Hej


Har inte skrivit på några veckor nu.. Mycket kring julen som vanligt men nu är den tiden över och det är nytt år. Nya tag och nya möjligheter väntar, jag har ätit massa skräp och onyttigheter under jul, har faktiskt inte tänkt någonting att äta strikt kost faktiskt utan vara ätit det som fallit mig in. Pratade med min sambo och vi kom överens att vi ska båda för en gång skull käka strikt, det är kul att vi båda ska köra och dessutom blir det lättare när man kör på en diet tillsammans. Får se hur länge det blir men vi skulle satsa på 2-3 månader med ett ätartillfälle i veckan då det inte ska gå till överdrift. Jag har köpt på mig ett lager proteinpulver och massa kosttillskott som bör räcka ett tag fram över. Ska bli kul å se vad som händer med kroppen under denna perioden. Nu ska julmaten bort!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har verkligen sätt fram emot denna dagen länge:) jag gick upp tidigt på morgonen fixade i ordning lite varm glögg och unnade mig en lussekatt på självaste lucia. Jag har min fusk dag i dag å få kan man unna sig själv lite gott. Två av mina vänner var över på frukost hos mig i dag och jag lyxade till det ordentlig med nygräddade våfflor, nybakat bröd, croissant med nutella och massa gott. Älskar frukost, jag skulle kunna sitta flera timmar och bara äta, en toppen start på denna dag.

I dag har det gått exakt 3 månader sen jag förändrade min livsstil och då är det alltid kul att se förändringar på för och efter bilder. Jag har svårt att se förändringar bara så, det är givetvis lättare att se på bild eller på mätningar. Idag på morgonen mätte jag runt midja -14cm å jag är riktigt stolt, jag trodde inte det var så mycket sen så kollade jag vikten på vågen men den ska man som sagt inte gå så mycket på om man håller på med en uppbyggnads fas men var rätt så strikt i början av min resa då jag förmodligen gick ner ganska mycket av bara att förändra min kost den visade 68,6 kg och för 3 månader sen visa den 76,2kg. Jag är stolt över det jag åstadkommit hittills men det är en väg kvar till mitt mål. Jag har fortfarande målet i sikte, jag känner inte att jag är nere i en svacka, vilket är väldigt lätt att komma i i bland men bara att kämpa, det sitter i huvudet och vill man så kan man.

Här är min förändring: 3 månader av blod, svett och tårar

  • 60 Readers

Likes

Comments

Kosttillskott eller inte?

Jag har alltid varit emot kosttillskott som är konstgjort typ proteinpulver, gainers mm. Men det får jag ta tillbaka helt och hållet. När man tränar mycket är det väldigt skönt att kunna dricka en proteinshake direkt efter för att vara säker på att man får i sig det kroppen behöver så fort som möjligt efter träning. Det är mycket kroppen behöver när man tränar och som kroppen dessutom bryter ner när man tränar. Det underlättar för mig att äta kosttillskott, det är både lättare i vardagen och kroppen får det den behöver nät jag tränar såpass mycket.

Detta tar jag på en dag:

Morgon innan frukost: Creatin monohydrate ( detta ska göra att kroppens muskler inte bryts ner och man känner sig starkare. Risken är om kroppen har för lite Creatin i kroppen så bryts musklerna i kroppen mer istället för att byggas upp och just därför har jag börjat med detta för att se om det funkar på mig) jag själv märker att jag blivit lite starkare och har gått upp ca 1 kg sen jag startade med detta. Är inne på 2a veckan.

L-Glutamin tar jag också på morgonen och detta finns också naturligt i kroppen men har man brist på detta så är det samma som creatinet att det blir en muskelnedbrytning. Jag tar glutaminet 3 ggr per dag!

Bcaa tar jag i samband med träning och efter träning. Detta motverkar trötthet under träning och ger en bra återhämtning efter ett jobbigt träningspass.

Proteinpulvret jag använder är starnutrition whey 80 och gourmetpro, båda är väldigt bra. Whey 80 brukar jag ta efter träning eller som ett snabbt mellanmål. Gourmet PRO tar jag oftast innan jag går och lägger mig.

Om jag sammanfattar detta med kosttillskott så kan jag personligen rekommendera detta då jag tycker det fungerar bra för mig.

Tack så länge

2 månader emellan bilderna

  • 62 Readers

Likes

Comments

Jag har pratat mycket om att jag vill skapa en balans i min vardag när det gäller kost och träning men framförallt kosten. Just nu håller jag väl inte på med något jätte strikt egentligen men jag har dragit ner på mycket just för jag vill se hur långt jag kan gå med min kropp när det gäller styrka och detta är en utmaning jag känner mig redo att göra. Just nu använder jag mig utav en app faktiskt lifesum "shapeup" som den hette innan, den kan jag verkligen rekommendera antingen om man vill gå ner i vikt, öka i styrka, deffa eller vad man nu känner för. Den räknar ut vad mat innehåller som fett, protein, kalorier och kolhydrater perfekt om man vill räkna kalorier men ändå äta vad man vill.

Jag har svårt på att lägga fokus på rätt saker och ser mycket negativt. Har hänt mycket med min kropp sen 3 månader tillbaka men kanske inte visat lika mycket på vågen som jag vill. Men man ska inte lägga mycket fokus på vikten. Jag vet att jag ökat i mängden muskler å på så sätt går man upp i vikt. Många lägger fokus på dom där förbannade siffrorna på vågen så nu ska jag ge ett tips.. Mät med ett måttband varje vecka eller varannan och då lovar jag att man ser resultat om man jobbat för det och då spelar det ju faktiskt ingen roll vad som står på vågen för att gå upp i muskler är faktiskt bara positivt om målet är att bli starkare.

Jag brukar tillåta mig själv att ha en ätardag i veckan och då byter jag ut 2-3 mål till något som jag verkligen är sugen på, kanske en pizza eller lite godis.

Exempel:

Frukost- strikt
Mellanmål-strikt
Lunch- vad jag vill
Mellanmål-strikt
Middag-vad jag vill
Kväll-vad jag vill

Detta göra jag för att man ska kunna orka ge järnet hela veckan och för att man faktiskt är värd något gott i bland och dessutom behöver kroppen det och 1 gång är ingenfara så länge ingeting går till överdrift.

Tack för ikväll..

Här är min lunch i dag:
150g nötfärs
70g broccoli
Lite Krossade tomater
160g potatis
70g paprika

  • 65 Readers

Likes

Comments

​Min dag startade inte på bästa sätt.. 
Jag älskar att snooza och det är jag nog inte ensam med heller.. Vaknar upp med att min telefon ringer och då vet jag genast att jag försovit mig. Upp fort som fan och jag hinner inte tänka innan jag är påklädd och ser fördärvlig ut. Det värsta med att försova sig är att man inte hinner något av det man tänkt göra på morgonen. Jag går oftast upp ca 2 timmar innan jag börjar jobbet, dels för att kunna sitta och äta frukost i lugn och ro eller bara sitta och halv sova framför tvn, det är det bästa jag vet. Nu hann jag varken eller. Jag hann slita åt mig en vanilj kvarg i kylskåpet som jag kunde slänga i mig på jobbet innan jag skulle ut och börja mina arbetsuppgifter. 

Jag har inte talat om vad jag arbetar med, jag är utbildad undersköterska och arbetar för tillfället i hemtjänsten och ni som inte vet vad hemtjänst är så ska jag tala om att det är vi i hemtjänsten som åker hem till människor som är i behov av hjälp, alltså dom klarar inte av allt i sin vardag och då är vi där och stöttar samt hjälper dom med sysslor så dom klara av sin vardag helt enkelt. Jag trivs bra med det jag gör och det är detta jag kommer arbeta med ett tag framöver. Jag har länge funderat på att börja läsa igen, har bara inte tagit tag i min krage än.

Tillbaka till min perfekta arbetsdag, jodå den blev bra tillslut. Nu inväntar jag min träning som i dag består av en lätt gymträning innan jag kör en löprunda och sedan avslutar jag med ett handbolls pass. Jag gillar att ha många bollar i luften och älskar träning så detta ser jag som mitt nöje i dag.

Vi ses snart!

 
Likes

Comments

Det är det här med att hitta en balans mellan kost, träning och inte minst vila för det är precis lika viktigt. När man tränar så bryter man ner kroppen och det är faktiskt när vi vilar som kroppen byggs upp och blir starkare. Jag tycker det är svårt att tillåta mig själv vilodagar, men när man tänker på att det kan ge en negativ effekt att träna hårt varje dag så är det lättare att strunta i träningen en dag och istället bara ta hand om sig själv en dag eller 2. Man ska tänka på en livstil som man kan tänka sig att följa resten av sitt liv och absolut så har man perioder man tränar lite hårdare eller mindre och likaså med kosten. Det är okej att ha såna perioder så länge inget går till överdrift.

För 3 månader sen så börja jag äta väldigt strikt och träna regelbundet men att den här gången få in vilodagar och inte låta den delen av hjärnan som vill överdriva låta ta över. Vissa dagar blir jag väldigt stolt över mig själv att jag ändå lyckats ta mig över det värsta men jag lovar att de kommer dagar som är svåra utmaningar men klarar man dom stegen så har man redan kommit en lång bit in på vägen. Det komma komma tuffa utmaningar hela livet och det gäller att ta i tur med dom på rätt sätt och man klarar allt om man bara tror på sig själv.

Jag har ett mål och det är att jag vill tycka om mig själv, jag vill känna att jag kan köpa den där godispåsen utan känna ångest, jag vill ha en balans i mitt liv och det har jag bestämt mig för att skapa

Likes

Comments


Jag fick en tankeställare för ca 3 månader sen, det hela började med att jag tog lite bilder på mig själv, jag ville se om jag såg någon skillnad på hur jag såg ut för 1 år sedan och fram tills nu. När jag såg skillnaden ångrade jag mig rätt fort att jag tog bilden för det var en enorm förändring. När jag tänker tillbaka några månader så vet jag att det skett en stor förändring både psykiskt och fysiskt. Jag tror aldrig jag känt mig så missnöjd innan och jag vet att det är lätt att vara självkritiskt och när det gäller mig så är jag väldigt självkritisk. Som jag nämnde i det första inlägget så blev jag väldigt omotiverad efter hur jag höll på för ca 1,5 år sedan och det satt i länge. Jag tyckte det var väldigt svårt att hitta motivationen till träning likaså hitta en balanserad kost som passar för mig. Jag upplevde en rädsla men jag kan inte sätta finger på vad det var för någon rädsla. Det är tufft många gånger men jag har samtidigt lärt mig så mycket på den här vägen jag vandrat. Jag vet vad jag vill och jag vet va jag inte vill. 

För 3 månader sen och det är inte länge sedan bestämde jag mig för att förändra mig både psykiskt och fysiskt eller snarare mitt tänk. Som många vet är inte inte lätt att förändra något som sitter fastlimmad inne i huvudet men jag bestämde mig för 3 månader sen och fortfarande har jag förändrat mitt tänk och det är något man får slita med varje dag för att det ska sitta kvar. Jag lovar att man har dagar man känner att det lika bra att ge upp eller att man inte orkar och det är tillåtet att ha såna dagar och då kanske kroppen säger att man behöver en vilodag eller bara käka något onyttigt. Det är snarare bara bra för kroppen att ha såna dagar för då kan man prestera bättre dagen efter och hjärnan blir mer motiverad. 
Man ska aldrig glömma att om det är något man vill så kan man det, bara att köra, aldrig ge upp.​ Det är viktigt att sätta upp realistiska mål som man känner att man kan klara av, för den känslan när man uppnår ett mål är oslagbart.

Tack för ikvällLikes

Comments

Jag vill börja med att skriva lite om mig själv. Lite om min livshistoria helt enkelt.
Jag kan vara helt ärlig och säga att jag aldrig varit nöjd med mig själv, jag har alltid jämfört mig med mina vänner och människor i min omgivning. Jag har alltid tänkt att jag är den där mulliga och lilla klumpiga tjejen och detta är inget ovanligt tänkande bland tjejer. Det är inte heller konstigt att såna tankar fastnar i ens huvud eftersom allting kretsar hur våra kroppar ska vara formade och vilken mat vi ska äta och inte äta likaså olika träningsformer. För mig startade den riktiga resan för ca 1,5 år sedan då jag bestämmer mig för att gå ner i vikt och då hade jag egentligen inget mål utan fokuset låg på att jag skulle gå ner i vikt så jag skulle passa in. Jag minns det så väl då jag riktigt bestämde mig. Jag satt hemma i lägenheten och tittade runt på instagram då jag kom in på en tjej som jag jobbat med för några år sedan och jag kollade i genom alla bilderna bara för att jag var nyfiken och då såg jag hur grymt bra jobb hon gjort med sin kropp igenom hård träning och kost under en relativt lång tid. Ofta fastnar man på att man vill forma sin kropp direkt, ja under 2-3 månader och risken är ju då att när man väl börjar äta som man gjort innan är att man går upp dubbelt så mycket. Kost och träning handlar om långsiktigt tänkande, en livsstil. Sen kan man alltid deffa och bulka upp också självklart just för att utmana sin kropp för att nå sina mål! Men på rätt sätt. Tillbaka till min resa, jo jag kollade på hennes resa och blev så inspirerad och då kontakta jag faktiskt henne via Facebook och frågade om tips och hur hon hade gjort osv... Jag fick jätte bra tips absolut men som vanligt när det gäller mig så är det allt eller inget, ja det gick till överdrift. Jag gick ner i vikt ca 9 kg, jag åt för tok för lite mat och tränade för mycket om man jämförde med kosten. Jag höll på med det i ca 3 månader. Sådär som jag höll på då är ingen livsstil man kan inte leva så och det kom jag på efter 3 månader.
Min dröm har alltid varit att delta i programmet gladiatorerna och min syster har legat på mig länge att söka dit. Jag lydde henne och skickade in en ansökan, spelade in en träningsvideo när jag gör några övningar. Ska länka videon; http://youtu.be/PpGelCU3Be8
Jag blir väldigt motiverad när jag tittar på den videon, det är roligt och se hur genom kost och träning man kan forma sin kropp och bli stark både i kropp och själ.
Efter att jag skickat in ansökan så kontaktade jag en kostrådgivare sharam (shapebysharam)varför jag valde honom var för att jag sett hur många det var som lyckats uppnå grymma resultat genom honom. Jag bestämde möte med honom, vi mätte min fettmassa och jag fick tala om mina mål vad jag ville uppnå. Han gav mig ett kostschema som jag skulle följa. Jag fick ett samtal i från TV4 redaktionen om att jag blivit uttagen till att tävla om att få en plats till gladiatorerna. Jag blev ännu mer taggad och tränade som bara den för att vara redo inför testerna. Helgen kom då testerna var och jag genomförde dom och kände mig grym men som vanligt när det gäller tv-program så gör dom allt för att det ska bli rolig tv och jag gick inte vidare. Kostschemat höll jag på med i ca 2 månader. Jag slutade framförallt för att jag inte mådde bra och för att jag inte hade något tydligt mål om varför jag höll på med det. När jag slutade med Kostschemat tappade jag verkligen allt, blev väldigt omotiverad till träning och jag stoppade i mig väldigt mycket mer mat och skit jämfört med innan och detta resulterade att min kropp balla ju ur. Jag samlade på mig massa vätska och fick ett otroligt tryck över bröstet och jag blev rädd för nu trodde jag att det var ngt med hjärtat. Åkte in till akuten i samband med rådgivning av en sjuksköterska, tog massa prover som inte visade något men detta förstod jag ju sen att detta berodde på att jag ätit en sån strikt kost länge å sen bara chocka kroppen med massor med skit i 2 veckors tid, trycket släppte när jag började äta normalt igen. Jag har pendlat väldigt mycket och har haft jätte svårt att hitta en balans mellan kost och träning. Det tar tid att hitta det rätta för en själv och det är lika viktigt att träna som att ta en vilodag eller 2. Det är inte svårt att gå ner i vikt, det kan vilken människa som helst, det svåra är att förändra tänket. Det som sitter i huvudet är den största utmaningen och det är det jag jobbar med varje dag. Ska bli en rolig utmaning att se hur min kropp kan bli under en lång tid med rätt kost och rätt träning som är anpassad till mig för att jag ska må bra.

  • 64 Readers

Likes

Comments