Idag tänkte ja ta upp något som är väldigt intressant. Coregasm. Coregasm är något som du kanske aldrig har hört talas om, eller så vet du redan vad det är. Jag kändes iallafall att det var passande att ta upp det idag eftersom jag körde mage.

Coregasm är något som vissa kvinnor "drabbas av" (jag är en av dom). Det är precis som man hör på namnet en form av orgasm. Denna typ av orgasm uppkommer vid hård träning. Magträning är den vanligaste orsaken till det, men i vissa fall kan det även ske i andra träningsformer.

Enligt forskning är coregasm något som cirka 10-15 procent av alla kvinnor upplever/ har upplevt någon gång under sitt liv. Själv ser jag det mer som ett lyxproblem än ett riktigt problem. Såklart kan det i vissa fall vara jobbigt, men mestadels är det inte det. Det motiverar en bara till att köra hårdare och pressa sig ännu mer. Dessutom har det gjort att jag inte ser magträning som något jobbigt och tråkigt längre. Istället kan det bara vara skönt och uppiggande.

För min del (och de flesta andra) uppkommer det som sagt vid magträning. Oftast när det är så jobbigt att man knappt orkar mer. I början brukar jag behöva ta ut mig ordentligt för att uppnå orgasm, senare i passet blir det däremot bara lättare och lättare. Hur kraftiga orgasmerna är och hur man reagerar är olika från individ till individ. Vissa syns det tydligt på, medan man knappt märker det på andra. 

Hängandes benlyft är generellt sett den övning som är vanligast att få orgasm i (också min favorit såklart). Forskare tror att anledning till det är för att då jobbar man med nedre delen av magmuskulaturen. Där och neråt sitter sexuellt känsliga organ. När musklerna runt omkring ansträngs höjs blodcirkulationen och det påverkar organen. Det är en av anledningarna varför man tror coregasmen uppstår. Än vet man dock inte säkert vad orsaken verkligen är, detta är bara en teori.

Jag tycker iallafall att det är häftigt att man kan få orgasm genom träning. Det är ett fenomen som man inte ska skämmas över. Jag är lyckligt lottad som får chansen att uppleva det.

Mina nya Gymshark tights kom i tisdags dessutom, super snygga måste jag säga!🎀💕

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments