Äntligen är vi på rätt väg med den här magsjukan! Avine äter igen, inga symptom under natten eller hittills idag alhamdolillah!

Bara en väldigt mammig men glad och busig liten tulta nu som blev 11 månader i helgen! Snart kalas med vår enorma lilla familj.

*besos*

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

...saknar att skriva här men återkommer när detta blåst över! Min stackars lilla baby är sjuk och hennes stackars mamma både nerbajsad och nerkräkt upprepade gånger. Hade man aldrig kunnat gissa när man ser den här bilden från igårkväll!

Likes

Comments

Första mysfrukosten hemma! Abuelita (min mamma) kom förbi och drack kaffe och lekte med Avine, så himla skönt att vi bara är tio minuter med buss från varandra nu. Spontanbesök och vardagsmys blir så mycket enklare då, på alla håll.

God morgon på er! Ignorera kaoset i bakgrunden på alla bilderna, vi tar det poco a poco. Nu är det så mycket på en och samma gång så allt som går att göra i snigelfart får gå långsamt. Typ packa upp matlådor. Vi överlever till helgen utan plastbunkar.

Nu har Abuelita hunnit gå och Ammo Musa är här för att hjälpa Baba skruva ihop tv-bänk och dylikt och jag och bebis tar en tupplur.

*besos*

Likes

Comments

Efter att alla prylar vi hann packa ner var på plats så var det dags att packa upp igen och skoja inte vilken tid det tar, särskilt när en inte organiserat packandet från första början..!!

Första shoppingen på områdets livs med lite basvaror så slank det ned en inflyttningspresent till mig själv, denna fantastiska (riktiga) blomma med vas! 39:- som hittat. Sen att folk som sett den tycker det är det fulaste de någonsin sett är HELT oviktigt, den är fett fin och kitschilicious!!

Här fotat från vardagsrummet sett genom öppningen in till köket, yess det är en salig röra fortfarande.

Idag var det mer matshopping, möten och första lektionen i Spanska på agendan. Bitande kallt och Baba tog bebis till Leos lekland istället för att ränna ute, så smart. Nu kollar vi youtube via Chromecast -ÄLSKAR DET! Strax blir det välling och nattinatti.

*besos*

Likes

Comments

Det finns ett uttryck på spanska som heter "patas arribas" -fötterna uppåt, alltså upponer kaos! Så har senaste dagarna varit men allt har gått bra!!

Vi har packat, flyttat och shoppat inredning på två dagar med hjälp av hela familjen Ahmed, tack och lov är de många och ställer upp i alla väder 💗!

Vi hann till och med klämma in ett barnkalas för min systerdotter mitt i flytten! Bilden ovan är från innan gästerna kom, haha, tomt och välordnat på bordet. Vi är supermånga i min familj som fyller år januari-februari, vi blir heta när solen kommer fram haha.

Nu är vi i lägenheten och ska sova första natten här! Avine bryr ju sig inte om var spjälsängen står, den är gosig som vanligt ändå men vi kommer fortsätta samsova på natten ett par veckor till innan det blir till att sova i egen säng för hennes del. Jag kan inte ens föreställa mig en tid då hon ska sova natten igenom utan välling eller "ombumpning"/slänga en knytnäve i mammas öga/sparka mamma i solar plexus.

Ikväll har jag även obligatoriskt upprop på nya kursen i spanska och det känns helt magiskt att kunna ha en föreläsning helt på spanska och följa allt. Återerövrandet av mitt hemspråk går alltså fantastiskt bra! Alhamdolillah för allt!

*besos*

Likes

Comments

Min vackra, ljusa, lägenhet är äntligen MIN!!! Helt otroligt!! Här är jag med Baby, Abuelita och vår absolut första vardagsrumsmöbel! Haha!

Jag körde lite lyckorus i köket framför serveringsluckan, ser ni hur glad Baby är också :D! Abuelita filmade medan jag drömde fram barnrummet. Imorgon kommer fler möbler och köksgrejer men det kommer vara halvtomt ett bra tag framöver.

Jag är så glad!!!

*besos*

Likes

Comments

JAG ÄLSKAR MITT NYA HEM!!! Och Avine älskar sitt rum och allt kommer bli så fint! Alhamdolillah för allt!! Ska visa rubb och stubb sen, det är mycket kvar att fixa än, möbler flyttas först imorgon och sen är det Ikea grejer och sen kommer Mio-grejer först i slutet på februari. Men åh vilket hem jag ska bygga 💗

*besos*

Likes

Comments

Panik. Vilken förskola har en hundratums-skärm spelandes Youtube-klipp i halva utrymmet för 1-3 åringar?!? Vilken förskola har 16 små barn med två pedagoger på hela gruppen? Vilken förskola får vara i baracker med minimala utrymmen? Jo tydligen den kommunen tycker Avine ska gå på. HELL fucking no. Jag lägger hellre om hela mitt liv så att hon hamnar nånstans vettigt!

Jag pluggar mer än heltid på universitet och tar hand om baby pga ekonomin. Jag var så lycklig över att kunna gå tillbaka till läkarprogrammet och äntligen få se till att ta min examen men nu är det på is igen. Vem vet när jag kan komma tillbaka nu.

Baby kommer först, såklart, det var mitt val att sätta henne till världen och då är det mitt ansvar att se till att hon har det bra men även hon behöver en mamma med jobb. Som inte är sönderstressad och dödstrött. Som också får vila och återhämta sig nån gång. Som det är nu blir det ännu en termin av dubbeljobb. Heltidsstudier och heltidsmamma.

Det kommer bli bra. Men om nån undrar varför jag är inte så social så eh ja läs ovan...

Nu längtar jag bara till lägenheten, få klart flytten och börja leva. Ta Avine till hylliebadet på lördagar, tvätta och laga matlådor på söndagar och köra öppna förskolan så mycket vi kan. Snart kommer sommaren.

*besos*

Likes

Comments

Var förbi huset nyss och spanade in hur jag ska packa, det blir tajt det här..! Tror det blir packdag hela lördagen och sen flytt på söndag. Vädret är ju katastrofalt för flytt med all is och snö på vägarna, i förrgår fick jag ta bussen tre hållplatser för jag halkade omkring som på isbana med barnvagnen på trottoarerna! Helt omöjligt att kånka på byråer och sängar om det skulle bli så i helgen.

Nu börjar all stress lätta lite och ersättas med fjärilar inför allt det nya. Förskola för bebis, nytt hem, ny kurs, ny tillvaro. Det kommer bli bra insha'Allah.

*besos*

Likes

Comments

Busungen älskar öppna förskolan! Nu har hon fått placering på en förskola till slutet av februari och vi ska dit imorgon och hälsa på! Detta är så spännande och samtidigt lite ångestfyllt.. Min bebis är snart ingen bebis längre. Men alhamdolillah det betyder att jag kan plugga ifred och fokusera på ett helt annat sätt inför att börja på läkarprogrammet igen!

Åh nu värker hjärtat. Men det kommer bli jättebra, Avine älskar att hänga med andra barn och hon är så social och energifylld att jag tror vi alla behöver att hon får förskoleplats nu.

Annars är stressen på maxnivå, nya kursen börjar på måndag, i helgen är det flytt insha'Allah och igårkväll kl 20 blev jag klar med sista inlämningen och i morse beställde jag alla nya kursböcker. Gracias a dios, allt löser sig.

*besos*

Likes

Comments