Denne videoen er laget av:

Andrea

Sebastian

Marianne

Kevin

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Ingen hjelp i Kongos glemte provins.

i ti år har katangaprovinsen vært rammet av vold og sykdom. nesten ingen hjelpeorganisasjoner jobber i området, og lokalt helsevesen er ikke-eksisterende. I Katanga herjer sykdommene meslinger, Malaria og Kolera. Akkurat nå er 2,5 millioner i fare for å få meslinger i Katanga. I Katanga har det vært mye vold, opprørsgrupper kamper mot forsvaret og mange folk flykter inn i skogen og til naboland. I Katanga er en halv million mennesker er på flukt. i 2014 behandlet leger uten grenser 50000 mennesker for malaria.

  • 45 Lesere

Likes

Comments

Denne videoen fra en gruppe 9.klassinger

Joakim

Lena

Isold

Susanne

Julian

Likes

Comments

Flukt og helsekrise

i 2014 var det mye oppmerksomhet rundt problematikken i den sentralafrikanske republikk, det er borgerkrig i landet og mange må flykte. Nå er det mange som har glemt landet i midten av Afrika, men det er fortsatt mye krig og elendighet i landet. Nå er det nesten en million mennesker på flykt og mange blir drept. Nå i følge FN's Høykommissær for flyktninger rundt 430.000 sentralafrikanere internt fordrevne. Det er bra at vi bryr oss mye innimellom, men vi kan ikke glemme alt etter det.

http://www.legerutengrenser.no/Glemte-kriser/Den-sentralafrikanske-republikk-Flukt-og-helsekrise

Likes

Comments


Uten medisiner vil halvparten dø før de er 2år. Det har skjedd mye de siste årene for å få bedre og billigere hiv medisiner, men det er fortsatt ikke bra nok tilbud. Vi må jobbe videre for å utvikle hiv medisiner sånn at alle har tilgang til medisinene. Testene som brukes på voksne funger ikke før barna er 18 månender gamle. Mer en 1000barn blir smitta hver dag. 78prosent av barna får ikke behandling. Vi må skaffe barnevennlige medisiner som kan brukes uansett alder. Å gjøre slik at alle får råd til hiv medisiner

Visste du at...

Dersom en gravid får hivbehandling, kan hun føde et hivnegativt barn?

Rundt 650 barn blir smittet av hiv hver dag?

Hivsmittede kan leve et tilnærmet normalt liv dersom de får hivbehandling?

Dersom et hivsmittet barn får hiv-medisin før det er tre måneder gammelt, kan redusere sjansen for å dø av aids med 75 prosent?

kilder: http://www.legerutengrenser.no/Glemte-kriser/Barn-med-hiv-får-ikke-behandling


Likes

Comments

I 2010 var det et kraftig jordskjelv på Haiti som viste 7,3 på richters skala noe som er veldig kraftig. Hele Haiti ble ødelagt og det allerede svekka helsevesenet ble svekket med enda 60%. Alle pengene som ble sendt til haiti ble ikke prioritert til helse, men til å bygge opp igjen det ødelagte landet. det

Har nå gått 5 år siden tragedien og det en ennå mange som bor i leirer for hjemmeløse. Omfattende vold og hyppige trafikkulykker forårsaker mange alvorlige skader og det er kun et sykehus som tilbyr ortopedisk kirurgi. det er bygd opp igjen sykehus men de står helt tomme for bemanning.

Før jordskjelvet i 2010 hadde ikke Haiti et problem med kolera men nå har kolera drept 8000 mennesker og smittet 700.000. Det som kreves for å bli frisk fra kolera er renslighet men det er noe som er vanskelig i Haiti og det sier litt om tilstanden til landet. For å hjelpe haiti og andre land med kriser gå inn på: http://www.legerutengrenser.no/Stoett-oss/Gi-din-gave-online

Kilder:

https://snl.no/Jordskjelv_i_Haiti

http://www.legerutengrenser.no/Glemte-kriser/Haiti-Helsevesen-i-ruiner

Likes

Comments

3 av 4 fattige får ikke mental helsehjelp

Ca. 450 millioner mennesker verden har psykiske lidelser, og 85 prosent lever i lav- eller mellominntektsland. Ifølge Verdens Helseorganisasjon begår 600.000 mennesker hvert år selvmord i disse landene selvmord. Hele 75 prosent av innbyggere i fattige land mangler tilgang til mental helsehjelp. Mental helsehjelp kan hjelpe en pasient med å fullføre tuberkulose behandlingen, eller at en mor som har mistet et av sine barn til underernæring, ikke gir opp de andre barna men forsetter å hjelpe de og seg selv. Helsehjelp kan hjelpe mange mennesker med livet og at de lever bedre.

Visste du at...

De fleste selvmord gjøres i fattige land?

Leger Uten Grenser så tegn til posttraumatisk stresslidelse hos mange ebolapasienter?

Dårlig mental helse kan forverre din fysiske helse?

Det finnes 0,05 psykiatere per 100.000 menneske i fattige land?

Leger Uten Grenser behandlet over 185.000 pasienter for mental sykdom i 2014?

KILDER:http://legerutengrenser.no/Glemte-kriser/3-av-4-fattige-f%C3%A5r-ikke-mental-helsehjelp

Likes

Comments

Tsjad epidemier og sult, men ingen leger

Tsjad er et land som er preget over vold og urolighet, landet blir herjet av Malaria, underernæring og meslinger. landet har 500 leger til 12 millioner landet er rammet av kronisk fattigdom, lav vaksinedekning, og mangel på helsehjelp og rent vann. Tsjad har også tatt inn en halv million flyktninger fra nabolandene Sudan, den sentralafrikanske republikken og Nigeria som også har akutte humanitære behov. forventet levealder i Tsjad er bare 52 år gammel på grunn av sykdommer og fattigdom.

Likes

Comments

Kongo

-2,5 millioner står i fare for og få meslinger akkurat nå

Den demokratiske republikken Kongo har en lang, komplisert og blodig krigshistorie. Siden 1998 har konflikt drept over fem millioner kongolesere. Selve Katanga-provinsen har vært rammet av vold siden slutten av 90-tallet.

Kongo har blitt en glemt provins..

Kilder: Leger uten grenser

Likes

Comments