Jeg er i litt dilemma for tiden. Jeg har gått ned i vekt, men kroppen min er ikke det man kaller "toned". Jeg går jo på svømming, men det blir ikke så aktivt. Derfor har jeg tatt trening til betraktning. I går bestemte jeg meg for at jeg skulle begynne å trene på treningssenter. Men idag er jeg blitt double minded. Jeg har jo alle treningsapparatene jeg skal bruke på senteret liggende hjemme. Hvorfor skal jeg betale 500kr hver måned for noe jeg allerede har tilgang til gratis.

Men så kommer problemet mitt. Jeg har jo tenkt at jeg skal trene hjemme i alle disse år, nettop fordi jeg har apparatene jeg trenger. Men det skjer jo aldri. Jeg finner ikke motivasjonen. Jeg tror at det er en av hovedgrunnene til at jeg ender opp uten trening. Jeg gidder ikke å dra på meg treningstøyet engang. Dette er ganske teit, men sist jeg prøvde elipsemaskinen hadde jeg på meg nattkjole. Tanken er; hva er vitsen når ingen ser på?

Jeg har muligheten til å trene med en kollega. Hun er personlig trener og gir meg alltid gode tips. Det gjør meg ganske gira. Men når alt kommer til sitt så blir jeg igjen skeptisk. De gangene jeg har gått for et medlemskap, betalt og alt det der, så har jeg kanskje trent totalt 5 ganger i løpet av en måned, vis ikke mindre. Jeg håper virkelig jeg kommer frem til en løsning snart.

Klem Krish

Likes

Comments

I alle mine ungdomsår da mamma og pappa maste om at vi skulle gjøre Yoga sammen. Var svaret mitt; Yoga er for tapere. Things change. Nå føler jeg at Yoga er minst like viktig som å pusse tennene hver morgen. Jeg står opp en time tidligere enn normalt fordi jeg må få gjort Surya Namaskar og andre enkle øvelser.

Surya Namaskar tror jeg er den mest kjente Yoga rutinen. Det skal utføres hver morgen på tom mage. Det er faktisk det første jeg gjør etter at jeg hopper ut av sengen. Hele rutinen er satt sammen av 12 øvelser. Med øvelsene må pusten balanseres. Det er vanskelig i begynnelsen, men med litt gjentakelse går det med flyt.

Rutinen blir også kalt Sun Salutation, fordi dette er en måte å vise takknemlighet til sola som opprettholder liv på jorda. Synes faktisk at hele tanken eller ideen er fantastisk. Takknemlighet er noe av det viktigste i det spirituelle livet. Hele poenget med Yoga er at kroppen, pusten og hjernen skal samarbeide. Man kan se på det som en form for trening, men det er faktisk mer eller mindre meditasjon. Jeg føler meg alltid langt mer opplagt, positiv og glad etter noen runder med forskjellige yoga rutiner

Det er flere helsegunstige effekter ved Surya Namaskar, slik som at det øker blodsirkulasjon i hele kroppen fordi kroppen strekkes på alle mulige måter. Økt blodsirkulasjon er viktig fordi det virker forebyggende mot alle slags helse sykdommer og gir vakrere hud, hår og negler. Ikke minst har det en rensende effekt på kroppen fordi at vi puster godt gjennom hele rutinen. Det er nemlig slik at altfor mange mennesker ikke fokuserer like mye på pusten som de egentlig bør gjøre, dermed får ikke kroppen like mye oxygen som nødvendig.

​På bildet har man hele Surya Namaskar rutinen godt beskrevet med når det skal pustes inn og ut. 

Ha en riktig god Søndag

Likes

Comments

Jeg har en stor kjærlighet for indiske klær. Synes at indiske klær kan ha pene snitt og farger. Man føler seg fin med disse klærne, men det er selvfølgelig ikke like praktisk som kjoler og skjørt. Jeg ser på meg selv som heldig som har muligheten til å benytte meg av en indisk garderobe like mye som en vestlig garderobe. 

Likes

Comments

For å være helt ærlig har jeg aldri fokusert på å kjøpe produkter til å rense huden. Jeg har bare brukt sminkefjerner til å fjerne sminke. Eventuelt skylt huden med vann og påført kokosolje. Når damene i butikkene har preket om renseprodukter har jeg egentlig aldri brydd meg så mye. Det er først nå jeg har forstått at det er viktig å rense og tone huden både morgen og kveld. Jeg bestemte meg for å bruke en cleanser og toner for å eksperimentere. Jeg er faktisk overrasket over resultatet. Huden ser mye sunnere ut og er mindre tørr for min del. Greia er at når huden er godt renset så trenger fuktighetskremen/oljen bedre inn i huden.

Hvorfor rens?
Huden vår er den delen av kroppen som blir mest utsatt og påvirket av forurensning og livsstil. Derfor er det viktig med gode renseprodukter til og med når man ikke har brukt sminke. Huden vår har naturlig litt sur pH-verdi som gjør at den beskytter mot frie radikaler slik som bakterier og virus som ellers kunne trenge inn i huden.

Såpe generelt med noen unntak er alkalisk og virker forstyrrende for pH-verdien i huden. Du har sikkert brukt såpe på huden og opplevd at huden føles ekstremt stram i etterkant? Det er rett og slett fordi det forandrer pH-verdien til huden og tørker den ut.
Det å bare skylle ansiktet med vann er ikke nok. Det virker som at huden er ren, men det er den dessverre ikke.

En god rens skal være skreddersydd for din hudtype, være parfymefri og pH-balansert. Det lønner seg med nøytrale produkter, vis ikke du bestemmer deg for å besøke en hudlege som anbefaler deg de rette produktene.

Hvorfor toner?
Dette er den delen som folk flest går glipp av. Toner har en rekke formål, men det beste er alltid å velge en toner som er alkoholfri fordi det fort kan bli for sterkt for huden.
Som nevnt tidligere har huden vår en litt sur pH-verdi, toner gjenoppretter pH-verdien i huden etter rensen. Det er ikke snakk om syrer som brenner, men bare en veldig mild pH-balansert toner som sikrer at huden beholder sine beskyttende egenskaper. Toner har som oppgave å fjerne resterende spor fra rensen. Når vi bruker rens har den en tendens til å åpne porene i huden. Ved hjelp av en toner lukkes disse porene.

Etter at man har brukt en rens og toner er huden klar. Nå kan man påføre fuktighetskremen slik at den trenger godt inn i huden og gjør nytte.

Det produktet jeg har gjort research på er Weledas One step Cleanser and Toner. Weleda er en stor tysk serie med produkter som er svært populære og anerkjent. Dessverre ikke like mye brukt blant oss i 20årene. Men dette er produkter som flere kvinner sverger til på grunn av de naturlige og milde ingrediensene. Jeg bruker selv en rekke produkter fra Weleda og er fornøyd!

Weleda One step Cleanser and Toner er et to i ett produkt i form av rengjøringsmelk og ansiktsvann for normal og kombinert hud. Produktet er praktisk med tanke på at det kun er en glassflaske.
Produktet inneholder vann, olivensåpe, irisrotekstrakt, ullfett, noe alkohol og hamamelis. Som duft er det blitt brukt ekte eterisk olje.

Av innholdet er det hamamelis som utgjør størst nytte. Denne medisinske planten har blitt brukt i flere århundrer for å forebygge og behandle infeksjoner, hevelser og sår. Det er også en av de mest effektive naturlige behandlingene mot acne og fet hud.

Ha en flott helg!💻📷🎁🎄

Likes

Comments

For mange er det et problem at de kommer inn i perioder eller øyeblikk med ekstrem lyst på sjokolade. Det henger ikke nødvendigvis alltid med menstruasjonssyklusen. Det kan være flere grunner til det, alt fra lavt blodsukkernivå til kjedsomhet.

Man mister fort kontrollen og biter i den usunne sjokoladen. Men hvorfor skal man egentlig unngå sjokolade? Sjokolade som inneholder under 50% kakao, som regel melkesjokolade og hvit sjokolade inneholder mye sukker, fløte og andre kunstige ingredienser som egentlig ikke gir noen nytte til kroppen, heller ingen metthetsfølelse.

Det går masse rykter om at mørk sjokolade er veldig bra for kroppen. Ja, det stemmer at sjokolade med mer enn 50% kakao er i sunnere laget. Velger du sjokolade med 70% kakao og oppover er det garantert at du får nytte av sjokoladens mange sunne egenskaper.

Mørk sjokolade er sunt fordi det inneholder mye kakaosmør. Kakaosmør består av sunne fettstoffer som minsker sjansene for blodpropp og reduserer kolesterolet. Men det er rikt på kalorier. Ren kakao er dessuten rikt på antioksidanter som beskytter kroppen mot sykdom og aldring av hud, hår og negler.

All in all, overdrivelse av hva som helst blir til slutt ødeleggende. Det handler om variasjon når det kommer til kosthold. Men personlig holder jeg meg til sjokolade med 85% kakao, det også økologisk. Det er viktig å fokusere på økologisk fordi da er det rent og ubehandlet, dermed får man de helsemessige egenskapene med på kjøpet. Moderate mengder av mørk sjokolade kan være bra for både den ene og den andre.

Føler man ekstremt mye søtsug skyldes det ofte at man har mangel på krom, som er et sporstoff. Et like viktig mineral som jern, selen, sink, mangan, jod og kobber. Dette er stoffer som trengs i små doser, men som likevel er veldig viktig for kroppen. Behovet kan dekkes gjennom nøtter, poteter, fullkornsprodukter og kjøtt. Eventuelt kan man kjøpe krom tabletter. Jeg har flere bekjente som har benyttet seg av tablettene og de har vært svært effektive.

​Ha en riktig god helg 📖🍸

Likes

Comments

Denne selekjolen kjøpte jeg denne uken. Synes den er kul med tanke på at den kan brukes året rundt. Kommer rett og slett an på hvordan man velger å style den. Dongeri stoff er chic og praktisk til hverdags. Jeg bruker faktisk ikke så mye av det om vinteren, jeg synes det gir litt sånn sommerlig preg. Men denne kjolen kommer jeg til å bruke masse denne sesongen kombinert med ullgensere og strømper.

Likes

Comments

 • Søndag er den siste dagen i uken samtidig som det er en helligdag. Kristne betrakter søndag som den første dagen i uken. Jeg synes at det er veldig lurt. På søndag kan man begynne å legge planer for den kommende uken. Skrive ned viktige datoer, oppgaver og deadlines. Ikke minst kan man se på søndagen som en ny start, dermed skrive ned målet for hva du ønsker å oppnå den kommende uken.

 • Dette er den perfekte dagen for å utarbeide en kostholdsplan over hva du skal spise dag for dag. Sett sammen en enkel og utfyllende plan. Lag handlelister! Kanskje er det noen spennende nye retter som du kan få prøvd. Jeg liker veldig godt oppskriftene på Tine. De er så godt forklart, samtidig som de er easy to go.

 • Idag har vi mulighet til å gjøre oppgjør med alt det usunne av mat og drikke vi har inntatt de to siste dagene. Vi kan lage smakfulle smoothies, spise masse frukt og drikke detox- og rense teer.

 • Søndag er perfekt for yoga eller annen lett trening. Trenger ikke å være så allverdens komplisert, men bare noen enkle pusteøvelser eller enkle treningsøvelser.

 • Nå har vi også god tid til å organisere skrivebordet og klesskapet. Ikke minst er det viktig å rydde i vesken som skal brukes den kommende uken. Husk den lille posen med nøtter!

 • Det kan være greit å unngå sosiale medier på søndagene. Det er ofte oppdateringer om de dagene som har vært fra både venner og familie. Oppdateringene fra fortiden virker distraherende på det som er her, akkurat nå. Så det er lurt å begrense tiden online og istedet se en koselig film eller noen episoder fra favorittserien din.

 • Søndag er den perfekte dagen for egenpleie. Det er så mye gøy man kan gjøre. Bade i badekaret, sette masker på både hår og hud, skrubbe kroppen med en hjemmelaget skrubb eller bare lese en god bok.

 • Musikk er en viktig og bra del av livet, det får rett og slett sjelen til å danse. Haha. Det er ikke alltid man får nok tid til å høre på musikk gjennom en travel uke. Jeg elsker å høre på rolige ballader på søndagene. Det er så avslappende og koselig. Treningsmusikk gir ikke den samme feelingen.

 • Dersom man ønsker å tilbringe tid med venner eller familie er dette mer eller mindre den perfekte dagen for en avslappende kaffedate, en koselig familielunsj eller et kinobesøk.

Likes

Comments

For meg har 2016 vært et år med kroppsvekt som har gått både opp og ned av en eller annen merkelig grunn. Jeg har også vokst 2cm i høyden. Jeg holder meg til forklaringen om at kroppen endrer seg litt når man går inn i 20 årene. Det virker som det mest logiske. Men i hvert fall under hele denne prosessen har jeg lært at sunnere matvaner er noe som blir ekstremt viktig for å holde en jevn vekt. Uten det blir det rett og slett litt vanskelig. Ellers må man faktisk trene aktivt. Men det hjelper ikke så mye dersom man har veldig dårlige matvaner.
Jeg er blant de jentene som har hatt så iherdig god forbrenning når jeg tenker meg om. Både på ungdomskolen og videregåendeskolen var jeg blant de som spiste junkfood hver eneste dag etter skolen. Det er først nå at dette har sluttet å fungere for meg. Trist, men samtidig ganske greit. Nå er jeg opptatt av å tilføre kroppen gode og sunne næringsstoffer, noe som i lengden styrker og forebygger kroppen mot helserelaterte problemer og gir mer kroppsenergi.

At man skal få bedre matvaner betyr nødvendigvis ikke at man bare skal spise grønnsaker og frukt. Det er selvfølgelig en viktig del av kostholdet, men det skal på ingen måte overta hele dietten.. I disse dager har det kommet veldig mye nytt inn i markedet som kan erstatte tidligere produkter som også er sunnere alternativer.

 • Det er ofte snakk om dietter der alt av mel er neinei. Det handler mer eller mindre om å spise variert. Er man glad i brødmat og pasta, må man gjerne fortsette med det. Da kan det være lurt å droppe hvitt mel og fokusere på fullkornsprodukter.
  Erstatt brødmaten med fullkornsbrød og fullkornsknekkebrød. Bruk speltmel eller havremel til all baking. Nå kan man også kjøpe ferdige kakeblandinger på helsekostene som er hakket sunnere. Erstatt pastarettene dine med andre alternativer slik som fullkornspasta og bønnepasta. Bønnepasta er foresten også glutenfritt. Det smaker like bra, samtidig som at man kan spise det med god samvittighet.
  Greia med fullkorn er at det inneholder mindre kalorier samtidig som det gir mer metthetsfølelse. Ikke minst er det mer næring i form av vitaminer, mineraler og antioksidanter.

 • Dropp sukkerdrikker slik som brus, juice på boks og saft. Skaff deg en juicer og press heller fersk juice. På helsekostene kan man også kjøpe juice som er melkesyregjæret dvs. at næringsverdiene i juicen's innhold er ivaretatt. Drikk gjerne saft også, men i det tilfellet kan man velge råsaft eller saft uten tilsatt sukker som også kan fås kjøpt på helsekost. Det er faktisk ganske digg å drikke et iskaldt glass med vann. Man kan jo alltid tilføye en skive med sitron eller lime.

 • Fokus på grønt! En norsk diett er mer eller mindre ufullkommen uten kjøtt. Det er jo bare bra. Men det kan være en god ting å basere kosten på vegetabilske matvarer med tanke på at grønnsaker, bær og frukt er blant det sunneste du kan spise. Alt av søtpoteter, spinat, squash, gulrøtter og rødbeter. Tilbehør som bønnesalat og hummus er også bra. En fargerik tallerken gir mer vitaminer, mineraler og fiber. Man trenger ikke nødvendigvis å bli veggis, viktige næringsstoffer fås også gjennom kjøtt.

 • Ofte velger man å droppe innom fast food kjedene fordi man er sulten og bare må ha noe å spise. Maten hos disse aktørene er veldig rik på kalorier samtidig som at den er bearbeidet. Til og med salatene inneholder konservering. Spiser man derimot små mellommåltider slipper man ulvehungeren. Nøtter, frø og tørket frukt er faktisk veldig gode mellommåltider. Ha en pose liggende både i vesken, treningsbagen og i bilen, slik at du kan fylle på med energi før sulten kommer.
  Klarer man å forberede mellommåltidene på morgenen eller kvelden før kan man også velge andre alternativer som fersk frukt, yoghurt og nøttebarer.

 • Bønner, erter og linser har lav glykemisk indeks (GI) og holder dermed blodsukkernivået stabilt lenge etter at du har spist. Smaker utrolig godt i salater samtidig som det bidrar med stor andel vitaminer, mineraler, antioksidanter, proteiner og fiber. Dette bør i hvert fall være en viktig del av kostholdet til veggiser.

 • Dersom du opplever ekstremt sukkersug er det sporstoffmineralet krom som må tas. Dette gjør at man blir kvitt søtsuget uten at det fører til noen bivirkninger.
  Når du unngår raffinert sukker beskytter du kroppen fra diabetes type 2, kreft, overvekt, hjerte og karsykdommer. Samtidig kan man finne bedre alternativer på markedet slik som Sukrin og Steviosa til baking, mørk sjokolade, godteri som er søtet med maltitol og potetgull av grønnsaker og fullkorn. (Varer som kun fås på helsekost)

 • Bli inspirert av matlagning fra andre land slik som India og Kina, der man ikke er redd for smaksrike retter. Krydder som gurkemeie, kanel, hvitløk, rosmarin, salvie, basilikum og muskat er rett og slett en superboost for næringsverdiene i alt vi spiser. Krydder kan jo brukes til det aller meste. Test masse nye, modige smakskomboer. Kanel og vaniljepulver over fruktsalaten, kardemomme i teen, noen kvister med timian i drikkevannet.
  Kryddersorter er fullstappede med betennelsesdempende stoffer og antioksidanter. Mange er med på å øke fettforbrenningen.

 • Sats på hvitt kjøtt og rent kjøtt. Hvitt kjøtt er kylling, kalkun, egg og fisk. Rent kjøtt er kjøtt som ikke er røkt, saltet eller konservert. Kjøtt er viktig kilde til protein, A og B vitaminer og mineralstoffer som sink, selen og jern.
  Rødt kjøtt er geit, storfe, sau og svin. Rødt kjøtt inneholder høyt innhold av mettet fett. Samtidig viser forskning at det er en sammenheng mellom inntaket av rødt kjøtt, bearbeidet kjøtt og og økt risiko for kreft i tykk og endetarm. Et annet problem med rødt kjøtt er at det kan ta opptil 72 timer før det fordøyes helt og holdent fordi det er så tungt for fordøyelsen.
  Se gjerne etter et nøkkelhull på pakken. Nøkkelhullet betyr at det inneholder mindre fett enn andre produkter. Viktig å merke at produkter må minst inneholde 50% kjøtt.
  Vi har også et behov for å spise fet fisk 3 ganger i uken fordi det gir Omega-3 som er nødvendig for at våre muskler og skjellet skal fungere optimalt hele livet. Samtidig som det beskytter mot hjerte og karsykdommer samt diabetes type 2. De sunne fettsyrene i fisken bygger foresten opp hjernen.

 • Når du koser deg med et glass alkohol på fredagskvelden, velg rødvin fremfor hvitvin og øl. Rødvin inneholder flavonoider som blant annet reduserer risikoen for blodpropp, gir god tilførsel på antioksidanter, bedre hud, virker forebyggende for kreft og styrker immunforsvar. Forskere mener at det gir større helseeffekter enn noen andre alkoholholdige drikker. Men det betyr på ingen måte at vi skal rive løs på rødvin.

Likes

Comments

Hei igjen!

Jeg er ganske fascinert av kokosoljen. Det er en ting som alltid har vært tilgjengelig for meg gjennom hele oppveksten, faktisk har jeg brukt det masse til ting og tang uten at jeg egentlig har vært helt klar over det.
Kokosolje er en næringsrik olje med mettende fettsyrer som kan brukes til både det ene og andre. De fleste bruker det som kjent i maten. Kokosoljen har en svak og rund smak. Selv bruker jeg kokosolje til baking. Jeg liker smaken veldig godt og tanken på at kokosoljen gjør maten min mer eller mindre tropisk. Kokosolje har de siste årene også blitt en stor skjønnhetstrend. Jeg som er av indisk opphav vet jo at kokosolje skal brukes som en del av skjønnhetsrutinen. I Asia brukes kokosolje aktivt til hudpleie, hårpleie og matlagning. Kokosnøttene brukes til og med til religiøse ritualer. Det kan være lurt å ha en krukke med oljen liggende hjemme fordi den kan anvendes til både innvortes og utvortes bruk.

Her er en liste over 13 nyttige ting du kan bruke kokosoljen til:

 • Sminkefjerner - Billig og naturlig sminkefjerner. Det eneste du skal gjøre er å smøre kokosoljen i ansiktet og la den virke i noen minutter før du renser ansiktet med lunkent vann.

 • Munnskyld - Fungerer veldig bra som munnskyll, siden den har antibakterielle og antiseptiske egenskaper. Den vil rense tennene og trekke ut bakterier. Ta en spiseskje med oljen og jobb godt med den i 10-15 minutter. Deretter kan du spytte ut og avslutte med å børste tennene.

 • Tannbleking - Du kan bleke tennene dine på naturlig vis med en blanding av 1 spiseskje kokosolje, 1/2 teskje gurkemeie og 1/2 teskje bakepulver. Etter dette kan det være lurt å pusse tennene igjen med tannkrem. Verdt å prøve!

 • Hårkur - Kokosoljen er en god hårkur dersom den brukes aktivt i lengre tid. Viktig at hele håret mettes med kokosolje helt ut til tuppene. Denne kan du ha i håret fra 30min til noen timer.
  Jeg opplever stadig vekk at folk er redd for å påføre oljer i håret. Dersom man skyller godt med shampoo og balsam så blir oljen skylt ut. Hvis ikke må du regne med å vaske håret ditt 2 ganger. Du vil merke en stor forbedring på hårteksturen.

 • Hodelus og flass - Oljen bekjemper både flass og lus fordi den er anti parasitt. Men den må i dette tilfellet masseres godt inn i hodebunnen.

 • Slitt hår - Den kan påføres direkte på tuppene eller hele håret og vil gi masse fuktighet og glans.
  Jeg bruker å påføre oljen i forhold til hvordan timeplanen min ser ut. Jeg bruker den som regel natten før jeg skal vaske håret mitt slik at jeg kan ha den på lengst mulig. På den måten trekker oljen godt inn i håret. Da har jeg selvfølgelig et håndkle på putetrekket, eventuelt fungerer en badehette.

 • Til mat - Kokosoljen kan erstatte smør og olje til steking. Det er et mye sunnere alternativ enn smør på brødskivene fordi den som nevnt inneholder mettede fettsyrer og mesteparten av fettsyrene er mellomlange som fører til at kroppen ikke lagrer oljen, så det blir lett tatt opp av cellene, deretter frigjort som energi. Den tåler også høyere temperaturer enn de fleste andre virgin oljer og er derfor god som matolje. Det finnes også en smaksfri variant som kan kjøpes på de aller fleste helsekost forretninger.

 • Tør hud - Kokosoljen er fet og kan derfor være god behandling for tørr hud og sprukken hud, spesielt om vinteren. Fungerer godt på leppene også. Har en solfaktor på 4 som også beskytter mot stråling.

 • Ved irritabel hud - Kokosolje består av laurinsyre som har betennelsesdempende egenskaper som lindrer ved kløe og irritert hud. Den egner seg til eksem og fotsopp. Den kan også være fin ved insektbitt fordi den stopper både kløe og svie og hjelper godt på helbredelsesprosessen. Kan også brukes på solbrent hud siden den har tendenser til å berolige huden.

 • Badeolje - Noen spiseskjeer med kokosoljen i badevannet ditt kan gi deg silkemyk og godt fuktet hud. Kan også brukes som massasjeolje.

 • Barberskum og After Shave - Etterlater huden deilig og myk. Reparerer huden etter hårfjerning uten å tette porene. På den måten slipper man å bruke syntetiske såper som i lengden gjør huden tørr.

 • Body Skrubb - bland kokosolje og sukker eller salt sammen og gni det over hele kroppen! Skyll av og huden vil være super myk ! Man kan tilsette essensielle oljer dersom man ønsker en spesiell lukt for eksempel Lavendel eller Sitron.

 • Blåmerker - Reduserer både hevelse og rødhet. Kan påføres direkte på stedet og vil hjelpe i helbredelsesprosessen.

Likes

Comments

Jeg er helt in love! Denne sangen er så digg å høre på! Helt perfekt. Ranveer er så ekstremt kjekk i tillegg. OMG, drømmemannen min. 

Likes

Comments