Godmorgon! Är helt mör i kroppen idag efter gårdagens Grit pass.. Det var jättekul & jobbigt, dessvärre fick jag ligga på en 80/90% nivå för att knät lura fortfarande. Men vad var inte skönare än att komma hem, fylla på i magen och ta ett varmt bad!? Välbehövligt.

Sitter nu och äter frukost, två äggmackor, havregrynsgröt med hallon & ett glas med ProViva. Viktigt att fylla på ordentligt när man har en lång dag framför sig. Men idag är det ingen vanlig dag utan det är min favorits födelsedag!! Så efter jobb & ett pass på gymmet ska jag få träffa honom och fira. Älskar födelsedagar, vare sig det är min eller någon annans.

Hoppas ni får en toppen dag!

Likes

Comments

Första rundan i Skatås gjord. Valde att ta 5km slingan då det var halt och att jag fick känningar i knät precis när jag kom fram till parkeringen... Men jag tog mig runt! Älskar att gå slingor i skogen eller längs havet. Kommer bli många rundor där i år. Hoppas snart på att kunna springa igen och ta mig ut på de längre sträckorna!

Hela dagens planering blev framskjuten 2h plus att min storhandling tog 1h (älskar att gå och handla), så hann inte träffa Emma. Laddar nu istället om här hemma för kvällens styrkepass!

Likes

Comments

Godmorgon! Springer mellan tvättstugan och Nyhetsmorgon denna morgon. Värvar också med min favorit frukost: havreknäckemacka med ägg och havregrynsgröt med blåbär, kokos & en skvätt mjölk och ett glas ProViva.

Har under den senare veckan köpt en del inredning till lägenheten & mina kvällar efter jobbet har präglats av detta för att få i ordning så fort som möjligt. Nu börjar det likna ett hem!

Dagens planer är att efter tvätten är gjord till 100% ska jag åka till Skatås för en PW i någon av slingorna. Styrketräningen är inbokad ikväll och det blir Grit strength. Mellan dessa två pass är planen att jag träffa Emma.

Likes

Comments

Och så blev 2015 helt plötsligt 2016. Året sprang iväg precis som alla andra år gjort, men ett bra år har det varit ändå!
Åkte till Alperna för första gången tillsammans med V. Förutom de isbackar som uppstod på eftermiddagarna var skidåkningen riktigt bra!
Gjorde en fantastik resa till USA med min familj. Vi bockade av skidsemester i Aspen, shopping i Miami, solsemester i Bahamas & rodeo i Orlando.
Träffade nya vänner.
Gick på Summer burst - en sån höjdare!
Hade en riktigt bra midsommar - trots feber..
Drog 24h till Marstrand och hade livetskväll.
Tog 1 veckas ledighet och tryckte in Club29 (seglarvecka) & reste till Norge, Stavanger.
Klippte navelsträngen och flyttade hemifrån. Helt klart största klivet jag tagit i år!
Resterande höst/vinter halvåret jobbade jag bara. I samband med flytten sökte jag nytt jobb och idag står jag i delikatessen på Hemköp Frölunda Torg.
I oktober opererade jag mitt knä och har sedan dess kämpat med att bygga upp mina muskler igen..

Så. Vad har nu 2016 att erbjuda mig?
En sjuhelsikes massa träningspass ❤ SB med Jennifer i maj. Mumford & sons med V i juni.
Och Rom!
Ska se till att ta mycket weekends & varje sekund jag får att resa.
Även det klyschiga "ta vara på nära och kära" men det är så sant och 2015 lärde och visade mig mycket kring vänskap. Vilka som verkligen står där vid ens sida när det är kämpigt. Eller tider då man mår toppen och människor verkligen unnar dig det, istället för tvärtom.
Och sist men inte minst, det nästan allra bästa för detta år är att jag skapat ett till snapchat-konto för att kunna skicka snaps till det under året för att sedan öppna i slutet av 2016 och se hur året varit. Inspirerades av detta på instagram och hade inte släppt idéen om det så var tvungen att göra det.

Hoppas ni fick en bra start på 2016

Likes

Comments

Kände mig så utvilad imorse när jag vaknade och hade en toppen känsla i kroppen. Har legat i sängen och lyssnat igenom Avicii's nya album där han släpper låt för låt med minuters marginal. Bra idé så hinner man finna sina favoriter men samtidigt hinner man inte lyssna sönder dem..

Spenderade 2h igår till att "installera" ringklocka, framlampa, baklampa & lås på cykel. Ska ni göra detta se då till att ni har en bra dag där om saker inte går som ni vill kan ni skratta lite lätt och försöka på nytt. Att sätta ditt själva hållaren till låset var den pilligaste jag gjort och när jag var färdig var händerna svarta från att ha nuddat cykelkedjan..
Jag tänkte att denna procedur skulle ta mig ca 20 min så att jag därefter kunde cykla till gymmet och sedan ta bilen till gymnastiken. Men eftersom det tog sådan tid kom jag på den "briljanta" idén att cykla dit (8,5km en väg). Bara det att när jag kommer en bit är det rätt bra motvind så gissa vem som var slut när denna kom fram till gymnastikhallen och skulle ha 3 gymnastikgrupper? Jag!

Så efter totalt 17km cykling igår känner jag mig rätt mör i benen idag men det är väl ändå den känslan man oftast eftersträvar - känslan efter ett bra träningspass.

Nu ska jag fixa i ordning mig för att åka till jobbet i Onsala & senare middag med familjen.

Ha en bra dag!

Likes

Comments

Drygt 2,5 månad har gått. 2,5 månad av frågor från olika personer. 2,5 månad av positiv kritik. 2,5 månad av "Wow!" "Gud vad stark du är!" "Du är inspiration och förebild för många". 2,5 månad av negativ kritik. 2,5 månad av "gud vad tråkig du är". Det har gått drygt 2,5 månad sedan jag drack alkohol och jag har redan fått konstiga blickar och höjda ögonbryn som om jag vore en utomjordning.

Jag hade egentligen inte tänkt skriva ett inlägg om detta men eftersom det ännu är stora frågetecken i samhället om varför man inte dricker så skriver jag, utifrån mig själv. Många tror i första hand att det handlar om att man inte kan kontrollera alkoholen och har varit med om mycket men i mitt fall är det inte så. Min anledning är enkel, dock med många små anledningar som utgör summan till en stor. Jag har aldrig varit en person som dricker mycket eller ofta utan gjort det på olika tillställningar som t.ex. födelsedagsfester, midsommar, nyår osv..

Just den dagen jag satte stopp för det var ingen dag det hade hänt något särskilt, jag tyckte bara det var onödigt att dricka alkohol.

För som många av er vet har jag sedan jag var 8 år varit väldigt aktiv inom träning och alkohol gör så mycket ont mot kroppens organ och muskler, därav en anledning till mitt "nej tack". Jag satsade stenhårt på träningen för att, förhoppningsvis, klara fystesterna på Polishögskolan bättre. Tyvärr kom jag inte in i år pga att jag har en spricka i menisken som jag måste operera..

Jag får ont i magen av alkohol. Jag hade för en tid sedan (och kan fortfarande få ibland) lätt till magkatarr. Jag vet inte exakt vad det är i det hela men det finns läkare (ja, jag har kollat upp detta) som tror att det är pga sockret som gör att jag får ont och ibland t.o.m kramper.

Jag mår mycket bättre av det! Som jag skrev tidigare har jag aldrig druckit speciellt mycket i mina dar men att ändå "ta steget" till att inte dricka mer alls känns bra. Många frågar hur länge jag ska vara 'nykterist' (jag har så svårt för det ordet då jag kopplar många "ist" ord till negativa ord, sen också för att många kopplar ordet nykterist till att man kommit ur alkolism) och jag har faktiskt inget svar. Så länge jag vill? I all framtid? Det är inget hugget i sten och jag lägger ingen större vikt i det heller då mina ovanstående anledningar får mig att vänta ett tag.

Plus att smaken av alkohol är inget som faller mig i smaken heller.. Jag älskar mojitos, och den är minst lika god, om än inte godare, alkoholfri.

Jag är inte en "bättre" "starkare" eller "duktigare" människa än någon annan när jag säger nej till alkohol. Precis som att säga nej till godis, att bli vegetarian, att säga nej till sina vänner eller någonting annat val man gör i livet där man måste säga nej till. Alla är vi lika bra, starka och duktiga i vad vi än väljer att göra. 'Nykterister' är inte "duktigare" än någon annan person som dricker alkohol eller ej!

Enligt mig sitter det i personligheten. Jag behöver inte alkohol för att slappna av, för att ha kul nu i efterhand gillar jag inte det uttrycket i detta sammanhang, man kan ha kul allt handlar om din inställning och personerna runtomkring dig. Jag har varit på ett flertal tillställningar med vänner sen jag började "tacka nej" haft väldigt roligt och hör och häpna jag har t.o.m gått ut och haft riktigt roligt - utan alkohol (en liten pik till personer som säger att motsatsen). Sedan är jag väldigt svårpåverkad så att dricka alkohol för min del blir i längden väldigt dyrt och när kvällen är slut har jag oftast inte ens "uppnått" någon större alkoholpåverkan.

Alla gör vi val i livet och detta är ett utav mina. Det handlar inte om att man ska behöva säga nej och/eller förklara sig. För om man vänder på det är det ingen som höjer på ögonbrynen och ber dig förklara när du säger att du dricker.

Jag & en alkoholfri-minst-lika-god-mojito

Likes

Comments

Efter att ha jobbat drygt 22 dagar i rad kändes det välbehövligt med en ledig helg. En helg som skulle bestå av kräftskiva och fix i lägenheten. Kräftskiva blev det men min kropp orkade inte med att ta itu med kaoset där och då.. Förutom lite städning på toaletten. Drömde inatt att jag skulle flytta igen så att börja packa upp verkade ju onödigt så jag vart lite förvirrad när jag vaknade imorse. Men idag har energin kommit tillbaka så efter mitt träningspass idag ska jag fixa härhemma! Med avbrott för att åka in till stan och köpa en ringklocka till cykeln.
Jag har cyklat fram och tillbaka till gymmet två gånger och jag kan säga att här i stan är det inte bilarna som är din värsta fiende utan alla människor som promenerar cykelbanan (och du inte har en ringklocka..)!

Nu är det dags att laga en go frulle* och sedan bege sig till gymmet.

​*En go frulle: 1 havreknäckemacka med 1 hårdkokt ägg & en skål havregrynsgröt med frysta hallon och en skvätt mjölk i

Likes

Comments

Gick ett par ärenden på Frölunda torg nu på förmiddagen och gick in i min favorit butik Boomerang och snubbla över denna otroligt snygga & mysiga polo. Valde att inte köpa den vilket jag nu ångrar.. Men när ledigheten slår till på lördag slår jag nog även till på denna tröja!
Kommer bli perfekt till alla höstdagar här framöver som väntar oss..

Likes

Comments

Lyssnade på ett gammalt avsnitt från Michaela & Dashas pod för några veckor sedan om att bl.a flytta hemifrån, avsnittet heter "Kärlek till ett hem". Någonstans i avsnittet kommer de in på huruvida man bäddar sängen på morgonen och att det ser snuskigt ut om man inte gör det (jag håller med). Men i denna diskussion mellan de två säger Dasha "jag tycker det är sexigt med en säng som är obäddad" och när jag ser bilden ovan kan jag inte annat än att hålla med henne.. Dock mer mysigt än sexigt kanske.

Wow! Veckorna springer förbi och jag står ändå stilla. Idag kom ett nytt lass till lägenheten med m & p. En tv, en byrå, en micro, en tavla och en vas. Otroligt nöjd men i det kaos jag levt/lever i och få in mer kaos blir det bara frustrerande och jobbigt. Så jag gick och la mig och kollade OC istället för att ta tag i kaoset. Och nu ska jag kaosa till det ännu mer när jag ska laga middag - min alldeles egna potatis - och purjolökssoppa. Senare ska jag åka hem till V och mysa.

Japp, jag rymmer iväg från kaoset någon dag till..

Likes

Comments

Wow, vart tog all tid vägen? Det känns som det var igår jag satt hos Joanna och fixade naglarna och då, just då, fick jag ett samtal som skulle förändra mitt liv. "Hej Kristin! Det finns en lägenhet till dig". Och här sitter jag idag. 2 månader efter samtalet, i min egna lägenhet och, mina vänner, - det känns fantastiskt!

Såg i efterhand att det ser ut som att jag sitter och håller en cigarett på bilden, men det är den ena nyckeln som kikar ut mellan fingrarna.

Jag har äntligen fått komma närmare in till stan, mina fina vänner och mitt favorit gym.. Mitt i flytten har jag nu även fått ett nytt jobb med andra ord har jag fått en helt ny start på denna höst vilket känns underbart då vi går mot mörkare tider (jag tycker hösten är super mysig, men ack lite deprimerande).


Så jag avslutar denna höstliga söndag med att ta med egenbakade kärleksmums (efter dagens inflyttningslunch/fika med släkten) till Emma EÖ där myskväll väntar.

Likes

Comments