• Facebook
 • Snapchat
 • Instagram
 • Blogkeen
 • Nouw

Jeg har aldri brydd meg om å eksfoliere kroppen min selvom jeg har blitt anbefalt det 1000 ganger. Men nå har jeg endelig tatt det til meg, fordi jeg forstår at dette er mega viktig for huden. Det handler ikke bare om økt blodsirkulasjon, men også om mye annet:

 • Huden blir jevnere og mykere
 • Vi reduserer sjansene for utslett, cellulitter og strekkmerker
 • Hjelper med å redusere merker, porer og mørkere områder på huden
 • Gir smidigere hud på albuer og knær
 • Fører til at fuktighetskremen trekker mye bedre inn i huden
 • Motvirker inngrodde hårstrå og gir hårfjerningen bedre resultater
 • Glatter ut barbert hud
 • Reduserer stress

Det aller beste er å lage kroppsskrubb hjemme, fordi ferdigkjøpte produkter inneholder mye annet stæsj enn de ingrediensene som blir promotert av selgere. Jeg har sluttet å bortkaste penger på kroppsskrubb. Det er nytteløst når man kan få et bedre og renere produkt hjemme. Det krever heller ikke så mye arbeid. Man kan lage ganske mange forskjellige skrubber, jeg kommer til å dele de oppskriftene aktivt. Men jeg har en personlig favoritt. Den lages med epsom salt.

Hva er epsom salt?

Epsom salt brukes på mange spa salonger i verden for muskelavslapping, eksfoliering, vekttap og oppstramming.

Saltet er et mineral som er sammensatt av magnesium og sulfat.

 • reduserer stress og beroliger kroppen
 • hjelper muskler og nerver å slappe av og fungere bedre
 • forbedrer søvn
 • lindrer hodepine og migrene
 • reduserer muskel kramper og forbedrer opptak av oksygen
 • reduserer inflammasjon og er smertedempende
 • renser ut toksiner (giftstoffer)
 • hjelpe til med å forbedre absorbsjonen av næringsstoffer
 • renser huden

Oppskrift på kroppsskrubben

 • 1 kopp med kokos olje
 • 1/2 kopp med epsom salt
 • 10 dråper med lavendel eterisk olje
 • blomsterblader fra en blomst (rose, lavendel, peon,, tulipan)
 1. Hell kokosoljen i bollen. Bland deretter epsom saltet i bollen. Kokosolje er en fin baseolje som gir masse fukt til huden.
 2. Legg deretter til dråper med lavendel olje. Man kan velge andre eteriske oljer. Lavendel olje har en beroligende effekt på kropp og sjel. Så skrubben med lavendel olje anbefales sterkt før sengetid.
 3. Hell deretter skrubben i en krukke. Kan også bevares i en matboks. Krukken ser mer elegant ut på baderommet. (kan kjøpes på Søstrene Grene i forskjellige størrelser)
 4. Legg til blomsterblader på toppen. Bland de inn når skrubben skal brukes. 

Nyt skrubben med et kveldsbad, det fortjener du!

-Krish

Likes

Comments

Hei! Dagen idag har gått utrolig fort! Har endelig fått litt sommer feeling over meg. Selv om det var sykt mye vind idag. Jeg ble nødt til å bytte ut kjolen med palazzo pants'ene på grunn av at jeg sykler til jobb. I motvind hadde det blitt litt vel kjølig. Jeg elsker å sykle, det er faktisk noe av det beste med sommeren. Jeg liker også veldig mye annet med sommeren som for eksempel jordbær, iskaffe, iskrem, korte kjoler, barberte legger, vått hår og sola. Nå håper jeg bare at det holder seg sommerlig de neste ukene. For sånn som det ser ut nå blir det ikke noen utenlandsreiser i sommer.

Jeg har igjen litt skrivesperre om dagen, Jeg har brukt 2 uker på et ganske enkelt innlegg som jeg forhåpentligvis poster imorgen. Kall meg latsabb om du vil, men jeg gjør ting akkurat som jeg vil.

Ha en riktig god kveld, mine pene, hotte sist, men ikke minst lojale lesere. Uten dere hadde ikke blogging vært like morsomt!

Likes

Comments

Som jeg har snakket om tidligere, har jeg begynt å prioritere en garderobe med flere farger. Merker at blå er en gjenganger. Jeg har flere år kun brukt sorte bukser. Nå har jeg gått til innkjøp av 3 olabukser med forskjellig snitt som jeg gleder meg til å bruke! Jeg har faktisk ventet med å kjøpe bukser. Rett og slett på grunn av vektnedgangen min. Jeg ville helst kjøpe bukser med god passform. Så jeg er ekstra kvikk og glad om dagen siden jeg har nådd mitt endelige vektmål.

Jeg vet at det blir hets rundt temaet vekt og selvbildet. Men jeg føler på ingen måte at jeg har gjort ekstreme forandringer med kroppen. Bare gått ned de kiloene jeg gikk opp og slitt med å holde vekten stabil. Men nå har jeg endelig vunnet! Det er mye kroppspress om dagen, det er sant. Men jeg synes enhver kvinne er vakker på sin måte. Jeg takker Gud hver eneste dag for at jeg ser ut som jeg gjør. Jeg har all grunn til å være stolt og det har alle andre.

Idag har jeg vært på jobb og generelt hatt lav energi. Så jeg føler at jeg har vært lite produktiv. Men jeg har fortsatt noen timer igjen av dagen. Den tiden skal jeg bruke på å rydde yoga rommet mitt. For øyeblikket har jeg plass til alt annet der unntatt yoga matten min.

Vi blogges imorgen.

Likes

Comments

Jeg gjennomgår en litt rar periode. Merker et sug i magen når jeg tenker på min mormor. Jeg har vanskeligheter med å forstå at hun er borte. Jeg prøver helst å ikke tenke på det. Blogging virker som en god distraksjon. Jeg regner med at ting blir ganske stabile om en viss tidsperiode.
Jeg har mange spennende prosjekter i sommer. Det skal jeg dele med dere etterhvert.

- Krish

Likes

Comments

Jeg synes Spania er et herlig feriested. Man får opplevd uteliv, sol, strender og store folkemasser. I påsken var jeg i Malaga. Synes Malagakysten er vakker. Jeg reiser til Spania hvert eneste år. Skal ned dit igjen i sommer sammen med Sasha, da er det Valencia som står på agendaen. Vi krysser fingrene for at ting går som planlagt. Vi har nemlig prøvd å få med flere venner, men vi kommer ikke til enighet om de samme datoene. Uuuuæææh. Plagsomme greier.

- Krish

Likes

Comments

Endelig lørdag, men jeg er på jobb. Er egentlig ikke så glad i jobbe helgevakter, men stiller opp når ingen andre kan. Gleder meg til å komme hjem. Driver seriøst med countdown, har for øyeblikket 4 timer og 14 minutter igjen.

Har planer om å smøre håret mitt godt inn i kokosolje i kveld. Håret mitt er knusktørt, er så fuktig temperatur for tiden. Det er ikke lett å være en kvinne. Man må jo passe på sånne ting hele tiden. Jeg merket idag morges at brynene mine var helt out of shape. Har jo ikke brydd meg om de den siste tiden. Haha.

Ha en riktig god lørdag!

- Krish

Likes

Comments

I det siste er det mange som har opplevd at huden ikke har vært like spenstig og fin på grunn av store endringer i værskifte og selvfølgelig pollen. Det å gå over til lettere kremer, bruk av luftrensere og hudskrubb fungerer bra. Men det er igjen fort gjort å glemme dietten.

Begynn dagen med en sitron skive og varmt vann. Dette fungerer som en detox og hjelper kroppen med å skylle ut avfallsstoffer fra fordøyelsessystemet og leveren. Drikk gjerne vann med sitronskiver gjennom hele dagen.

Søtpoteter inneholder betakaroten, A-vitamin og C-vitamin. Gjennom A-vitamin gis glød til huden. C-vitamin beskytter cellene mot oksidativt stress som gjør at cellene i huden fornyer seg aktivt. Utover det inneholder søtpoteter også Biotin som styrker hår og negle vekst.

Mandler som jeg har nevnt tidligere er ekstremt rike på E-vitamin. E-vitamin er selveste hud antioksidanten. Det eksisterer allerede i epitel vevene som dekker de fleste flatene på kroppen vår. E-vitamin fører til at huden blir smidig og glatt. E-vitamin beskytter også huden mot stråling som fører til at aldring bremses og huden blir mindre tørr. 

Chia frø er rike på antioksidanter, fiber og mineraler og har den perfekte balansen av fettsyren omega 3, som huden trenger for å gløde. Man kan jo også ta noen form for fiskeolje slik at man får den nødvendige mengden med omega 3, som også styrker hjertet og gir balansert humør.
Chia frø kan brukes i smoothies, frukt og salat. Kan også bløtlegges i mandelmelk for en god dessert eller pudding.

Ananas er frukten som egner seg for hud forbedringer. Setter fart på fordøyelsessystemet. reduserer betennelser og kvitter kroppen med avfallsstoffer. Det viktigste av alt er at det øker collagen produksjonen i huden.

Rødbeter inneholder sterke antioksidanter som hjelper med å kjempe tegn på aldring og det å holde huden stram og ung. Blandingen av mineraler og vitaminer (folat, vitamin A, magnesium og kalium) stimulerer og reparerer celleproduksjonen. Beskytter huden for aldring og rynker.
Grønnsaken kan anvendes i form av shot hver morgen med eple og litt ingefær.

Fiken inneholder stoffer som renser kroppen og holder fordøyelsessystemet rent for tungmetaller og smuss. På den måten blir opptaket av næringsstoffene i huden bedre. Prosedyren er relevant for indre glød. Men fiken inneholder et høyt innhold sukker, derfor er det lurt å begrens det daglige inntaket til bare 2-3 fiken.

Spinat har masse A-vitaminer som er essensielt for utvikling av hud og hår. Spinat er også proppfullt av C-vitaminer som vedlikeholder collagen produksjonen i huden.

Dadler inneholder masse fiber og er en perfekt ingrediens til utrensning. De er rike på kobber som er mineral som hjelper kroppen med å oppta jern, forme collagen og røde blodceller.
Ikke minst er det et godt søtningsmiddel til baking.

Likes

Comments

Jeg har en garderobe som er bygget opp av veldig mange basisplagg. Jeg bruker minst et basisplagg hver eneste dag. Det er nok mange som gjør det uten at de tenker over det. Når jeg tenker meg om synes jeg faktisk at basisplagg fort kan bli litt kjedelige. De gir ingen edge til stilen, man stikker ikke ut på noen måte. Derfor er det viktig å tenke litt utenfor boksen iblant.

Det jeg har gjort den siste tiden er at jeg har kjøpt en rekke kjoler som er helt stilrene. De har lite eller ingen detaljer, men de har farger. Jeg har kjøpt en kjole som er mørkeblå, rød, rosa og militær grønn. De har forskjellig snitt, men utover det er de helt detalj løse. Kombinerer man kjolene med rett tilbehør kan de fint brukes til både hverdag og fest.

Konseptet med den lille sorte er klassisk og bra. Men det er brukt opp. Jeg styrer unna alle de sorte kjolene i garderoben min.. Den lille sorte er i bunn og grunn blitt ganske kjedelig, det er lite innovativt selvom det passer til enhver anledning. I Norge bruker vi stortsett mørke farger, dette forekommer vel av klimaet. Jeg bruker altfor mye sort til hverdags, derfor er det fint å få spritet opp stilen med litt farger.

- Krish

Likes

Comments

Jeg vil begynne dette innlegget med å takke alle som har sendt meg meldinger og stilt opp i denne perioden. Det betyr veldig mye for meg. Det er fantastisk å vite at så mange bryr seg.

Tusen Takk!

Helt siden jeg fikk mine eksamensdatoer hadde jeg planlagt at jeg skulle sitte inne på 17. mai og lese til eksamen. Dette klarte jeg helt fint frem til klokken 16.00. Det var da jeg logget meg inn på sosiale medier og begynte å se en post etter den andre. Det gjorde meg ganske rastløs og utålmodig.

Klokken 17.00 ringte jeg Sasha og gav beskjed om at jeg er på vei. Det var da jeg hoppet inn i dusjen, pusset tennene og fant frem bunaden. Tror virkelig ikke at noen har gjort seg klar til 17. mai på så kort tid. Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg dro! 17. mai er virkelig den beste dagen i året. Gratulerer med dagen, Norge ❤

- Krish

Likes

Comments

De siste ukene har jeg vært på en god del indiske fester, selv om jeg har vært bestemt på at jeg skal nedprioritere festing. Rett og slett på grunn av jobb og skole. Jeg har brukt masse fine klær fra indiske designere og følt meg som en dronning. Jeg har hatt bursdag og feiret meg selv sammen med nære venner. Midt oppi alt har min mormor forlatt tilværelsen. Det er en veldig rar følelse fordi jeg aldri har kjent døden på nært hold. Det er stunder der det faktisk virker helt uvirkelig.

Jeg reiste ikke til India de siste årene derfor møtte jeg henne ikke. Jeg har bare fjerne minner fra da jeg var under 14 år. Men jeg er glad for at jeg reiste til India i februar og tilbrakte tid med henne. Jeg var heldig på den måten. Det er en følelse av et stort tomrom. Jeg merker at noe er blitt borte. Jeg synes det er rart at man er så opptatt av å leve livet at man ikke tenker tanken på at man til syvende og sist blir til aske. Jeg kommer alltid til å huske den veldig varme stemmen hennes og at hun lagde altfor gode pickles. Mamma sier faktisk at jeg er en foodie akkurat som mormor.

Hvil i fred, Nani <3

Likes

Comments