Vi åkte genom apacheindianernas reservat, det var mycket upp och ner till skillnad mot i Oklahoma där det var bara platt och där de hiskeliga tornados blir till.Vi åkte genom bergskedjan Sierra Madre  där vägen gick på 2500 meters höjd som mest. 

Vi stannade i en liten håla och en mexikansk middag, som var väldigt kryddad så det brändes i munnen. De samlade på utländska pengar och blev otroligt glada över en svensk tjuga, det hade de aldrig sett förut!!

Vi stannade och tittade på den vita sanden, som inte var någon sand utan gips, som bildats genom erosion det var fantastiskt. Där fanns en hel del djur, som med tiden blivit vita, hur de kan leva i den miljön är en gåta.

Äntligen framme i Green Valley efter en jobbig men mycket rolig resa. Nu ska vi njuta av solen och slappa, det är över 30 grader varmt, så det blir mycket inomhussittande men också sol och bad.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Bomullsfälten som påminner om gamla dar när jag plockade bomull  (inte något jag vill göra igen)

Åkte genom de oändliga  vidderna i Texas och New Mexico bara gräs (torrt) och stora hjordar av svarta kossor. Övernattar i Roswell i New Mexico där det på 40-talet kraschlandade ett UFO, det sägs att det fortfarande finns små rymdvarelser kvar, tro det den som vill!!

Likes

Comments

Efter milslånga raksträckor och många långa broar över sumpmarkerna längs Mississippi, lämnade vi Louisiana för Arkansas,  destination Hot  Springs för att bada i de varma källorna.Tyvärr visade det sig att vi var för sent ute men det gjorde inte så mycket. Där var hur mycket folk såsom helst och i ville inte trängas i baljan med så många. Åkte istället till vårt övernattningsställe, en jättefin stuga  vid en vacker sjö, Lake Catherine.

Lite olika standard på stugorna är det allt!!!!

Inte speciellt vackert, men unikt. Det enda levande är en massa svarta kossor (BIFFALOS) . Nu fortsätter vi västerut, endast en övernattning kvar innan vi är framme i Green Valley,  där vi får vila och slipper packa upp och ner varenda dag.

Likes

Comments

Idag besökte vi en gammal plantage som heter Houmas  House, där de hade odlat sockerrör och tobak. En helt underbar park med enorma månghundraåriga träd och en massa blommor och dammar. Den ligger alldeles bredvid Mississippi. Det var den största sockerrörsplantagen i USA en gång i tiden med över 2000 slavar som jobbade där.

Vi visades runt av en mycket trevlig/rolig dam som berättade om hur de hade levt under sin storhetstid,  man kände sig lite som Scarlett  O hara  när man gick omkring bland alla dyrbarheterna, bl a en stor stekgryta i silver som användes till att steka vildkalkoner i. Man var självförsörjande, allt odlades eller föddes upp/jagades på de enorma ägorna. Imorgon väntar nya äventyr.Nu knyter vi oss, godnatt.

Likes

Comments

Annat än Nissan!!!!!!

En lång het och fuktig dag tillbringade vi i the French Quarter med alla  de vackra husen med storslagna balkonger och blommor. Restauranger  i mängder och en del gatumusikanter. Att jazzen behärskar staden märker man snart.

Imorgon  drar vi vidare västerut.

Likes

Comments

Vi ser ett annorlunda Florida men mycket vackert

Inte trodde man att det fanns mängder av vilda björnar, turligt? nog såg vi ingen

På väg längs Mexikanska Golfen mot New Orleans. Husen står på styltor pga översvämningsrisk.

Likes

Comments

Två gamlingar på väg  mot  nya mål

Nu är vi i Florida, som inte alls är som på TV. På ena sidan av vägen kossor, på andra sidan apelsinodlingar.  Vi är på en fin camping, som är i ett indianreservat, seminole är indianstammen som sköter stället på ett jättebra sätt.

Idag var vi på en träsksafari med en massa för oss ovana djur.Alligatorn kilade iväg innan vi fick en bild på den,hettan var olidlig, till tusen, men mycket trevligt ändå.

Här kilar juldagsmiddagen helt ogenerat förbi utan att veta vad som väntar dom

Som tur var behövde vi inte utnyttja dessa, både båten och byggnaderna var lite för omoderna.

Likes

Comments

Specialiteter i Georgia är inte så speciella som man kan tro. Vem längtar efter kokta peanuts?

Timmerbil a la USA och utsmyckning till Halloween.

Idag fick  vi dela på oss, Sienna måste åter ligga i husbilen,  inte i en bekväm hotellsäng, men  de har ju AC där också vilket behövs! Det är 33 grader ute men torrt  som tur är. Imorgon styr vi kosan mot Florida

Likes

Comments

en vecka har redan gått och vi har kommit en bit på väg.Matportionerna är enorma, vi kan fylla doggibagen med råge

Denna turen tog en stor del av dagen, Blue Mountain Ridge   med häpnadsväckande utsikter över Dalarna och nästa bergskedja som är Apalackerna. Våra planer har kullkastats pga av Orkanen Matthew,  vi kan inte åka till Savannah som vi tänkt, utan måste ändra rutten. Vi får se var vi hamnar imorgon.

Likes

Comments

vi har börjat vår resa mot vilda västern  mycket trafik men vackert väder .Åkte genom Pennsylvania, Maryland och West Virgina,  är nu i Virginia på en jättefin camping

kollade in lite hur The Amish People  bor och arbetar människorna ville inte bli fotade,  men hästarna protesterade inte

Likes

Comments