Idag är de smarta telefonerna integrerade i våra liv på ett sätt som saknar motstycke. Med prisvärda mobiler har allt fler av oss en underhållningsmaskin i fickan, som man kan använda för att spela, hitta, köpa och mixa musik, spela datorspel eller gå på casino online eller titta på film, TV eller roliga klipp. Möjligheterna att göra livet underhållande med smartphones från ZTE och andra mobilutvecklare tycks oändliga.

1) Aldrig tråkigt

När de första mobiltelefonerna kom förundrades vi över möjligheten att kunna ringa utan att sitta fast i en sladd. Och eftersom det var så dyrt, ringde vi helst efter klockan sju när samtalstaxan var lägre, eller skickade (korta) SMS.

2) En assistent i fickan

Saker som din sekreterare skötte förr i tiden klarar en smart telefon av, nu för tiden. Med dess hjälp kollar du kalendern, bokar möten, svarar på mejl, lägger en order eller ser till att du ger kunder exakt uppdaterad information i realtid.

Med hjälp av GPS-tjänster hittar du till företag eller en specifik kund, och du kan se om andra som tillhör ditt nätverk är i närheten.

3) Olika sorters nyheter

Allt färre läser idag morgontidningen på papper för att få reda på vad som händer i världen. Idag har varje dagstidning värd namnet en mobilapp, där du kan läsa i alla fall de viktigaste nyheterna gratis. Och med en smart telefon i snart var mans ficka har de sociala medierna ökat sitt inflytande som nyhetsspridare. Idag kommenterar vi och och delar nyheter på sociala medier eller skriver egna betraktelser om det som händer på bloggar.

4) En liten värld

De smarta telefonerna har hjälpt oss att i ett slag få tillgång till hela världen i fickan. Genom sociala nätverk kan vi hålla kontakten med människor på andra sidan jorden, gratis om vi är uppkopplade online. Med tjänster som erbjuder videosamtal genom appar och andra program, kan vi prata och se varandra utan att befinna oss på samma plats.

Människor med specialintressen kan möta likasinnade och forma nätverk och grupper, samt dela med sig av sina erfarenheter över stora geografiska avstånd via bloggar.

5) Pengar i telefonen

Hur man väljer en smartphone kan vara tidsödande process. Mycket har hänt sedan den första iphonen lanserades år 2007. Idag finns ett vitt utbud av mobiler, allt från lyxvarianter i 10 000-kronorsklassen, till androiduppstickare som ZTE mobiltelefoner som erbjuder smarta telefoner till konkurrenskraftiga priser. Fundera över vad just du har för behov när du väljer smartphone, så att du hittar den bästa mobilen för dig.

Oavsett vilken lur du väljer kan du idag sköta dina finanser med den. De flesta banker har bra appar där du kan kolla ditt saldo och göra överföringar eller betala räkningar. Och andra betaltjänster som Swish har möjliggjort att vi idag kan flytta pengar helt utan bankernas inblandning. Detta har varit mycket viktigt i U-länder, där bankväsendet kan vara ostabilt och dyrt.

Ökande mobilanvändning

Idag följer smarta telefoner med oss överallt. 54 % av oss kollar telefonen i sängen och 40% kan inte låta den vara på toaletten. Flexibiliteten som det innebär att ha internet i fickan, kan utvecklas till krävande stress och beroende. Därför är det viktigt att komma ihåg att stänga av telefonen ibland och se upp från skärmen. Njut av det praktiska och roliga med att ha en smart telefon, men låt den inte styra dig.

Likes

Comments