Idag blev det fetaostbiffar!

Till det en god röra som passar perfekt till!

Mixa:

2 dl créme fraiche
4-5 soltorkade tomater
1 klyfta vitlök
1/2 paket fetaost
Späd med grädde eller mjölk om du vill ha den tunnare

Smaka av med salt och svartpeppar.

Likes

Comments

Idag har min kollega som är ekonom/sommelier lärt oss övriga kollegor att det bara är "svenne banan" som dricker rödvin till ost 😀

Vitt vin är det som gäller alltså ! Och om vi äter lchf gäller såklart så torrt vin som möjligt (torrt är alltså likamed lite socker !). Systembolaget märker numera ut socker-halten i vin vilket underlättar.

Idag provade vi tre sorter, tillsammans med goda ostar, och min favorit och tips är detta riesling - supergott!

Ett gott vin och en ostbricka är ett bra tips på en mysig höstkväll!

Likes

Comments

Igår var jag och besökte en fastighet där det b la bedrivs avancerad medicinsk forskning. Ni vet forskar på molekylär endokrinologi, cancerbiologi, systembiologi, epigenetik, strukturbiokemi, och nutrition. Bland annat. Men de som forskar behöver inte göra det ensamma i sitt bolag. Nej, de forskar "tillsammans med AstraZeneca". Kan ju låta obetydligt kanske men hos mig ringer det verkligen otrevliga "staten och kapitalet-klockor".

Jag vill att denna typ forskning ska vara oberoende. Jag vill inte att läkemedelsbolag ska tillskjuta massa pengar och heja på. För vet ni, de vill inte ha oss friska! De vill att vi ska ha alla möjliga åkommor och att vi ska ta piller mot det och hålla oss flytande. De tjänar ENORMA pengar på att det är så- läkemedelsindustrin idag är en gigantisk industri som omsätter massor av pengar. Vi håller oss alltså vid liv längre men vi är inte friskare, är det att "leva" ?

Nej jag vill inte utrota läkemedel. Det är bra i många olika syften men vi måste väl ändå våga öppna ögonen för att gå till botten med ORSAKEN till att vi måste medicinera, istället för att bara lindra SYMTOMEN ? Det är inte friskt att vara sjuk och man löser inte allt med piller...

Kostfonden är en fond (ge gärna ett bidrag!) som pysslar med något så intressant som att "fler människor ska leva friskare". Utan pengar från intresseorganisationer. De är alltså oberoende. Du behöver aldrig undra vem som tjänar stora pengar på de resultat som deras forskning leder till och de kommer inte dela ut forskningsresultat med ena handen och piller med den andra.

Det här kanske är tråkigt att läsa. Men det är så det är. Man måste vara kritisk!Likes

Comments

Måndagar vill jag gärna ha något extra gott OCH snabblagat och då levererar lokala ICA! 😀 "Kragsta-gulaschen" är en färdigkryddad god gulasch som man bryner och tillsätter grädde och créme fraiche och 10 minuter senare är man färdig med middagen ! 👍🏻

Idag blev det organic edame spaghetti till. Finns också på Ica och är ett glutenfritt bra alternativ till ris eller pasta. Gjort av bönor och lågt med kolhydrater.

Likes

Comments

Ja, det varierar verkligen, men nästan alltid så ingår det ägg. För att ägg ju innehåller alla viktiga näringsämnen kroppen behöver, förutom vitamin C. Och för att ägg är mättande och gott.

Denna vecka har jag tagit en smoothie med smak av lakrits och hallon tillsammans med 1 ägg och majonnäs. Håller mig mätt länge. (Smoothie för 4 dagar gör jag på 1 1/2 dl vispgrädde, 1 dl rysk yoghurt, 2 dl hallon, 2 msk vaniljpulver och 2 msk lakritspulver).

Vill ni ha fler tips på nyttiga mättande frukostar så hittar ni frukostar i massor här.

Vad äter ni till frukost ?

Likes

Comments

 Har reviderat ett inlägg jag gjorde 2013 hos Kostrådgivarna. Lika aktuellt än :)

Det här är ju sååå aktuellt hela tiden när det gäller kost, vikt och hälsa, att ”små förändringar kan göra stora skillnader”. Min erfarenhet är helt tvärtom, att små förändringar ger små skillnader. Och stora förändringar gör stora skillnader.

Det pratas om någon person som gått ner 17 kg, bara genom att stå upp och jobba istället för sitta ner. Snälla, får jag prata med den personen?! För jag har nämligen hört om sådana här fall. Läst i kvällstidningar. Eller hört om vänners kompisars bekanta. Men finns de i verkligheten? Och har de i sådana fall inte gjort någon annan livsstilsförändring än att stå upp och jobba? Jag ser det som ett mirakel i sådana fall och därför skulle jag verkligen vilja komma i kontakt med en sådan här person. För jag, och många andra jag känner och känner till, har testat det här med små förändringar. Och vi har inte sett till stora skillnader då… Men livet kanske bara är väldigt orättvist, jag vet inte?

Jag har bland annat testat att sluta röka ”dagens första cigarett” när jag var i processen att sluta röka för ungefär 15 år sedan. Det som hände var att jag slutade med dagens första cigarett och hade det lite tråkigare vid busshållplatsen på morgonen. Något annat hände inte. Den stora förändringen kom när jag slutade med alla cigaretter. Då blev kondition och luktsinne bättre.

Sen har jag provat att cykla mycket. Alltid cykla till jobbet. I ur och skur. Med ca 20 kg övervikt. ”Fortsätt cykla du så löser sig nog det där” sa företagssköterskan. Övervikten alltså. Jag cyklade över en mil om dagen och gick ner 3 kg totalt. En skillnad, men ingen stor skillnad. Och ingen stor förändring.

Jag har även testat löpning. Riktigt tufft med ca 20 kg övervikt. 2-3 pass i veckan april-september. 4-7 km per gång. Detta var en stor förändring. Som ledde till att jag blev väldigt mycket mer hungrig än när jag inte sprang. Jag gick ner 2 kg under perioden. Jag fick förbättrad kondition. Men jag fick inte någon stor förändring för övrigt.

Jag har bytt vitt bröd till fullkornsbröd och sen fullkornsbröd till hårt bröd. Inget hände med någonting förutom att mackorna blev äckligare och tristare. Jag har bytt smör mot Lätt & Lagom och Lätt & Lagom mot Philadelpia-ost. Inget hände av denna förändring heller. Förutom att mackorna till slut blev så trista och äckliga att bröd som företeelse blev ointressant, först då kom en förändring.

Det är nog ofta av välmening. Vi vill vara snälla och uppmuntrande gentemot varandra. Men ärlighet varar längst. Om du får stora hälso/vikt-förbättringar av små förändringar- Grattis till dig! Får du det inte behövs stora förändringar. För stora förändringar gör stora skillnader.

Men ibland kan processen mot stora skillnader gå via små förändringar. Och man kanske ska låta det vara så och låta det ta sin tid? Kanske hade jag inte kunnat sluta röka lika framgångsrikt om jag inte gjort det via den där ”första cigaretten”? Och kanske hade det varit svårare att sluta med brödet om jag gått från nybakt vit fralla med smör och ost, till totalt brödförbud? Vägen via Wasa Sport utan pålägg var enklare.

Låt processer ta sin tid. Men förvänta dig inte mirakel av små förändringar. Förvänta dig mirakel av stora förändringar.

Likes

Comments

När barnet är sjukt så gäller inte de vanliga "reglerna" om kost tycker jag. Jag vill att Eric ska äta och bli frisk, men vill samtidigt inte ge "vilket skit som helst".

Detta funkar här:
- Äppelmust utspädd med lite vatten (grannen har mustat i 5-liters dunkar av egna äpplen)
- Färska svenska hallon
- Frysta hallon (han gillar det när kallt när han är febrig, typ som isglass)
- Yoghurt med äppelmos och kanel
- Ost & skinkrullar
- Pommes frites 😉
- Och såklart kan man få lördagsgodis, alltså detta även en torsdag eller fredag ❤️

Likes

Comments

Jag har ätit alldeles för lite ost på senaste tiden så idag kompenserades det med 4 sorters ost och chark. Päron och avokado som tillbehör.

Likes

Comments

Sååå mysigt med en frukost på stan med ett gäng härliga före detta (tyvärr!!! ❤️) kollegor!

Frukosten på Nybrogatan 38 öppnar redan 07.30 så det är perfekt !

Idag blev det en av favoriterna- svampomelett! Och en latte och uppskuren (så man slipper stänka ner sig och sällskapet, hehe) grapefrukt.

Ha en skön dag!

Likes

Comments