Och där satt vi, tre tjejer och kollade ut över viken, över vår lilla båt som vi nu kallade hem och över solen som just gått upp. Fortfarande trötta efter nattens vågor på havet mot den hårda platsmadrassen på golvet. Så himla lyckliga över att vara just där vi var just då. Grävde fram en telefon i väskan och slog på låten "Still" med Seinabo Sey. Hela stämningen tilltog. Som en helig stund du inte vill ska ta slut. Fällde en och annan tår av lycka. Fattar ni att jag lever min dröm just nu? Jag är 21 år gammal och gör exakt allt jag drömmer just nu.

Jag har nu tagit mig från Lombok till Flores. En stor ö i västra Indonesien. På vägen dit stannade vi i små byar, vid vattenfall, häftiga öar i mitten av ingenstans och fina rev med mängder av fiskar. Vi har snorklat med Manta rays och klättrat upp på toppar. Gått runt bland Komodo ödlor, vattenbufflar och apor. Vi har solat oss röda och vi har skrattat oss tårar. Vi har haft det sjukt jävla bra helt enkelt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Efter några bra dagar på Bali tog vi oss till Gili T. Två dagar senare och några timmar i solen och en båttur senare sitter jag nu vid en pool på Lombok och har de så himla bra. Här kommer vi stanna i några dagar, bada i några vattenfall, surfa, äta god mat och sen hoppa på en båt och åka vidare väster ut.

Likes

Comments

Köpte en biljett och fyra dagar senare var jag här, i värmen. Galen värme. Lärt känna nya människor, grilla på stranden, dansat i vattenfall, lekt med apor. Bali du äger!

  • Resa, Foto

Likes

Comments

Tiden har stått still.
Jag kan räkna på mina fingrar hur många dagar jag varit på gatan i stan senaste året. Allt ser exakt ut som de ska här, som vanligt.

Jag lämnade Jukkasjärvi på dagen 5 månader efter de att jag kom dit. Min Jukkasjärvi bubbla där snön var en lika stor självklarhet som att morgondagen skulle bjuda på nya möten med nya vänner, nya äventyr och nya minnen att sortera in. Jag är proppad med upplevelser. Proppad med intryck. Proppad med lärdomar om livet. Jag kan mer nu, vet mer. Tack till er på vägen för allt, eller nästan allt.

Snart drar jag igen. Hur länge jag blir borta? De är en bra fråga.

Likes

Comments

En trip över till Abisko med Emmi. Satan va kul de va. Men en sak har jag dock lärt mig: de är så sjukt jobbigt att isklättra!

Likes

Comments

Åkte på roadtrip, lämna polcirkeln, tävla i världscupen i vintersim, drack kokkaffe i mängder, hängt med galna människor, dansat som fan och skrattat dubbelvikt.

Jag älskar att säga mer ja än nej. Tacka ja till saker jag aldrig skulle gjort annars. Helgen som var är en av dom. Länge varit avundsjuk på min syster som vågade bada isvak hos farmor och farfar medan jag stod på kanten och frös. Nu är jag sjunde bästa i Skandinavien på 25m isvak. Den ni.

Likes

Comments

När nätterna är så roliga så du glömmer att sova. Vaknar efter 2 timmar och går till ett jobb du gillar. Träffar underbara människor en hel dag för att sen komma hem till vårt lilla kollektiv. Vi drar ut på äventyr. Bort från ljuset av husen, gatan och byn. Det är så mörk så att det blir ljust, du ser allt i skogen med hjälp av månen och stjärnorna. Allt färgas grönt. Du kollar upp. De dansar över dig. Så mystiskt. Så vackert.

Likes

Comments

Välkommen till Jukkasjärvibubblan.

Bubblan där du ler, skrattar, skapar fantastiska minnen åt andra, med andra.

Bubblan där du möter samma pappa på promenaden hem från jobbet när han kommer från dagis med sin dotter. Hon som älskar när plogbilen gjort små vallar i vägrenen så pappan kan busa och sladda med bobben hon åker på hela vägen hem.

Bubblan där ingen säger lördag utan i övermorgon. Som ett sommarlov där dagarna flyter samman och vi pratar om gårdagen, morgondagen och ibland säger vi till och med ”om tre dagar”.

Bubblan där spontanitet regerar och solen är mer dyrkad än pengar.

Bubblan där alla är vänner. Du är en av oss.

Välkommen till Jukkasjärvibubblan. Du är välkommen hit, saknad när du åker, glömd om en vecka.

Välkommen till min Jukkasjärvibubbla. Jag är ett år äldre nu. Min mamma har varit här. Jag säger mer ja än nej. Jag har lärt mig åka skoter. Jag har träffat människor som förändrat mitt sett att vara på, sett att se på världen. Mött folk jag kommer möta igen.

Här har jag spillt blod, svett och tårar. Men mest glädjetårar, dubbelvikt i skratt.

Jag gillar vart jag är, vart jag är på väg. Jag är på väg framåt.

Vi ses på andra sidan, en dag, kanske jag kliver ut. Då kan vi ta en kaffe och prata om världen igen.

Likes

Comments

När man känner att man känt en person i år, evigheter, men i verkligheten är de bara veckor. Ni delar på saker, hemligheter, skratt, tårar. Ni tar en promenad, pratar om döden, månen lyser upp skogen och skuggan har förföljt er sedan dörren. Det är senare än de borde, mycket senare. Ni stannar, hör tystnaden och nästa skugga i grönt tar skepnad. Ni skrattar och går vidare genom den snötäckta skogen. Ni vet, livet är underbart!

Likes

Comments

Dagarna här uppe blir bara längre och längre. Inte så långt kvar tills vi får se solen igen för första gången på veckor.
Efter ett underbart nyår med skratt, god mat och otroligt bra sällskap kan jag utan att ljuga de minsta säga att detta år har börjar bra. En liten välbehövligt ledighet som jag spenderat mestadels ute. Skottat snö, hackat is, fyllt på med ved ute i en av hotellets stugor. Åkt skidor i -20. Druckit kokkaffe och mycket annat passande för lediga dagar i norr. Nu står termometern på -30 och mina raggsockor sitter där de ska, en film under ett tjockt täcke och ledigheten är komplett.

Likes

Comments