Jag är så jävla stolt över mig själv. JAG KAN NU KALLA MIG DIVEMASTER!!

Efter en intensiv månad med otroligt mycket hårt men roligt jobb är jag nu klar. Jag kan alltså jobba som dykare världen över. Ett drömjobb i mina ögon. Hur coolt är inte det? Nu väntar två veckor praktik och efter det står dörren öppen för nya utmaningar. Har ni några idéer, hör av er, jag är öppen för allt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Livet här borta är nästan för bra för att vara sant. Fantastiska människor, fantastiska dagar, fantastiska dyk, fantastisks minnen. Gillar den här bubblan jag lever i här borta!

Likes

Comments

Idag passerar jag 10 dagar på denna ö mitt ute i havet. Om jag har det bra? Jag har de så jävla bra!
Mitt liv kretsar runt ett av mina största intressen, dykning. Vaknar varje morgon vid 6 av att en nyfunnen vän väcker mig. Vi går ner till stranden. Tränar lite i soluppgången innan vi tar ett dop innan frukost. Sen är de dykning som gäller. Plugga dykning, prata dykning, träna dykning och jag får dyka hur mycket jag vill. Bara ta en tank luft, lite utrustning och hoppa i, bara jag och hela havet. Ibland händer det att jag blir väckt mitt i natten och får hjälpa till att släppa nykläckta sköldpaddor i havet. Sånna gånger är jag glad att jag har många veckor kvar på detta ställe.

Likes

Comments

Efter dagarna på båten åkte jag och Emmi till ön Nusa Lembongan. Vad som skulle vara en 30 min lång båttur ut blev 5 timmar. Efter 1,5 timme på grund utanför hamnen blev vi räddade men fastnade igen framme vi nästa hamn då tidvattnet sjunkit för mycket. Men allt de blev som bortblåst när vi tillslut möttes av en stor dubbelsäng och båda två slockna och sov 13h. Sen dess har vi varit pensionär, strosat runt i små affärer, åkt moppe alldeles för långsamt, lyxat till de på restauranger och åkt till alla sevärdheter denna ö har att erbjuda. Vi har haft det underbart med andra ord. Ska alltid resa som en pensionär hädanefter.

  • Resa

Likes

Comments

Och där satt vi, tre tjejer och kollade ut över viken, över vår lilla båt som vi nu kallade hem och över solen som just gått upp. Fortfarande trötta efter nattens vågor på havet mot den hårda platsmadrassen på golvet. Så himla lyckliga över att vara just där vi var just då. Grävde fram en telefon i väskan och slog på låten "Still" med Seinabo Sey. Hela stämningen tilltog. Som en helig stund du inte vill ska ta slut. Fällde en och annan tår av lycka. Fattar ni att jag lever min dröm just nu? Jag är 21 år gammal och gör exakt allt jag drömmer just nu.

Jag har nu tagit mig från Lombok till Flores. En stor ö i västra Indonesien. På vägen dit stannade vi i små byar, vid vattenfall, häftiga öar i mitten av ingenstans och fina rev med mängder av fiskar. Vi har snorklat med Manta rays och klättrat upp på toppar. Gått runt bland Komodo ödlor, vattenbufflar och apor. Vi har solat oss röda och vi har skrattat oss tårar. Vi har haft det sjukt jävla bra helt enkelt.

Likes

Comments

Efter några bra dagar på Bali tog vi oss till Gili T. Två dagar senare och några timmar i solen och en båttur senare sitter jag nu vid en pool på Lombok och har de så himla bra. Här kommer vi stanna i några dagar, bada i några vattenfall, surfa, äta god mat och sen hoppa på en båt och åka vidare väster ut.

Likes

Comments

Köpte en biljett och fyra dagar senare var jag här, i värmen. Galen värme. Lärt känna nya människor, grilla på stranden, dansat i vattenfall, lekt med apor. Bali du äger!

  • Resa, Foto

Likes

Comments

Tiden har stått still.
Jag kan räkna på mina fingrar hur många dagar jag varit på gatan i stan senaste året. Allt ser exakt ut som de ska här, som vanligt.

Jag lämnade Jukkasjärvi på dagen 5 månader efter de att jag kom dit. Min Jukkasjärvi bubbla där snön var en lika stor självklarhet som att morgondagen skulle bjuda på nya möten med nya vänner, nya äventyr och nya minnen att sortera in. Jag är proppad med upplevelser. Proppad med intryck. Proppad med lärdomar om livet. Jag kan mer nu, vet mer. Tack till er på vägen för allt, eller nästan allt.

Snart drar jag igen. Hur länge jag blir borta? De är en bra fråga.

Likes

Comments

En trip över till Abisko med Emmi. Satan va kul de va. Men en sak har jag dock lärt mig: de är så sjukt jobbigt att isklättra!

Likes

Comments

Åkte på roadtrip, lämna polcirkeln, tävla i världscupen i vintersim, drack kokkaffe i mängder, hängt med galna människor, dansat som fan och skrattat dubbelvikt.

Jag älskar att säga mer ja än nej. Tacka ja till saker jag aldrig skulle gjort annars. Helgen som var är en av dom. Länge varit avundsjuk på min syster som vågade bada isvak hos farmor och farfar medan jag stod på kanten och frös. Nu är jag sjunde bästa i Skandinavien på 25m isvak. Den ni.

Likes

Comments