Pics & stuff, Smått & gott

Sorry guys för bristen på inlägg..

Så här ligger det till:
Är inne på min andra sjuka vecka, fick i tisdags natt åka in till vårdcentralen för min extrema rethosta och annat. Efter ett blodprov där konstaterade de att jag har en bakterie i kroppen och behöver antibiotika. Fick även utskrivet en otroligt stark hostmedicin..:-D

Så förra veckan hade jag hög feber och ont i halsen, orkade knappt dra upp mig ur sängen för att gå till badrummet.. Denna veckan mindre feber MEN medicinerna gör mig SÅ trött, här har vi då anledningen till bristen på inlägg.

Känner att det är onödigt att skriva korta inlägg med trista innehåll bara för att. Det är bättre för mig och bloggen kommer hålla sitt fokus om jag istället skriver inlägg när jag väl har något relevant att skriva om. Right?

Det jag vill komma fram till är att bloggen är igång of curse men denna svackan har att göra med att jag är sjuk. Krya till mig så vi får mer inlägg!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Tankar & åsikter

-"ilda, är du feminist?

-Ja, jag är feminist.

-VA? Hatar du män?

- .....

Som jag brukar säga, det är skillnad på "feminism" och feminism. Alldeles för många associerar feminism med att man är manshatare och har starkt färgat hår. Helst ska man också vara HBTQ person och plugga på en estetisk linje. Hahah på riktigt.. Eftersom en stor del av vårt samhälle är väldigt intoleranta och inte förstår (eller vill förstå) vad feminism innebär egentligen så tänkte jag i alla fall dela med mig av det. Så kan vi få slut på detta nu.

Feminism är en samling rörelser och ideologier vars målsättning är att alla oavsett kön ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter och där feminismen verkar för kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter.

Gå in på google, skriv "feminism" och det är det som kommer upp först. Läser ni något som tyder på att feminism är att hata på det manliga könet? Det gör inte jag. Nästa del är kopierat direkt från alla våra SO-lärares favoritsida: http://www.so-rummet.se/kategorier/samhallskunskap/politiska-ideologier/feminism

"Feminismen framhåller kvinnoperspektivet och har fokus på människan som könsvarelse. Feminismen hävdar att kvinnors värde och rättigheter ska vara likvärda männens. Utgångspunkten för många feminister är kampen mellan könen och kvinnoförtrycket. Många feminister anser därför att vi lever i ett patriark där mannen är överordnad kvinnan. Feminister arbetar för att detta ska förändras så kvinnor får samma politiska, juridiska och ekonomiska möjligheter som männen."

http://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/l%C3%A5ng/feminism Man kan alltså simpelt sammanfatta det som de gör på NE, "social rörelse för jämnställdhet".

Så guys, där har vi det. Inte mina åsikter utan fakta från olika faktasidor som inte använder sig av någon form av tolerans. Ska vi få ett slut på detta nu? Jag menar, ni människor som säger att ni inte är feminister, är ni medvetna om att ni då säger att ni vill att männen ska ha mer rättigheter och möjligheter än oss kvinnor? Ni tycker männen ska få högre löner, bättre jobb, större politisk och juridisk påverkan? Tror faktiskt inte många av er vill ha det så. Från och med nu yttrar vi oss inte om något om vi inte vet vad det handlar om.

Vi kvinnor är lika mycket människor som männen, vi har samma värde. Ja, vi har olikheter i kroppsuppbyggnad men det gör inte att vi är olika bra.

Likes

Comments

Tankar & åsikter


www.nouw.com/luven
@luven

Aldrig har jag haft en större förebild, aldrig har jag blivit så stolt över en människa bara i tonåren, aldrig har jag varit mer förväntansfull över att själv hjälpa till.

Denna tjejen, Lovisa Ström på 18 år, är just nu i Burma och hjälper barn som varit utsatta för human trafficking och prostitution. En "vanlig" svensk tjej, uppvuxen och uppfostrad i Sverige som i sin unga ålder tagit steget och försöker få världen till ett bättre ställe.  Väldigt få människor skulle klara av det hon gör, det krävs ett starkt psyke och disciplin som inte många människor har. 

Hon hjälper flickor i olika åldrar att få tillbaka sina liv efter hemska upplevelser som INGEN ska behöva uppleva. Flickor som blivit sålda, som blivit våldtagna fruktansvärt många gånger (flera tiotal gånger dagligen!!) och behövt göra saker som ingen av oss kan föreställa oss. De har blivit tillsagda att dom inte har något värde, att detta är det de är till för och de ska de acceptera tills den dagen deras kroppar inte kan ta mer.

Hon har bloggen för att sprida kunskap om situationen bland tjejer i Burma och även på andra ställen runt om ivärlden. Hon berättar om sina upplevelser, vad hon ser, känner och gör under tiden hon är i Burma. Vi kan inte relatera eller förstå vad flickorna gått/går igenom MEN vi kan förstå att det är HEMSKT och att verkligen ingen ska behöva gå igenom vad de flickorna gjort/gör. Därför är Lovisas arbete mycket viktigt och därför ska fler ta till sig uppgifter liknande Lovisas.

Genom att läsa hennes inlägg får man känna sig så otroligt priviligerad, dum för att man har det så bra som man har det och även frustrationen att man själv vill hjälpa till och kämpa mot världens sjuka orättvisor! Ett av mina mål i mitt liv är att också hjälpa till, att använda min tur att få ett bra liv till att hjälpa människor som inte haft samma tur. Därför är Lovisas resa en stor drift för mig och hon är min största förebild just nu.
Tycker alla ska läsa hennes blogg och förstå hur bra vi har det egentligen och hur galet priviligierade vi är. Vi ska ge henne vårt stöd så hon får mer styrka och energi att klara av alla intryck och svårigheter hon stöter på i Burma, för det hon gör där är fantastiskt och det ska uppmärksammas.

Kämpa på Lovisa och fortsätt göra det du gör, för det är fantastiskt bra och du hjälper inte bara flickorna där utan påverkar även många här hemma i Sverige!

Likes

Comments

Smått & gott

Jag blir alltid lika glad när jag ser löven på marken och känner kylan på mornarna. För då vet jag att hösten är påväg vilket i också betyder att jag snart fyller år!

Nästa vecka, på fredag är det min dag! Och ska jag vara ärlig så är det en underbar dag eftersom jag faktiskt älskar uppmärksamhet..
Hihi! :-D

Likes

Comments

Tankar & åsikter, Quote of the day

OBS! Inte min bild!

Åkte till Stockholm i fredags (minns inte om jag sagt detta!?) för att träffa en av mina bröder, hans sambo och vovve, och framförallt för att gå på personalfest. Ska dock inte babbla på om det i detta inlägget

För att vara väldigt ovan med storstäder så älskar jag och trivs bra i Stockholm. Absolut inte lika bra som hemma på Ön med hav runt omkring och där alla ansikten är bekanta hehe.. Men det är så kul att vara här! Spännande också.

Jag menar, det finns så mycket att göra, så mycket att se och väldigt mycket människor! Man kan vara den man vill och göra vad man vill, för att man är helt anonym.

Hemma hör jag mycket åsikter om att leva i Stockholm, exempel: "hade aldrig kunnat bo där, skulle bli för stressigt" och så vidare.. Men jag tycker inte riktigt man kan yttra sig om vad man kan och inte kan om man ej prövat.

Visst alla skulle inte trivas i Stockholm, inte säker på om jag heller skulle göra det i längden. Men jag är öppen för att ge det en chans och stänger inte dörren förrän jag faktiskt vet.

Så slutsats och sammanfattning på detta är att man inte ska förutse att något är eller blir på ett visst sätt om man faktiskt inte prövat eller vet till 100% att det faktiskt är/blir så.

Kanske kommer jag någon gång i mitt liv bosätta mig en längre eller kortare tid i Stockholms-området. Eller någon annan stans i Sverige/världen.
En sak som är säker är att jag inte kommer leva på Skaftö och i Uddevalla hela mitt liv!:-D

"How will you know if it's the right decision if you never make it?"

Likes

Comments

Pics & stuff, Quote of the day

Denna brud saknar jag något ENORMT!!
En av mina allra bästa vänner, en tjej man inte träffar jätteofta men när vi träffas är det som vi aldrig lämnat varandra!

Hon har allt, utseendet, hjärnan och hjärtat! En av dom få människor som jag verkligen helt kan lita på.
Hahah, våra galna kvällar är något vi kan skratta åt om och om igen.
Denna vänskapen värderar jag högt, och det vill jag att hon ska veta!

Det är så svårt att hitta äkta vänskap nu, någon man alltid har vid sin sida, som är lojal. Har ni det, ta vara på det! Slösa inte bort det för ni vet aldrig när ni får det igen.

"Best friends are like Bras, close to your hearts and there for support"

Fina NAGLAR!! ÄLskar naglar!
Konstigt nog trivs jag bra i längre naglar, har inge haft det nu på två månader och saknar det otroligt.

MEN jag ska göra nya naglar ...IMORGON!!! Fattar ni hur glad jag är?? Plus att jag nu får studentrabatt! Billigt och underbart, och jag är en sån person som älskar att bli ompysslad. Massage, spabehandlingar och sådant:-D så ja, jag är glad och ser fram emot tiden i nagelstudion imorgon!

Likes

Comments

Tankar & åsikter, Quote of the day

Mmm en mysig hemmakväll, tända lampor i fönstret och levande ljus.

Ta vara på stunderna när du är ensam. Det är då man lär känna sig själv och vara sig själv till 100%. En väldigt stor del av ditt liv kommer du vara ensam och då är det bra att så fort som möjligt lära sig att vara själv, ta hand om sig själv. Vara ensam utan att känna sig ensam.

Detta är en av många anledningar varför jag tog steget och flyttade hemifrån. Ska vara ärlig och säga att det är inte helt lätt, tycker det är ensamt! Men det blir lättare och lättare för varje dag!

Som är mitt argument hela tiden, det handlar om disciplin. Bestämma sig och göra det man är rädd för! Otherwise you won't reach your goal.

"You can never be happy if you're always afraid to let go of what's comfortable and familiar."

Likes

Comments

Pics & stuff

Tyckte den sista bilden var lite häftig. Så den fick hänga med i collaget även fast det vart parkour och inte gymnastik. (Jag håller ju faktiskt på med parkour och är stolt över mina elever i den sporten också);-D

Likes

Comments

Träning & hälsa, Tankar & åsikter, Quote of the day

Steg 5 mångkamp, mina gymnaster på tredje och förstaplats!
Fler bilder kommer i dagarna.

Blev tårögd under prisutdelningen för att dom hade presterat så bra idag, både dom i steg 5, i steg 6 och Evelina som tävlade i regionpokalen. Dom var så duktiga och att se hur glada dom var när dom fick sina priser, gjorde verkligen mig lika glad!

I gymnastik ser man verkligen att hårt arbete lönar sig, man ser framstegen tydligt och utan att kämpa går man inte framåt. Det är tufft och väldigt få som klarar av det. Det krävs alltså ett starkt psyke för att kunna utvecklas, då pratar jag om när man kommer upp i den nivån när programmen får svårare volter och koreografier. Skulle väl säga ungefär där mina gymnaster är nu. Efter steg 5 blir sakerna rätt mycket mer komplicerade.

Även mycket viktigt med tränare som vet vad dom gör och särskilt när gymnasterna är i vissa åldrar. Så även vi ledare får kämpa för att vi ska bli bättre, för att sedan i sin tur hjälpa gymnasterna att bli bättre också.

Jag har ju inte vart ledare så länge, har några utbildningar och tänker skaffa mig fler! Detta är något jag älskar och efter tävlingen idag, älskar jag det ännu mer! Därför tänker jag också kämpa för att utvecklas som ledare.

Grattis till alla gymnaster idag för era fina prestationer och tack IK Ymer för att ni ville vara med på våran uppvärmningstävling. Nu kickar vi igång den riktiga tävlingssäsongen!

"Being a gymnast is having the strength to hold on, and the courage to let go"

Likes

Comments

Träning & hälsa, Tankar & åsikter

Tror jag är ledare för som grymmaste och goaste gymnasterna!
Alltid lika glada inför en träning och trevliga mot oss ledare! Även fast dom kan bli sega och lyssna lite halvt ibland så är energin och humöret uppe snart igen:-D

På lördag är det tävling och självklart kommer jag vara där och stötta, hjälpa till och heja! Att man kan vara så stolt över några barn.

Välkomnar IK Ymer som kommer och är med på våran hemmatävling. Ska bli kul att träffa deras gymnaster och ledare!

Tre av mina gymnaster som fick pröva på lite dans idag. Dom går i stegen 5-6 och en av dom regionpokalen, framstegen är stora!

Likes

Comments