Herregud att jag inte blivit tokig idag är över mitt förstånd.
Inte nog med att jag är förkyld och bara hade behövt vilat mig idag så har Inez haft en hyser dag. Hon har inte kunnat fokusera på någonting, det har alltid varit något som stört henne så fort hon börja lyssna.
Det har inte hjälpt med hjärngympa eller fysiska aktiviteter idag heller. Hon tröttnar med en gång.
Vi har kört apportering inomhus (för det fungerar inte utomhus än och speciellt inte med all den roliga snön som kommit under natten som man måste gräva i överallt.) Vi har övat på nya trick så som rulla runt, stanna och att vänta innan man får ta godisen samtidigt som vi ska behålla ögonkontakten när jag lägger godisen på marken.
Varje övning har varit intressant tills man klarat av den tre, fyra gånger i rad och då vill hon inte vara med nu.
Sedan så var matte tvungen att gå hem och laga lite mat och när en vän sedan kom och hälsade på och prata lite kunde hon inte få någon ro. Hon kunde inte slappna av alls och lägga sig så jag fick stänga in henne i vårat sovrum för att hon ens skulle li still och lägga sig.
Nu äntligen ligger hon och snarkar gott vid balkongdörren ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Till dessa underbart goda biffar behöver du!
400 g Köttfärs
1 dl finhackade inlagda rödbetor
1 tsk salt
1 Kryddmått mald svartpeppar
1 msk potatismjöl
2 ägg
2 dl vispgrädde

Blanda färs, rödbetor, salt, peppar, potatismjöl, ägg och grädde
Rör tills allt är väl blandat
Smeten är ganska lös så om du vill kan du göra som min syster och ha i ströbröd, men detta är inte nödvändigt.
Att steka biffarna i ett plättlägg tycker jag är enklast för då blir de lagom stora, men har man inte något sådant går det utmärkt att steka i vanlig panna.
Jag stekte i riktigt smör i stället för margarin för att jag tycker det smakar bättre.

Biffarna går jättebra att frysa ner!
Det blir ca 30 biffar på detta receptet.

Likes

Comments

Nu är det äntligen dags. Under veckan ska jag ner till byggvaruhuset och äntligen börja på min "prydnadsspis".

Andra kommande projekt som jag ska försöka att prova under mars är:
- Då snön inte ger sig blir det mera stickat och virkat så som pannband, strumpor och halsdukar.
(Kanske även ska försöka att göra någon form utav kompis till min fina stickade uggla som jag fick utav min syster i födelsedagspresent förra veckan 😃)
- Det finns några tomma ramar som hänger på väggarna som behöver fyllas.
- Göra min kryddhylla ovanför spisen lite snyggare
- Prova att skära av lite flaskbottnar och göra lite ljus lyktor till verandan när vädret blir lite bättre.
- Lite disney inspererade naglar

​Här är min lilla söta uggla 😍

Likes

Comments

​Då jag inte riktigt haft varken tid eller ork att skriva något på några dagar så fick det bli ett kort inlägg Idag som tisdagens tips. 

Här har jag köpt burkar ifrån City gross och etiketter ifrån ikea och gjort fina burkar som går att ha framme, i närheten av där jag och inez tränar lydnad. Både för att slippa ha en massa påsar som inte precis är så attraktiva att titta på och att de inte ska ta så mycket plats i mitt lilla skafferi. 

Istället så står det snygga och prydliga. Plus att godisarna inte torkar då burkarna är (så gott som) täta. 
-Vågar inte säga helt täta för jag är ganska säker på att de läcker lite då de inte kosta speciellt mycket 😉
 

Likes

Comments

​Dagens låt som går på repeat oavsett om det är på långpromenaden med Inez eller om det är när man bakat paj till familj! 
Love it!  😍

Likes

Comments

​Nu när vårens täcken börjar bli allt tydligare utomhus med ljusare dagar och flera solglimtar så börjar även växterna inne behöva lite extra hjälp. Jag ville då ge mina klättrande rankor större spaljeér, men hittade ingen som jag ville ha i butiken... så jag gjorde mina egna. 😄

Här har jag använt mig av ett kompostgaller som jag klippt till med bultsax och rundat för att föra en ny spalje till mina doftrankor då de börjar att ta över hela fönstren. 
Jag har även tejpat hela med en matt brun tejp bara för utseendets skull. 
Sedan var det bara att linda om växten på den nya spalten och nu står de fint i fönstret högre och ståtligare än någonsin 😉

Likes

Comments

Jag hade lite ramar från ikea hängande på väggen som väntades på att få bilder, men då jag inte har någon skrivare och inte har någon kamera eller något sätt att få fram bilder som jag vill ha, då jag skulle ha gäster tyckte jag att det var lite tråkigt att bara ha tomma ramar på väggen. 

Jag letade upp några citat som jag tyckte om på nätet och skrev av dom på glasskivan med en kalligrafi penna.  ( fick iden utan Elsa i äntligen hemma som hade blommor i liknande ramar mellan två glasskivor för att få ett ljup) 
Jag tyckte även att effekten blev tuffast när man skrev direkt på glasen, blev mera ljup i bilderna. Jag letar för tillfället efter någon form av ljus slinga som går att gömma bakom ramarna så att de blir ännu mer levande. 
 

Likes

Comments

Då jag snart ska in och jobba lite i vården igen så får jag ju passa på att ha lite färg och längd på naglarna innan de måste klippas ner.

Här har jag blandat lite olika vår färger som bas färger och sedan bara tagit en smal pensel och gjort tiger ränder

Likes

Comments

Då jag har en växande hund här hemma blir det många konservburkar ifrån bl.a. hundmaten som blir liggande hemma. 

Jag googlade runt lite för vad man kan göra med den och jag blanda ihop lite olika idéer.

-Först tvättade jag burkarna ordentligt.

-Sedan använde jag modge podge och presentpapper för att ge dem lite snyggare utseende (Då jag inte får sraya med sprayfärg här i lägenheten 😉

-Då jag inte var helt nöjd med hur alla kanterna blev tog jag även lite band för att täcka och ge dem lite mera detaljer.

Jag limmade ihop dem så det blev i olika nivåer (Jag är mycket för olika nivåer 😜) Nu står de fint i min hylla och fylld med de smink artiklar som jag använder mest.

Likes

Comments

​Då min lilla toka har en vana att sno och tugga på allt stickat jag har hemma så kände jag att det var dags för en ny (inte uppriven) mössa då denna vintern inte riktigt gett sig än. 

Jag började med att lägga upp 28m för att sticka mudden. (Tyckte den var tråkigt med bara resårstickning så jag gjorde två flätor) 

Mudden består utav 5 räta 2 aviga 5 räta(första flätan) 4 aviga 5 räta (andra flätan) 2 aviga och 5räta.
Det är 6 varv mellan varje fläta.

Sedan, med hjälp av en virknål tog jag upp 89 maskor runt om mudden och la upp på rundstickor.  (ett udda antal var ett måste för att moss-stickningen skulle bli bra.)

Första varvet gjorde jag endast räta för att maskorna skulle bli lättare att sticka, andra varvet gjorde varannan räta varannan avig. (Moss-stickning) detta gjorde jag tills jag var nöjd med längden. Jag jämförde med en av mina favorit mössa.

När jag var nära slutet så stickade jag ihop var 3e maska i två varv.

Ett varv utan att göra något, följt utav två varv där jag stickade ihop var 4e maska.

Sedan maskade jag av genom att sticka maskan och dra tråden genom. Gjorde likadant på alla maskor för att få ett fint och runt avslut på mössan.


Likes

Comments