En trip över till Abisko med Emmi. Satan va kul de va. Men en sak har jag dock lärt mig: de är så sjukt jobbigt att isklättra!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Åkte på roadtrip, lämna polcirkeln, tävla i världscupen i vintersim, drack kokkaffe i mängder, hängt med galna människor, dansat som fan och skrattat dubbelvikt.

Jag älskar att säga mer ja än nej. Tacka ja till saker jag aldrig skulle gjort annars. Helgen som var är en av dom. Länge varit avundsjuk på min syster som vågade bada isvak hos farmor och farfar medan jag stod på kanten och frös. Nu är jag sjunde bästa i Skandinavien på 25m isvak. Den ni.

Likes

Comments

När nätterna är så roliga så du glömmer att sova. Vaknar efter 2 timmar och går till ett jobb du gillar. Träffar underbara människor en hel dag för att sen komma hem till vårt lilla kollektiv. Vi drar ut på äventyr. Bort från ljuset av husen, gatan och byn. Det är så mörk så att det blir ljust, du ser allt i skogen med hjälp av månen och stjärnorna. Allt färgas grönt. Du kollar upp. De dansar över dig. Så mystiskt. Så vackert.

Likes

Comments

Välkommen till Jukkasjärvibubblan.

Bubblan där du ler, skrattar, skapar fantastiska minnen åt andra, med andra.

Bubblan där du möter samma pappa på promenaden hem från jobbet när han kommer från dagis med sin dotter. Hon som älskar när plogbilen gjort små vallar i vägrenen så pappan kan busa och sladda med bobben hon åker på hela vägen hem.

Bubblan där ingen säger lördag utan i övermorgon. Som ett sommarlov där dagarna flyter samman och vi pratar om gårdagen, morgondagen och ibland säger vi till och med ”om tre dagar”.

Bubblan där spontanitet regerar och solen är mer dyrkad än pengar.

Bubblan där alla är vänner. Du är en av oss.

Välkommen till Jukkasjärvibubblan. Du är välkommen hit, saknad när du åker, glömd om en vecka.

Välkommen till min Jukkasjärvibubbla. Jag är ett år äldre nu. Min mamma har varit här. Jag säger mer ja än nej. Jag har lärt mig åka skoter. Jag har träffat människor som förändrat mitt sett att vara på, sett att se på världen. Mött folk jag kommer möta igen.

Här har jag spillt blod, svett och tårar. Men mest glädjetårar, dubbelvikt i skratt.

Jag gillar vart jag är, vart jag är på väg. Jag är på väg framåt.

Vi ses på andra sidan, en dag, kanske jag kliver ut. Då kan vi ta en kaffe och prata om världen igen.

Likes

Comments

När man känner att man känt en person i år, evigheter, men i verkligheten är de bara veckor. Ni delar på saker, hemligheter, skratt, tårar. Ni tar en promenad, pratar om döden, månen lyser upp skogen och skuggan har förföljt er sedan dörren. Det är senare än de borde, mycket senare. Ni stannar, hör tystnaden och nästa skugga i grönt tar skepnad. Ni skrattar och går vidare genom den snötäckta skogen. Ni vet, livet är underbart!

Likes

Comments

Dagarna här uppe blir bara längre och längre. Inte så långt kvar tills vi får se solen igen för första gången på veckor.
Efter ett underbart nyår med skratt, god mat och otroligt bra sällskap kan jag utan att ljuga de minsta säga att detta år har börjar bra. En liten välbehövligt ledighet som jag spenderat mestadels ute. Skottat snö, hackat is, fyllt på med ved ute i en av hotellets stugor. Åkt skidor i -20. Druckit kokkaffe och mycket annat passande för lediga dagar i norr. Nu står termometern på -30 och mina raggsockor sitter där de ska, en film under ett tjockt täcke och ledigheten är komplett.

Likes

Comments

Leva här uppe i Jukkasjärvi är bland de mysigaste och härligaste jag gjort. Frusna sjöar, mörkret, soluppgång som blir solnedgång innan den når horisonten, renar som granne, norrsken och friheten av naturen. Leva i ett kollektiv med fantastiska människor som får mig att skratta dag som natt. Jobba med ett jobb där du möter folk från hela världen och får höra deras historia. Varje dag är unik och inte den andra lik. Finns nog inget med detta som jag inte gillar måste jag säga.

Likes

Comments

Efter två veckor som känns som 2 år måste jag säga de. Jag stortrivs! Folket. Platsen. Jobbet. Allt bara stämmer och jag njuter så sjukt mycket att jag får spendera en vinter här uppe!

Likes

Comments

Myggbetten på handen kliar. Jag kollar ner på den och möts av tre röda prickar på utsidan av handen. Mitt ansikte fylla av ett leende och minnena från kvällen natten och morgonen i Buenos Aires rullar i bakhuvudet. Efter ett jobbigt hejdå på onsdagsmorgonen hoppade jag, kapten, hotellchefen, chief engineer, kocken Karin, Pål och Tim på flyget och någon timme senare landade vi i Buenos Aires. En helt fantastisk middag nere vid vattnet och några glas rödvin senare gick vi hem i mörkret.

Då kom vi på dem briljanta idéen.

Fnissandes som små barn, tar vi hissen upp till Karins rum. Vi kastar av täcken och kuddar och på något vis får vi faktist ut den tjocka dubbelmadrassen ut genom den smala dörren, ut på balkongen. De är stjärnklart och månen lyser starkt. Vi somnar högt över taken i den sovande staden.

Morgonen efter och vi vaknar av huvudstadens morgontrafik. Solen skiner. Inte ett moln. Vi kollar på varandra och asgarvar. Där låg vi i flera timmar. Åt frukost. Prata om livet och den helt galna trip vi gjort tillsammans. Perfekt slut på en perfekt resa!

Likes

Comments

Hej mamma och pappa, just nu sitter jag uppe på toppen av en vulkan, 62° S, en bit utanför Antarktis. Jag sitter lutad mot en sten, solen är underbart varm och vinden är stilla. Bergen runt den stora kratern är täckta av snö och den övergivna valstationen längst ned vid vattnet står lika orörd som den gjort sen de senaste utbrottet. Luften är torr och kall. Helt ensam sitter jag, då och då avbryts tystnaden av att radion sprakar till och något meddelande från landningsplatsen kommer igenom.

Jag har varit här förr, exakt denna sten har jag suttit lutad mot, exakt samma tanke som jag hade då har jag nu. En kuslig känsla. Hur kan jag ens befinna mig på detta ställe två gången inom ett år? En varmt gåshud sprider sig över kroppen. Tanken kommer tillbaka. Eller de är nog ingen tanke, mer ett konstaterande som just här och nu känns mer logisk än någonsin.

Du väljer inte dina föräldrar, men jag är så jävla glad att jag hamna i era händer.
Tack för allt ni gett mig som tagit mig till den punkt i livet jag nu är i. Tack.

Likes

Comments