View tracker

Jag var en sväng förbi Hötorget igår för att inhandla veckans blommor. Vinterblommornas säsong är här, och nu finns det alltifrån hyacinter, amaryllis och vackra dörrkransar. 

Jag fick med mig hem lite av varje, bland annat det här:

Nämligen röda liljor och några eucalyptus kvistar. Nu väntar jag bara på att liljorna ska slå ut, de är alltid vackrast efter några dagar tycker jag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Att göra egen müsli är lika enkelt som det går fort! Blanda de nötter och frön du tycker om, och vips så har du världens godaste topping till frukostyoghurten. Jag gjorde såhär:

1dl valnötter

1dl mandel

1dl parannötter

1dl solrosfrön

1dl pumpakärnor

0,5dl linfrön

Hacka nötterna och blanda alla torra ingredienser i en skål. 

Smält 2msk kokosfett och 1,5 msk flytande honung i en kastrull, krydda med lite kanel. Häll över nötblandningen och rör om så allt blir ordentligt blandat. Sprid ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 175 grader i 10 minuter. 

Toppa sedan din müsli med torkade aprikoser eller annan valfri torkad frukt. 

Likes

Comments

View tracker

 Nu är det kyligt i luften, snön som föll i veckan är borta och man skulle nästan tro att hösten är tillbaka. Mössa från Monki, halsduk Acne, kappa Marc by Marc Jacobs och byxor HM. 

Likes

Comments

Igår gjorde jag pizza till middag. Kände för att testa ett nytt recept jag har hittat, det är dessutom lite nyttigare så man kan gott och väl äta sin pizza utan dåligt samvete. 

Gör så här:

Blanda 1.5 dl mandelmjöl och 1msk bakpulver (degen behöver alltså inte jäsa)

Vispa i 1 dl mandelmjölk och 3st ägg. Pizzadegen blir till en smet som du brer på en plåt. Förgrädda degen i ugnen i 10 minuter på 225 grader.  

Under tiden degen är i ugnen kan du börja förberedda toppingen. Jag hade lufttorkad skinka, champinjoner, rödlök och parmesanost på min pizza. 

Dekorera pizzan med det du tycker om och grädda i ugnen i 10-15 minuter. Jag hade lite bladspenat och oregano också som extra krydda på toppen. 

Resultatet blev väldigt gott, det smakar nästan som vanlig pizza. Degen blir tyvärr inte lika fast som en vanlig pizzabotten, men jag måste säga att det är ett väldigt bra alternativ till köpepizza eller om man nu vill äta något nyttigare. 

Likes

Comments

Chiapudding är både gott och jätteenkelt att göra. Idag blev det pudding istället för gröt, på toppen hade jag färska bär som jag köpte dyrt i matbutiken igår. Åh, vad jag längtar till sommaren och alla bär som finns att köpa till en billig peng dessutom!

Gör så här:

2 dl osötad mandelmjölk

3 msk chiafrön

1 krm vaniljpulver

Låt stå i kylen över natten, jag brukar röra om innan jag går och lägger mig. Då bildas det inga klumpar och puddingen är perfekt morgonen efter. 

Likes

Comments

Något som jag tycker hör hösten till är grytor. Just därför gjorde jag ett klassiskt långkok häromdagen, med alla grönsaker som jag tycker om. Det var bland annat morötter, lök, broccoli och svamp. Himla gott blev det, och ett extra plus med långkok är att man kan passa på att göra andra saker under tiden grytan puttrar på spisen. 

Som att till exempel ligga på soffan och titta på film med en kopp te!  

Likes

Comments

Var sugen på något sött och gott i kväll, mixade turkisk yoghurt och frysta hallon. Resultatet blev en blandning av smoothie och yoghurtglass, riktigt gott och nästa gång ska jag testa att frysa den för att få en mer glassig konsistens. 

Likes

Comments

Såhär har mitt oktober sett ut, det har varit en mix av höst och värme. Hösten är här med allt som den för med sig, och jag är redo att fortsätta mina dagar med mysiga frukostar, varma halsdukar, mörka färger på naglarna och massa massa höstmys!

Likes

Comments

Jag har alltid älskat ljus, och nu på hösten när mörkret är här så tänder jag ljus i hela lägenheten. Detta från Diptyque är en av mina favoriter, det doftar en blandning mellan rosor och svartavinbär. Jag tänder det inte varje dag, utan bara ibland så jag kan dra ut på det extra länge. Men i kväll ska det få brinna. 

Likes

Comments