mer "avancerad" det gör sidan lite mera intressant.

Att ha bilder på sin sidan är ganska viktigt tycker jag. Om det är t ex en makeup sida kanske vill man säkert som kund att det ska vara mycket bilder för att se hur bra det företaget är.

https://webbhotells.se/guider/gora-hemsida/


Likes

Comments

Hej!

 Jag heter Kristin Lund och jag är 16 år och går första året inom Handel och Administration på Karlbergsgymnasiet.
Jag har denna blogg för att vi håller på att göra ett projekt.
Vi ska alltså göra en blogg om näthandel.

Likes

Comments