Idag fyller min mormor år. Ett utmärkt tillfälle att få göra ett kort och extra kul att pröva på en ny vikning.  Jag har länge spanat på att göra ett box kort. Ett kort som man viker likt en låda,  fast utan att limma ihop själva lådan. Så när man lyfter på locket så öppnar lådan upp sig och 'viker ut sig' till ett papper igen. Jag hoppas att det blir en liten wow effekt när det öppnas idag.

Här kommer en lite hastig förklaring till hur jag gjort. Sök på box card på you tube för en mer utförlig beskrivning.

Jag utgick från ett vitt cardstock i måttet 30*30 cm (12*12 inch) . Använde mig av min scoreboard (veck markerade) och vek vid 10 & 20 cm vid alla 4 sidor av pappret.  Sedan från hörnen in till varje vikt hörn så att det går att vika ihop pappret till en låda. Då ska hörnen på pappret vikas in i lådan och mötas i mitten. Locket gjordes i måttet 15*15 cm. Där vek jag vid 10,7cm på varje sida, så att locket blir lite större än lådan och då enklare att trä på. Locket limmade jag ihop så att det blev mer stabilt.
Sedan klädde jag in lådan i fina mönsterpapper, använde lite stämplar och embossing. Dekorerade med lite blommor, bokstäver och liquid pearl. Vek ihop boxen och avslutade med att knyta ett band runt med en rosett.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

För ett par veckor sedan såg jag ett inlägg i en Facebook grupp från en tjej som hade skapat en jättecool skrivmaskin. Som tur var så delade hon även med sig en länk med fullständig beskrivning på hur den var gjord. På en gång blev jag sugen att skapa en jag me. Problemet uppstod dock i att få tag i materialet som själva stommen är gjord i. Men jag försökte ändå med chipboard, ett tjockare kartong papper. Den är kanske inte lika stabil som om jag skulle använt sk. skyltfoam, men den blev i alla fall tillverkad. Jag blev nöjd med min skapelse, med tanke på att det är min första. Skickar med länken jag använde mig av, passa er bara för måtten (jag tyckte inte att det stämde helt och fick skarva en del).

Likes

Comments

På Facebook finns en sida som heter mission inspiration. Där kommer det varje månad ett uppdrag på en så kallad art journal sida. Ett uppdrag med 10 steg som helst ska följas uppifrån och ner. Tanken är att man ska komma lite utanför sin trygghetszon, kanske lära sig något nytt, men framförallt att sluta tänka och bara göra. Jag har nu gjort mitt första uppdrag och jag blev ganska nöjd, fast det inte blev som jag tänkt mig riktigt. Månadens uppdrag skulle relatera till en låt. Direkt när jag såg bilden på husen i en tidning visste jag vilken låt jag ville köra på. Madness - Our house.

Likes

Comments

​Hej och välkommen till mitt lilla krypin. Här tänker jag dela med mig lite av det jag pysslar med hemma på fritiden. Jag får se under tidens gång hur det blir, om jag skriver om det jag gjort och lägger ut några beskrivningar eller om jag bara lägger ut bilder. Jag hoppas på att kunna dela med mig av min kreativa glädje till dig.

Välkommen tillbaka!

Likes

Comments