Åker man som Au Pair med Cultural Care har man en deadline på en hel del saker en månad innan man åker. Jag tänkte dela med mig av min check-lista för saker som skulle skickas in till CC innan den 18/8.

 • Skicka in en kopia på mitt körkort ✓
 • Skicka in en kopia på mitt pass ✓
 • Scanna in och maila mina betyg ✓
 • Skriva på och skicka in Agreement form
 • Beställa polisregisterutdrag och skicka in ✓
 • Göra klart MyAuPairCourses
 • Göra en hälsoundersökning och skicka in resultatet

Jag har nu skickat in allt, UTOM resultatet på hälsoundersökningen. Jag lyckades nämligen inte få en tid på min vårdcentral, utan fick leta efter privata läkarmottagningar. Efter ett antal telefonsamtal fick jag en tid den 23/8, alltså efter min deadline. Jag har pratat med CC om detta, och det verkar vara lugnt så länge jag skickar in mina resultat så fort jag får dem. Det kommer kosta 4-5 gånger så mycket (!) att göra en hälsoundersökning privat, men jag hade inget annat val då det var ca 3 månaders väntetid på en vanlig vårdcentral. Tips till blivande Au Pairer: Boka en hälsoundersökning INNAN ni får en värdfamilj eller vet när ni ska åka!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

18 augusti. Idag är det en månad kvar tills jag åker. En månad tills jag kramar mina föräldrar och mina syskon för sista gången på väldigt länge. En månad tills jag säger hejdå till min bästa vän. En månad tills jag lämnar mitt hem, min familj, mina vänner, min trygghet och det liv jag levt i 19 år. En månad tills jag sätter mig på planet och flyger över atlanten, ovetande av vad som kommer att hända härnäst. En månad tills jag landar i mina drömmars stad. En månad tills jag börjar mitt livs äventyr. En månad kvar.

Likes

Comments

Förra veckan kom min nya almanacka från personligalmanacka.se. Sedan jag började 7:an har jag köpt en ny almanacka för varje skolår, och de senaste 3 åren har jag designat min egen på den här hemsidan. Man får välja ett eget omslag och baksida. Man får välja språk, design och vad som ska finnas med (veckans träning, veckans tentor osv.). Dessutom kan man lägga till egna, personliga födelsedagar! I år beställde jag dessutom ett skinnfodral till almanackan. Väldigt snyggt och ett jättebra skydd!


Likes

Comments

Jag kan inte ens räkna hur många olika listor jag har gjort i min mobil sen jag påbörjade min USA-planering. När jag läser andra Au Pair-bloggar älskar jag att hitta packlistor t.ex. för att få inspiration till min egen packlista! Här kommer en lista på saker jag behöver köpa innan jag åker. Jag har verkligen försökt att hålla i plånboken och inte shoppa massa kläder osv, eftersom att jag ändå bara kommer kunna ta med en bråkdel av min garderob. Hur som helst – här kommer min inköpslista!

☐ Stor resväska

☐ Kabinväska

☐ En till necessär

☐ Reseförpackningar

☐ Passfodral

☐ Bagage-tags

☐ Adapter + förlängningssladd med grenuttag

☐ Nya iPhone-hörlurar

☐ Ansiktskrämer (de som inte finns i USA)

☐ Sminkprodukter

☐ Presenter till värdfamiljen

☐ Massa godis (till värdfamiljen, till Training School & till mig själv såklart hehe)


Likes

Comments

Som de flesta andra som flyttar till ett nytt land har jag en lista i mitt huvud på saker jag vill göra där! Jag kommer självklart skriva en lååång bucket list innan jag åker, men tills vidare tänkte jag lägga upp ett inlägg i taget. Min första punkt på min bucket list är...

VISIT TOP OF THE ROCK

Väldigt oväntat, jag vet. Men det finns inget bättre sätt att få se NYC som där. Jag skulle även vilja åka upp i Empire State Building. Såg en väldigt rolig text på en sida med en lista på saker man måste göra i New York: "Visit the Top of the Rock. The Empire State Building is great too, but you know what you can’t see from the top of the Empire State Building? The Empire State Building."

Likes

Comments

Vart ska du?

Scarsdale, New York. Staden ligger ca 30 min norr om Manhattan!


Vilken organisation reser du med?

Cultural Care Au Pair.Hur/var skulle du helst vilja bli placerad?

Jag hade inga som helst förväntningar om placering. Jag intalade mig att det var familjen som var viktigast och att jag skulle ångra mig om jag endast valde familj efter vilken stat de bodde i. Självklart blev jag superglad över att min värdfamilj bor i New York, men jag sa nej till flera familjer i NY tidigare, så det var inte staten som påverkade mitt val.


Har du fått en familj?

Ja, min värdfamilj består av en mamma, en pappa, en 5-årig tjej och en 8-årig kille.


Kommer du att vara med på något förberedelseläger?

Ja, jag kommer att vara på Cultural Care Training School i NY 18-22 september. De första dagarna kommer man ha lektioner från morgon till kväll och sista dagen kommer spenderas i NYC.


Vad ser du mest fram emot?

Jag ser fram emot att få träffa min värdfamilj för första gången, att se NYC samt staden de bor i. Sedan längtar jag efter tiden när jag har varit där ett tag och fått helt nya rutiner och en helt annan vardag än den jag är van vid. Jag vill uppleva den amerikanska kulturen, umgås med mina supergulliga värdbarn och hitta nya favoritplatser.


Vad fruktar du mest?

Jag är rädd för negativa överraskningar och oväntade besvikelser. Jag ser för tillfället inga negativa saker med min värdfamilj (de verkar helt underbara) eller stället jag kommer bo på, så man kan väl säga att jag fruktar det som jag ännu inte vet om.


Vill du prova på något nytt, t.ex. en sport eller något äventyrligt?

Jag skulle absolut vilja prova något nytt! Nya träningsformer är alltid roligt att testa, och jag är öppen för det mesta. Att hoppa bungyjump, fallskärm eller liknande skulle vara helt fantastiskt!


Vad kommer du att sakna mest?

Uppenbarligen min familj och mina vänner. Jag kommer även sakna svenskt kaffe, svensk choklad (Marabou!) och svenska sommarkvällar på mitt landställe.


Kommer du att åka på resor i USA?

Ja, det kommer jag definitivt att göra. Det är flera stater på östkusten som jag vill besöka under mitt år hos familjen, sedan skulle jag vilja åka på semester till Florida och/eller Mexiko, och till sist vill jag besöka västkusten (Cali såklart) under min resemånad. Min värdfamilj åker mycket skidor på vintern, och jag hoppas verkligen att jag kan åka på minst en skidresa under mitt år! Men vem vet, jag har ingen aning om vilka resor jag kommer att göra, only time will tell.


Namnge fyra platser som du helst vill besöka:

 • Miami, Florida
 • Chicago, Illinois
 • San Francisco, Kalifornien
 • Philadelphia, Pennsylvania


Hur kommer din resa dit att se ut?

Jag flyger från Landvetter City Airport den 18 September. 06.50 lyfter planet, jag mellanlandar i Bryssel 08.40 och sedan går planet mot New York klockan 11.00! Jag åker med United Airlines och jag kommer att landa på Newark Liberty International Airport kl. 13.20 amerikansk tid.

Likes

Comments

Inför ett besök på den amerikanska ambassaden är det viktigt att man beställer hem och skriver ut alla papper man måste ha med sig! Som tur är har Cultural Care hjälpt mig väldigt mycket och jag har fått tydliga instruktioner om både visumansökan online och vad som skall med till ambassaden. Jag satte post-it-lappar på alla mina papper för att hålla koll på allting. På morgonen innan ambassad-besöket fick jag mitt DS-2019-dokument av en som jobbar på Cultural Care, men alla andra papper syns på bilden nedan!


 • Pass
Kom ihåg att kontrollera giltighetstiden! Passet skall vara giltigt minst 6 månader efter att du kommer hem från USA. Eftersom att man kan förlänga upp till 12 månader bör alltså passet vara giltigt över 2 år från avresedatumet. Mitt pass skulle gå ut 2019, så jag fick göra ett nytt!

 • Ett visumfoto, 5x5 cm i färg och som är tryckt på fotopapper
Det är viktigt att restriktionerna för ett visumfoto följs. På den amerikanska ambassadens hemsidan kan man läsa om vad som gäller för ett sådant foto. Jag rekommenderar att ni går till en fotograf som tar ett foto!

 • Proof of funds
Ett kontoutdrag som visar att du kan betala för dig under den första tiden i USA, dvs innan du får din första lön.

 • Appointment Confirmation
Bekräftelse på bokad tid. Denna är på Svenska.

 • SEVIS
SEVIS är ett kvitto som bevisar att jag åker med Cultural Care och att jag har betalat för visumet.

 • Personbevis 120, alla relationer
Ett personbevis är ett papper som beställs från Skatteverket. Detta ska vara påskrivet och stämplat och måste beställas i god tid innan ambassad-besöket.

 • DS-2019
Detta dokument bevisar vem du ska jobba hos och vilken typ av visum du söker. Pappret signeras på ambassaden och skall sedan behållas under hela året i USA. Vid eventuell utresa från USA (till t.ex. Mexiko eller Kanada) måste pappret skickas till CC's huvudkontor i Boston, skrivas på, skickas tillbaka och sedan tas med på resan. Det måste visas upp för att få komma in i landet igen!

 • DS-160
Ett dokument som skrivs ut från ambassadens hemsida när online-ansökan för visumet är helt färdig! Pappret ser ut som ett online-visum med alla ens uppgifter samt ens profilbild.

Likes

Comments

Efter gårdagens ambassad-besök begav sig alla till Cultural Care's kontor på Strandvägen! Vi fick sätta ut våra namn där vi skulle bo på en USA-karta och "mingla" medan vi väntade på att alla skulle komma. Jag träffade en tjej som skulle åka samma dag som jag, men de flesta hade sitt avresedatum innan dess. Vi hade förberedelse-workshops och olika case's som vi skulle diskutera. Vi fick höra på Au Pair-historier som de som jobbade på Cultural Care själva hade varit med om. Vi fick fika och jättegoda sallader till lunch. Det hela var väldigt bra uppstyrt, jag hade en superrolig dag! Vid 14-tiden promenerade jag och Felicia till tunnelbanan tillsammans och sa sedan hejdå. Det kändes så sjukt när vi sa att nästa gång vi ses är i NYC!

Likes

Comments

Klockan 8.00 igår var jag inbokad på den amerikanska ambassaden. Jag vaknade vid 6, duschade, gjorde i ordning mig och åt frukost. 7.45 mötte jag upp Felicia, en annan tjej som skulle till ambassaden samtidigt som jag! Vi träffade en person från Cultural Care som gav oss våra DS-2019-dokument. Sedan började den långa väntetiden. Vi fick köa i ungefär två timmar, så det var väldigt skönt att det var fint väder!

När det blev min tur fick jag visa upp mitt pass, mina skosulor (?) och innehållet i min väska innan jag fick gå in genom dörrarna. Därefter fick jag lägga mina saker på ett rullband för röntgning, precis som på en flygplats. Jag fick lämna in min mobil, mina hörlurar och min powerbank samt dricka ur min Loka-flaska och lukta på min drickyoghurt som jag hade med mig (??). Sedan fick jag gå mot en annan ingång, där jag fick lämna in alla mina papper, mitt visumfoto och mitt pass. Efter ytterligare en lång tids väntan blev mitt namn uppropat och jag fick gå fram till en av diskarna. Jag fick frågor om vad jag ska göra i USA, hur många barn jag ska ta hand om, var jag ska bo osv. Efter ca 2 minuter sa han "Your Visa is approved" och sedan fick jag gå ut från Ambassaden!

Likes

Comments

Hej!

Just nu befinner jag mig i Stockholm! Jag tog tåget hit i tisdags och åker hem senare idag. Igår var jag på ambassaden för visumintervju och på Cultural Care's kontor! Kommer uppdatera er om gårdagen i nästa inlägg, hörs snart!

Likes

Comments

Instagram@kristinamigell