Jag började äta LCHF-kost -2009. Vikten gick bara upp, upp- även fast jag tränade 2-3 gånger i veckan. Verkade galet att äta mycket fett men jag valde att testa.

På nio månader gick jag ner ca 25 kg. Utan träning! Träningen kom jag igång med sen.
-2013 blev jag gravid. Tack vare LCHF-kost under graviditeten gick jag upp bara 12 kg (skulle aldrig ha hänt om jag "ätit som vanligt"- hade garanterat gått upp det dubbla ). 9 av dem var borta en vecka efter förlossningen. Det gick helt enkelt lätt med kosten. Så lätt så jag åt lite glass ibland. Lite choklad. Några pommes frites...

Jag åt helt enkelt inte lika strikt som före graviditeten efter att jag fått barn.
Trots att jag är utbildad kostrådgivare. Trots att jag vet exakt hur jag ska äta för att vara pigg och hålla vikten. Vågen gick sönder i den här vevan. Men inte så noga med vågen tänkte jag. Sen plötsligt. Eller inte så "plötsligt" men det kändes så så har 10 kg kommit tillbaka igen. Väldigt onödigt och korkat av mig men hjärnan älskar att lura oss och komma med bortförklaringar. Men jag är snäll mot mig själv. Det är i alla fall "bara" 10 kg. Inte 25. Tills i sommar ska de vara borta, är tanken.
Så nu är det "back to basic". Till det jag gjorde förut. Till det jag vet och kan.

De "dieter" som fungerar år det som gör att man håller vikten över tid. 2-4-8 år. Det känns åndå skönt att jag ha hittat ett facit, även om man halkar av banan ibland... 😘

Likes

Comments

Panering är ju gott, t ex på "egna fiskpinnar" på en god torskrygg.

Här är en enkel favorit här: 1. Ägg 2. Pofiber (i glutenfria hyllan i mataffären) och 3. Mandelmjöl. Det blir heeeelt rätt, LCHF och glutenfritt! 👍🏻

Likes

Comments

Ugnsstekt falukorv med blomkålsmos. Enkelt! Moset mixar jag bara av blomkål, smör och färskost. Och smakar av med salt och vitpeppar. Och ibland parmesan.

Likes

Comments

Detta är såååå gott!!!

Lite smör i en (bra!) stekpanna. På med 8-10 ostskivor och medelvärme på spisen. Sen häll på omeletten som vanligt och fyll den med skinka, salami eller annat gott.

När den är klar viker du bara över den och har en god knaprig ost-yta och en mättande frukost /lunch.

Ni följer mig på Instagram också? Kostvagenveronica 😀

Likes

Comments

Efter att ha lämnat sonen på förskolan och varit hos tandläkaren så har jag nu en jobba-hemma-dag.

Då kan man hänga en stund med datorn i sängen och få kattmassage av Lewis, som älskar vår egentid ! 😀

Ha en skön fredag!

Likes

Comments

Det blev lite "tager vad man haver" till dagens Granola. Vinstlotten var att jag hade kokoschips hemma! Brukar köpa rostade kokosflingor från Kung Matkatta och de är ju sååå goda att ha i granolan!
Gott också är att äta flakes och färska hallon på den ryska yoghurten. Mums- snart är det frukost! 😀💤

Likes

Comments

God pajdeg LCHF:

3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 ägg
1/2 dl sesamfrö (kan uteslutas)
50 gram smält smör.

Blanda ihop allt och låt ev. stå kallt en halvtimme innan du trycker ut den i en paj-form.

Likes

Comments

Varför ska man göra det?

Jo för att den färdigköpta är nästan som att hälla strösocker på maten... 😬 Och lite tillsatser på det. Den egna kryddan tar man ett par teskedar av och det blir jättegott.

Jag brukar använda Åses recept på kryddblandning

Likes

Comments

Välling är något svenskt. Vi är i stort sett det enda landet i världen som kör med välling till barnen. Och vi tror dessutom att det är något nödvändigt. Det är det inte!

Jag gav aldrig min son vanlig välling för att det är gluten, snabba kolhydrater, och i vissa fall även maltodextrin (socker!) i.
Det finns forskning som kopplar samman välling med Diabetes typ 1 hos barn och välling (industrivälling) ges bara i Sverige och Finland, där Diabetes typ 1 är vanligast i världen... Kan vara en slump- kan finnas en koppling.

Motivet från BVC brukar vara "det finns tillsatt järn" i industrivällingen. Men gluten blockerar upptaget av järn... Och bättre då att ge mat med järn tänker jag. Torkade aprikoser till de små. Och kött. Små barn kan äta kött innan de har tänder.

Recept:
Lika delar vatten och havremjölk.

5 dl vatten
5 msk bovetemjöl
5 dl havremjölk
2 krm kanel eller vaniljpulver.


Vispa ihop vatten och bovetemjöl till det kokar upp. Vispa i mjölken och smaksätt. Håller 3-4 dagar i kyl så jag förvarade i stora glasflaskor och tillsatte 1 tsk kokosolja vid värmning.

Likes

Comments