Forberedelser

I dag fikk jeg tildelt underorganisasjonen ICES, og fikk brukernavn og passord til å starte på selve søknaden til utveksling! Jeg har startet litt med å fylle den ut, men det er veldig mye man må ordne. Jeg visste fra før at det kom til å være mye jobb, men det var først når jeg så søknaden at jeg innså hvor mye det faktisk er. Jeg må blant annet skaffe meg anbefaling fra en engelsklærer, gamle karakterer, vaksiner og health record. Akkurat nå jobber jeg med studentbrevet, som er brevet jeg skal skrive til min potensielle kommende vertsfamilie. Jeg merker at det er vanskelig å skrive en lang tekst som beskriver meg i detalj (siden jeg ligger i senga så og si hele dagen er det ikke mye å skrive om, hehe).

I går var jeg i Oslo og tok språktest og var på Get Ready 1. Hele opplegget varte fra 16 til rundt 20, hvor selve møtet startet 18. Jeg rakk ikke å dra hjem fra skolen før jeg dro til byen, så gårsdagen var en lang dag. Språktesten heter ELTiS, og varte i ca 1 og 1/2 time. Den er obligatorisk for alle som reiser til USA, og testen skal være med på søknaden. Siden det var multiple choice, trodde jeg den kom til å være kjempelett, men den var faktisk vanskeligere enn jeg trodde. For dere (av mine sikkert 3-4 lesere) som ikke vet hva Get Ready er, er det to møter som er obligatorisk for utvekslingsstudenter og minst en foresatt. Get Ready 1 handler mest om livet med vertsfamilie og en ny skole, men også basic info om praktiske ting som visum, fakturaer og lignende. De som holdt møtet var utrolig hyggelige, og selv om jeg visste mye av det de sa allerede følte jeg likevel at jeg gikk hjem med mye ny info. Get ready 2 handler om kulturforskjeller og hjemlengsel.


Likes

Comments

Forberedelser

Hei! Dette er mitt første innlegg på denne bloggen. Jeg heter Kristine, er 16 år og skal altså på utveksling til USA skoleåret 17/18. Jeg har alltid vært glad i språket engelsk, og har ønsket å dra på utveksling siden jeg var veldig ung - kanskje 9 år. Selv om jeg er nervøs, vet jeg at om jeg ikke drar kommer jeg til å angre. Før jeg drar er det mye å ordne, som vaksiner, visum, pass og mer. Siden jeg har valgt programmet Classic, vet jeg ikke ennå hvor i USA jeg havner. Derfor kan det være lurt å vente til jeg får vite det før jeg begynner å kjøpe klær etter vær:)))

På denne bloggen kommer jeg til å skrive litt om søkeprosessen, forberedelser og selvfølgelig selve året. Bloggen er laget mest for at familie og venner skal kunne følge med på min opplevelse, men også for å hjelpe andre som vurderer utveksling og lurer på hvordan hele prosessen er. Håper den kommer til nytte!

Jeg har i dag takket ja til Explorius etter en god del ventetid. Jeg sendte interesseskjema 5. oktober, fikk intervjudato 6. oktober og var på intervju 10. oktober. Jeg var også på intervju med STS før dette, men endte som sagt opp med Explorius. Jeg synes dette virker som et proft selskap, og gleder meg masse til tiden som kommer.


Likes

Comments